Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете краставицата на тънки кръгчета. Сложете ги в купа и ги поръсете със сол и оризов оцет. Разбъркайте и оставете да престоят 10 минути.
2. За соса сипете в дълбок съд мирина. Оставете го да ври и щом се редуцира наполовина, добавете пастата мисо и разбъркайте. Добавете меда и соевия сос. Обелете и настържете фино джинджифила и изтискайте сока му с ръка направо в тенджерата. Разбъркайте, дръпнете соса от котлона и го оставете да изстине.
3. За бургерите отстранете кожата на заека и го обезкостете. Смелете месото и от него оформете плоски големи кюфтета. Поръсете ги със сусам.
4. Измийте и подсушете патладжана. Нарежете го на дълги филии и ги посолете. Изпържете патладжана и бургерите в тиган с 2 с.л. олио, за по 4-5 минути от всяка страна. Бургерите трябва да останат сочни и червеникави отвътре, а патладжаните трябва да омекнат напълно.
5. Запечете филиите хляб в тиган с малко масло. Върху филия хляб поставете бургер, а върху него пържен патладжан. Намажете със сос и поръсете с тънки кръгчета лук.

Продукти

  • 0.5 краставица
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 50 мл мирин
  • 2 с.л. паста мисо
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. соев сос
  • 0.5 портокал
  • настъргана кора
  • 2 см джинджифил
  • 1 заек
  • кайма
  • сусам
  • 0.5 патладжан
  • 1 с.л. олио
  • 4 филии бял хляб
  • 0.5 глава лук
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти