Риба с хрупкава коричка
1. Изронете вътрешността на чабатата и я натрошете. Разпръснете я в тавичка, намазана със зехтин и я запечете в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато стане напълно суха.
2. Прехвърлете галетата в купа. Добавете нарязаните на ситно филенца аншоа, каперси, резене, листа от резене и магданоз. Хубаво омачкайте трохите с останалите продукти с ръце. Накрая настържете кората на лимона и разбъркайте.
3. Вземете рибно филе с кожа - каранкс или друга месеста риба. нарежете филето на парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер, от двете страни. Поръсете с малко зехтин и го втрийте в кожата.
4. Загрейте добре тиган с огнеупорна дръжка. Поставете парчетата риба с кожата надолу и пържете 3-4 минути. Разпределете овкусената галета върху парчетата риба, като я притиснете добре. Пъхнете тигана във фурната, загрята на 200 градуса, и печете 5 минути.
5. Извадете рибата от фурната, изтискайте лимоновия сок върху него и печете още 1.5 минута.

Продукти

  • 400 г филе бяла риба черен пипер 0.5 ч.ч. нарязан фенел 1 с.л. каперси 8 филенца аншоа 4 листа фенел шепа магданоз 1 малка чабата зехтин 1 лимон настъргана кора и сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички