Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Риба с хрупкава коричка

категория 2/5
1. Изронете вътрешността на чабатата и я натрошете. Разпръснете я в тавичка, намазана със зехтин и я запечете в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато стане напълно суха.
2. Прехвърлете галетата в купа. Добавете нарязаните на ситно филенца аншоа, каперси, резене, листа от резене и магданоз. Хубаво омачкайте трохите с останалите продукти с ръце. Накрая настържете кората на лимона и разбъркайте.
3. Вземете рибно филе с кожа - каранкс или друга месеста риба. нарежете филето на парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер, от двете страни. Поръсете с малко зехтин и го втрийте в кожата.
4. Загрейте добре тиган с огнеупорна дръжка. Поставете парчетата риба с кожата надолу и пържете 3-4 минути. Разпределете овкусената галета върху парчетата риба, като я притиснете добре. Пъхнете тигана във фурната, загрята на 200 градуса, и печете 5 минути.
5. Извадете рибата от фурната, изтискайте лимоновия сок върху него и печете още 1.5 минута.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Тоби Пъток