Начин на приготвяне:

1. Покрийте дъното на добре загрят тиган със зехтин и изпържете яйцата в него, докато краищата им не се получи коричка. Извадете яйцата в чиния.
2. Обелете чесъна и го нарежете на тънки филийки. Лютата чушка нарежете на тънки кръгчета. Запържете ги в същия тиган, в достатъчно количество зехтин. Добавете бейби калмарите и ги сотирайте за 1-2 минути, като разклащате тигана.
3. Сипете запържените калмари върху пържените яйца. Поръсете с морска сол и черен пипер и щипка нарязан на ситно магданоз.

Продукти

  • 2 яйца
  • 100 г бейби калмари
  • 1 скилидка чесън
  • 1 люта чушка
  • зехтин
  • морска сол
  • черен пипер