Начин на приготвяне:

1. Счукайте в хаванче чесъна, червения пипер, морската сол, ригана, лютия червен пипер, кимиона, мащерката, черния пипер, семената от резене, дафиновия лист, пушения червен пипер и кафявата захар.

2. Сложете джоланите в тава, залейте със соевия сос и овкусете с подправката. Натрийте добре. Оставете да престои поне 6 часа в хладилник.

3. След това налейте виното и 200 мл вода. Добавете лука, моркова и целината, нарязани на едро. Завийте хубаво с алуминиево фолио и печете на 100 градуса за 10-12 часа.

4. Извадете месото, прецедете течността и я сгъстете с нишесте, разтворено в малко вода. Върнете месото в тавата и го запечете на 200 градуса до златисто - за 10-15 минути.

5. Обелете и нарежете картофите на едри парчета. Сварете ги в подсолена вода. Намачкайте ги с вилица и ги разбъркайте с двата вида горчица, маслото и дивия лук.

6. Сервирайте месото с картофи и соса.

Продукти

  • 1.5 кг свински джолан
  • 200 мл бяло вино
  • 4 с.л. светъл соев сос
  • 1 с.л. нишесте
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 стъбла селъри

За маринатата:

  • 1 ч.л. червен пипер
  • 0.5 ч.л. пушен червен пипер
  • 0.25 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. кимион на зърна
  • 0.5 ч.л. семена от резене
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 0.5 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • 1 дафинов лист
  • 0.5 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 2 с.л. морска сол

За гарнитура:

  • 1 кг картофи
  • 1 с.л. ретро горчица
  • 1 ч.л. медена горчица
  • 30 г краве масло
  • 1 с.л. сушен див лук
  • сол на вкус