Събота,

15 август

  • 06:10

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Мегаполис, Сезон 1 | Епизод 5

    Питър Курувита пристига в един от най-големите мегаполиси на земята, Мексико Сити, град на крайности - луксозни ресторанти са рамо до рамо с едни от най-евтините и вкусни улични храни в света.

    Към предаването
  • 06:35

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Това е мóле, Сезон 1 | Епизод 6

    Противно на общоприетото мнение, "моле" не е просто шоколадов сос с лют червен пипер, въпреки че моле поблано е най-известното. В този епизод Петър Курувита научава тайните на тази невероятно сложна смес.

    Към предаването
  • 07:00

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Западна Турция, Сезон 1 | Епизод 6

    Епичното пътешествие на Рик Стайн от Венеция до Истанбул наближава своя край с напускането на Южна Гърция и отправянето към бреговете на Западна Турция. На полуостров Чешме Рик се наслаждава на крем-сиренето армола, отлежало в кози кожи.

    Към предаването
  • 08:10

    Джейми Оливър в Америка

    +

    Аризона, Сезон 1 | Епизод 4

    Последната спирка на известния готвач е резерватът на индианците навахо в Аризона. Тук той се запознава с едни от най-старите американски кулинарни традиции. С голямо разочарование, обаче, Джейми вижда до каква степен децата от племето са станали зависими от т.нар. junk food (вредна храна).

    Към предаването
  • 09:05

    Свежата Анабел

    +

    Бърза вечеря, Сезон 3 | Епизод 4

    Няма нищо по-пролетно от ягодите, затова Анабел няма търпение да изцапа ръцете си с първите плодове за годината. Тя се отправя на север към ферма за ягоди, носейки за подарък маслен сладкиш, за да го сподели с фермера.

    Към предаването
  • 09:35

    Свежата Анабел

    +

    Тексаско-мексикански ястия, Сезон 3 | Епизод 5

    През пролетта Анабел е засадила традиционните за Мексико три сестри в градината – царевица, боб и тиквички. Сега е време реколтата да бъде събрана и да бъде претворена в ястие в стил текс-мекс. Тя съчетава трите продукта в салата с безглутенова киноа.

    Към предаването
  • 10:05

    Турска кухня с Рефика

    +

    Пържено месо, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес от Рефика ще разберем как се приготвя пържено месо, печен нахут и десерт „7 братя и сестри“. На гости ще бъде Нил Караибрахимгил.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    Тайланд, Сезон 1 | Епизод 9

    Изумителни аромати и ухания са точно онова, което можете да очаквате от тайландското зелено къри, приготвено от Ейдриън с пресен лук, кориандър и зелено чили и поднесено с гарнитура от кокосов ориз и зелена салата с папая.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    Италия, Сезон 1 | Епизод 10

    Припомняйки си своите италиански корени и фантастичната кухня на баба си, Ейдриън приготвя телешко салтимбока с панчета, чесън и градински чай, както и агнешко по френски с пухкави картофи и спанак.

    Към предаването
  • 12:00

    Вкусът на Великобритания с Джейми Оливър

    +

    Южен Уелс, Сезон 1 | Епизод 3

    Тази седмица Джейми ще посети Южен Уелс, където ще открие огромното въздействие на въглищния бум върху хранителната култура към края на 19-и век и влиянието на местната общност от бивши италиански гастърбайтери.

    Към предаването
  • 13:00

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Истанбул, Сезон 1 | Епизод 7

    Кулинарната одисея на Рик Стайн го води от историческа Венеция до легендарния Истанбул, където пристига навреме за риболова и хваща няколко риби в Босфора. Освен това готви кюфтета с шамфъстък и черноморското ястие капуска.

    Към предаването
  • 14:00

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Мултикултурна страна, Сезон 1 | Епизод 7

    В епизод 7 Питър Курувита пристига в крайбрежния щат Веракрус, където открива техниката на опушване на халапенос в чипотле и посещава оригиналния дом на ванилията.

    Към предаването
  • 14:30

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Кулинарна столица, Сезон 1 | Епизод 8

    Оаксака е безспорната кулинарна столица на Мексико и Питър Курувита прекарва седмица тук, опитвайки всичко, което този град може да предложи, от сирене до тамалес и дори порция скакалци.

    Към предаването
  • 15:00

    Джейми Оливър в Америка

    +

    Джорджия, Сезон 1 | Епизод 5

    Световната рецесия набира скорост, затова Джейми се отправя в търсене на най-евтината храна в Америка. Пътуването му започва от Джорджия, един от най-бедните щати и родното място на движението за граждански права.

    Към предаването
  • 16:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Пържено месо, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес от Рефика ще разберем как се приготвя пържено месо, печен нахут и десерт „7 братя и сестри“. На гости ще бъде Нил Караибрахимгил.

    Към предаването
  • 17:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 97, Сезон 2 | Епизод 97

    1. Хапки „чили кон карне“ 2. Лесен сладкиш с карамел и пекан

    Към предаването
  • 17:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 98, Сезон 2 | Епизод 98

    1. Малинов чийзкейк 2. Залцбургски нокерл

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    Тайланд, Сезон 1 | Епизод 9

    Изумителни аромати и ухания са точно онова, което можете да очаквате от тайландското зелено къри, приготвено от Ейдриън с пресен лук, кориандър и зелено чили и поднесено с гарнитура от кокосов ориз и зелена салата с папая.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    Италия, Сезон 1 | Епизод 10

    Припомняйки си своите италиански корени и фантастичната кухня на баба си, Ейдриън приготвя телешко салтимбока с панчета, чесън и градински чай, както и агнешко по френски с пухкави картофи и спанак.

    Към предаването
  • 19:00

    Моята кухня е най-добрата - Нова Зеландия

    +

    Полуфинал, II част, Сезон 4 | Епизод 9

    Това е вторият полуфинал “Внезапна смърт”, в който стоматолозите от Оукланд Джаки и Ник ще се борят с Джес и Синди. Тяхната нелека задача е да приготвят тристепенен обяд за австралийски знаменитости в помощ на фондация “Децата могат”.

    Към предаването
  • 20:00

    Моята кухня е най-добрата - Нова Зеландия

    +

    Големият финал, Сезон 4 | Епизод 10

    Това е големият финал на “Моята кухня е най-добрата - Австралия”, в който отборът баща и дъщеря Лиъм и Еден ще се бори с отбора на Джес и Синди. Двата отбора имат за задача да подготвят дегустационно меню от 4 части, в престижното French Café за специалните VIP гости - съдиите.

    Към предаването
  • 21:00

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9

    Днес Донал ще ни предложи още пълноценни рецепти за ежедневието – хрупкави свински котлети с пържен фенел, къри с патладжан и ориз от карфиол с куркума, популярно тайландско улично ястие с нудли, спагети със зелено мисо. А само за пет минути той ще приготви кебап.

    Към предаването
  • 21:30

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    И в този епизод Донал Скиан ще ни покаже приготвянето на пет здравословни и бързи рецепти – печено пиле в един съд, миди „Сен-Жак“ с грах и аспержи, дан дан нудъли и салата от хрупкаво телешко и манго по тайландски. А 5-минутното предизвикателство на Донал е пиле със сос хойсин, бок чой и целина.

    Към предаването
  • 22:00

    Братя пекари

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Тази седмица, Том и Хенри ще приготвят евтини ястия, които не отстъпват на скъпите по отношение на вкуса. Хенри мини бургерчета с питките на Том и най-вкусната плънка. После ще видите най-евтиното изкушение – препечената филийка, превърната в изискан деликатес с любимите топинги на Том и Хенри.

    Към предаването
  • 22:30

    Братя пекари

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В последния епизод на „Братята пекари” том и Хенри вдигат летвата с най-трудните ястия, които си мислим, че не са по силите ни. Тези кулинарни шедьоври си струват усилията, защото резултатите са главозамайващи. Тук ще покажем рецептата на самохвалковците – телешко Уелингтън.

    Към предаването
  • 23:00

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Истанбул, Сезон 1 | Епизод 7

    Кулинарната одисея на Рик Стайн го води от историческа Венеция до легендарния Истанбул, където пристига навреме за риболова и хваща няколко риби в Босфора. Освен това готви кюфтета с шамфъстък и черноморското ястие капуска.

    Към предаването
  • 00:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Пържено месо, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес от Рефика ще разберем как се приготвя пържено месо, печен нахут и десерт „7 братя и сестри“. На гости ще бъде Нил Караибрахимгил.

    Към предаването
  • 00:55

    Джейми Оливър в Америка

    +

    Джорджия, Сезон 1 | Епизод 5

    Световната рецесия набира скорост, затова Джейми се отправя в търсене на най-евтината храна в Америка. Пътуването му започва от Джорджия, един от най-бедните щати и родното място на движението за граждански права.

    Към предаването
  • 01:50

    Великото британско меню

    +

    Десерт от Уелс, Сезон 12 | Епизод 29

    Към предаването
  • 02:15

    Великото британско меню

    +

    Оценка на Уелс, Сезон 12 | Епизод 30

    Към предаването
  • 02:40

    Великото британско меню

    +

    Предястие от централната част, Сезон 12 | Епизод 31

    Към предаването
  • 03:05

    Великото британско меню

    +

    Риба от централната част, Сезон 12 | Епизод 32

    Към предаването
  • 03:50

    От градината на масата

    +

    Словенска Истрия, Сезон 1 | Епизод 1

    В това предаване ще пътуваме из Словения ще и представяме нейните провинциални част от кулинарна гледна точка. Чрез органично отгледани продукти ще покажем традиционни ястия и техники, като основното е всички те да бъдат свежи и здравословни.

    Към предаването
  • 04:15

    От градината на масата

    +

    Ферма за козе сирене, Сезон 1 | Епизод 2

    В това предаване ще пътуваме из Словения ще и представяме нейните провинциални част от кулинарна гледна точка. Чрез органично отгледани продукти ще покажем традиционни ястия и техники, като основното е всички те да бъдат свежи и здравословни.

    Към предаването
  • 04:40

    От градината на масата

    +

    Био оранжерия в Горна Карниола, Сезон 1 | Епизод 3

    В това предаване ще пътуваме из Словения ще и представяме нейните провинциални част от кулинарна гледна точка. Чрез органично отгледани продукти ще покажем традиционни ястия и техники, като основното е всички те да бъдат свежи и здравословни.

    Към предаването
  • 05:10

    Нещо сладко с Павел Павлов

    +

    Нещо сладко с Павел Павлов, Сезон 1 | Епизод 5

    Шеф Павлов превръща разтопената захар във фини, ледени кристали и сервира карамеления сладолед по два начина: като елегантен десерт с топла шоколадова пяна и на клечка - форма, подходяща за парти.

    Към предаването
  • 05:35

    Нещо сладко с Павел Павлов

    +

    Нещо сладко с Павел Павлов, Сезон 1 | Епизод 6

    Разказват, че шамфъстъкът бил храна за богоизбрани. Шеф Павлов му отрежда две главни роли: в сладкия хляб, който поднася с крем, ухаещ на рози и в бисквитите, гарнирани с вишнев крем и залети с интересен шоколадов сос.

    Към предаването