Събота,

30 май

  • 06:00

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 9, Сезон 2 | Епизод 9

    Бао на пара с парфе от нар

    Към предаването
  • 06:25

    Да готвим като италианци

    +

    Италиански бързи ястия, Сезон 1 | Епизод 9

    Италианците са майстори в изкуството на приготвянето на бързи ястия, тъй като килерите и хладилниците им винаги са пълни с най-различни продукти. В този епизод Силвия ще приготви супер бързо ризото с морски дарове, пенне с песто по сицилиански и лимоново-бадемово сладко изкушение.

    Към предаването
  • 06:50

    Да готвим като италианци

    +

    Нови традиции, Сезон 1 | Епизод 10

    Италианците са любители на традициционното в кухнята, но в този епизод Силвия ще сподели няколко нови рецепти, които ще очароват всички. За начало паста с риба тон, после хляб без месене, а накрая – най-лесното ястие с паста.

    Към предаването
  • 07:20

    Грил тур с Примож

    +

    Словения, Сезон 1 | Епизод 1

    В този епизод Примож посреща словенските майстори на печене на грил на вол. Подготовката на грила е започнала предишната нощ и печеният вол вече е готов за сервиране.

    Към предаването
  • 07:50

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    В американски стил, Сезон 1 | Епизод 9

    Гай посещава кафенето си "Бондай Харвест" в Лос Анджелис и ни показва как австралийските вкусове променят кулинарията в САЩ. Отправя се към фермерския пазар в Санта Моника за вдъхновение, преди да направи се отдаде на готвене направо върху пясъка в Санта Моника.

    Към предаването
  • 08:20

    Най-добрата храна в света

    +

    30-те най-лоши диети в света, Сезон 1 | Епизод 1

    Джими Дохърти и Кейт Куилтън обикалят света и изследват традиционната диета на различни народи, племена и общности, за да проследят как хранителните навици са се променили радикално през последните 50 години и как това се е отразило на здравето ни.

    Към предаването
  • 09:15

    Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

    +

    Стогодишен млечен бар, Сезон 1 | Епизод 2

    Рейчъл посещава млечен бар на сто години и опитва интересна комбинация от австралийски класики в един от най-модерните барове в Мелбърн. По-късно, тя ще готви в кухнята си с Кейт Гибс, внучка на легендарната кулинарна авторка Маргарет Фултън.

    Към предаването
  • 09:45

    Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

    +

    Кулинарната общност на Мелбърн, Сезон 1 | Епизод 3

    Рейчъл разглежда интересни места в предградията на града. Първата ѝ среща я отвежда до едни от най-вкусните кроасани извън Париж. След това тя готви заедно с привърженика на сезонната храна Мат Уилкинсън.

    Към предаването
  • 10:15

    Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

    +

    Сирена „Drysdale“ от козе мляко, Сезон 1 | Епизод 4

    Рейчъл си взима глътка въздух от градския живот и се отправя на пътуване до полуостров Беларин. Срещите ѝ с ловец на миди, собственик на винарна и производител на сирена я възнаграждават с вдъхновяващи истории за храна и феноменални свежи продукти.

    Към предаването
  • 10:45

    Вкусните уикенди на Бил

    +

    Съфолк, Сезон 1 | Епизод 9

    Бил Грейнджър отсяда в курорт за уикенда, опитва се да улови първата си дребна риба за сезона и се наслаждава на любимото на британците ястие - фиш енд чипс.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    За минути, Сезон 4 | Епизод 14

    Бързи, но много вкусни - такива са предложенията на Лора и Стоян в този епизод. Салата е от тиквички и моркови, палачинката - със зеленчуци и колбас, а третата рецепта - рулца от телешко месо с чушки.

    Към предаването
  • 12:00

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 9, Сезон 2 | Епизод 9

    Джейми ще приготви макарони със сирене и карфиол, печена наденица и любимият десерт на сина му – флапджак, като използва наличните продукти в хладилника си.

    Към предаването
  • 12:30

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 10, Сезон 2 | Епизод 10

    Днес Джейми ще сготви вкусен сингапурски ориз и ще ни припомни рецепти от миналото – лесни ньоки и печено пилешко само с пет съставки.

    Към предаването
  • 13:00

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Голямото пиршество на Хестън, Сезон 2 | Епизод 7

    Хестън избира любимите си ястия от първата поредица фиести. Сред тях са плодовете от месо, супата от костенурка, изскачащата торта и чудовището, наречено кокентрис.

    Към предаването
  • 14:00

    Храна и напитки

    +

    Том Керидж, Сезон 1 | Епизод 1

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и отличеният със звезда Мишлен шеф готвач Том Керидж се заемат да приготвят съвършеното печено, докато авантюристът Стефан Гейтс се опитва да ни убеди да консумираме личинки.

    Към предаването
  • 14:30

    Храна и напитки

    +

    Сладки печива, Сезон 1 | Епизод 2

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и доайенът на британските пекари Мери Бери създават заедно съвършения следобеден чай, докато Рейчъл Ку се отправя към Париж в търсене на сладкарско съвършенство.

    Към предаването
  • 15:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Ръсел Хауърд, Сезон 7 | Епизод 12

    Най-любимото ястие на комика Ръсел Хауърд е необикновено тайландско фюжън къри, което е ял в Сидни на първото си турне там, но вече не се предлага в ресторанта, и затова Джейми и Джими са издирили готвача, за да научат тази оригинална рецепта.

    Към предаването
  • 16:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 53, Сезон 2 | Епизод 53

    Бананов хляб

    Към предаването
  • 16:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 54, Сезон 2 | Епизод 54

    Сладките на Рудолф

    Към предаването
  • 17:00

    Бон Апети

    +

    За минути, Сезон 4 | Епизод 14

    Бързи, но много вкусни - такива са предложенията на Лора и Стоян в този епизод. Салата е от тиквички и моркови, палачинката - със зеленчуци и колбас, а третата рецепта - рулца от телешко месо с чушки.

    Към предаването
  • 17:30

    Грил тур с Примож

    +

    Далмация, Сезон 1 | Епизод 2

    В епизода Примож посещава малкия остров Каприе в Адриатическо море, разположен в Средна Далмация. Островът е заобиколен от кристално чиста вода, предлагаща много кулинарни деликатеси.

    Към предаването
  • 18:00

    Вкуси света с Маню Фидел

    +

    Индия, Сезон 1 | Епизод 3

    Престоят на Маню в Дубай беше невероятен, но е време той да се стегне и да продължи пътешествието си. С кратък полет до Мумбай той се озовава в Индия за първи път в живота си.

    Към предаването
  • 18:50

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Обяд за 200 ученици, Сезон 5 | Епизод 23

    Днес състезателите се връщат на училище, за да се изправят пред едно от най-трудните си предизвикателства - когато звънецът удари за обяд, те трябва да нахранят двеста прегладнели деца.

    Към предаването
  • 19:55

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Камион за храна - надпревара с три ястия, Сезон 5 | Епизод 24

    Време е да поемем на път, тъй като отборите ще обслужват камион за храна в Мелбърн.

    Към предаването
  • 21:00

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Вкусове от гората, Сезон 1 | Епизод 3

    Рейчъл Ку приготвя традиционна супа от грах с пушен бекон и ризото с горски гъби в шведски стил.

    Към предаването
  • 21:30

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Храната на шведските работници, Сезон 1 | Епизод 4

    Рейчъл Ку се впуска в кулинарно приключение през сезонната шведската храна. Тя изследва балансирания подход на шведите към храната и отдава почит на местните съставки.

    Към предаването
  • 22:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Лос Анджелис, Сезон 2 | Епизод 2

    Вдъхновен от слънцето и шоубизнеса на Лос Анджелис, Пол ще направи две печива. Със здравословния вариант на обикновени шоколадови бисквити ще почете американската традиция за домашни печива, а за да отпразнува разкоша на шоубизнеса ще направи филипинска лилава торта с четири блата.

    Към предаването
  • 23:00

    Антъни Бурдейн: Без задръжки

    +

    Лисабон, Сезон 8 | Епизод 5

    Любопитството на Тони към континентална Португалия го отвежда в Лисабон. С помощта на традиционната музика фадо, местни готвачи и писатели, Тони успява да стигне до сърцето на града.

    Към предаването
  • 23:50

    Бон Апети

    +

    За минути, Сезон 4 | Епизод 14

    Бързи, но много вкусни - такива са предложенията на Лора и Стоян в този епизод. Салата е от тиквички и моркови, палачинката - със зеленчуци и колбас, а третата рецепта - рулца от телешко месо с чушки.

    Към предаването
  • 00:25

    Грил тур с Примож

    +

    Далмация, Сезон 1 | Епизод 2

    В епизода Примож посещава малкия остров Каприе в Адриатическо море, разположен в Средна Далмация. Островът е заобиколен от кристално чиста вода, предлагаща много кулинарни деликатеси.

    Към предаването
  • 00:50

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Ръсел Хауърд, Сезон 7 | Епизод 12

    Най-любимото ястие на комика Ръсел Хауърд е необикновено тайландско фюжън къри, което е ял в Сидни на първото си турне там, но вече не се предлага в ресторанта, и затова Джейми и Джими са издирили готвача, за да научат тази оригинална рецепта.

    Към предаването
  • 01:45

    Домашни рецепти с Йоли

    +

    Рибни приказки, Сезон 1 | Епизод 3

    Към предаването
  • 02:15

    Домашни рецепти с Йоли

    +

    Хляб, Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 02:40

    Домашни рецепти с Йоли

    +

    Когато се отбият приятели, Сезон 1 | Епизод 5

    Към предаването
  • 03:05

    Домашни рецепти с Йоли

    +

    Зеленото сирене от с. Черни Вит, Сезон 1 | Епизод 6

    Към предаването
  • 03:30

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Три портокала, Сезон 1 | Епизод 13

    Три ястия, в които се прокрадва вкуса на портокала. На домашния пастет от пилешки дробчета цитрусът дава свежест и елегантност. Благодарение на крема от портокал, ечемиченото ризото се превръща в изящно на вкус основно. А на финала, небцето е погалено от плодово-цитрусовия аромат на крем брюле.

    Към предаването
  • 03:55

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    История за Вис, Сезон 1 | Епизод 14

    Вис е рибарски остров. Шеф Скоко ще омеси тестото за известния рибен пай, а след това ще свари и запече на грил-тиган октопода от днешния улов. Финалът е подобаващ - царевична торта с бадеми и свеж, лимонов вкус, гарнирана със сладолед.

    Към предаването
  • 04:20

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Детски радости, Сезон 1 | Епизод 15

    В този епизод Давид Скоко споделя любимите си ястия от детството. Започва с ризи-бизи или ориз с грах, продължава с пилешки бутчета, печени под тухла и завършва с кнедли със сини сливи, известни в семейството му като „любимият десерт на Ана“. Това са „детските радости“ на шеф Скоко.

    Към предаването
  • 04:45

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Адриатика, Сезон 1 | Епизод 16

    В този епизод ще разберем какво е „засека“. Давид Скоко ще превърне пастета от бекон в елегантно предястие. След това ще приготви телешки черен дроб с полента. За десерт – поширани круши във вареник. Това меню зарежда тялото с енергия, а душата с кулинарен ентусиазъм.

    Към предаването
  • 05:10

    Нина Бабич: Моята френска пекарна

    +

    Париж винаги е добра идея, Сезон 1 | Епизод 1

    Париж винаги е добра идея и Нина Бабич добре знае това. Особено сладостите на Париж. В този епизод тя ще разкрие тънкостите на приготвянето на два класически френски десерта - лимонов тарт и парижки флан. Няма да забрави да вложи и нещо от себе си, разбира се.

    Към предаването
  • 05:35

    Нина Бабич: Моята френска пекарна

    +

    Закуска, І част, Сезон 1 | Епизод 2

    Бриош е прочутият френски... нито хляб, нито сладкиш, който може да бъде и едното, и другото. Рецептата - стъпка по стъпка, показва Нина Бабич в епизода, посветен на закуската в Париж. Ще има и интересен солен тарт, чиято рецепта със сигурност ще влезе в списъка с любими.

    Към предаването