Програма
Вторник
5 декември
06:00
Рокери лакомници: Път 66
+Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3
Дейв и Си са по стъпките на известното телешко от Оклахома. След като хапват класически Т-бон стек в града, двамата посещават виетнамската общност, за да опитат Фо - национално виетнамско ястие с телешко.
Към предаването07:00
Джино в Италия: Като на мама
+Торе дел Греко, Сезон 1 | Епизод 1
Кулинарното приключение на Джино започва от родното му място Торе дел Греко, където той ще си припомни любими храни от детството в кухните на лелите си. На плажа, Джино ще приготви лингуини с миди и чери домати, „точно като на мама“.
Към предаването07:30
Джино в Италия: Като на мама
+Прочида, Сезон 1 | Епизод 2
Прочита е остров, сгушен между Капри и Иския и има невероятна репутация относно храната си. В този епизод Джино ще се срещне с две жени, които диктуват кулинарните течения на острова. После ще приготви паста трофи с лимонено песто и скариди.
Към предаването08:00
Вкусна Коледа с Джейми Оливър
+В този едночасов специален епизод Джейми освободжава от напрежение коледния обяд и благодарение на съветите му зрителите ще могат да прекарат една пълноценна, спокойна, добре организирана и неповторимо вкусна Коледа.
09:00
Кралицата на шоколада: Шоколадова Коледа
+10:00
Уикенд в кухнята на Джон и Лиса
+Специална вечеря у дома, Сезон 6 | Епизод 7
Джон и Лиса приготвят перфектното ястие за вечеря у дома. Започват с миди, сервирани с хрупкав бекон и пюре от карфиол, преди да преминат към печено пиле с масло от трюфел. За гарнитура, Лиса ще поднесе картофен огретен и запечено зеле.
Към предаването11:00
В кухнята на шеф Марк Мориарти
+Меню Едно, Сезон 2 | Епизод 1
Шеф Марк се фокусира върху някои от класиките. Автентични спагети Карбонара с шепа готови съставки, а след това - много впечатляваща торта с моркови. В първата си рубрика „Как да се усъвършенстваме“ Марк разглежда уменията с ножове.
Към предаването11:30
Бон Апети
+Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15
Качамак с пръжки и сирене - рецепта, която помним от бабите си. Тя вдъхновява кулинарните експерименти на Лора и Стоян. Те ще направят и лесна туршия от целина и чушки, а за финал - ябълков пай.
Към предаването12:00
Храна за добро настроение с Ейнсли
+Крайморски удоволствия, Сезон 1 | Епизод 1
Ейнсли се вдъхновява от вкусовете и удоволствията на морския бряг - той започва с вкус на Италия, като приготвя лингуини с раци и лимон с галета. След това приготвя своя версия на морската класика риба, чипс и пюре от грах.
Към предаването13:00
Първа помощ от Рудолф при инциденти с печива
+Карамел - Марлус, Сезон 1 | Епизод 3
Вкусна добавка към много сладкиши, но трудна за приготвяне. В този епизод Марлус се учи как да прави карамел, който Рудолф ползва за приготвянето на карамелен пай с круши и вкусен карамелен мус с тофи сос.
Към предаването13:30
Първа помощ от Рудолф при инциденти с печива
+Темпериране на шоколад - Йерун, Сезон 1 | Епизод 4
Домашната шоколадова украса е короната на всяко печиво. В този епизод Йерун ще научи, че ключът към успеха е в правилната температура. Неговото произведение ще украси изисканата торта с шоколадов мус на Рудолф.
Към предаването14:00
Джино в Италия: Като на мама
+Тоскана, Сезон 1 | Епизод 3
В Тоскана има нещо повече от Кианти. Този посещаван регион е пропит със средновековно наследство и кулинарни обичаи. Жените са в основата на това и Джино се среща с наследниците и създателите на тези традиции. Джино приготвя стек по флорентински.
Към предаването14:30
Джино в Италия: Като на мама
+Емилия-Романя, Сезон 1 | Епизод 4
Джино е в родното място на автомобилите Ферари – Емилия-Романя. Регионът е известен със земеделските си земи, производството на месо, сирене и на „черното злато“ - балсамовият оцет.
Към предаването15:00
Италианската Коледа на Джейми
+В този специален коледен епизод Джейми Оливър пътува из живописната долина Аоста в Северна Италия. Той споделя някои от най-добрите празнични рецепти, които ще придадат италиански привкус на коледната трапеза.
16:00
В кухнята на шеф Марк Мориарти
+Меню Две, Сезон 2 | Епизод 2
Тази седмица във фокуса на епизода е пилето. Първата му рецепта е обикновен крамбъл с пиле, бекон и броколи, който е чудесен за обяд, а по-късно в епизода той приготвя и зелено къри, от Тайланд, с безупречен метод за перфектно приготвяне на ориз.
Към предаването16:30
Бон Апети
+Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15
Качамак с пръжки и сирене - рецепта, която помним от бабите си. Тя вдъхновява кулинарните експерименти на Лора и Стоян. Те ще направят и лесна туршия от целина и чушки, а за финал - ябълков пай.
Към предаването17:00
Кралицата на шоколада
+Класически домашни шоколадови десерти, Сезон 1 | Епизод 1
Кирстен Тиболс преобръща представата за домашните класики, като приготвя шоколадови тостове и невероятен бананов сплит.
Към предаването17:30
Кралицата на шоколада
+Шоколадови палачинки, шоколадови кокосови орехи и шоколадов балон, Сезон 1 | Епизод 2
Кралицата на шоколада ще ни покаже колко изкусителни могат да бъдат шоколадовите парченца.
Към предаването18:00
Азиатското приключение за печива на Донал
+Хонгконг първа част, Сезон 1 | Епизод 1
Донал е в Хонгконг, където британското присъствие може да се види навсякъде, както и азиатските му корени. За начало на своето пътешествие, Донал ще посети една от най-старите пекарни в града.
Към предаването18:30
Азиатското приключение за печива на Донал
+Хонгконг втора част, Сезон 1 | Епизод 2
Донал продължава пътешествието си в Хонгконг, опитвайки местния специалитет – сладка и вкусна яйчена гофрета, преди да приготви вкусно пилешко бао.
Към предаването19:00
Храна за добро настроение с Ейнсли
+Крайморски удоволствия, Сезон 1 | Епизод 1
Ейнсли се вдъхновява от вкусовете и удоволствията на морския бряг - той започва с вкус на Италия, като приготвя лингуини с раци и лимон с галета. След това приготвя своя версия на морската класика риба, чипс и пюре от грах.
Към предаването20:00
Испания с Рик Стайн
+Баския, Сезон 1 | Епизод 2
Рик продължава пътешествието си със стария кемпер, като от Баския се отправя на изток, към Средиземно море, като по пътя опитва страхотни ястия в Риоха, Навара, Памплона и Каталуния.
Към предаването21:00
Италианската Коледа на Джейми
+В този специален коледен епизод Джейми Оливър пътува из живописната долина Аоста в Северна Италия. Той споделя някои от най-добрите празнични рецепти, които ще придадат италиански привкус на коледната трапеза.
22:00
Джино в Италия: Като на мама
+Тоскана, Сезон 1 | Епизод 3
В Тоскана има нещо повече от Кианти. Този посещаван регион е пропит със средновековно наследство и кулинарни обичаи. Жените са в основата на това и Джино се среща с наследниците и създателите на тези традиции. Джино приготвя стек по флорентински.
Към предаването22:30
Джино в Италия: Като на мама
+Емилия-Романя, Сезон 1 | Епизод 4
Джино е в родното място на автомобилите Ферари – Емилия-Романя. Регионът е известен със земеделските си земи, производството на месо, сирене и на „черното злато“ - балсамовият оцет.
Към предаването23:00
Първа помощ от Рудолф при инциденти с печива
+Карамел - Марлус, Сезон 1 | Епизод 3
Вкусна добавка към много сладкиши, но трудна за приготвяне. В този епизод Марлус се учи как да прави карамел, който Рудолф ползва за приготвянето на карамелен пай с круши и вкусен карамелен мус с тофи сос.
Към предаването23:30
Първа помощ от Рудолф при инциденти с печива
+Темпериране на шоколад - Йерун, Сезон 1 | Епизод 4
Домашната шоколадова украса е короната на всяко печиво. В този епизод Йерун ще научи, че ключът към успеха е в правилната температура. Неговото произведение ще украси изисканата торта с шоколадов мус на Рудолф.
Към предаването00:00
Бон Апети
+Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15
Качамак с пръжки и сирене - рецепта, която помним от бабите си. Тя вдъхновява кулинарните експерименти на Лора и Стоян. Те ще направят и лесна туршия от целина и чушки, а за финал - ябълков пай.
Към предаването00:30
В кухнята на шеф Марк Мориарти
+Меню Две, Сезон 2 | Епизод 2
Тази седмица във фокуса на епизода е пилето. Първата му рецепта е обикновен крамбъл с пиле, бекон и броколи, който е чудесен за обяд, а по-късно в епизода той приготвя и зелено къри, от Тайланд, с безупречен метод за перфектно приготвяне на ориз.
Към предаването01:00
Рокери лакомници: Път 66
+Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4
Двамата рокери изминават четвъртата отсечка по известния път, 650 километра между Амарило, Тексас и Албъкърки, Ню Мексико, опознавайки малките независими ресторантчета и производителите на храна, места със специално значение.
Към предаването02:00
Испания с Рик Стайн
+Баския, Сезон 1 | Епизод 2
Рик продължава пътешествието си със стария кемпер, като от Баския се отправя на изток, към Средиземно море, като по пътя опитва страхотни ястия в Риоха, Навара, Памплона и Каталуния.
Към предаването02:40
Новата балканска кухня с Божана
+Телешкото и неговите приложения, Сезон 1 | Епизод 11
Към предаването03:10
Новата балканска кухня с Божана
+Меню за след дългите почивни дни, Сезон 1 | Епизод 12
Към предаването03:30
Азиатското приключение за печива на Донал
+Хонгконг първа част, Сезон 1 | Епизод 1
Донал е в Хонгконг, където британското присъствие може да се види навсякъде, както и азиатските му корени. За начало на своето пътешествие, Донал ще посети една от най-старите пекарни в града.
Към предаването04:00
Азиатското приключение за печива на Донал
+Хонгконг втора част, Сезон 1 | Епизод 2
Донал продължава пътешествието си в Хонгконг, опитвайки местния специалитет – сладка и вкусна яйчена гофрета, преди да приготви вкусно пилешко бао.
Към предаването04:20
Бон Апети
+Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15
Качамак с пръжки и сирене - рецепта, която помним от бабите си. Тя вдъхновява кулинарните експерименти на Лора и Стоян. Те ще направят и лесна туршия от целина и чушки, а за финал - ябълков пай.
Към предаването04:45
Тайните на леля Кати
+Неделна закуска, Сезон 5 | Епизод 3
Ако неделната закуска е у дома, запишете тези три рецепти. Хляб от тиквички, канела и орехи, сервиран с авокадо и скир. Руло със спанак и пушена сьомга, а за завършек – семейна палачинка с круши и банани. За тези ястия, всички ще скочат от леглата.
Към предаването