Понеделник

5 май

  • 06:00

    Атлантическото крайбрежие на Франция с Гийом

    +

    , Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 06:25

    Атлантическото крайбрежие на Франция с Гийом

    +

    , Сезон 1 | Епизод 5

    Към предаването
  • 06:55

    Френско гурме с Джъстин Скофийлд

    +

    , Сезон 1 | Епизод 1

    Към предаването
  • 07:25

    Френско гурме с Джъстин Скофийлд

    +

    , Сезон 1 | Епизод 2

    Към предаването
  • 08:55

    Бон Апети – избрани печива

    +

    Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9

    Четири солени печива очакват зрителите на „Бон Апети“ в този епизод. Те са за по-различни банички с плънка от печени чушки, апетитни хлебчета с чесново масло, питки с тиквени семки и хляб с квас и лешници.

    Към предаването
  • 09:25

    Бон Апети – избрани печива

    +

    Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    Как се прави варварски хляб, защо да опитат обърнат царевичен кейк с домати, как се получава щруделът със сини сливи и какво са караньоли? Всичко това ще научат от този епизод феновете на Лора и Стоян и „Бон Апети“.

    Към предаването
  • 09:55

    Ала Шерифе

    +

    Смокиня, Сезон 1 | Епизод 11

    В този епизод на фокус е смокинята. Шерифе ще сподели с нас рецепти със зелени и зрели смокини. Тя ще приготви закуска от детството си – плато със смокини, агнешко задушено със сушени смокини по стара османска рецепта и смокинова „плодова кожа“.

    Към предаването
  • 10:30

    Ала Шерифе

    +

    Ябълка, Сезон 1 | Епизод 12

    Шерифе ще използва един от най-старите плодове, познати на човечеството – ябълката. Тя ще я комбинира с джинджифил, за да приготви мармалад и ще сподели рецептите си за ябълков крамбъл и ябълков оцет.

    Към предаването
  • 11:00

    Милушка в Япония

    +

    Рамен и мисо, Сезон 1 | Епизод 4

    Милушка търси най-добрите рамен и тофу. Под зоркия поглед на майстор на нудли тя прави нудли за рамен. Посещава известния бар "Робот" и храма "Фушими Инари". Качва се в планината, за да прави тофу с местните хора.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Следобеден чай, Сезон 5 | Епизод 24

    Изкуството на чаеното парти – на него ще се посветят Лора и Стоян в този епизод. Те ще разкажат за традицията „английския следобеден чай“ и ще дадат много сладки и солени идеи за чаеното парти.

    Към предаването
  • 12:00

    Котсуолдската кухня на Пру Лийт

    +

    , Сезон 1 | Епизод 1

    Към предаването
  • 13:00

    Икономични ястия с Джейми

    +

    , Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 14:00

    Френско гурме с Джъстин Скофийлд

    +

    , Сезон 1 | Епизод 3

    Към предаването
  • 14:35

    Френско гурме с Джъстин Скофийлд

    +

    , Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 16:10

    Милушка в Япония

    +

    Кайсеки и саке, Сезон 1 | Епизод 5

    Милушка започва този епизод в Златния павилион в Киото, където търси императорска храна - кайсейки. Спира и в известната бамбукова гора и среща гейша. После търси отговор на въпроса как се прави саке?

    Към предаването
  • 16:45

    Бон Апети

    +

    Следобеден чай, Сезон 5 | Епизод 24

    Изкуството на чаеното парти – на него ще се посветят Лора и Стоян в този епизод. Те ще разкажат за традицията „английския следобеден чай“ и ще дадат много сладки и солени идеи за чаеното парти.

    Към предаването
  • 16:50

    Бон Апети – избрани печива

    +

    Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11

    Тънки питки с кимион, нигела и сусам – това е първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят в епизода. Следващото печиво е сладко – нещо като млечна баница, която правят с юфка. И на финала – рецепта за гризини със специална лешниковата подправка

    Към предаването
  • 17:25

    Бон Апети – избрани печива

    +

    Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12

    На едно от челните места в списъка с любимите домашни печива на Лора и Стоян е италианската фокача – този път те ще я направят с печен чесън и маслини. Тарталетите пък ще напълнят с шоколад и със смокини , а хлябът ще замесят с пет вида семена.

    Към предаването
  • 17:26

    Бон Апети

    +

    Свински скалопини с намачкани картофи, Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 18:00

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Печене, Сезон 1 | Епизод 11

    Гордън се обръща към домашните печива. Рецептите включват неговата фокача с маслини, домати и розмарин, бърз хляб с лимон, мащерка и рикота и впечатляващ пандишпан с пресен джинджифил.

    Към предаването
  • 18:30

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Още печива, Сезон 1 | Епизод 12

    Сред ястията, които Гордън приготвя, са обикновен киш от праз и панчета, стилен печен чийзкейк и великолепни шоколадови тарти.

    Към предаването
  • 19:00

    Котсуолдската кухня на Пру Лийт

    +

    , Сезон 1 | Епизод 1

    Към предаването
  • 20:00

    Давид Скоко: Мотор, вино и храна

    +

    Владетелите на Дингач, Сезон 1 | Епизод 1

    Давид Скоко пътува на юг, за да посети винарските семейства Матушко и Шегович. Предстои му да научи защо стръмното местоположение на Дингач в Пелешац е идеално за отглеждане на сорта "Плавач мали" и как се съхранява вино на дъното на морето.

    Към предаването
  • 20:30

    Давид Скоко: Мотор, вино и храна

    +

    Екологични хълмове на виното, Сезон 1 | Епизод 2

    Давид Скоко ни отвежда в "хълмистата Хърватия", в Загорие. В лозето на природолюбителя Томислав Болфан, Дейвид ще се запознае с винените шеги на Загорие и защо породата "ангъс" е устойчива за средата, както и значението на зехтина за региона.

    Към предаването
  • 21:05

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.

    Към предаването
  • 22:10

    Френско гурме с Джъстин Скофийлд

    +

    , Сезон 1 | Епизод 3

    Към предаването
  • 22:40

    Френско гурме с Джъстин Скофийлд

    +

    , Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 23:10

    Икономични ястия с Джейми

    +

    , Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването