Програма
Понеделник
5 май
06:00
Атлантическото крайбрежие на Франция с Гийом
+, Сезон 1 | Епизод 4
Към предаването06:25
Атлантическото крайбрежие на Франция с Гийом
+, Сезон 1 | Епизод 5
Към предаването06:55
Френско гурме с Джъстин Скофийлд
+, Сезон 1 | Епизод 1
Към предаването07:25
Френско гурме с Джъстин Скофийлд
+, Сезон 1 | Епизод 2
Към предаването08:55
Бон Апети – избрани печива
+Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9
Четири солени печива очакват зрителите на „Бон Апети“ в този епизод. Те са за по-различни банички с плънка от печени чушки, апетитни хлебчета с чесново масло, питки с тиквени семки и хляб с квас и лешници.
Към предаването09:25
Бон Апети – избрани печива
+Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10
Как се прави варварски хляб, защо да опитат обърнат царевичен кейк с домати, как се получава щруделът със сини сливи и какво са караньоли? Всичко това ще научат от този епизод феновете на Лора и Стоян и „Бон Апети“.
Към предаването09:55
Ала Шерифе
+Смокиня, Сезон 1 | Епизод 11
В този епизод на фокус е смокинята. Шерифе ще сподели с нас рецепти със зелени и зрели смокини. Тя ще приготви закуска от детството си – плато със смокини, агнешко задушено със сушени смокини по стара османска рецепта и смокинова „плодова кожа“.
Към предаването10:30
Ала Шерифе
+Ябълка, Сезон 1 | Епизод 12
Шерифе ще използва един от най-старите плодове, познати на човечеството – ябълката. Тя ще я комбинира с джинджифил, за да приготви мармалад и ще сподели рецептите си за ябълков крамбъл и ябълков оцет.
Към предаването11:00
Милушка в Япония
+Рамен и мисо, Сезон 1 | Епизод 4
Милушка търси най-добрите рамен и тофу. Под зоркия поглед на майстор на нудли тя прави нудли за рамен. Посещава известния бар "Робот" и храма "Фушими Инари". Качва се в планината, за да прави тофу с местните хора.
Към предаването11:30
Бон Апети
+Следобеден чай, Сезон 5 | Епизод 24
Изкуството на чаеното парти – на него ще се посветят Лора и Стоян в този епизод. Те ще разкажат за традицията „английския следобеден чай“ и ще дадат много сладки и солени идеи за чаеното парти.
Към предаването12:00
Котсуолдската кухня на Пру Лийт
+, Сезон 1 | Епизод 1
Към предаването13:00
Икономични ястия с Джейми
+, Сезон 1 | Епизод 4
Към предаването14:00
Френско гурме с Джъстин Скофийлд
+, Сезон 1 | Епизод 3
Към предаването14:35
Френско гурме с Джъстин Скофийлд
+, Сезон 1 | Епизод 4
Към предаването16:10
Милушка в Япония
+Кайсеки и саке, Сезон 1 | Епизод 5
Милушка започва този епизод в Златния павилион в Киото, където търси императорска храна - кайсейки. Спира и в известната бамбукова гора и среща гейша. После търси отговор на въпроса как се прави саке?
Към предаването16:45
Бон Апети
+Следобеден чай, Сезон 5 | Епизод 24
Изкуството на чаеното парти – на него ще се посветят Лора и Стоян в този епизод. Те ще разкажат за традицията „английския следобеден чай“ и ще дадат много сладки и солени идеи за чаеното парти.
Към предаването16:50
Бон Апети – избрани печива
+Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11
Тънки питки с кимион, нигела и сусам – това е първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят в епизода. Следващото печиво е сладко – нещо като млечна баница, която правят с юфка. И на финала – рецепта за гризини със специална лешниковата подправка
Към предаването17:25
Бон Апети – избрани печива
+Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12
На едно от челните места в списъка с любимите домашни печива на Лора и Стоян е италианската фокача – този път те ще я направят с печен чесън и маслини. Тарталетите пък ще напълнят с шоколад и със смокини , а хлябът ще замесят с пет вида семена.
Към предаването17:26
Бон Апети
+Свински скалопини с намачкани картофи, Сезон 1 | Епизод 7
Към предаването18:00
Курсът по готварство на Гордън Рамзи
+Печене, Сезон 1 | Епизод 11
Гордън се обръща към домашните печива. Рецептите включват неговата фокача с маслини, домати и розмарин, бърз хляб с лимон, мащерка и рикота и впечатляващ пандишпан с пресен джинджифил.
Към предаването18:30
Курсът по готварство на Гордън Рамзи
+Още печива, Сезон 1 | Епизод 12
Сред ястията, които Гордън приготвя, са обикновен киш от праз и панчета, стилен печен чийзкейк и великолепни шоколадови тарти.
Към предаването19:00
Котсуолдската кухня на Пру Лийт
+, Сезон 1 | Епизод 1
Към предаването20:00
Давид Скоко: Мотор, вино и храна
+Владетелите на Дингач, Сезон 1 | Епизод 1
Давид Скоко пътува на юг, за да посети винарските семейства Матушко и Шегович. Предстои му да научи защо стръмното местоположение на Дингач в Пелешац е идеално за отглеждане на сорта "Плавач мали" и как се съхранява вино на дъното на морето.
Към предаването20:30
Давид Скоко: Мотор, вино и храна
+Екологични хълмове на виното, Сезон 1 | Епизод 2
Давид Скоко ни отвежда в "хълмистата Хърватия", в Загорие. В лозето на природолюбителя Томислав Болфан, Дейвид ще се запознае с винените шеги на Загорие и защо породата "ангъс" е устойчива за средата, както и значението на зехтина за региона.
Към предаването21:05
Скритата Франция с Рик Стайн
+Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3
Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.
Към предаването22:10
Френско гурме с Джъстин Скофийлд
+, Сезон 1 | Епизод 3
Към предаването22:40
Френско гурме с Джъстин Скофийлд
+, Сезон 1 | Епизод 4
Към предаването23:10
Икономични ястия с Джейми
+, Сезон 1 | Епизод 4
Към предаването