Описание
Рик Стайн поема на едно събуждащо апетита пътуване из Англия, за да разкрие съвременните хранителни навици. Мисията му е да ни срещне с пионерите на британската кулинарна сцена на 21. век.
Рик Стайн поема на едно събуждащо апетита пътуване из Англия, за да разкрие съвременните хранителни навици. Мисията му е да ни срещне с пионерите на британската кулинарна сцена на 21. век.
В Лейк Дистрикт Рик споделя трапезата с фермера Джеймс Ребанкс. Рик се среща с един безстрашен ловец на скариди и заедно със сина си Джак готви овчарски пай по рецепта на майка си.
В Аргил, Рик среща готвач, спечелил Зелена звезда "Мишлен", който готви с местни съставки. Рик лови лангустини с бивша учителка, чиято страст е риболовът, а после прави класически скони.
Рик се среща с изобретателя Джеймс Дайсън във футуристичната му ферма в Линкълншир, където роботите помагат за отглеждането на ягоди през цялата година. Рик приготвя местни наденички с картофено пюре.
В Северна Ирландия Рик прави неделен обяд във филипински стил и се среща с готвач, който работи с нулев отпадък и превръща малко известна риба в сензационно ястие. У дома, Рик приготвя говеждо месо и пай Гинес.
Рик се потапя в кулинарните традиции на северозапада на най-добрия пазар във Великобритания, примомня си мили моменти на музикалната сцена в Манчестър и готви старата класика - черен дроб с бекон и лук.
В Уелс Рик се среща с фермер, който умело избягва бомбите, останали от Втората световна война, за да отглежда овце в солените блата. След нощен риболов на река Тауи и пица с ревен, Рик ни показва как да опушим морска пъстърва у дома.
Рик яде пиле по ямайска рецепта в Бристъл и става свидетел на лечебната сила на храната в кафене с персонал, който следва модерни тенденции. Той приготвя бурито - модерният фаворит на Великобритания.
По средата на обиколката си в Обединеното кралство, Рик посещава пекарна в Съфолк, която прави занаятчийски хляб с квас. Той среща стар приятел, който продава риба на плажа, след което отиват на вечеря със суши!
Лондон олицетворява международната кулинарна сцена във Великобритания. Тук Рик открива как се правят китайския "дим сум" и италианската моцарела, преди да се потопи изцяло в английската кухня със Стюарт Макони.
Живеещата в Лондон Джега Уайз, пивовар, се опитва да направи Рик почитател на бирата. След това той прави бирен сос за Джон Дори, а по-късно се наслаждава на борш в украински ресторант, където работят бежанци.
Край бреговете на Кент, Рик е на лов за любимата си риба - морски език, който ще сготви. Рик изследва историята на популярната риба с пържени картофки (fish 'n chips), събира череши и прави шоколадови кексчета с тях.
Рик разказва историята на италианската храна в Глазгоу и опитва най-вкусния шоколад, който някога е ял - направен от бивш автомобилен инженер. Рик прави профитероли и любимото на семейство Стайн осо буко.
Рик научава историята на йоркширския пудинг и оригиналната рецепта за него. В Лийдс се наслаждава на студена бира и каша от грах, докато си спомня за любимия си поет Джон Бетджман. Посещава фабрика за тофу и представя две вегетариански рецепти.
Кулинарният писател Гурдип Лоял развежда Рик из най-добрите места за индийска храна в Лестър. Представени са ястия, отличени със звезда "Мишлен" от шеф Актар Ислам от Бруми. Рик приготвя пилешко тика масала и вегетарианско ястие "Матар кулча".
Рик завършва обиколката си из Обединеното кралство в родния си край. Той среща значими за кулинарията личности, свързани с нови тенденции и създаване на продукти и рецепти. Рик приготвя тарт Татен с моркови и пай със сирене, картофи и спанак.