Кулинарните истории на Рик Стайн

Следващо излъчване

 1. Петък 24 май от 13:00

  Лондон, първа част (Е09)

 2. Петък 24 май от 13:30

  Лондон, втора част (Е10)

 3. Петък 24 май от 23:00

  Лондон, първа част (Е09)

Описание

Рик Стайн поема на едно събуждащо апетита пътуване из Англия, за да разкрие съвременните хранителни навици. Мисията му е да ни срещне с пионерите на британската кулинарна сцена на 21. век.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Кумбрия

  +

  В Лейк Дистрикт Рик споделя трапезата с фермера Джеймс Ребанкс. Рик се среща с един безстрашен ловец на скариди и заедно със сина си Джак готви овчарски пай по рецепта на майка си.

 • 1

  Първи епизод

  +

 • 2

  Аргил

  +

 • 3

  Линкълншир

  +

  Рик се среща с изобретателя Джеймс Дайсън във футуристичната му ферма в Линкълншир, където роботите помагат за отглеждането на ягоди през цялата година. Рик приготвя местни наденички с картофено пюре.

 • 4

  Северна Ирландия

  +

  В Северна Ирландия Рик прави неделен обяд във филипински стил и се среща с готвач, който работи с нулев отпадък и превръща малко известна риба в сензационно ястие. У дома, Рик приготвя говеждо месо и пай Гинес.

 • 5

  Манчестър

  +

  Рик се потапя в кулинарните традиции на северозапада на най-добрия пазар във Великобритания, примомня си мили моменти на музикалната сцена в Манчестър и готви старата класика - черен дроб с бекон и лук.

 • 6

  Южен Уелс

  +

  В Уелс Рик се среща с фермер, който умело избягва бомбите, останали от Втората световна война, за да отглежда овце в солените блата. След нощен риболов на река Тауи и пица с ревен, Рик ни показва как да опушим морска пъстърва у дома.

 • 7

  Бристъл

  +

  Рик яде пиле по ямайска рецепта в Бристъл и става свидетел на лечебната сила на храната в кафене с персонал, който следва модерни тенденции. Той приготвя бурито - модерният фаворит на Великобритания.

 • 8

  Съфолк

  +

  По средата на обиколката си в Обединеното кралство, Рик посещава пекарна в Съфолк, която прави занаятчийски хляб с квас. Той среща стар приятел, който продава риба на плажа, след което отиват на вечеря със суши!

 • 9

  Лондон, първа част

  +

  Лондон олицетворява международната кулинарна сцена във Великобритания. Тук Рик открива как се правят китайския "дим сум" и италианската моцарела, преди да се потопи изцяло в английската кухня със Стюарт Макони.

  Следващо излъчване
  Петък 24 май от 13:00
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Петък 24 май от 23:00
  По 24Kitchen
 • 10

  Лондон, втора част

  +

  Живеещата в Лондон Джега Уайз, пивовар, се опитва да направи Рик почитател на бирата. След това той прави бирен сос за Джон Дори, а по-късно се наслаждава на борш в украински ресторант, където работят бежанци.

  Следващо излъчване
  Петък 24 май от 13:30
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Петък 24 май от 23:30
  По 24Kitchen
 • 11

  Кент

  +

  Край бреговете на Кент, Рик е на лов за любимата си риба - морски език, който ще сготви. Рик изследва историята на популярната риба с пържени картофки (fish 'n chips), събира череши и прави шоколадови кексчета с тях.

  Следващо излъчване
  Петък 31 май от 13:00
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Петък 31 май от 23:00
  По 24Kitchen
 • 12

  Глазгоу

  +

  Рик разказва историята на италианската храна в Глазгоу и опитва най-вкусния шоколад, който някога е ял - направен от бивш автомобилен инженер. Рик прави профитероли и любимото на семейство Стайн осо буко.

  Следващо излъчване
  Петък 31 май от 13:30
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Петък 31 май от 23:30
  По 24Kitchen
 • 13

  Йоркшир

  +

  Рик научава историята на йоркширския пудинг и оригиналната рецепта за него. В Лийдс се наслаждава на студена бира и каша от грах, докато си спомня за любимия си поет Джон Бетджман. Посещава фабрика за тофу и представя две вегетариански рецепти.

 • 14

  Мидландс

  +

  Кулинарният писател Гурдип Лоял развежда Рик из най-добрите места за индийска храна в Лестър. Представени са ястия, отличени със звезда "Мишлен" от шеф Актар Ислам от Бруми. Рик приготвя пилешко тика масала и вегетарианско ястие "Матар кулча".

 • 15

  Югозападна Англия

  +

  Рик завършва обиколката си из Обединеното кралство в родния си край. Той среща значими за кулинарията личности, свързани с нови тенденции и създаване на продукти и рецепти. Рик приготвя тарт Татен с моркови и пай със сирене, картофи и спанак.