Кулинарните истории на Рик Стайн

Описание

Рик Стайн поема на едно събуждащо апетита пътуване из Англия, за да разкрие съвременните хранителни навици. Мисията му е да ни срещне с пионерите на британската кулинарна сцена на 21. век.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Кумбрия

    +

    В Лейк Дистрикт Рик споделя трапезата с фермера Джеймс Ребанкс. Рик се среща с един безстрашен ловец на скариди и заедно със сина си Джак готви овчарски пай по рецепта на майка си.

  • 1

    Първи епизод

    +

  • 2

    Аргил

    +

    В Аргил, Рик среща готвач, спечелил Зелена звезда "Мишлен", който готви с местни съставки. Рик лови лангустини с бивша учителка, чиято страст е риболовът, а после прави класически скони.

  • 3

    Линкълншир

    +

    Рик се среща с изобретателя Джеймс Дайсън във футуристичната му ферма в Линкълншир, където роботите помагат за отглеждането на ягоди през цялата година. Рик приготвя местни наденички с картофено пюре.

  • 4

    Северна Ирландия

    +

    В Северна Ирландия Рик прави неделен обяд във филипински стил и се среща с готвач, който работи с нулев отпадък и превръща малко известна риба в сензационно ястие. У дома, Рик приготвя говеждо месо и пай Гинес.

  • 5

    Манчестър

    +

    Рик се потапя в кулинарните традиции на северозапада на най-добрия пазар във Великобритания, примомня си мили моменти на музикалната сцена в Манчестър и готви старата класика - черен дроб с бекон и лук.

  • 6

    Южен Уелс

    +

    В Уелс Рик се среща с фермер, който умело избягва бомбите, останали от Втората световна война, за да отглежда овце в солените блата. След нощен риболов на река Тауи и пица с ревен, Рик ни показва как да опушим морска пъстърва у дома.

  • 7

    Бристъл

    +

    Рик яде пиле по ямайска рецепта в Бристъл и става свидетел на лечебната сила на храната в кафене с персонал, който следва модерни тенденции. Той приготвя бурито - модерният фаворит на Великобритания.

  • 8

    Съфолк

    +

    По средата на обиколката си в Обединеното кралство, Рик посещава пекарна в Съфолк, която прави занаятчийски хляб с квас. Той среща стар приятел, който продава риба на плажа, след което отиват на вечеря със суши!

  • 9

    Лондон, първа част

    +

    Лондон олицетворява международната кулинарна сцена във Великобритания. Тук Рик открива как се правят китайския "дим сум" и италианската моцарела, преди да се потопи изцяло в английската кухня със Стюарт Макони.

  • 10

    Лондон, втора част

    +

    Живеещата в Лондон Джега Уайз, пивовар, се опитва да направи Рик почитател на бирата. След това той прави бирен сос за Джон Дори, а по-късно се наслаждава на борш в украински ресторант, където работят бежанци.

  • 11

    Кент

    +

    Край бреговете на Кент, Рик е на лов за любимата си риба - морски език, който ще сготви. Рик изследва историята на популярната риба с пържени картофки (fish 'n chips), събира череши и прави шоколадови кексчета с тях.

  • 12

    Глазгоу

    +

    Рик разказва историята на италианската храна в Глазгоу и опитва най-вкусния шоколад, който някога е ял - направен от бивш автомобилен инженер. Рик прави профитероли и любимото на семейство Стайн осо буко.

  • 13

    Йоркшир

    +

    Рик научава историята на йоркширския пудинг и оригиналната рецепта за него. В Лийдс се наслаждава на студена бира и каша от грах, докато си спомня за любимия си поет Джон Бетджман. Посещава фабрика за тофу и представя две вегетариански рецепти.

  • 14

    Мидландс

    +

    Кулинарният писател Гурдип Лоял развежда Рик из най-добрите места за индийска храна в Лестър. Представени са ястия, отличени със звезда "Мишлен" от шеф Актар Ислам от Бруми. Рик приготвя пилешко тика масала и вегетарианско ястие "Матар кулча".

  • 15

    Югозападна Англия

    +

    Рик завършва обиколката си из Обединеното кралство в родния си край. Той среща значими за кулинарията личности, свързани с нови тенденции и създаване на продукти и рецепти. Рик приготвя тарт Татен с моркови и пай със сирене, картофи и спанак.