© Denham Productions, 2009
Одисея в Далечния Изток с Рик Стайн

Описание

Шеф-готвачът Рик Стайн тръгва на една епична кулинарна одисея из Далечния Изток, за да открие най-разнообразните кулинарни култури, които през последните десетилетия се изкачиха на върха на своята популярност по целия свят.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Камбоджа и Виетнам

    +

    В Камбоджа Рик опитва прясно уловени морски раци със зелен пипер. Оттук, в Камбоджа, започва и неговата одисея. Една страна, която все още се възстановява от режима на Червените кхмери, но пък туристите са започнали да се завръщат на острова.

  • 2

    Виетнам и Тайланд

    +

    Кулинарното пътешествие на Рик Стайн продължава по поречието на река Меконг към Виетнам. Тук храната е лека и прясна, като се приготвя с много билки, прясна риба, ароматни супи и оризови нудли. „Това е храна за отслабване”, както казва Стайн.

  • 3

    Тайланд и Малайзия

    +

    Рик хваща влака до Пхукет, за да научи изкуството на приготвянето на лютиво-киселата тайландска супа. Одисеята на Рик продължава в Тайланд, където се среща с един от своите кумири – Дейвид Томпсън – човек, посветил живота си на тайландската кухня.

  • 4

    Малайзия и Шри Ланка

    +

    Рик е буквално разглезен от огромния избор на разнообразна храна, докато разглежда град Пенанг в Малайзия. Там той открива оригинална автентична смес от малайски, индийски, китайски и британски влияния в кухнята.

  • 5

    Шри Ланка и Бали

    +

    Рик посещава Шри Ланка и открива богатата кухня на лютиви и добре подправени зеленчукови кърита. В Коломбо, водещият се среща с шеф-готвач Пъблис – един от най-уважаваните готвачи, с който опитва рецепта от морски раци с чили.

  • 6

    Бангладеш

    +

    Рик Стайн приключва кулинарното си пътешествие в Бангладеш – страна, която е разпространила индийските ресторанти в Англия, а кърито стои начело на неговия списък. Рик посещава Дака, където открива сложността в това да се приготви истинско биряни.