Одисея в Далечния Изток с Рик Стайн
Епизоди
1
Камбоджа и Виетнам
+В Камбоджа Рик опитва прясно уловени морски раци със зелен пипер. Оттук, в Камбоджа, започва и неговата одисея. Една страна, която все още се възстановява от режима на Червените кхмери, но пък туристите са започнали да се завръщат на острова.
2
Виетнам и Тайланд
+Кулинарното пътешествие на Рик Стайн продължава по поречието на река Меконг към Виетнам. Тук храната е лека и прясна, като се приготвя с много билки, прясна риба, ароматни супи и оризови нудли. „Това е храна за отслабване”, както казва Стайн.
3
Тайланд и Малайзия
+Рик хваща влака до Пхукет, за да научи изкуството на приготвянето на лютиво-киселата тайландска супа. Одисеята на Рик продължава в Тайланд, където се среща с един от своите кумири – Дейвид Томпсън – човек, посветил живота си на тайландската кухня.
4
Малайзия и Шри Ланка
+Рик е буквално разглезен от огромния избор на разнообразна храна, докато разглежда град Пенанг в Малайзия. Там той открива оригинална автентична смес от малайски, индийски, китайски и британски влияния в кухнята.
5
Шри Ланка и Бали
+Рик посещава Шри Ланка и открива богатата кухня на лютиви и добре подправени зеленчукови кърита. В Коломбо, водещият се среща с шеф-готвач Пъблис – един от най-уважаваните готвачи, с който опитва рецепта от морски раци с чили.
6
Бангладеш
+Рик Стайн приключва кулинарното си пътешествие в Бангладеш – страна, която е разпространила индийските ресторанти в Англия, а кърито стои начело на неговия списък. Рик посещава Дака, където открива сложността в това да се приготви истинско биряни.