© Denham Productions, 2009
Одисея в Далечния Изток с Рик Стайн

Описание

Шеф-готвачът Рик Стайн тръгва на една епична кулинарна одисея из Далечния Изток, за да открие най-разнообразните кулинарни култури, които през последните десетилетия се изкачиха на върха на своята популярност по целия свят.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Камбоджа и Виетнам

  +

  В Камбоджа Рик опитва прясно уловени морски раци със зелен пипер. Оттук, в Камбоджа, започва и неговата одисея. Една страна, която все още се възстановява от режима на Червените кхмери, но пък туристите са започнали да се завръщат на острова.

 • 2

  Виетнам и Тайланд

  +

  Кулинарното пътешествие на Рик Стайн продължава по поречието на река Меконг към Виетнам. Тук храната е лека и прясна, като се приготвя с много билки, прясна риба, ароматни супи и оризови нудли. „Това е храна за отслабване”, както казва Стайн.

 • 3

  Тайланд и Малайзия

  +

  Рик хваща влака до Пхукет, за да научи изкуството на приготвянето на лютиво-киселата тайландска супа. Одисеята на Рик продължава в Тайланд, където се среща с един от своите кумири – Дейвид Томпсън – човек, посветил живота си на тайландската кухня.

 • 4

  Малайзия и Шри Ланка

  +

  Рик е буквално разглезен от огромния избор на разнообразна храна, докато разглежда град Пенанг в Малайзия. Там той открива оригинална автентична смес от малайски, индийски, китайски и британски влияния в кухнята.

 • 5

  Шри Ланка и Бали

  +

  Рик посещава Шри Ланка и открива богатата кухня на лютиви и добре подправени зеленчукови кърита. В Коломбо, водещият се среща с шеф-готвач Пъблис – един от най-уважаваните готвачи, с който опитва рецепта от морски раци с чили.

 • 6

  Бангладеш

  +

  Рик Стайн приключва кулинарното си пътешествие в Бангладеш – страна, която е разпространила индийските ресторанти в Англия, а кърито стои начело на неговия списък. Рик посещава Дака, където открива сложността в това да се приготви истинско биряни.