Как да готвим добре с Реймънд Бланк

Описание

Реймънд Бланк вярва, че за да станеш добър готвач трябва първо да усвоиш основните техники. Реймънд се обучава, за да се превърне в Мишлен шеф-готвач. Но първо той трябва да разбере какво се случва с храната, когато я готвиш по различен начин.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Бавно готвене

  +

  В първия епизод от поредицата ще научим всичко за бавното готвене – една чудесна кулинарна техника, която дава много вкусни резултати.

 • 2

  Поширане

  +

  В този епизод всичко ще бъде подчинено на поширането – готвене в гореща течност, без тя да завира. Този метод консервира продуктите и усилва вкусовете на деликатните продукти, като в същото време те не променят формата си.

 • 3

  Печене

  +

  В този епизод ще научим всичко за печенето. Как да готвим в суха фурна с мазнина или олио, а в същото време да запазваме повърхността на храната влажна. За Реймънд тези техники за печене са свързани с великолепни аромати в домашната кухня.

 • 4

  Печива

  +

  Печивата са главните герои в този епизод на поредицата. Реймънд обича красивите цветове и вкусове, които придават на храната. За него обаче приготвянето на хляб и сладкиши е нещо много повече и скоро зрителите ще го разберат.

 • 5

  Пържене

  +

  Този епизод е посветен изцяло на пърженето – без значение дали в животинска мазнина или олио. Водещият Реймънд ще ни покаже отлична и бърза техника за пържене, която придава чудесен вкус, цвят и текстура на храната.

 • 6

  Барбекю и грил

  +

  Този епизод всичко ще се върти около скарата – дали вкъщи на печката или навън на барбекюто. Печенето може да бъде на котлон, скара или на огън. Реймънд ще ни покаже простичък метод, при който се получават амбициозни ястия.