Как да готвим добре с Реймънд Бланк
Епизоди
1
Бавно готвене
+В първия епизод от поредицата ще научим всичко за бавното готвене – една чудесна кулинарна техника, която дава много вкусни резултати.
2
Поширане
+В този епизод всичко ще бъде подчинено на поширането – готвене в гореща течност, без тя да завира. Този метод консервира продуктите и усилва вкусовете на деликатните продукти, като в същото време те не променят формата си.
3
Печене
+В този епизод ще научим всичко за печенето. Как да готвим в суха фурна с мазнина или олио, а в същото време да запазваме повърхността на храната влажна. За Реймънд тези техники за печене са свързани с великолепни аромати в домашната кухня.
4
Печива
+Печивата са главните герои в този епизод на поредицата. Реймънд обича красивите цветове и вкусове, които придават на храната. За него обаче приготвянето на хляб и сладкиши е нещо много повече и скоро зрителите ще го разберат.
5
Пържене
+Този епизод е посветен изцяло на пърженето – без значение дали в животинска мазнина или олио. Водещият Реймънд ще ни покаже отлична и бърза техника за пържене, която придава чудесен вкус, цвят и текстура на храната.
6
Барбекю и грил
+Този епизод всичко ще се върти около скарата – дали вкъщи на печката или навън на барбекюто. Печенето може да бъде на котлон, скара или на огън. Реймънд ще ни покаже простичък метод, при който се получават амбициозни ястия.