Описание
В ирландската поредица на Джон Тород, популярният австралийски готвач ще обиколи един от най-красивите острови в света, за да открие място на което магическите пейзажи и хората намират уют в богатството на храната.
В ирландската поредица на Джон Тород, популярният австралийски готвач ще обиколи един от най-красивите острови в света, за да открие място на което магическите пейзажи и хората намират уют в богатството на храната.
От класически пъб, помещаван в пределите на гробище до известен ресторант със звезда „Мишлен“, Джон Тород изследва дъблинските ястия съвместно с кулинарен писател.
В Грейстоунс Джон се научава да прави вегански сандвич със сирена, опитва индийска храна с ирландски привкус и научава за ирландската мания по крафт бирата.
В Корк Джон посещава легендарното готварско училище Балималоу, където приготвя хляб със сода заедно с матриарха на съвременната ирландска кухня Дарина Алън.
В Кинсейл, Корк, Джон и Мартин Шанахан приготвят най-добрата супа от прясно уловена риба, а след това Джон опитва най-старата алкохолна напитка в света.
Джон посещава Бурен, където се запознава с изкуството на приготвяне на свинско конфи. Освен това прави шоколад във фабрика в отдалечено място и приготвя омари на брега на Флаги.
Джон ще се наслади на офроуд обиколка на Инис Мор. След това той ще се срещне с козевъд, майстор на сирена, който заедно с Джени О'Халоран ще събира морски водорасли на скалистия бряг на Аран.