©Rock Oyster Media 2023
Дубайски ястия с Джейсън Атертън

Описание

Отличеният със звезда „Мишлен“ готвач Джейсън Атертън прави гастрономическа обиколка на Дубай и споделя страстта си към неговите апетитни вкусове и модерни места за хранене, и се среща с прочути местни готвачи.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Подправки

  +

  Дебютът на Джейсън в Дубай е пълен с подправки! Той ще изследва традиционен сук (пазар) в сърцето на стария град и ще ви покаже как да подправите живота си - в дубайски стил!

 • 2

  Закуска и брънч

  +

  Джейсън ни кани на закуска! За тези, които търсят най-добрия начин да започнат уикенда си в най-добрата точка за брънч в света - Джейсън ще приготви испанско ястие, вдъхновено от английската закуска.

 • 3

  Зеленчуци

  +

  Джейсън споделя любовта си към пресните продукти с пътуване до огромния зеленчуков пазар в Дубай и приготвя ястия, сред които доматен тартар с тапенада от черни маслини и пудинг от цвекло и моркови. Към него се присъединява готвачът Мохамед Орфали.

 • 4

  Риба

  +

  Награденият готвач Джейсън Атертън продължава пътуването си на дубайския плаж, където приготвя вкусни рецепти с риба и морски дарове. Към него се присъединява шеф Акмал Ануар, който се отправя на дълбоководен риболов в Персийския залив.

 • 5

  Плодове

  +

  Шеф-готвачът със звезда "Мишлен" Джейсън използва прекрасни продукти от Близкия изток, за да направи вкусни ястия, в които главната съставка е плодът. Смокини, балсамико и мед, както и салата от портокал, моркови и авокадо с пикантен дресинг.

 • 6

  Улична храна

  +

  Джейсън се наслаждава на бързи ястия и улична храна в дубайски стил, представяйки стриди с пикантен азиатски дресинг и изключително лесна и вкусна царевица на скара с чили и пармезан. Към него се присъединява арабският майстор Хатем Матар.

 • 7

  Чай и кафе

  +

  Джейсън се наслаждава на вкусни рецепти с аромат на чай и кафе. Получава насоки за това, какво трябва и какво не трябва да се прави при сервирането на традиционно емиратско кафе. Шеф Ник Алвис ще приготви вкусно ястие от лаврак и целина.

 • 8

  Печива

  +

  Джейсън ни показва, че хлябът и сладкишите са сериозен бизнес в Дубай. Представя ни вкусни пайове със сирене и крехък сладкиш с грис и бадеми. Гост-готвачът Триша Хено създава великолепен десерт от многолистно тесто.

 • 9

  Дубайски иновации

  +

  Джейсън приготвя класически британски и френски ястия от времето на първия си престой в Дубай, отпреди повече от 20 години. След това ще посрещне своя скъп приятел Гари Роудс - иноваторът от Дубай.

 • 10

  Билки

  +

  Пътешествието на Джейсън Атертън из Дубай завършва с няколко свежи ястия с билки, вдъхновени от региона. В менюто са включени пикантно табуле с настърган карфиол и сашими от омар със замразени билки.