Описание
Джейсън Атертън продължава да проучва развиващата се кулинарна сцена в Дубай и да готви ястия, вдъхновени от нея – от разкошни предястия до декадентски десерти. Към него се присъединява Ранвир Сингх.
Джейсън Атертън продължава да проучва развиващата се кулинарна сцена в Дубай и да готви ястия, вдъхновени от нея – от разкошни предястия до декадентски десерти. Към него се присъединява Ранвир Сингх.
Дебютът на Джейсън в Дубай е пълен с подправки! Той ще изследва традиционен сук (пазар) в сърцето на стария град и ще ви покаже как да подправите живота си - в дубайски стил!
Джейсън ни кани на закуска! За тези, които търсят най-добрия начин да започнат уикенда си в най-добрата точка за брънч в света - Джейсън ще приготви испанско ястие, вдъхновено от английската закуска.
Джейсън споделя любовта си към пресните продукти с пътуване до огромния зеленчуков пазар в Дубай и приготвя ястия, сред които доматен тартар с тапенада от черни маслини и пудинг от цвекло и моркови. Към него се присъединява готвачът Мохамед Орфали.
Награденият готвач Джейсън Атертън продължава пътуването си на дубайския плаж, където приготвя вкусни рецепти с риба и морски дарове. Към него се присъединява шеф Акмал Ануар, който се отправя на дълбоководен риболов в Персийския залив.
Шеф-готвачът със звезда "Мишлен" Джейсън използва прекрасни продукти от Близкия изток, за да направи вкусни ястия, в които главната съставка е плодът. Смокини, балсамико и мед, както и салата от портокал, моркови и авокадо с пикантен дресинг.
Джейсън се наслаждава на бързи ястия и улична храна в дубайски стил, представяйки стриди с пикантен азиатски дресинг и изключително лесна и вкусна царевица на скара с чили и пармезан. Към него се присъединява арабският майстор Хатем Матар.
Джейсън се наслаждава на вкусни рецепти с аромат на чай и кафе. Получава насоки за това, какво трябва и какво не трябва да се прави при сервирането на традиционно емиратско кафе. Шеф Ник Алвис ще приготви вкусно ястие от лаврак и целина.
Джейсън ни показва, че хлябът и сладкишите са сериозен бизнес в Дубай. Представя ни вкусни пайове със сирене и крехък сладкиш с грис и бадеми. Гост-готвачът Триша Хено създава великолепен десерт от многолистно тесто.
Джейсън приготвя класически британски и френски ястия от времето на първия си престой в Дубай, отпреди повече от 20 години. След това ще посрещне своя скъп приятел Гари Роудс - иноваторът от Дубай.
Пътешествието на Джейсън Атертън из Дубай завършва с няколко свежи ястия с билки, вдъхновени от региона. В менюто са включени пикантно табуле с настърган карфиол и сашими от омар със замразени билки.