Светът на Чък

Описание

Отправете се на пътешествие със знаменития готвач Чък Хюз по следите на някои от най-екзотичните кулинарни съставки в света, с които, в своя неподражаем стил, той ще приготви ястия, типични за регионите, от които идват.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Исландия

  +

  В тази северна островна държава Чък открива величествен пейзаж от вулкани, гейзери и полета от лава. Чък вкусва от една уникална кулинарна традиция: ферментирала акула. После посещава ферма, за да научи повече за най-крехкото агнешко месо в света.

 • 2

  Франция

  +

  Със своите меки летни дни, живописни плажове и селска природа Южна Франция е една от най-популярните дестинации в света, а Чък е готов да вкуси от френското средиземноморско крайбрежие.

 • 3

  Шотландия

  +

  Чък няма търпение да посети за първи път Шотландия - земята на неговите предци. Разнообразната и красива природа предоставя невероятни възможности за лов на фазани. Чък се научава и как да приготвя националното ястие "хагис".

 • 4

  Нидерландия

  +

  Чък посещава изоставен аквапарк, където се отглеждат гъби в торби с утайка от кафе. После пътува до малкото градче Камерик, за да се запознае с Джерард от месарницата за свободно отглеждане на животни, както и с неговото домашно прасе Маркъс.

 • 5

  Турция

  +

  Чък посещава град Измир в Турция на брега на Егейско море, за да научи всичко за турското кафе.

 • 6

  Йордания

  +

  В Аман, Йордания Чък се храни в "Хашем" - най-стария ресторант в града, известен с това, че там се приготвят най-вкусните фалафели в Близкия изток. Той се вдъхновява от величествения пейзаж и създава импровизирана кухня насред изгубения град Петра.

 • 7

  Литва

  +

  Чък се отправя към Балтийско море, за да изследва културата и кухнята на Литва. В студения Вилнюс, той опитва "цепелин" - националното ястие на тази бивша съветска република и приготвя супа борш, която може да си съперничи с на тази на тъщата му.

 • 8

  Куба

  +

  Чък се разхожда по улиците на Хавана и пие кафе със собственика на "Ла Гуарида" - ресторант, намиращ се в частно имение. Той купува пресни продукти от местния пазар в Сан Мигел и приготвя своята версия на кубински ориз и боб в бананови листа.

 • 9

  Ямайка

  +

  В оживената столица на Ямайка - Кингстън, Чък се среща със старото и новото поколение на Растафарианското движение и научава за итал храната. Извън града, в крайбрежния град Порт Антонио, той посещава Boston Jerk Center.

 • 10

  Колумбия

  +

  Чък каца в Богота - град, в който космополитното се слива с колониалното. Той посещава лехонерия, където прасетата се пекат десет часа в зидани пещи и се пълнят с ориз и грах. Чък е поканен да готви в кухнята на местния гид, за да направи емпанада.

 • 11

  Хонг Конг

  +

  Чък се отправя към пазарите в Хонконг, известни по цял свят, в търсене на най-пресните морски дарове. Той приготвя гигантски рак, след което се среща с рибари в приливните равнини на остров Лантау.

 • 12

  Япония

  +

  Чък посещава Нагано - родното място на нудълите соба, където научава традиционната рецепта за приготвяне на тази основна юфка. По-късно опитва японския деликатес фугу или риба-балон, която е отровна.

 • 13

  Тайван

  +

  В Тайван Чък се учи как да прави на ръка местния вид юфка със Си Фу - майсторът на нудълите. След това отива на риболов за скариди и приготвя своя собствена версия на кнедли със скариди.