Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Хазер Амани

Хазер Амани

Хазер Амани
Кулинарното приключение на Хазер Амани започва още когато е съвсем малък в кухнята на майка му. С течение на времето, в търсене на различни вкусове той променя рецептите на майка си и чрез метода на проба и грешка открива своите опорни точки в готвенето. Всъщност любопитството е това, което го превръща в професионален готвач, след като го отвежда до различни краища на света.

След като завършва частно училище в Анкара, Хазер започва да учи социология в Близкоизточния технически университет, но решава да последва увлечението си по кулинарното изкуство и това го отвежда в ЮАР, за да учи в кулинарната академия „Кордон Бльо“. В Южна Африка Хазер открива автентичната местна кухня, която той обединява с турската и иранска кулинарни традиции, работейки като главен готвач в едни от най-добрите ресторанти и хотели. В Кейптаун Хазер завършва и четиригодишна програма по дегустация на вино и винопроизводство.

Решавайки да приложи опита си на родна земя, Амани се връща в Турция през 2009 г. Още през първата година работа той е награден за най-креативен готвач. През 2013 г. се присъединява към екипа на Uniliever Турция като отговорен готвач за цяла Турция, а от 2016 г. е главен готвач в Kitchenette.

Като готвач, за Хазер най-важни са простотата и автентичността, обединяващи в едно цяло кулинарните традиции на различни континенти, а създадените от него ястия се отличават със смелост и любопитство към различните вкусове.