Ева Лонгория

Ева Лонгория

Ева Жаклин Лонгория е американска актриса, режисьорка, продуцентка, бизнесдама и активистка.

Родена е на 15 март 1875 г. в Корпус Кристи, Тексас в семейството на Ела Ева Лонгория – учител на деца със специални нужди и Енрике Лонгория – фермер. Ева Лонгория израства като най-малката от четири сестри в ранчо близо до Корпус Кристи, в мексиканско-американско семейство и завършва бакалавърска степен по кинезитерапия. В последствие участва в конкурс за таланти, който и помага да навлезе в развлекателната индустрия.

Ева Лонгория дебютира в телевизионния сериал „Дързост и красота“. Била е номинирана за престижната награда „Златен глобус“ за ролята си на Габриел Солис в популярния сериал „Отчаяни съпруги“.

Ева Лонгория е обявена за една от най-красивите жени от редица списания, като „People“, например. Тя също така е била лице на известни марки като „L’Oreal“ и „Hanes“. Лонгория подкрепя редица хуманитарни каузи и участва в различни филантропски събития. Автор е на кулинарна книга „Eva’s Kitchen: Cooking with Love for Family and Friends.“

Въпреки неуспешното начало на кариерата си, Ева Лонгория се превръща в една от най-успешните и известни звезди в Холивуд.