Описание
Ники Уикс ни отвежда на кулинарно пътешествие през Северна и Централна Америка до Европа. Спира, за да опита местните вкусове на Лисабон, Сан Себастиан и Маракеш, Ню Йорк, Тринидад и Сан Пауло.
Ники Уикс ни отвежда на кулинарно пътешествие през Северна и Централна Америка до Европа. Спира, за да опита местните вкусове на Лисабон, Сан Себастиан и Маракеш, Ню Йорк, Тринидад и Сан Пауло.
Приключението на Ники в Маракеш започва от нощния кулинарен пазар, където тя си набавя всичко необходимо, за да приготви тажин върху огньовете, подгряващи местните бани. У дома Ники приготвя пилешки тажин и сладка змия с бадемова паста и мед.
Ники се научава да релаксира като местните жители и опитва улична храна. Пътуване в джунглата проследява историята на пушеното пиратско пиле. В кухнята Ники приготвя тропическо пиле с къри и черни сладки с ром.
Ники открива, че навсякъде в Рио можете да се намери добра храна. По-късно посещава бар и барбекю ресторант в стил „ядеш колкото можеш да изядеш”. В кухнята си Ники пресъздава вкусовете от барбекюто и завършва с пудинги от бананов меренг.
След нощна дегустация на пинчос, Ники започва деня с горещ шоколад и чурос, след което успява да получи покана за мъжко гастрономическо общество. У дома Ники прави селекция от хапки пинчос, идеални за забавление.
Ники започва деня си с понички и кафе, след което посещава модерна пицария в Бруклин. Неделният брънч я отвежда в Харлем при госпъл певци. В кухнята Ники приготвя пилешки бутчета, вдъхновени от Бъфало и класически нюйоркски чийзкейк.
След вечеря Ники се отправя да търси стара рецепта на монаси за португалски тарталети с яйчен крем. Ники завършва деня с чаша черешов ликьор в лисабонски стил. А в кухнята си приготвя пиле със сос порто и прочутите тарталети с крем.
Ники опитва на улицата африканско-бразилска ритуална храна. Традиционният обяд преминава в следобед с коктейли Кайпириня. В кухнята си Ники приготвя ориз и боб с пиле и пикантни кюфтенца от черен боб.
След закуска на пазара, Ники се учи да прави марокански пай, който се пече в обществена фурна под земята. Следващият и урок е как се прави кускус. Вкъщи Ники прави сладко-солена бастила и сладък кускус със солен карамел.