Двама лакоми италианци

Двама лакоми италианци

Следващо излъчване

 1. Събота, 17 април от 09:00

  Калабрия (Е01 - Сезон 02)

 2. Неделя, 18 април от 09:00

  Лигурия (Е02 - Сезон 02)

 3. Събота, 24 април от 09:00

  Алпи (Е03 - Сезон 02)

Описание

Известните готвачи и стари приятели Антонио Карлучо и Дженаро Конталдо се връщат в Италия 40 години след като са я напуснали, за да открият какво се е променило в италианската култура и как това се е отразило върху начина, по който се хранят италианците.
Във всеки епизод двамата готвачи създават неповторими ястия по рецепти, вдъхновени от продуктите и влиянията, които откриват по маршрута на своето гастрономическо пътешествие, както и някои от любимите си традиционни ястия. Поредицата е трогателно лична, тя ни връща към детството на Антонио и Дженаро в Италия, техните спомени и шеги.

Епизоди

 • 1

  Калабрия

  +

  Те започват от южния район Калабрия, където си пропомнят любими рецепти от детството. Антонио разкрива тайната на топлия обяд за училище, а Дженаро разказва спомените си за ритуалното колене на прасе.

  Следващо излъчване
  Събота, 17 април от 09:00
  По 24Kitchen
 • 2

  Лигурия

  +

  Антонио Карлучо и Дженаро Конталдо търсят значението на италианската фраза „la bella figura“ - да се представиш възможно най-добре. Откриват култура на възхищение към повърхностното в Портофино и търсят нещо по-смислено в Лигурия.

  Следващо излъчване
  Неделя, 18 април от 09:00
  По 24Kitchen
 • 3

  Алпи

  +

  Дуото научава повече за италианската находчивост чрез предприемчивите кулинарни умения на ломбардците.

  Следващо излъчване
  Събота, 24 април от 09:00
  По 24Kitchen
 • 4

  Рим

  +

  Дженаро и Антонио наблюдават съвременния италианец и се опитват да разберат дали в Италия все още има място за мачовци. В планинските села на Лацио мъжете имат стада и се грижат за семейството. В Рим обаче жените все повече поемат контрола.

  Следващо излъчване
  Неделя, 25 април от 09:00
  По 24Kitchen