Програма
Понеделник
27 март
06:00
Вкусът на блуса с Рик Стайн
+В този епизод шеф-готвачът Рик Стайн ще съчетае две от любимите си занимания, ознаменувайки музиката и храната на американския юг. Зрителите ще поемат на едно забележително пътуване по делтата на река Мисисипи, където се е родила блуса.
07:00
Ирландия с Джон Тород
+От Уиклоу до Уексфорд, Сезон 1 | Епизод 2
В Грейстоунс Джон се научава да прави вегански сандвич със сирена, опитва индийска храна с ирландски привкус и научава за ирландската мания по крафт бирата.
Към предаването08:00
Зеленчуковите специалитети на Джейми
+Вегетарианско пад тай и пица-пай с карфиол и сирене, Сезон 1 | Епизод 4
Джейми превръща пад тай в хрупкав зеленчуков пир, смесва печени картофи с кисели краставички и сготвя неповторим карфиол със сирене.
Към предаването09:00
Вдъхновяващи печива с Джулиет Сиър
+Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5
Днешният епизод на "Вдъхновящи печива" е посветен на подправките. Джулиет поднася тиквен пай с подправки и глазура от целувки, курабии с шоколад и чили и зимен десерт "Павлова" с пикантни ябълки и круши.
Към предаването10:00
Голямото кулинарно приключение на Лен и Ейнсли
+Кардиф, Сезон 1 | Епизод 9
Двамата отиват в Кардиф, където Лен ще опитва за първи път спагети и чудесна немска кухня. Ейнсли ще се вдъхнови от деня и ще приготви вкусно италианско ястие.
Към предаването11:00
Да готвиш за короната
+Нагоя, Сезон 1 | Епизод 7
Шогуните Токугава са били военачалници, които са обединили Япония. Под тяхно управление страната се е радвала на 200 години мир - най-дългият период в историята си. Днес потомъкът им Токугава Йошитака ни разказва за любимата храна на техния основател – "хачо мисо".
11:30
Бон Апети
+Под дебела сянка, Сезон 6 | Епизод 14
Свежа салата с пушена пъстърва и сирена, която изглежда като от менюто на някой изискан ресторант ще покажат Лора и Стоян. След тази специална рецепта ще направят нещо бързо – свински късчета с лук и трахана. А лесната рецепта са катмите, които могат да се поднесат и в сладък, и в солен вариант.
Към предаването12:00
Да запалим огъня с Нико Рейнолдс
+Баба идва на гости, Сезон 1 | Епизод 3
Нико Рейнолдс е ирландски готвач с ямайски корени и готвенето и вкусовите комбинации на баба му са вдъхновили и повлияли много от характерните му ястия. В този епизод баба идва на гости и е ред на Нико да готви за нея.
Към предаването12:30
Да запалим огъня с Нико Рейнолдс
+Скара за двама, Сезон 1 | Епизод 4
Главният готвач Нико Рейнолдс вярва, че едно от най-романтичните неща, които можете да направите за някого, е да му приготвите вкусна храна.
Към предаването13:00
Бойният клуб на Джейми и Джими
+Сърша Ронан, Сезон 8 | Епизод 6
Джейми и Джими дават старт на уикенда с храна, забавления и разговори със знаменитости в кафенето в Саутенд. Към тях в кухнята ще се присъедини номинираната четири пъти за награда „Оскар“ Сърша Ронан, чиято най-трудна роля досега е тази да готви с Джейми.
Към предаването14:00
Ирландия с Джон Тород
+Уексфорд до Корк, Сезон 1 | Епизод 3
В Корк Джон посещава легендарното готварско училище Балималоу, където приготвя хляб със сода заедно с матриарха на съвременната ирландска кухня Дарина Алън.
Към предаването15:00
Зеленчуковите специалитети на Джейми
+Аспержи, паста карбонара с праз, печен карфиол, Сезон 1 | Епизод 5
Джейми приготвя киш с аспержи и паста карбонара с богат зеленчуков пълнеж, а след пътуване до Йерусалим той приготвя изумителен печен карфиол.
Към предаването16:00
Да готвиш за короната
+Токио, Сезон 1 | Епизод 8
Император Мейджи управлява Япония от 1868-1912 г. Тази седмица шеф Кристиан Бауер приготвя традиционно японско ястие за Такеда Цунеясу – негов потомък и братовчед на настоящия престолонаследник.
16:30
Бон Апети
+Под дебела сянка, Сезон 6 | Епизод 14
Свежа салата с пушена пъстърва и сирена, която изглежда като от менюто на някой изискан ресторант ще покажат Лора и Стоян. След тази специална рецепта ще направят нещо бързо – свински късчета с лук и трахана. А лесната рецепта са катмите, които могат да се поднесат и в сладък, и в солен вариант.
Към предаването17:00
Вдъхновяващи печива с Джулиет Сиър
+Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6
С наближаването на Коледа Джулиет насочва вниманието си към готвене с деца. Тя прави празничен кейк с елен, кекс-къща от джинджифилово тесто, кейк със захарни бастунчета и кексчета със снежни човеци.
Към предаването18:00
Антъни Бурдейн: Без задръжки
+Бургундия, Сезон 8 | Епизод 12
Семейните корени на Тони се простират до Франция, но той никога не е бил в тази част на Франция. Местният шеф-готвач Людо Лефевр ще му бъде личен гид по време на опознаването на Бургундия.
Към предаването19:00
Да запалим огъня с Нико Рейнолдс
+Баба идва на гости, Сезон 1 | Епизод 3
Нико Рейнолдс е ирландски готвач с ямайски корени и готвенето и вкусовите комбинации на баба му са вдъхновили и повлияли много от характерните му ястия. В този епизод баба идва на гости и е ред на Нико да готви за нея.
Към предаването19:30
Да запалим огъня с Нико Рейнолдс
+Скара за двама, Сезон 1 | Епизод 4
Главният готвач Нико Рейнолдс вярва, че едно от най-романтичните неща, които можете да направите за някого, е да му приготвите вкусна храна.
Към предаването20:00
Голямото кулинарно приключение на Лен и Ейнсли
+Южен Лондон, Сезон 1 | Епизод 10
Тандемът посещава Южен Лондон, където Лен ще опита португалска и японска кухня. Ейнсли ще приготви в кухнята неустоимо пиле по португалски, вдъхновено от преживяванията им.
Към предаването21:00
Зеленчуковите специалитети на Джейми
+Аспержи, паста карбонара с праз, печен карфиол, Сезон 1 | Епизод 5
Джейми приготвя киш с аспержи и паста карбонара с богат зеленчуков пълнеж, а след пътуване до Йерусалим той приготвя изумителен печен карфиол.
Към предаването22:00
Ирландия с Джон Тород
+Уексфорд до Корк, Сезон 1 | Епизод 3
В Корк Джон посещава легендарното готварско училище Балималоу, където приготвя хляб със сода заедно с матриарха на съвременната ирландска кухня Дарина Алън.
Към предаването23:00
Бойният клуб на Джейми и Джими
+Сърша Ронан, Сезон 8 | Епизод 6
Джейми и Джими дават старт на уикенда с храна, забавления и разговори със знаменитости в кафенето в Саутенд. Към тях в кухнята ще се присъедини номинираната четири пъти за награда „Оскар“ Сърша Ронан, чиято най-трудна роля досега е тази да готви с Джейми.
Към предаването00:00
Бон Апети
+Под дебела сянка, Сезон 6 | Епизод 14
Свежа салата с пушена пъстърва и сирена, която изглежда като от менюто на някой изискан ресторант ще покажат Лора и Стоян. След тази специална рецепта ще направят нещо бързо – свински късчета с лук и трахана. А лесната рецепта са катмите, които могат да се поднесат и в сладък, и в солен вариант.
Към предаването00:30
Да готвиш за короната
+Токио, Сезон 1 | Епизод 8
Император Мейджи управлява Япония от 1868-1912 г. Тази седмица шеф Кристиан Бауер приготвя традиционно японско ястие за Такеда Цунеясу – негов потомък и братовчед на настоящия престолонаследник.
01:00
Рик Стайн – пътят към Мексико
+От Сан Франциско до Монтерей, Сезон 1 | Епизод 1
Рик Стайн пътува от Северна Калифорния към Мексико. В Сан Франциско Рик опитва легендарни ястия като палачинка със стриди.
Към предаването01:55
Голямото кулинарно приключение на Лен и Ейнсли
+Южен Лондон, Сезон 1 | Епизод 10
Тандемът посещава Южен Лондон, където Лен ще опита португалска и японска кухня. Ейнсли ще приготви в кухнята неустоимо пиле по португалски, вдъхновено от преживяванията им.
Към предаването02:40
Новата балканска кухня с Божана
+Телешкото и неговите приложения, Сезон 1 | Епизод 11
Към предаването03:10
Новата балканска кухня с Божана
+Меню за след дългите почивни дни, Сезон 1 | Епизод 12
Към предаването03:30
Антъни Бурдейн: Без задръжки
+Бургундия, Сезон 8 | Епизод 12
Семейните корени на Тони се простират до Франция, но той никога не е бил в тази част на Франция. Местният шеф-готвач Людо Лефевр ще му бъде личен гид по време на опознаването на Бургундия.
Към предаването04:15
Бон Апети
+Под дебела сянка, Сезон 6 | Епизод 14
Свежа салата с пушена пъстърва и сирена, която изглежда като от менюто на някой изискан ресторант ще покажат Лора и Стоян. След тази специална рецепта ще направят нещо бързо – свински късчета с лук и трахана. А лесната рецепта са катмите, които могат да се поднесат и в сладък, и в солен вариант.
Към предаването04:45
Да готвиш за короната
+Токио, Сезон 1 | Епизод 8
Император Мейджи управлява Япония от 1868-1912 г. Тази седмица шеф Кристиан Бауер приготвя традиционно японско ястие за Такеда Цунеясу – негов потомък и братовчед на настоящия престолонаследник.
05:10
Да запалим огъня с Нико Рейнолдс
+Баба идва на гости, Сезон 1 | Епизод 3
Нико Рейнолдс е ирландски готвач с ямайски корени и готвенето и вкусовите комбинации на баба му са вдъхновили и повлияли много от характерните му ястия. В този епизод баба идва на гости и е ред на Нико да готви за нея.
Към предаването