Събота

15 октомври

  • 06:00

    Дългите уикенди на Рик Стайн

    +

    Берлин, Сезон 1 | Епизод 3

    Рик се наслаждава на дълъг уикенд в Берлин, където историята съжителства с авангарда, а изкусни готвачи предлагат своите прекрасни творения като пюрирани слънчогледови семки, питки с артишок по йерусалимски и замразени кедрови ядки.

  • 07:00

    Да готвиш за короната

    +

    Нагоя, Сезон 1 | Епизод 7

    Шогуните Токугава са били военачалници, които са обединили Япония. Под тяхно управление страната се е радвала на 200 години мир - най-дългият период в историята си. Днес потомъкът им Токугава Йошитака ни разказва за любимата храна на техния основател – "хачо мисо".

  • 07:30

    Да готвиш за короната

    +

    Токио, Сезон 1 | Епизод 8

    Император Мейджи управлява Япония от 1868-1912 г. Тази седмица шеф Кристиан Бауер приготвя традиционно японско ястие за Такеда Цунеясу – негов потомък и братовчед на настоящия престолонаследник.

  • 08:00

    Джейми Оливър: Заедно

    +

    Вечер на стека, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми приготвя стек, който поднася с двойно запържени хрупкави картофи, сладко-кисел и лепкав червен лук със сос от кресон, а за финал тарталети с карамелизиран ананас.

    Към предаването
  • 09:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Сладки "Кози крачета" 2. Кармелитки, Сезон 3 | Епизод 23

    Към предаването
  • 09:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Пай с ябълки и червено цвекло 2. Поничките на Хоумър Симпсън, Сезон 3 | Епизод 24

    Към предаването
  • 10:00

    Великата британска храна с Хестън

    +

    Пайове, Сезон 2 | Епизод 1

    Този епизод е посветен на знаменития британски пай и Хестън е на мисия да открие вдъхновение за банкет с тристепенно меню, като за целта ще задълбае в историята на „изненадващите пайове” от 17-и в., чиито съставки понякога се оказвали странно „живи”.

    Към предаването
  • 11:00

    Уикенд в кухнята на Джон и Лиса

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Днес Джон и Лиса ще приготвят палачинки с патешко и сос от сливи, пържен ориз с яйца, индийски рибни шишчета и пай с лайм и маракуя.

    Към предаването
  • 12:00

    В търсене на кулинарен автор с Джейми Оливър

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    На полуфинала останалите четирима претенденти приготвят храната си пред журито, създавайки ястие, което да заслужава двойна страница в книгите им. Кой е стигнал до финалната глава?

    Към предаването
  • 13:00

    Дългите уикенди на Рик Стайн

    +

    Виена, Сезон 1 | Епизод 4

    Тази седмица Рик Стайн е във Виена, някогашната столица на Австроунгарската империя, която и до днес предлага традиционни ястия като джолан и гулаш и е дала името на едно от най-популярните ястия в Европа - виенския шницел.

  • 14:00

    Великата готварска книга на Австралия

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Един от най-ярките млади готвачи в Австралия Мат Стоун – главен готвач на Оукридж в Яра, щата Виктория се завръща в дома на родителите си в Пинджара, Западна Австралия, за да покаже местни и пресни домашно отгледани продукти.

    Към предаването
  • 14:30

    Великата готварска книга на Австралия

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    "Бащата на китайската кухня в Австралия Гилбърт Лау разкрива своята семейна рецепта за печено пиле и пържен ориз."

    Към предаването
  • 15:00

    Зеленчуковите специалитети на Джейми

    +

    Селски пай и сандвич с пържени картофени топки, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми готви изумителен селски пай, знаменити макарони със зеленчуци и фантастичен сандвич с пържени картофeни топки.

    Към предаването
  • 16:00

    Братя пекари

    +

    Лондон, Сезон 2 | Епизод 2

    Братята пекари са в Лондон и посещават ресторант с кафене и предизвикват собственичката Сали и управителя Андрю да създадат незабравими оригинални ястия, с които да се отличат от всички подобни заведения в района.

    Към предаването
  • 17:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Ястия със зехтин, Сезон 1 | Епизод 6

    Днес Рефика ще представи ястия със зехтин, както и сладки от Кавала. Изненадващият гост е Гупсе Йозай.

    Към предаването
  • 18:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Шоколадови хапки с нуга 2. Пудингът с грис и варени круши на баба, Сезон 3 | Епизод 25

    Към предаването
  • 18:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Бърз пай с ревен 2. Пикантен дип с пилешко, Сезон 3 | Епизод 26

    Към предаването
  • 19:00

    Великата британска храна с Хестън

    +

    Къри, Сезон 2 | Епизод 2

    В този епизод Хестън ще открие, че всички разновидности на класическото британско къри са изобретени в Британия, и типично в свой стил той ще приготви своя интерпретация на традиционната тика масала, поднесена с бира собствено производство.

    Към предаването
  • 20:00

    Уикенд в кухнята на Джон и Лиса

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    На гости на Джон и Лиса е Леви Рутс, който ще приготви печена сьомга на барбекю, Надя Сауаля ще направи мексиканско пиле, а Шелина Пърмалоу ще представи десерт с банани и карамел. Ще има и рецепти за бавно приготвена пържола с чили, салца и гуакамоле, салата колсло и шоколадов кекс в чаша.

    Към предаването
  • 21:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Пътуване към корените, Сезон 10 | Епизод 7

    Пати се среща със собствениците на един от най-вълнуващите ресторанти в Гуадалахара, които създават ястия, свързани с корените си. Шеф Марин създава напитка и десерт, вдъхновени от баба му, а Франсиско Мигоя приготвя десерт към любимо ястие на Пати.

    Към предаването
  • 21:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Душата на текилата, Сезон 10 | Епизод 8

    Пати посещава известна туристическа дестинация, дом на най-известната мексиканска напитка – текилата. Тя научава историята и стъпките в производството й. Приготвя царевична тортия със салса верде и традиционен червен ориз.

    Към предаването
  • 22:00

    Пол отива в Холивуд

    +

    Дивия запад, Санта Фе, Ню Мексико, Сезон 1 | Епизод 3

    Пол Холивуд пристига в Ню Мексико, за да опита местните ястия с говеждо и фасул и местния хляб – основната храна на каубоите. У дома той отдава почит на Санта Фе, приготвяйки традиционно чили с царевичен хляб.

    Към предаването
  • 23:00

    Дългите уикенди на Рик Стайн

    +

    Виена, Сезон 1 | Епизод 4

    Тази седмица Рик Стайн е във Виена, някогашната столица на Австроунгарската империя, която и до днес предлага традиционни ястия като джолан и гулаш и е дала името на едно от най-популярните ястия в Европа - виенския шницел.

  • 00:00

    Великата готварска книга на Австралия

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Един от най-ярките млади готвачи в Австралия Мат Стоун – главен готвач на Оукридж в Яра, щата Виктория се завръща в дома на родителите си в Пинджара, Западна Австралия, за да покаже местни и пресни домашно отгледани продукти.

    Към предаването
  • 00:30

    Великата готварска книга на Австралия

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    "Бащата на китайската кухня в Австралия Гилбърт Лау разкрива своята семейна рецепта за печено пиле и пържен ориз."

    Към предаването
  • 00:50

    Зеленчуковите специалитети на Джейми

    +

    Селски пай и сандвич с пържени картофени топки, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми готви изумителен селски пай, знаменити макарони със зеленчуци и фантастичен сандвич с пържени картофeни топки.

    Към предаването
  • 01:45

    Братя пекари

    +

    Лондон, Сезон 2 | Епизод 2

    Братята пекари са в Лондон и посещават ресторант с кафене и предизвикват собственичката Сали и управителя Андрю да създадат незабравими оригинални ястия, с които да се отличат от всички подобни заведения в района.

    Към предаването
  • 02:35

    Турска кухня с Рефика

    +

    Ястия със зехтин, Сезон 1 | Епизод 6

    Днес Рефика ще представи ястия със зехтин, както и сладки от Кавала. Изненадващият гост е Гупсе Йозай.

    Към предаването
  • 03:25

    Грил тур с Примож

    +

    Белград, Сезон 1 | Епизод 7

    В този епизод Примож ще пътува до столицата на Сърбия Белград, където ще изпече вкусен ростбиф и стек, а също и риба, която прилича на звяр от ерата на динозаврите, след което на остров в река Сава ще приготви неземни бургери.

    Към предаването
  • 03:50

    В кухнята с Примож

    +

    Посрещане на пролетта, Сезон 1 | Епизод 1

    Примож прави салата от глухарчета, пилешка супа с домашно фиде и патешки гърди в тъмна бира с пюре от пащърнак. Забулва яйца и готви патешките гърди на пара.

    Към предаването
  • 04:15

    Великата британска храна с Хестън

    +

    Къри, Сезон 2 | Епизод 2

    В този епизод Хестън ще открие, че всички разновидности на класическото британско къри са изобретени в Британия, и типично в свой стил той ще приготви своя интерпретация на традиционната тика масала, поднесена с бира собствено производство.

    Към предаването
  • 05:10

    Уикенд в кухнята на Джон и Лиса

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    На гости на Джон и Лиса е Леви Рутс, който ще приготви печена сьомга на барбекю, Надя Сауаля ще направи мексиканско пиле, а Шелина Пърмалоу ще представи десерт с банани и карамел. Ще има и рецепти за бавно приготвена пържола с чили, салца и гуакамоле, салата колсло и шоколадов кекс в чаша.

    Към предаването