Сряда

10 август

  • 06:10

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Променливото Егейско море (Алачатъ, Ефес, Шириндже), Сезон 2 | Епизод 3

    Докато пътува по брега на Егейско море и посещава величествените гръко-римски руини в Ефес, Шейн среща осезаеми напомняния за вътрешната връзка между Турция и нейните гръцки съседи.Научава се да прави маринована риба, наречена лакерда.

    Към предаването
  • 06:35

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Полуостров Бодрум - турски локум от дълбините, Сезон 2 | Епизод 4

    Шейн се отправя да изследва полуостров Бодрум на борда на луксозната шхуна "Реджина". Научава се да приготвя бакла, уникална за Бодрум.

    Към предаването
  • 07:00

    Вкусове от Китай

    +

    Съчуан, Сезон 1 | Епизод 7

    Адам Лайо пристига в провинции Съчуан и Хунан и този път към него се присъединява известната готвачка и писателка Фуксия Дънлоп, която е експерт по кухнята на този регион.

    Към предаването
  • 07:30

    Вкусове от Китай

    +

    Фудзиен, Сезон 1 | Епизод 8

    Адам Лайо е във Фудзиен – място с дълга миграционна история, където движението на хората е оставило трайна следа в храната и културата на тази провинция.

    Към предаването
  • 08:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми приготвя миди “Сен Жак“ с кървавица и бързи картофи с грах. Ще има и още – рибай стек, плоски питки и чътни от манго.

    Към предаването
  • 08:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Днес Джейми ще приготви пълна с вкусове храна, която кара всички да се чустват добре – запечатана на тиган сьомга със сусам, питки с телешко кюфте и доматен сос и неустоими шоколадови бисквити с ръжен хляб.

    Към предаването
  • 09:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладкиши без граници, Сезон 1 | Епизод 21

    Сочни сладкиши в екзотичен сироп от манго, кокосово мляко, ананас и подправки. Какаова торта на етажи с печени банани и желе от маракуя. И накрая бретонско саблé - хрупкави пръчици, потопени в солен карамел.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Пикник, Сезон 1 | Епизод 22

    Забелязали ли сте, че на пикниците предпочитаната храна е солената? Франсишко иска да промени това, като предлага три изключителни идеи с екзотични плодове, какао и солен карамел.

    Към предаването
  • 10:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Рик Стайн се среща с младия готвач Том Адамс, който управлява фермата Комбошийт, водещ ресторант със собствени продукти в Корнуол. Тук те отглеждат и произвеждат продуктите си - от хляб с квас до пайове със свинско месо.

    Към предаването
  • 10:30

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Град Лонсестън в източен Корнуол често е пропускан от мнозина, които посещават окръга, но там Рик открива необичайно суеверие и рядък вид нормандски замък. Рик завършва пътуването си, като приготвя на открито ястие от корнуолски миди със сайдер.

    Към предаването
  • 11:00

    Ала Шерифе

    +

    Пуйка, Сезон 1 | Епизод 7

    Звездата в този епизод е кралицата на всяка коледна трапеза – пуйката. Шерифе отглежда сама пуйките си. Ще приготви новогодишно меню с печена пуйка и гарнитура от кореноплодни зеленчуци и салата от маруля, авокадо и нар.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Впечатляващо и лесно, Сезон 4 | Епизод 11

    Три бързи рецепти, без сложни техники, но истински вкусни. Бърза салатата от зелен фасул с лимонов дресинг, рулца от тиквички с мляно месо на фурна и сладка баница с млечен крем.

    Към предаването
  • 12:00

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Лесни класики, Сезон 1 | Епизод 3

    Лорейн демонстрира приготвянето на класически ястия с минимални усилия.

    Към предаването
  • 12:30

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Да го опечеш, Сезон 1 | Епизод 4

    Лорейн се отдава на страстта си към печенето и споделя някои бързи и прости идеи.

    Към предаването
  • 13:00

    Мери Бери – тайните на именията

    +

    Гудууд, Сезон 1 | Епизод 4

    Мери е в Гудууд Хаус, известен с конните и автомобилните състезания. Отива на обиколка с Лорд Марч в кола, проектирана от дядо му, а 80-год. херцогиня й разказва за биофермата. Мери приготвя закуска за състезателен ден, кок о вен и 4-етажна торта.

    Към предаването
  • 14:00

    Вкусове от Китай

    +

    Гуандун, Сезон 1 | Епизод 9

    Адам Лайо се отправя към дома на кантонската кухня – Хонконг и Гуандун, за да открие регионална кухня, която се разпростира до всички краища на света.

    Към предаването
  • 14:30

    Вкусове от Китай

    +

    Остров Хайнан, Сезон 1 | Епизод 10

    Последната спирка на Адам Лайо е много специалният за него Хайнан - приятен, тропически остров и дом на предците на Адам.

    Към предаването
  • 15:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    В менюто днес – азиатски рибни кексчета, лингуини с лимон и тиквички, лепкави агнешки котлети и суперзареждащ шоколадов мус с череши.

    Към предаването
  • 15:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми ще приготви сочна агнешка плешка, суперзелени спагети, риба в един съд и маслени бисквити със сушени ябълки.

    Към предаването
  • 16:00

    Ала Шерифе

    +

    Бамя, Сезон 1 | Епизод 8

    Шерифе ще ни разкаже за вкуса на различните сортове бамя и как да ги подберем правилно според ястието. Тя ще използва домашно отгледаната си бамя, за да приготви супа, панирана бамя по авторска рецепта и туршия от бамя по традиционна рецепта.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    Впечатляващо и лесно, Сезон 4 | Епизод 11

    Три бързи рецепти, без сложни техники, но истински вкусни. Бърза салатата от зелен фасул с лимонов дресинг, рулца от тиквички с мляно месо на фурна и сладка баница с млечен крем.

    Към предаването
  • 17:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Бисквити, Сезон 2 | Епизод 1

    В епизода Франсишко ще приготви три рецепти за бисквити и ще покаже тайни похвати, за да ги превърне в неустоими. Например, за да станат по-еластични и меки американските бисквити, е необходим термичен шок.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Естествено оцветяване, Сезон 2 | Епизод 2

    Франсишко предпочита да използва естествени оцветители в рецептите си, тъй като освен цвят те допринасят и уникален вкус. Със зеления на цвят чай матча той ще приготви сладки енергийни топчета. С куркума ще направи портокалов крем и с хибискус ще оцвети крема за кекса с шамфъстък и горски плодове.

    Към предаването
  • 18:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Бри и Джесика срещу Карли и Тресне, Сезон 5 | Епизод 37

    В "Моята кухня е най-добрата" отново е вечер на елиминации и напрежението достига връхната си точка, когато два отбора се състезават за оцеляване в надпревара "внезапна смърт".

    Към предаването
  • 19:00

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Лесни класики, Сезон 1 | Епизод 3

    Лорейн демонстрира приготвянето на класически ястия с минимални усилия.

    Към предаването
  • 19:30

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Да го опечеш, Сезон 1 | Епизод 4

    Лорейн се отдава на страстта си към печенето и споделя някои бързи и прости идеи.

    Към предаването
  • 20:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик Стайн среща своя добър приятел, актьорът и комик Бари Хъмфрис, който се влюбва в Корнуол през 60-те години на миналия век, когато напуска Лондон, за да развие своя вече известен герой - Дейм Една Евераж, с почти катастрофални последици.

    Към предаването
  • 20:45

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Рик пътува навътре от величественото устие Камил до едно от най-добрите лозя във Великобритания, където се присъединява към беритбата на гроздето, за да открие, че времето в Корнуолл е идеално за едни от най-добрите вина в страната.

    Към предаването
  • 21:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    В менюто днес – азиатски рибни кексчета, лингуини с лимон и тиквички, лепкави агнешки котлети и суперзареждащ шоколадов мус с череши.

    Към предаването
  • 21:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми ще приготви сочна агнешка плешка, суперзелени спагети, риба в един съд и маслени бисквити със сушени ябълки.

    Към предаването
  • 22:00

    Вкусове от Китай

    +

    Гуандун, Сезон 1 | Епизод 9

    Адам Лайо се отправя към дома на кантонската кухня – Хонконг и Гуандун, за да открие регионална кухня, която се разпростира до всички краища на света.

    Към предаването
  • 22:30

    Вкусове от Китай

    +

    Остров Хайнан, Сезон 1 | Епизод 10

    Последната спирка на Адам Лайо е много специалният за него Хайнан - приятен, тропически остров и дом на предците на Адам.

    Към предаването
  • 23:00

    Мери Бери – тайните на именията

    +

    Гудууд, Сезон 1 | Епизод 4

    Мери е в Гудууд Хаус, известен с конните и автомобилните състезания. Отива на обиколка с Лорд Марч в кола, проектирана от дядо му, а 80-год. херцогиня й разказва за биофермата. Мери приготвя закуска за състезателен ден, кок о вен и 4-етажна торта.

    Към предаването
  • 00:05

    Бон Апети

    +

    Впечатляващо и лесно, Сезон 4 | Епизод 11

    Три бързи рецепти, без сложни техники, но истински вкусни. Бърза салатата от зелен фасул с лимонов дресинг, рулца от тиквички с мляно месо на фурна и сладка баница с млечен крем.

    Към предаването
  • 00:30

    Ала Шерифе

    +

    Бамя, Сезон 1 | Епизод 8

    Шерифе ще ни разкаже за вкуса на различните сортове бамя и как да ги подберем правилно според ястието. Тя ще използва домашно отгледаната си бамя, за да приготви супа, панирана бамя по авторска рецепта и туршия от бамя по традиционна рецепта.

    Към предаването
  • 01:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Фетхие - земя на изобилието, Сезон 2 | Епизод 5

    Шейн посещава Фетие - един от най-плодородните и екологично разнообразни региони на Турция и се отправя към хинтерланда, за да провери дали местната турска кухня е преживяла атаката на масовия туризъм.

    Към предаването
  • 01:30

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Кападокия - сърцето на анадолската кухня, Сезон 2 | Епизод 6

    Шейн проучва някои от най-известните турски вкусове в Кападокия, дом на древни пейзажи и древни техники за готвене.От тези градове са се появили някои забележителни ястия като кебап в гърне, приготвян с помощта на древна техника за готвене в земята.

    Към предаването
  • 02:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик Стайн среща своя добър приятел, актьорът и комик Бари Хъмфрис, който се влюбва в Корнуол през 60-те години на миналия век, когато напуска Лондон, за да развие своя вече известен герой - Дейм Една Евераж, с почти катастрофални последици.

    Към предаването
  • 02:50

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Стоук, Сезон 1 | Епизод 24

    Днес е в Стоук на Трент за класическа стафордширска яхния, рецепта за пълнен мозък и даал с леща.

    Към предаването
  • 03:40

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Бри и Джесика срещу Карли и Тресне, Сезон 5 | Епизод 37

    В "Моята кухня е най-добрата" отново е вечер на елиминации и напрежението достига връхната си точка, когато два отбора се състезават за оцеляване в надпревара "внезапна смърт".

    Към предаването
  • 04:30

    Ала Шерифе

    +

    Бамя, Сезон 1 | Епизод 8

    Шерифе ще ни разкаже за вкуса на различните сортове бамя и как да ги подберем правилно според ястието. Тя ще използва домашно отгледаната си бамя, за да приготви супа, панирана бамя по авторска рецепта и туршия от бамя по традиционна рецепта.

    Към предаването
  • 05:00

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Лесни класики, Сезон 1 | Епизод 3

    Лорейн демонстрира приготвянето на класически ястия с минимални усилия.

    Към предаването
  • 05:30

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Да го опечеш, Сезон 1 | Епизод 4

    Лорейн се отдава на страстта си към печенето и споделя някои бързи и прости идеи.

    Към предаването