Програма
Петък
17 юни
06:00
Кулинарните пътешествия с влак на Джонатан Панг
+Перу - От Куско до Мачу Пикчу, Сезон 2 | Епизод 6
Джонатан изпълнява своя дългогодишна мечта, като посещава Мачу Пикчу в Перу. Но преди това той спира в Лима, гастрономическата столица на Южна Америка и опитва различни традиционни ястия, както и местна храна в по-модерен стил.
Към предаването06:45
В Италия с Джино Д'Акампо
+Пиемонт, Сезон 4 | Епизод 7
Северният регион Пиемонт, разположен в подножието на Алпите, има общи граници с Франция и Швейцария. Освен с изисканата си кухня и вината си, регионът е известен и с най-големия фестивал на трюфелите. Джино ще се срещне с един събирач на трюфели.
Към предаването07:10
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 2, Сезон 2 | Епизод 2
Рик Стайн пътува до Сейнт Айвс, за да ни разкаже за един от малко известните британски художници, Алфред Уолис. В сянката на Бодмин Мур, Рик посещава много рядка колекция от средновековни витражи в църквата Сейнт Неот.
Към предаването07:40
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 3, Сезон 2 | Епизод 3
Рик среща водещата на Спрингуоч и биолог Джилиан Бърк, която води Рик на разходка из рядко местообитание, наречено Атлантически умерени тропически гори, на брега на река Хелфорд.
Към предаването08:10
Вкусът на Великобритания с Джейми Оливър
+Шотландия, Сезон 1 | Епизод 6
Тази седмица Джейми ще посети западният ряг на Шотландия, характерен с кухнята си толкова, колкото и с каменистия си пейзаж, но дори и тази изключително независима култура е изпъстрена с чуждестранно влияние, отразило се и на кухнята ѝ.
Към предаването09:05
Бон Апети – избрани печива
+Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4
В този епизод кухнята на Лора и Стоян ще е нещо като сладкарска работилница за кифлички, кексчета и саварини – все изпитани рецепти, в които водещите влагат своя почерк.
Към предаването09:30
Гурме за всеки ден: Десерти
+Прекрасни бисквити, Сезон 1 | Епизод 4
Присъединете се към Джъстин Шофилд, Дарън Пърчис и Силвия Колока, докато те се надпреварват с най-добрите си рецепти за бисквити. В този епизод ще обиколим света, за да видим различни бисквитени рецепти от различни краища на планетата.
Към предаването10:00
Ваканцията на Чък: Мексико
+Хуаманла, Сезон 1 | Епизод 5
Хиляди хора идват в град Хуаманла само за една нощ, за да видят улиците, превърнати в килим от цветя, дълъг почти 8 км. В навечерието на голямото събитие, Чък Хюз се опитва да направи свой собствен сладолед.
Към предаването10:30
Ваканцията на Чък: Мексико
+Оахака, Сезон 1 | Епизод 6
Чък Хюз пристига в Оахака и се запътва направо към най-популярния щанд за тлаюда в града, където сервират мексиканския еквивалент на пица до късно през нощта.
Към предаването11:00
Пиршество от Близкия Изток с Шейн Делия
+Неделен обяд, Сезон 1 | Епизод 2
Храната е свързващият елемент, обединяващ семейството, а на неделния обяд трапезата е отрупана с пъстроцветни подноси с всевъзможни вкусни гозби. Идеи за някои от тях ще ни дадат Шейн Делия и неговият специален гост шеф-готвач Том Сарафиян.
Към предаването11:30
Бон Апети
+За мераклии, Сезон 6 | Епизод 13
Лора и Стоян ще поощрят зрителите сами да приготвят корите от лимец за домашните банички. Основното ще е наистина специално – бавно готвени телешки бузи. А традиционният крем карамел ще обогатят с ягоди.
Към предаването12:00
Голямото британско приключение на Джеймс Мартин
+Йоркшир, Сезон 1 | Епизод 5
Дошъл е моментът да прекосим границата от Шотландия към Англия и какво по-подходящо място за начало на тази част от пътешествието от родното графство на Джеймс - Йоркшир? Тук към него се присъединява Лиза Алън, носителка на звезда "Мишлен".
Към предаването13:00
Барбекю с Том Керидж
+Сочни пържоли, Сезон 1 | Епизод 3
Том показва как се приготвят изискани ястия на барбекю. Стъпка по стъпка той показва как се правят невероятни говежди ребра с печени на въглища картофи със сос от синьо сирене. Продължава с омар "Термидор", салата със сирене бурата и хляб на грил.
Към предаването13:30
Барбекю с Том Керидж
+Опушено месо, Сезон 1 | Епизод 4
Вдъхновен от американската барбекю култура, Том прави опушени лепкави ребърца, опушен бургер, обогатен с пастърма, с ръжено хлебче, кисели краставички и сирене ементал. Завършва го с калифорнийска салата "Цезар" с печено зеле.
Към предаването14:00
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 4, Сезон 2 | Епизод 4
Корнуол има повече от достатъчно народни приказки. Може би най-известният се намира близо до Ланд Енд, където Рик разказва приказката за русалката от Зеннор.
Към предаването14:30
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 5, Сезон 2 | Епизод 5
Следвайки стъпките на един от своите литературни герои, Рик обикаля северно крайбрежие на Корнуол, за да разкаже историята на един от най-обичаните британски писатели, Томас Харди, и неговата малко известна любовна връзка с корнуолска жена.
Към предаването15:00
Кулинарното бягство на Джейми
+Маракеш, Сезон 1 | Епизод 1
Джейми за първи път е в Маракеш и вълнението и ентусиазмът му са ясно забележими докато разглежда града и опознава изключителната му кухня, смесица от френска, арабска и берберска култури.
Към предаването16:00
Пиршество от Близкия Изток с Шейн Делия
+Турска кухня, Сезон 1 | Епизод 3
Скромна, непретенциозна и изпълнена с аромати, турската кухня е почитана по целия свят със своето разнообразие и богата хранителна култура, а в днешния епизод Шейн Делия ще ни представи най-доброто от нея.
Към предаването16:30
Бон Апети
+За мераклии, Сезон 6 | Епизод 13
Лора и Стоян ще поощрят зрителите сами да приготвят корите от лимец за домашните банички. Основното ще е наистина специално – бавно готвени телешки бузи. А традиционният крем карамел ще обогатят с ягоди.
Към предаването17:00
Бон Апети – избрани печива
+Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5
Лора и Стоян ще започнат със солените – кекс, който е чудесен за закуска, и хлебчета с апетитна плънка и любопитно име. Сладките предложения на водещите са за баклава с орехи и моцарела и еклери с интересен крем.
Към предаването17:30
Гурме за всеки ден: Десерти
+Вкусни тартове, Сезон 1 | Епизод 5
Няма нищо по-вкусно от един хубавия тарт. Кирстен Тибалс и дуото майка-дъщеря Джъстин и Франсоаз Шофилд ще покажат как се приготвят любимите им тартове – от малиново кокосов тарт до такъв с ягодово и черешово сладко.
Към предаването18:00
Моята кухня е най-добрата – Австралия
+Полуфинал 2, Сезон 4 | Епизод 45
Във втория полуфинал Джейк и Ел се изправят срещу "царете на реванша" Мик и Мат. И двата отбора се борят за второто място на големия финал и отново готвят тристепенно меню за гостуващи съдии и Пийт и Маню.
Към предаването19:00
Голямото британско приключение на Джеймс Мартин
+Йоркшир, Сезон 1 | Епизод 5
Дошъл е моментът да прекосим границата от Шотландия към Англия и какво по-подходящо място за начало на тази част от пътешествието от родното графство на Джеймс - Йоркшир? Тук към него се присъединява Лиза Алън, носителка на звезда "Мишлен".
Към предаването20:00
Ваканцията на Чък: Мексико
+Пуебла, Сезон 1 | Епизод 7
В Пуебла Чък Хюз се среща със собственика на местен щанд за сок, който го кани на разходка с АТВ-та до близкия вулкан. Там те помагат на собственик на щанд за тако да направи кесадия с диви гъби.
Към предаването20:30
Ваканцията на Чък: Мексико
+Мексико Сити, Сезон 1 | Епизод 8
Мексико Сити е дом на... ами, почти всичко! Чък пробва тако ал пастор - вкусни свински такоси, и се запознава с Индио Рейес, известен татуист, който ще разкрие своя план за най-новата татуировка на Чък.
Към предаването21:00
Кулинарното бягство на Джейми
+Маракеш, Сезон 1 | Епизод 1
Джейми за първи път е в Маракеш и вълнението и ентусиазмът му са ясно забележими докато разглежда града и опознава изключителната му кухня, смесица от френска, арабска и берберска култури.
Към предаването22:00
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 4, Сезон 2 | Епизод 4
Корнуол има повече от достатъчно народни приказки. Може би най-известният се намира близо до Ланд Енд, където Рик разказва приказката за русалката от Зеннор.
Към предаването22:30
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 5, Сезон 2 | Епизод 5
Следвайки стъпките на един от своите литературни герои, Рик обикаля северно крайбрежие на Корнуол, за да разкаже историята на един от най-обичаните британски писатели, Томас Харди, и неговата малко известна любовна връзка с корнуолска жена.
Към предаването23:00
Барбекю с Том Керидж
+Сочни пържоли, Сезон 1 | Епизод 3
Том показва как се приготвят изискани ястия на барбекю. Стъпка по стъпка той показва как се правят невероятни говежди ребра с печени на въглища картофи със сос от синьо сирене. Продължава с омар "Термидор", салата със сирене бурата и хляб на грил.
Към предаването23:30
Барбекю с Том Керидж
+Опушено месо, Сезон 1 | Епизод 4
Вдъхновен от американската барбекю култура, Том прави опушени лепкави ребърца, опушен бургер, обогатен с пастърма, с ръжено хлебче, кисели краставички и сирене ементал. Завършва го с калифорнийска салата "Цезар" с печено зеле.
Към предаването00:00
Бон Апети
+За мераклии, Сезон 6 | Епизод 13
Лора и Стоян ще поощрят зрителите сами да приготвят корите от лимец за домашните банички. Основното ще е наистина специално – бавно готвени телешки бузи. А традиционният крем карамел ще обогатят с ягоди.
Към предаването00:25
Пиршество от Близкия Изток с Шейн Делия
+Турска кухня, Сезон 1 | Епизод 3
Скромна, непретенциозна и изпълнена с аромати, турската кухня е почитана по целия свят със своето разнообразие и богата хранителна култура, а в днешния епизод Шейн Делия ще ни представи най-доброто от нея.
Към предаването00:50
Братя пекари
+Глад, Сезон 1 | Епизод 1
Водещите на "Братя пекари" са братята Том и Хенри. Том е пекар, а Хенри е готвач и управлява месарницата до пекарната на брат си в сърцето на Глостършир. В този епизод Том ни показва как се прави бял хляб и от него приготвя идеалния сандвич с картофки.
Към предаването01:15
Братя пекари
+Бързо, Сезон 1 | Епизод 2
Тази седмица братята пекари Том и Хенри ще приготвят бързи и яростни рецепти. Първата е соден хляб с домашно масло, готов за 30 минути от начало до край. Следва състезание за най-бърза закуска. Пица срещу тост сандвич - най-яростната битка.
Към предаването01:55
Ваканцията на Чък: Мексико
+Пуебла, Сезон 1 | Епизод 7
В Пуебла Чък Хюз се среща със собственика на местен щанд за сок, който го кани на разходка с АТВ-та до близкия вулкан. Там те помагат на собственик на щанд за тако да направи кесадия с диви гъби.
Към предаването02:15
Ваканцията на Чък: Мексико
+Мексико Сити, Сезон 1 | Епизод 8
Мексико Сити е дом на... ами, почти всичко! Чък пробва тако ал пастор - вкусни свински такоси, и се запознава с Индио Рейес, известен татуист, който ще разкрие своя план за най-новата татуировка на Чък.
Към предаването02:40
Лесни рецепти на път
+Епизод 13, Сезон 6 | Епизод 13
Есте ще направи старомодно ястие - цикория с шунка и сирене, а Милушка ще задуши пилешко месо и ще кръсти рецептата си „Пилешка изненада“.
Към предаването03:05
Лесни рецепти на път
+Епизод 14, Сезон 6 | Епизод 14
Дани ще ни покаже как се правят италиански бургери, а Есте ще приготви скариди в томатен сос по гръцки.
Към предаването03:30
Моята кухня е най-добрата – Австралия
+Полуфинал 2, Сезон 4 | Епизод 45
Във втория полуфинал Джейк и Ел се изправят срещу "царете на реванша" Мик и Мат. И двата отбора се борят за второто място на големия финал и отново готвят тристепенно меню за гостуващи съдии и Пийт и Маню.
Към предаването04:20
Бон Апети
+За мераклии, Сезон 6 | Епизод 13
Лора и Стоян ще поощрят зрителите сами да приготвят корите от лимец за домашните банички. Основното ще е наистина специално – бавно готвени телешки бузи. А традиционният крем карамел ще обогатят с ягоди.
Към предаването04:45
Пиршество от Близкия Изток с Шейн Делия
+Турска кухня, Сезон 1 | Епизод 3
Скромна, непретенциозна и изпълнена с аромати, турската кухня е почитана по целия свят със своето разнообразие и богата хранителна култура, а в днешния епизод Шейн Делия ще ни представи най-доброто от нея.
Към предаването05:10
Голямото британско приключение на Джеймс Мартин
+Йоркшир, Сезон 1 | Епизод 5
Дошъл е моментът да прекосим границата от Шотландия към Англия и какво по-подходящо място за начало на тази част от пътешествието от родното графство на Джеймс - Йоркшир? Тук към него се присъединява Лиза Алън, носителка на звезда "Мишлен".
Към предаването