Събота

29 януари

  • 06:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Фетхие - земя на изобилието, Сезон 2 | Епизод 5

    Шейн посещава Фетие - един от най-плодородните и екологично разнообразни региони на Турция и се отправя към хинтерланда, за да провери дали местната турска кухня е преживяла атаката на масовия туризъм.

    Към предаването
  • 06:25

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Кападокия - сърцето на анадолската кухня, Сезон 2 | Епизод 6

    Шейн проучва някои от най-известните турски вкусове в Кападокия, дом на древни пейзажи и древни техники за готвене.От тези градове са се появили някои забележителни ястия като кебап в гърне, приготвян с помощта на древна техника за готвене в земята.

    Към предаването
  • 06:50

    Моята Шри Ланка с Питър Курувита

    +

    Канди, Сезон 1 | Епизод 3

    Канди някога е бил градът на синхалските царе. Местоположението е почитано от множество древни религии и е дом на свещения будистки Храм на зъба. Питър спира до близката плантация с подправки на път за града, дегустира прясно какао и готви с прясно набран пипер.

    Към предаването
  • 07:15

    Вдъхновяващи печива с Джулиет Сиър

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Джулиет очаква големия ден със специални печива за Коледа. Тя приготвя парти канапета, тарт с брюкселско зеле и ефектна шоколадова кула от профитероли. Лиъм Чарлз идва на гости, за да сервира коледен обяд на лист бутер тесто.

    Към предаването
  • 08:05

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Гост: Сиена Милър, Сезон 2 | Епизод 2

    В менюто днес: Сиена Милър готви тосканска патица; Джейми смайва с цял лаврак, изпечен в сол; Джими прави каджунско ястие в микровълнова печка; момчетата откриват вкусен ланкастърски сладкиш в основата на древен празник.

    Към предаването
  • 09:00

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Тропически плодове, Сезон 1 | Епизод 5

    Днес Джъстин ще изпече на скара цяла коралова пъстърва, за да обядва на самия бряг на океана. По-късно тя ще приготви вкусен десерт от бял шоколадов мус и тропически плодове.

    Към предаването
  • 09:30

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Пазарът в Нумеа, Сезон 1 | Епизод 6

    Джъстин ще добави към картофените кюфтета кореноплодни зеленчуци, които растат в Нумеа. След това, използвайки една от най-качесвените ванилии в света, местният готвач Кристоф ще приготви своя крем брюле.

    Към предаването
  • 10:00

    В кухнята на шеф Марк Мориарти

    +

    Месо, Сезон 1 | Епизод 1

    Шеф Марк Мориарти се завръща и в първия епизод той ще представи четири класически ястия с месо.

    Към предаването
  • 10:30

    В кухнята на шеф Марк Мориарти

    +

    Риба, Сезон 1 | Епизод 2

    Тази седмица Марк се гмурка под вълните и предлага някои вкусни изкушения от морските дълбини. Първо ще видим модерен вариант на ястие, с което всички сме израснали, а именно рибни пръчици от треска със сос тартар.

    Към предаването
  • 11:00

    Домашни рецепти с Мери Бери

    +

    Йоркширско крайбрежие, Сезон 1 | Епизод 5

    Мери посещава драматичното йоркширско крайбрежие, опитва местни морски специалитети и приготвя рецепти, подходящи за много хора, събрали се около огъня.

    Към предаването
  • 11:30

    Домашни рецепти с Мери Бери

    +

    Зимна гора, Сезон 1 | Епизод 6

    Мери се потопява в Хайленд, Северна Шотландия, разглеждайки невероятните пейзажи и приготвяйки стопляща храна, идеална за моментите, в които се прибираш вкъщи.

    Към предаването
  • 12:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Неапол, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми се отправя към столицата на пицата в Италия, за да открие нещата, които местните обичат да ядат и е супер впечатлен от ястието аквапаца – риба, поширана в „луда вода“.

    Към предаването
  • 13:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Хранителна култура в зората на цивилизацията (Газиантеп и Мардин, Сезон 2 | Епизод 7

    Преди хиляди години в Месопотамия са положени основите на близкоизточната кухня. Шейн пътува до устията на реките Ефрат и Тигър в Турция и попада на жива история в чиния.

    Към предаването
  • 13:30

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Трабзон - глад за хамсия, Сезон 2 | Епизод 8

    Шейн пътува на север, за да достигне пристанищния град Трабзон, където открива много специална риба, известна като хамсия, и рецепти, които превръщат това малко, подобно на аншоа същество, в кулинарен шедьовър.

    Към предаването
  • 14:00

    Храната, която обичаме с Ейнсли

    +

    Животът на един пай, Сезон 2 | Епизод 2

    Ейнсли и неговите гости се впускат в тънкостите на правенето на пай. Първата им рецепта е запечено пилешко с коричка и гъбен пай, които са подходящи за цялото семейство. Джули Джоунс пък показва един от нейните специалитети – пай с ревен.

    Към предаването
  • 14:55

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Гост: Аманда Холдън, Сезон 2 | Епизод 3

    В менюто днес: Джейми преобразява скромното печено пиле с две рецепти - пиле в тесто и пиле с бита; Джими превръща дюнера в гурме храна, Аманда Холдън готви автентична гръцка мусака; момчетата поднасят вкусен тарт от Ричмънд с дълга история.

    Към предаването
  • 15:55

    От любов към храната

    +

    , Сезон 1 | Епизод 3

    Към предаването
  • 16:25

    От любов към храната

    +

    , Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 16:55

    Мери Бери – изпитани рецепти

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Мери Бери споделя свои изпитани рецепти - филе от сьомга с подправки и червен пипер и зеленчуци, изрязани на спирала, подходящи за всяко вечерно парти.

    Към предаването
  • 17:30

    Мери Бери – изпитани рецепти

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Мери Бери споделя някои изпитани рецепти - тиквена супа със сирене и пармска шунка.

    Към предаването
  • 18:00

    Вдъхновяващи печива с Джулиет Сиър

    +

    Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9

    Пред настъпващата Нова година Джулиет празнува с шеф Мерилис Паркър, която поднася разнообразна парти храна, включително канапе от печени картофи, пълнени с пастет от пушена скумрия, плюс пармезанови кошнички пълни със салата цезар.

    Към предаването
  • 19:00

    Братя пекари

    +

    Глад, Сезон 1 | Епизод 1

    Водещите на "Братя пекари" са братята Том и Хенри. Том е пекар, а Хенри е готвач и управлява месарницата до пекарната на брат си в сърцето на Глостършир. В този епизод Том ни показва как се прави бял хляб и от него приготвя идеалния сандвич с картофки.

    Към предаването
  • 19:30

    Братя пекари

    +

    Бързо, Сезон 1 | Епизод 2

    Тази седмица братята пекари Том и Хенри ще приготвят бързи и яростни рецепти. Първата е соден хляб с домашно масло, готов за 30 минути от начало до край. Следва състезание за най-бърза закуска. Пица срещу тост сандвич - най-яростната битка.

    Към предаването
  • 20:00

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Да готвиш с Габи, Сезон 1 | Епизод 7

    Джъстин ще си направи барбекю на плажа с прясно уловена риба и морски дарове. По-късно ще приготви супер лесна и лека салата с риба папагал.

    Към предаването
  • 20:30

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Последни дни в Нумеа, Сезон 1 | Епизод 8

    Днес Джъстин празнува пресните и пълни с вкус морски дарове, които могат да бъдат уловени във водите на Нумеа като приготви сандвич със скариди и рачешко. След това ще направи шоколадов тарт, като използва ръчно произведен местен шоколад.

    Към предаването
  • 21:00

    Гръцките острови с Джулия Брадбъри

    +

    Родос и Сими, Сезон 1 | Епизод 5

    Тази седмица Джулия пристига в Додеканезите - отдалечена група острови на "вратата" между Европа и Изтока. В средновековната столица Родос тя открива съкровища от византийски произведения на изкуството и взема урок по рисуване на антични стенописи.

    Към предаването
  • 21:30

    Гръцките острови с Джулия Брадбъри

    +

    Хиос, Сезон 1 | Епизод 6

    В последния епизод на гръцката си одисея Джулия достига своята крайна дестинация остров Хиос, откъдето води началото си историята на нейното семейство. Тази седмица тя е в компанията на майка си и заедно те разглеждат родното място на своите предци.

    Към предаването
  • 22:00

    Гурме за всеки ден: Десерти

    +

    Вкусни тартове, Сезон 1 | Епизод 5

    Няма нищо по-вкусно от един хубавия тарт. Кирстен Тибалс и дуото майка-дъщеря Джъстин и Франсоаз Шофилд ще покажат как се приготвят любимите им тартове – от малиново кокосов тарт до такъв с ягодово и черешово сладко.

    Към предаването
  • 22:30

    Гурме за всеки ден: Десерти

    +

    Шоколадови шедьоври, Сезон 1 | Епизод 6

    Шоколадът заема специално място в сърцето на мнозина и без него е немислимо да мислиш за любим десерт. Присъединете се към Джъстин Шофилд, кралицата на десертите Кирстен Тибалс и Адам д’Силва в кухнята, за да видите рецепти фокусирани около шоколада.

    Към предаването
  • 23:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Хранителна култура в зората на цивилизацията (Газиантеп и Мардин, Сезон 2 | Епизод 7

    Преди хиляди години в Месопотамия са положени основите на близкоизточната кухня. Шейн пътува до устията на реките Ефрат и Тигър в Турция и попада на жива история в чиния.

    Към предаването
  • 23:30

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Трабзон - глад за хамсия, Сезон 2 | Епизод 8

    Шейн пътува на север, за да достигне пристанищния град Трабзон, където открива много специална риба, известна като хамсия, и рецепти, които превръщат това малко, подобно на аншоа същество, в кулинарен шедьовър.

    Към предаването
  • 00:00

    Храната, която обичаме с Ейнсли

    +

    Животът на един пай, Сезон 2 | Епизод 2

    Ейнсли и неговите гости се впускат в тънкостите на правенето на пай. Първата им рецепта е запечено пилешко с коричка и гъбен пай, които са подходящи за цялото семейство. Джули Джоунс пък показва един от нейните специалитети – пай с ревен.

    Към предаването
  • 00:50

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Гост: Аманда Холдън, Сезон 2 | Епизод 3

    В менюто днес: Джейми преобразява скромното печено пиле с две рецепти - пиле в тесто и пиле с бита; Джими превръща дюнера в гурме храна, Аманда Холдън готви автентична гръцка мусака; момчетата поднасят вкусен тарт от Ричмънд с дълга история.

    Към предаването
  • 01:45

    Кулинарните пътешествия с влак на Джонатан Панг

    +

    Канада – от Едмънтън до Уинипег, Сезон 2 | Епизод 3

    Във втората част от северноамериканското пътешествие на Джонатан, той се отправя към необятните простори на прериите. Но не и преди да се разходи из дивата част на страната на мечките, яхнал мотоциклет и да приготви палачинки с конопено брашно със сготвена на огън сьомга.

    Към предаването
  • 02:30

    Кулинарните пътешествия с влак на Джонатан Панг

    +

    Индийски океан – от Пърт до Сидни, Сезон 2 | Епизод 4

    Пътешествието на Джонатан в Астралия започва от космополитния град Пърт. Там той успява да се почуства истински австралиец, като готви скариди на барбекю заедно с готвача Ръсел Блейки, изпива едно ободряващо мартини с еспресо и отдава почит към местната история на печатарската преса.

    Към предаването
  • 03:15

    Кулинарните пътешествия с влак на Джонатан Панг

    +

    Духът на Куинсланд – от Кернс до Бризбейн, Сезон 2 | Епизод 5

    В Сидни Джонатан се издига в небето с морски самолет, за да разгледа отвисоко живописния Палм Спрингс. Вече на земята, той се наслаждава на спокойния плажен живот на града и опитва чилийски лаврак.

    Към предаването
  • 04:00

    Моята Шри Ланка с Питър Курувита

    +

    Канди, Сезон 1 | Епизод 3

    Канди някога е бил градът на синхалските царе. Местоположението е почитано от множество древни религии и е дом на свещения будистки Храм на зъба. Питър спира до близката плантация с подправки на път за града, дегустира прясно какао и готви с прясно набран пипер.

    Към предаването
  • 04:20

    Братя пекари

    +

    Глад, Сезон 1 | Епизод 1

    Водещите на "Братя пекари" са братята Том и Хенри. Том е пекар, а Хенри е готвач и управлява месарницата до пекарната на брат си в сърцето на Глостършир. В този епизод Том ни показва как се прави бял хляб и от него приготвя идеалния сандвич с картофки.

    Към предаването
  • 04:45

    Братя пекари

    +

    Бързо, Сезон 1 | Епизод 2

    Тази седмица братята пекари Том и Хенри ще приготвят бързи и яростни рецепти. Първата е соден хляб с домашно масло, готов за 30 минути от начало до край. Следва състезание за най-бърза закуска. Пица срещу тост сандвич - най-яростната битка.

    Към предаването
  • 05:10

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Да готвиш с Габи, Сезон 1 | Епизод 7

    Джъстин ще си направи барбекю на плажа с прясно уловена риба и морски дарове. По-късно ще приготви супер лесна и лека салата с риба папагал.

    Към предаването
  • 05:35

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Последни дни в Нумеа, Сезон 1 | Епизод 8

    Днес Джъстин празнува пресните и пълни с вкус морски дарове, които могат да бъдат уловени във водите на Нумеа като приготви сандвич със скариди и рачешко. След това ще направи шоколадов тарт, като използва ръчно произведен местен шоколад.

    Към предаването