Събота

22 януари

  • 06:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Османия - храна, достойна за султани (Истанбул), Сезон 2 | Епизод 1

    Присъединяваме се към Шейн при срещата му с някои от новите кулинарни суперзвезди на Истанбул, които превръщат старото в ново. Ястията в менюто включват традиционни вкусове като деконструирана салата и мезе от механа (раки бар) със съвремен привкус.

    Към предаването
  • 06:25

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Воини и бурни морета (Чанаккале, Галиполи, Асос и Бехрамкале), Сезон 2 | Епизод 2

    В този епизод Шейн научава тайната на приготвянето на идеалния бюрек и как се приготвя традиционна наденица от месар трето поколение за барбекю в турски стил.

    Към предаването
  • 06:50

    Моята Шри Ланка с Питър Курувита

    +

    Коломбо, Сезон 1 | Епизод 1

    Пристигайки в Шри Ланка, Питър Курувита е погълнат от гледките, звуците и миризмите, напомнящи му за детството му в Коломбо. Там, напътстван от баща си, Питър се научава винаги да готви и да се храни с любов. Питър се среща с бавачката си и заедно готвят в суматохата на най-големия пазар на Коломбо.

    Към предаването
  • 08:05

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Белгия, Сезон 1 | Епизод 4

    Джими и Джейми искат да видят дали могат да победят белгийците на собствен терен, като направят по-добра бира. Гари Барлоу пристига, за да приготви пържила и пай с ейл.

    Към предаването
  • 09:00

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Нумеа, Сезон 1 | Епизод 1

    Джъстин ни представя някои от най-свежите съставки от Нумеа. Печената на скара риба уаху е поднесена с вдъхновен от Нова Каледония сос „Виерж“. От сладки узрели банани ще направи хрупкави кюфтета. А накрая, на плажа, Джъстин ще изпече пресен омар.

    Към предаването
  • 09:30

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Островът на боровете, Сезон 1 | Епизод 2

    Днес Джъстин е на Острова на боровете и за първи път ще пържи махи-махи и ще го поднесе със сладко-кисел сос. След това се отправяме към дъждовните гори, в които Джъстин ще събира охлюви, от които по-късно ще приготви равиоли, поднесени в биск.

    Към предаването
  • 10:00

    В кухнята на шеф Марк Мориарти

    +

    Паста, Сезон 1 | Епизод 5

    Тази седмица Марк ще приготви някои бързи и вкусни ястия, базирани на онази надеждна основна храна, която всички имаме в нашия шкаф - пастата.

    Към предаването
  • 10:30

    В кухнята на шеф Марк Мориарти

    +

    Зеленчуци, Сезон 1 | Епизод 6

    Звездата в този епизод са зеленчуците и Марк ни показва как да се отнасяме с тях с грижа и внимание, за да могат да блеснат със своите страхотни вкусове. За начало - един впечатляващ печен на тиган карфиол.

    Към предаването
  • 11:00

    Домашни рецепти с Мери Бери

    +

    Париж, Сезон 1 | Епизод 1

    Мери е в града, в който се е научила да готви – Париж. Град, който живее и диша с храната. Мери ще приготви няколко неустоими ястия, вдъхновени от този невероятен град.

    Към предаването
  • 11:30

    Домашни рецепти с Мери Бери

    +

    Река Темза, Сезон 1 | Епизод 2

    Мери открива скритите съкровища на река Темза, като се отбива на различни места по пътя. Те я вдъхновяват за приготвянето на вкусни ястия, които ни карат да се чустваме добре, като завит сандвич с различни видове боб и сьомга по тайландски.

    Към предаването
  • 12:05

    Джейми готви в Италия

    +

    Пулия, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми се отправя към една от най-горещите кулинарни дестинации в Италия, за да направи домашна паста, специална яхния с морски дарове и местен вариант на паелята.

    Към предаването
  • 13:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Променливото Егейско море (Алачатъ, Ефес, Шириндже), Сезон 2 | Епизод 3

    Докато пътува по брега на Егейско море и посещава величествените гръко-римски руини в Ефес, Шейн среща осезаеми напомняния за вътрешната връзка между Турция и нейните гръцки съседи.Научава се да прави маринована риба, наречена лакерда.

    Към предаването
  • 13:30

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Полуостров Бодрум - турски локум от дълбините, Сезон 2 | Епизод 4

    Шейн се отправя да изследва полуостров Бодрум на борда на луксозната шхуна "Реджина". Научава се да приготвя бакла, уникална за Бодрум.

    Към предаването
  • 14:00

    Храната, която обичаме с Ейнсли

    +

    Зимни предястия, Сезон 1 | Епизод 10

    Ейнсли започва с говеждо и със задушен червен грах с понички с мащерка. Към него се присъединява и Антон Дю Беке.

    Към предаването
  • 14:55

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Гост: Юсеин Болт, Сезон 2 | Епизод 1

    В менюто днес: Джейми готви най-добрата пържола; Джими прави сочно пиле тандури; Юсеин Болт готви ястието, което смята за тайната на своя успех - ямайското свинско на леля Лили със сладки картофи; и фантастично, но забравено сирене от Нотингамшир.

    Към предаването
  • 15:55

    В кухнята на шеф Марк Мориарти

    +

    Хляб и десерти, Сезон 1 | Епизод 7

    Марк обича да пече и да работи в секцията за сладкиши в топ ресторанти, така че този епизод със сигурност ще ви впечатли. Марк създаде четири рецепти, които да опитате у дома, за да усъвършенствате още повече техниката си за приготвяне на печива.

    Към предаването
  • 16:25

    В кухнята на шеф Марк Мориарти

    +

    Вечери, Сезон 1 | Епизод 8

    Главният готвач Марк обича да организира парти-вечери за приятелите и семейството си и въпреки че работи в ресторант със звезда на Мишлен, когато не е на работа, най-много обича обикновена домашно приготвена храна.

    Към предаването
  • 16:55

    Домашни рецепти с Мери Бери

    +

    Ирландия, Сезон 1 | Епизод 3

    Мери е в Ирландия, където приготвя рецепти, вдъхновени от прекрасния остров Емералд, сред които неустоима торта с кафе и пралин.

    Към предаването
  • 17:30

    Домашни рецепти с Мери Бери

    +

    У дома, Сезон 1 | Епизод 4

    Мери обръща внимание на ястията, които ѝ напомнят за дома и приготвя някои от любимите рецепти на семейството си, сред които печена паста Болонезе с бурата и доматена салата.

    Към предаването
  • 18:00

    Вдъхновяващи печива с Джулиет Сиър

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Всички вдъхновяващи печива днес са подаръци за роднини и приятели за Коледа. Има соленки с розмарин и пармезан, крекери с активен въглен и сирене, малки пудинг близалки и венец от джинджифилово тесто.

    Към предаването
  • 19:00

    Вкуси света с Маню Фелдел

    +

    Япония, Сезон 1 | Епизод 5

    След като е изминал половината път от околосветското си пътешествие, Маню се отправя към Токио и буквално се гмурка в него. Има толкова много за разглеждане в този оживен град – рибните пазари с най-добрите майстори на сашими и супа рамен, кафене, което може да се види само в Япония.

    Към предаването
  • 20:00

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Традициите на канаките, Сезон 1 | Епизод 3

    Джъстин изучава някои екзотични съставки като иням - череши, таро и речни скариди, които ще използва в днешните рецепти. Скаридите ще са запечатани на тиган с лук шалот и масло, а черешите ще станат част от яхния с октопод.

    Към предаването
  • 20:30

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Страната на говедата, Сезон 1 | Епизод 4

    Джъстин ни показва прост, но пълен с вкусове, начин за приготвяне на местни скариди. Луксозния бургер с еленско месо и фоа гра ще напълни очите ви.

    Към предаването
  • 21:00

    Гръцките острови с Джулия Брадбъри

    +

    Санторини, Сезон 1 | Епизод 3

    В този епизод Джулия опитва местен деликатес направен от бакла в Санторини и се отправя в открито море, за да види как местните рибари обединяват сили с природозащитниците в опазването на кристалните води на Санторини от пластмасови отпадъци.

    Към предаването
  • 21:30

    Гръцките острови с Джулия Брадбъри

    +

    Спорадите, Сезон 1 | Епизод 4

    На Скиатос Джулия се качва на рибарска лодка в търсене на скрити заливи и безлюдни плажове, опитва местен деликатес от морски таралежи, уловени ръчно в чистите води на острова.

    Към предаването
  • 21:55

    Гурме за всеки ден: Десерти

    +

    Жадни за карамел, Сезон 1 | Епизод 3

    Задоволете своите карамелени желания с някои екстравагантни рецепти, които ще подчертаят тази важна съставка в света на десертите. От сладки със солен карамел от сладкаря Дарън Пърчис до деликатния ябълков карамелен кейк за чай от Кирстен Тибалс.

    Към предаването
  • 22:25

    Гурме за всеки ден: Десерти

    +

    Прекрасни бисквити, Сезон 1 | Епизод 4

    Присъединете се към Джъстин Шофилд, Дарън Пърчис и Силвия Колока, докато те се надпреварват с най-добрите си рецепти за бисквити. В този епизод ще обиколим света, за да видим различни бисквитени рецепти от различни краища на планетата.

    Към предаването
  • 22:55

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Променливото Егейско море (Алачатъ, Ефес, Шириндже), Сезон 2 | Епизод 3

    Докато пътува по брега на Егейско море и посещава величествените гръко-римски руини в Ефес, Шейн среща осезаеми напомняния за вътрешната връзка между Турция и нейните гръцки съседи.Научава се да прави маринована риба, наречена лакерда.

    Към предаването
  • 23:25

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Полуостров Бодрум - турски локум от дълбините, Сезон 2 | Епизод 4

    Шейн се отправя да изследва полуостров Бодрум на борда на луксозната шхуна "Реджина". Научава се да приготвя бакла, уникална за Бодрум.

    Към предаването
  • 23:55

    Храната, която обичаме с Ейнсли

    +

    Зимни предястия, Сезон 1 | Епизод 10

    Ейнсли започва с говеждо и със задушен червен грах с понички с мащерка. Към него се присъединява и Антон Дю Беке.

    Към предаването
  • 00:50

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Гост: Юсеин Болт, Сезон 2 | Епизод 1

    В менюто днес: Джейми готви най-добрата пържола; Джими прави сочно пиле тандури; Юсеин Болт готви ястието, което смята за тайната на своя успех - ямайското свинско на леля Лили със сладки картофи; и фантастично, но забравено сирене от Нотингамшир.

    Към предаването
  • 01:40

    Кулинарните пътешествия с влак на Джонатан Панг

    +

    Изток и Ориент – от Сингапур до Пенанг, Сезон 1 | Епизод 4

    В Сингапур Джонатан се среща с главен готвач Кристофър Кристи, който отговаря за 30 ресторанта в огромния хотелски комплекс „Marina Bay Sands“, наричан „чудото на света“. След това приема предизвикателството да готви червен рак с чили с младия британски готвач Райън Клифт.

    Към предаването
  • 02:25

    Кулинарните пътешествия с влак на Джонатан Панг

    +

    Изток и Ориент – от Пенанг до Банкок, Сезон 1 | Епизод 5

    В Джордтаун, историческата столица на щата Пенанг в Малайзия, Джонатан разглежда неделния пазар и се забавлява, като купува 100-годишно яйце, което след това изяжда във влака заедно с шеф Янис Мартино.

    Към предаването
  • 03:10

    Кулинарните пътешествия с влак на Джонатан Панг

    +

    Венеция Симплон - Ориент Експрес – от Будапеща до Виена, Сезон 1 | Епизод 6

    Пътешествието на Джонатан започва в Будапеща, където опитва древно ястие, вдъхновено от кръвосмучещите пиявици в небезизвестното бистро „Bock“. Той се среща с телевизионния готвач Зофия Маутнер, пионер в свежия подход към традиционната унгарска кухня.

    Към предаването
  • 03:55

    Моята Шри Ланка с Питър Курувита

    +

    Коломбо, Сезон 1 | Епизод 1

    Пристигайки в Шри Ланка, Питър Курувита е погълнат от гледките, звуците и миризмите, напомнящи му за детството му в Коломбо. Там, напътстван от баща си, Питър се научава винаги да готви и да се храни с любов. Питър се среща с бавачката си и заедно готвят в суматохата на най-големия пазар на Коломбо.

    Към предаването
  • 04:20

    Вкуси света с Маню Фелдел

    +

    Япония, Сезон 1 | Епизод 5

    След като е изминал половината път от околосветското си пътешествие, Маню се отправя към Токио и буквално се гмурка в него. Има толкова много за разглеждане в този оживен град – рибните пазари с най-добрите майстори на сашими и супа рамен, кафене, което може да се види само в Япония.

    Към предаването
  • 05:10

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Традициите на канаките, Сезон 1 | Епизод 3

    Джъстин изучава някои екзотични съставки като иням - череши, таро и речни скариди, които ще използва в днешните рецепти. Скаридите ще са запечатани на тиган с лук шалот и масло, а черешите ще станат част от яхния с октопод.

    Към предаването
  • 05:35

    Тропическо гурме: Нова Каледония

    +

    Страната на говедата, Сезон 1 | Епизод 4

    Джъстин ни показва прост, но пълен с вкусове, начин за приготвяне на местни скариди. Луксозния бургер с еленско месо и фоа гра ще напълни очите ви.

    Към предаването