Четвъртък

28 октомври

  • 06:05

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Нокаут рунд, Сезон 6 | Епизод 39

    Напрежението в състезанието расте, след като са останали само 6 отбора. Тази вечер, отборите ще трябва да сготвят всичко – от улична храна до 5-звездна вечеря. Победителите ще получат голямо предимство.

    Към предаването
  • 07:00

    Пътешествието на Гордън, Джино и Фред

    +

    Тексас, Сезон 2 | Епизод 5

    След четири седмици на път Джино най-накрая може да опъне краката си на задната седалка докато приятелите му го возят по тексаската магистрала. Тексас е раят на любителите на месото и Гордън е нетърпелив да покаже на европейците най-доброто барбекю, на което е способен човекът.

    Към предаването
  • 08:00

    Супер храни с Джейми

    +

    Тиквена даал с пържени яйца и печен стек, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми Оливър посещава Никойския полуостров в Коста Рика, където столетниците не са необичайно явление, след което продължава към гръцкия остров Икария за яйчен хляб с горски плодове и шамфъстък.

    Към предаването
  • 09:00

    Печивата на Милушка

    +

    Многолистно тесто, Сезон 1 | Епизод 18

    Днес Милушка приготвя многолистно тесто, от което прави бисквити "Арлет" с балсамов дип с розмарин и тарт татен с ябълки и круши.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Дълга трайност, Сезон 2 | Епизод 20

    Тези три десерта могат да се съхраняват по-дълго – домашни шоколадови бонбони с карамелена лешникова паста, замразен плодов чипс и палачинки с шоколадов крем и фъстъчено масло, които могат да се размразят за минути.

    Към предаването
  • 10:00

    Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

    +

    Камион за тако, Сезон 1 | Епизод 5

    Мелбърн се гордее, че е спортната столица на Австралия, затова Рейчъл лесно разбира коя е любимата бърза храна на спортните фанатици. След това тя готви със собственик на камион за храна, опитва най-доброто южняшко пържено пиле в града и посещава пивоварна.

    Към предаването
  • 10:30

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Печене, Сезон 1 | Епизод 11

    Към предаването
  • 11:00

    Модерна турска кухня с Максут

    +

    Питки базлама, Сезон 1 | Епизод 22

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Следобеден чай, Сезон 5 | Епизод 24

    Изкуството на чаеното парти – на него ще се посветят Лора и Стоян в този епизод. Те ще разкажат за традицията „английския следобеден чай“ и ще дадат много сладки и солени идеи за чаеното парти.

    Към предаването
  • 12:00

    Рокери лакомници: Храна за щастие

    +

    Ястия за добро настроение, Сезон 1 | Епизод 14

    Рокерите лакомници приготвят храна, която храни едновременно душата и тялото. Днес ще представят полезна супа, здравословен пудинг и версия с по-малко мазнини на бургер и картофки.

    Към предаването
  • 12:55

    Heston's Great British Food

    +

    Britain is home to some of the most iconic dishes in the world. In this series Heston Blumenthal delves into the history of some of our favourites, in order to find inspiration for an amazing culinary salute to them. From curry to pies and afternoon tea to chocolate, these are food and dishes that built Britain. Episode 5 – Heston’s Great British Curries. He discovers that British curry house classics such as bhuna, vindaloo, phal, onion bhaji and the most famous of them all, chicken tikka masala, were all invented in Britain. Heston does his own take on the chicken tikka masala and serves whole Poussins which have been injected with tikka marinade, stuffed with a tikka masala stuffing, cooked to perfection in a water bath and then glazed, before being finished off in a classic tandoor to achieve the iconic tandoor flavour. He serves them alongside his own lager, which is made by infusing rice and pandan leaves to produce his unique ‘beeryani’. As homage to the legend that surrounds the origins of the dish, the sauce is served in a classic tomato soup can. He also serves up his version of lamb biryani with a Bombay mix crust.Every British curry starts with the poppadum and Heston’s will be no different, except his are giant - measuring nearly a meter in diameter. And as a final nod to the British curry house experience, Heston also makes a giant ‘After Eight’-inspired dessert – kulfi ice cream encased in dark chocolate, served on a silver platter at the end of the meal.For Heston’s lucky guests, it’s all served up in a pop-up curry house on the outskirts of Bradford, the reigning curry capital of Britain.

  • 13:55

    Коледно пиршество с Гордън, Джино и Фред

    +

    Коледно пиршество с Гордън, Джино и Фред, Допълнителен | Епизод 1

    Гордън Рамзи и Джино Д’Акампо се състезават в избор на вина и в обучението на шест известни личности в кухнята. Те ще приготвят специална коледна вечеря за стоте герои на Великобритания за годината, които ще гласуват за най-добро ястие. Фред Сирийо е домакин.

    Към предаването
  • 15:05

    Супер храни с Джейми

    +

    Палачинки, вкусни такос с риба и пиле по ловджийски, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми отива за риба в Коста Рика и се учи на карате в Япония, а менюто му е съставено от царевични палачинки с пушен бекон и карамелизиран банан.

    Към предаването
  • 16:00

    Модерна турска кухня с Максут

    +

    Зелеви сарми с булгур, Сезон 1 | Епизод 23

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    Следобеден чай, Сезон 5 | Епизод 24

    Изкуството на чаеното парти – на него ще се посветят Лора и Стоян в този епизод. Те ще разкажат за традицията „английския следобеден чай“ и ще дадат много сладки и солени идеи за чаеното парти.

    Към предаването
  • 17:00

    Печивата на Милушка

    +

    Московско тесто, Сезон 1 | Епизод 19

    Днес Милушка приготвя московско тесто, с което прави класически кекс с глазура от крем сирене и портокал и торта с лимонов мус и ягоди.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Бриош, Сезон 2 | Епизод 21

    Днес Франсишко ще работи с тесто за бриош. Ще направи бриош, който се реже на филии. От същото тесто ще направи каналени рулца, обогатени със стафиди и ядки, както и кроасани.

    Към предаването
  • 18:00

    Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

    +

    Как се прави пасата, Сезон 1 | Епизод 6

    Имиграцията е изиграла голяма роля в оформянето на кулинарната сцена на Мелбърн. Любопитна да изследва тази кипяща смесица от различни кухни, Рейчъл се отправя към виетнамски пазар и гръцка закусвалня в предградията. А от италиано-австралийска баба (нона) тя научава как се прави пасата.

    Към предаването
  • 18:30

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Още печива, Сезон 1 | Епизод 12

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Храна за щастие

    +

    Ястия за добро настроение, Сезон 1 | Епизод 14

    Рокерите лакомници приготвят храна, която храни едновременно душата и тялото. Днес ще представят полезна супа, здравословен пудинг и версия с по-малко мазнини на бургер и картофки.

    Към предаването
  • 20:00

    Изкуството да живееш

    +

    Италия, Сезон 1 | Епизод 5

    В едно селце на италианския остров Сардиния още от римско време хората живеят по-дълго от тези в целия останал свят, а Никлас се опитва да открие кое прави това митично място толкова специално.

    Към предаването
  • 20:55

    Супер храни с Джейми

    +

    Палачинки, вкусни такос с риба и пиле по ловджийски, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми отива за риба в Коста Рика и се учи на карате в Япония, а менюто му е съставено от царевични палачинки с пушен бекон и карамелизиран банан.

    Към предаването
  • 21:50

    Коледно пиршество с Гордън, Джино и Фред

    +

    Коледно пиршество с Гордън, Джино и Фред, Допълнителен | Епизод 1

    Гордън Рамзи и Джино Д’Акампо се състезават в избор на вина и в обучението на шест известни личности в кухнята. Те ще приготвят специална коледна вечеря за стоте герои на Великобритания за годината, които ще гласуват за най-добро ястие. Фред Сирийо е домакин.

    Към предаването
  • 23:05

    Heston's Great British Food

    +

    Britain is home to some of the most iconic dishes in the world. In this series Heston Blumenthal delves into the history of some of our favourites, in order to find inspiration for an amazing culinary salute to them. From curry to pies and afternoon tea to chocolate, these are food and dishes that built Britain. Episode 5 – Heston’s Great British Curries. He discovers that British curry house classics such as bhuna, vindaloo, phal, onion bhaji and the most famous of them all, chicken tikka masala, were all invented in Britain. Heston does his own take on the chicken tikka masala and serves whole Poussins which have been injected with tikka marinade, stuffed with a tikka masala stuffing, cooked to perfection in a water bath and then glazed, before being finished off in a classic tandoor to achieve the iconic tandoor flavour. He serves them alongside his own lager, which is made by infusing rice and pandan leaves to produce his unique ‘beeryani’. As homage to the legend that surrounds the origins of the dish, the sauce is served in a classic tomato soup can. He also serves up his version of lamb biryani with a Bombay mix crust.Every British curry starts with the poppadum and Heston’s will be no different, except his are giant - measuring nearly a meter in diameter. And as a final nod to the British curry house experience, Heston also makes a giant ‘After Eight’-inspired dessert – kulfi ice cream encased in dark chocolate, served on a silver platter at the end of the meal.For Heston’s lucky guests, it’s all served up in a pop-up curry house on the outskirts of Bradford, the reigning curry capital of Britain.

  • 00:05

    Бон Апети

    +

    Следобеден чай, Сезон 5 | Епизод 24

    Изкуството на чаеното парти – на него ще се посветят Лора и Стоян в този епизод. Те ще разкажат за традицията „английския следобеден чай“ и ще дадат много сладки и солени идеи за чаеното парти.

    Към предаването
  • 00:35

    Модерна турска кухня с Максут

    +

    Зелеви сарми с булгур, Сезон 1 | Епизод 23

    Към предаването
  • 01:05

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Нокаут рунд 2, Сезон 6 | Епизод 40

    Последните три отбора в класацията ще се изправят в решително предизвикателство един срещу друг в три рунда нокаут. В първия рунд отборите ще трябва да сегментират цитрусови плодове. Във втория рунд те ще трябва да приготвя вегетарианско ястие за 45 минути. След този рунд ще отпадне един отбор.

    Към предаването
  • 02:10

    Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

    +

    Как се прави пасата, Сезон 1 | Епизод 6

    Имиграцията е изиграла голяма роля в оформянето на кулинарната сцена на Мелбърн. Любопитна да изследва тази кипяща смесица от различни кухни, Рейчъл се отправя към виетнамски пазар и гръцка закусвалня в предградията. А от италиано-австралийска баба (нона) тя научава как се прави пасата.

    Към предаването
  • 02:40

    Изкуството да живееш

    +

    Италия, Сезон 1 | Епизод 5

    В едно селце на италианския остров Сардиния още от римско време хората живеят по-дълго от тези в целия останал свят, а Никлас се опитва да открие кое прави това митично място толкова специално.

    Към предаването
  • 03:30

    Печивата на Милушка

    +

    Московско тесто, Сезон 1 | Епизод 19

    Днес Милушка приготвя московско тесто, с което прави класически кекс с глазура от крем сирене и портокал и торта с лимонов мус и ягоди.

    Към предаването
  • 03:55

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Бриош, Сезон 2 | Епизод 21

    Днес Франсишко ще работи с тесто за бриош. Ще направи бриош, който се реже на филии. От същото тесто ще направи каналени рулца, обогатени със стафиди и ядки, както и кроасани.

    Към предаването
  • 04:20

    Рокери лакомници: Храна за щастие

    +

    Ястия за добро настроение, Сезон 1 | Епизод 14

    Рокерите лакомници приготвят храна, която храни едновременно душата и тялото. Днес ще представят полезна супа, здравословен пудинг и версия с по-малко мазнини на бургер и картофки.

    Към предаването
  • 05:05

    Супер храни с Джейми

    +

    Палачинки, вкусни такос с риба и пиле по ловджийски, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми отива за риба в Коста Рика и се учи на карате в Япония, а менюто му е съставено от царевични палачинки с пушен бекон и карамелизиран банан.

    Към предаването