Неделя

24 октомври

  • 06:05

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Супер Сонора, Сезон 9 | Епизод 8

    Пати прави три класически рецепти, всяка завършено ястие - специална риба, богата яхния и вкусен ориз с миди. В Сонора тя посещава курорта Пуерто Пеньяско, където най-добрите местни готвачи я отвеждат на пазара за пир с любими рецепти от региона.

    Към предаването
  • 06:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Готвя за екипа си в Сонора, Сезон 9 | Епизод 9

    Докато Пати пътува с екипа си през огромния щат Сонора, тя се вдъхновява от смелите вкусове и съставки. Те спират при красива хасиенда, където Пати приготвя истински пир с местни ястия на открито. В знак на благодарност, тези ястия са за екипа й.

    Към предаването
  • 07:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Без глутен, Сезон 2 | Епизод 15

    Днес Франсишко ще предложи три рецепти за безглутенови десерти – минитартове с екструдиран ориз, просо и царевица и крем от маскарпоне; шоколадов кекс с подправки и круши с бадемово брашно и какао на прах и накрая – ванилов крем брюле.

    Към предаването
  • 07:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Годишни сезони, Сезон 2 | Епизод 16

    Днес Франсишко ще ни предложи своята колекция от десерти за различните сезони. За пролетта – портокалово-сметанов крем с боровинки в сироп и хрупкав сусам. Олицетворението на лятото е лимоновият мус с ягоди в снежна фунийка, а за есента и зимата е подходящ кафеен кейк с пълнеж от тиквен конфитюр.

    Към предаването
  • 08:00

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 19, Сезон 1 | Епизод 19

    В днешния епизод Джейми ще покаже още лесни рецепти – къри с печени зеленчуци и пълнен хляб наан, хрупкаво чесново пиле и тако със свинско.

    Към предаването
  • 08:30

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 20, Сезон 1 | Епизод 20

    Рецептите, които ще покаже Джейми днес са стир фрай със свинско, хлебчета на пара и върховния сандвич с печено говеждо на най-добрия му приятел Джими Дохърти.

    Към предаването
  • 09:00

    От извора

    +

    Всички пазари, Сезон 1 | Епизод 3

    Зелени пазари, рибни пазари, всякакви пазари. Гай се отправя към Италия, Япония и централния бряг на Калифорния и открива откъде идват едни от най-старите, свещенни и свежи продукти.

    Към предаването
  • 09:30

    От извора

    +

    От вулкани до секвои, Сезон 1 | Епизод 4

    Гай пътува до едни от най-внушителните пейзажи в света, за да се запознае и да готви с невероятни съставки - от шамфъстъка, отглеждан в подножието на Етна на остров Сицилия до епично пиршество под парка „Редууд“ в Калифорния.

    Към предаването
  • 10:00

    Тайните на леля Кати

    +

    Мусове и суфлета, Сезон 3 | Епизод 25

    Някога за един готвач се съдело по качествата на приготвяните от него мусове и суфлета, защото това са капризни ястия, в чието приготвяне е нужна и доза късмет, а леля Кати ще ни запознае с тънкостите на приготвянето им.

    Към предаването
  • 10:30

    Тайните на леля Кати

    +

    Пайове, Сезон 3 | Епизод 26

    Знаете ли кой е един от първите деликатеси, които леля Кати се научила да готви? Паят. Затова в това предаване тя ще ни демонстрира три свои любими рецепти за солен и сладък пай – пай с горски плодове и мляко, спаначен пай и ябълков тарт с малини.

    Към предаването
  • 11:00

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Първият есенен обяд, Сезон 1 | Епизод 5

    Свинското филе много бързо става крехко и сочно и шеф Скоко го поднася върху канапе от тиквено пюре, а докато месото е още в тигана, нетърпеливите могат да се насладят на хрупкава брускета с ароматна тапенада. Финалът е от сушени смокини с извара.

    Към предаването
  • 11:30

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Венециански влияния, Сезон 1 | Епизод 6

    За този епизод шеф Скоко черпи вдъхновение от венецианската кулинарна традиция, оставила следи в кухнята на Истрия, с маринована аншоа, домашни талиатели със сос от сепия и, разбира се, тирамису за десерт.

    Към предаването
  • 12:00

    Heston's Great British Food

    +

    Britain is home to some of the most iconic dishes in the world. In this series, Heston Blumenthal delves into the history of some of our favourites, in order to find inspiration for an amazing culinary salute to them. From curry to pies and afternoon tea to chocolate, these are foods that built Britain. Episode 4 is all about the great British pie, and Heston is on a mission to find inspiration for a three-course pie banquet. For the starter, he delves into the history of the ‘surprise’ pies of the 17th Century, where ingredients were sometimes – bizarrely – alive. He learns about Jeffrey Hudson, a dwarf boy who found infamy by jumping out of a pie at a grand banquet and alarming the assembled guests, which inspires Heston to make his own surprise gala pie. It looks like any ordinary gala pie, but the “meat” is actually beetroot and horseradish ice cream, and the “egg” in the middle is made from goat’s cheese panna cotta, saffron and bacon. It comes complete with Heston’s image etched into the lid, and springs out of a jack-in-the-box. For the main course, Heston turns his attention to our Gothic pie past. During Victorian times, street vendors selling “penny” pies disguised the rancid meat by injecting them with hot gravy. It fuelled widespread paranoia about the horrors that might lie within, and inspired the fictional character, Sweeney Todd, who hid his victims’ body parts inside pies. Paying homage to this horrible history, Heston makes some “body part pies”, to be served alongside side dishes of very realistic-looking fake eyeballs (made from turnip panna cotta with squid ink pupils and saffron veins), fingers (made from cheese and tabasco), and ears (made from chicken liver parfait and fig). No pie banquet can take place without a nod to pie and mash, so Heston sets out to make the lightest ever mash by trying to change the molecular structure of a spud by sending it into space. It doesn’t quite work, so Heston sets out on a different course, which inspires him to create a finale of a pie, mash and liquor dessert. With all the dishes assembled, Heston serves his pie banquet to a select group of British pie-makers, 100 feet in the air over the East End of London.

  • 13:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Саборес Нортеньос, Сезон 9 | Епизод 10

    Пати е вдъхновена от „вкуса на севера“, където властва горещата пустиня. Приготвя тамалес с царевица, лют пипер и сирене, а за основно - свински пържоли със салата от мариновано грозде. Посещава традиционна хасиенда и вкусва истинска храна от ранчо.

    Към предаването
  • 13:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Хермозийо, Сезон 9 | Епизод 2

    Пати прекарва един ден в столицата на Сонора – Хермозийо. От гигантските бурито на Доня Гийе до месото за любители в популярния ресторант Мочомос, през бирения парк Ла Руина и хотдога на Сонора, Пати опознава цялата кулинарна сцена на Хермозийо.

    Към предаването
  • 14:00

    Улична храна с Ейнсли

    +

    Палермо, Сицилия, Сезон 1 | Епизод 5

    Сицилия, която се намира в най-южната част на Италия, има преплетена история, която най-лесно се разкрива чрез разнообразната храна на този пулсиращ регион. Тук можете да опитате сардини, напълнени с арабски плодове на улицата.

  • 15:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Свински котлети, грах със зеленчуци, меренг и печено пиле, Сезон 2 | Епизод 1

    Джейми се завръща с нови бързи и лесни рецепти. Като за начало той ще направи свински котлети с праскови – изискано и бързо ястие. След това идва ред на вегетарианското предложение – грах и боб с чили и мента.

    Към предаването
  • 15:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Треска с панчета, яйца, чесново пиле и ориз с манго, Сезон 2 | Епизод 2

    Тази седмица Джейми ще започне с треска с пушен бекон и ще продължи със суперпростите пържени яйца по азиатски. Има и още – хрупкаво чесново пиле и оризов пудинг с манго.

    Към предаването
  • 16:00

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Храна за фермери, Сезон 1 | Епизод 7

    В този епизод Давид Скоко приготвя фантастично предястие с качамак и бекон, хрупкави картофки с наденички от Истрия и елегантен десерт с грис и ябълки.

    Към предаването
  • 16:30

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Република Лабин, Сезон 1 | Епизод 8

    В днешния епизод шеф Скоко ще ни приготви кюфтета от тиквички, агнешки котлети с фенел и прочутите равиоли от Ламбин - три предложения, които си заслужават да бъдат приготвени.

    Към предаването
  • 17:00

    Ала Шерифе

    +

    Яйца, Сезон 2 | Епизод 6

    Звездата днес е главен виновник за вечния спор кое се е появило първо – яйцето. Шеф Шерифе поддържа устойчиво стопанство и сама отглежда кокошките си, чиито яйца ще използва в рецептите.

    Към предаването
  • 17:30

    Ала Шерифе

    +

    Картофи, Сезон 2 | Епизод 7

    В епизода ще видим един основен продукт, който задължително присъства във всяка кухня на света – картофът. Шеф Шерифе ще подбере различни сортове картофи, които растат в градината й.

    Към предаването
  • 18:00

    Печивата на Милушка

    +

    Пясъчно тесто, Сезон 1 | Епизод 13

    Днес Милушка приготвя пясъчно тесто, с което прави открит ябълков пай с бадемова паста и киш със спанак и бекон.

    Към предаването
  • 18:30

    Печивата на Милушка

    +

    Ронливо тесто, Сезон 1 | Епизод 14

    Днес Милушка приготвя бурканчета с ронливо тесто, карамелизирана макадамия и прасковен кръмбъл.

    Към предаването
  • 19:00

    Вкусна седмица

    +

    Три момчета, Сезон 1 | Епизод 6

    Саймън помага на Ейми със семейни рецепти за трите ѝ момчета, включващи корейски пилешки хапки, тако с треска и мексиканска салата и яхния с нахут.

    Към предаването
  • 20:00

    От извора

    +

    Регионални фаворити, Сезон 1 | Епизод 5

    Гай опитва регионалните специалитети и открива съставките, които им придават характерния вкус, независимо дали става въпрос за мексиканско моле или за италианско тирамису.

    Към предаването
  • 20:30

    От извора

    +

    Намерено в дивата природа, Сезон 1 | Епизод 6

    Гай се връща назад във времето, като събира продукти и от земята, и от морето – трюфели, гигантски къби и миди.

    Към предаването
  • 21:00

    Пиршество от Близкия Изток с Шейн Делия

    +

    Близкоизточни сладкиши, Сезон 1 | Епизод 5

    Днешният епизод е посветен на близкоизточните сладкиши с техните богати слоеве, ароматни сиропи, хрупкави ядки и сушени плодове, като Шейн е направил подбор на най-доброто за отличен завършек на всеки пир.

    Към предаването
  • 21:30

    Пиршество от Близкия Изток с Шейн Делия

    +

    Израелска кухня, Сезон 1 | Епизод 6

    Израел притежава разнообразна хранителна култура, повлияна от арабската и еврейската кухня, със силна връзка със средиземноморските и европейските аромати, а Шейн и неговият гост Ехуд Малка ще ни предложат един истински пир по израелски.

    Към предаването
  • 22:00

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Френски Пиринеи, Сезон 1 | Епизод 5

    Във френските Пиринеи Джейми се наслаждава на френския начин на живот, участвайки в търсене на трюфели с прасе и в лов на глиган с кучета.

    Към предаването
  • 23:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Саборес Нортеньос, Сезон 9 | Епизод 10

    Пати е вдъхновена от „вкуса на севера“, където властва горещата пустиня. Приготвя тамалес с царевица, лют пипер и сирене, а за основно - свински пържоли със салата от мариновано грозде. Посещава традиционна хасиенда и вкусва истинска храна от ранчо.

    Към предаването
  • 23:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Хермозийо, Сезон 9 | Епизод 2

    Пати прекарва един ден в столицата на Сонора – Хермозийо. От гигантските бурито на Доня Гийе до месото за любители в популярния ресторант Мочомос, през бирения парк Ла Руина и хотдога на Сонора, Пати опознава цялата кулинарна сцена на Хермозийо.

    Към предаването
  • 00:00

    Улична храна с Ейнсли

    +

    Палермо, Сицилия, Сезон 1 | Епизод 5

    Сицилия, която се намира в най-южната част на Италия, има преплетена история, която най-лесно се разкрива чрез разнообразната храна на този пулсиращ регион. Тук можете да опитате сардини, напълнени с арабски плодове на улицата.

  • 00:50

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Свински котлети, грах със зеленчуци, меренг и печено пиле, Сезон 2 | Епизод 1

    Джейми се завръща с нови бързи и лесни рецепти. Като за начало той ще направи свински котлети с праскови – изискано и бързо ястие. След това идва ред на вегетарианското предложение – грах и боб с чили и мента.

    Към предаването
  • 01:20

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Треска с панчета, яйца, чесново пиле и ориз с манго, Сезон 2 | Епизод 2

    Тази седмица Джейми ще започне с треска с пушен бекон и ще продължи със суперпростите пържени яйца по азиатски. Има и още – хрупкаво чесново пиле и оризов пудинг с манго.

    Към предаването
  • 01:50

    Храна и огън

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Посещавайки Неапол, родния град на пицата, за който се оказва, че може да предложи много повече от само пица, Никлас се сблъсква с въпроса, съществува ли изобщо предел за онова, което може да се приготви в пещ за пица?

    Към предаването
  • 02:40

    Изкуството да живееш

    +

    Коста Рика, Сезон 1 | Епизод 1

    „Пура вида” – простичък живот без стрес – това е девизът на полуостров Никоя в Коста Рика, който Никлас посещава, за да види дали животът далеч от консуматорското общество е ключът към дълъг и щастлив живот.

    Към предаването
  • 04:15

    Вкусна седмица

    +

    Три момчета, Сезон 1 | Епизод 6

    Саймън помага на Ейми със семейни рецепти за трите ѝ момчета, включващи корейски пилешки хапки, тако с треска и мексиканска салата и яхния с нахут.

    Към предаването
  • 05:10

    От извора

    +

    Регионални фаворити, Сезон 1 | Епизод 5

    Гай опитва регионалните специалитети и открива съставките, които им придават характерния вкус, независимо дали става въпрос за мексиканско моле или за италианско тирамису.

    Към предаването
  • 05:40

    От извора

    +

    Намерено в дивата природа, Сезон 1 | Епизод 6

    Гай се връща назад във времето, като събира продукти и от земята, и от морето – трюфели, гигантски къби и миди.

    Към предаването