Събота

23 октомври

  • 06:05

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Любими семейни рецепти на Сами от Сонора, Сезон 9 | Епизод 6

    Пати готви заедно със сина си Сами рецепти, вдъхновени от пътуванията й в Сонора, които знае, че ще той хареса. В Сонора Пати от първа ръка вижда как семейната връзка може да бъде тайната на вкусните рецепти на две известни фамилии за улична храна.

    Към предаването
  • 06:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Легенди за Сонорското море, Сезон 9 | Епизод 7

    Пати пътува до брега на Сонора, където местна легенда й показва миди, ресторанта и кухнята си, заедно с някои прекрасни рецепти. Пати среща собственика на сергия за морски дарове, известен с уменията си с ножа. Това я вдъхновява за подобни рецепти.

    Към предаването
  • 07:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Мусове, Сезон 2 | Епизод 13

    Днешният епизод е посветен на мусовете и Франсишко ще ни покаже три рецепти за този вид десерт – шоколадов мус с вишни и хрупкава шоколадова глазура, овесен мус със сметана и пюре от папая и мандаринов мус, поднесен върху кекс с меласа.

    Към предаването
  • 07:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Държави, Сезон 2 | Епизод 14

    Днес Франсишко ще ни предложи три десерта от различни точки на света. От Австрия – торта „Сахер“, сочна торта със слоеве от кайсиев конфитюр и шоколадов ганаш. От Бразилия – традиционният десерт „Киндим“ с вкус на кокос и от Белгия – бисквити Спекулас.

    Към предаването
  • 08:00

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 17, Сезон 1 | Епизод 17

    Джейми ще ни покаже още невероятни рецепти, подходящи за тези трудни времена, като пица с бутер тесто и топинг в стил рататуй, лесни плоски питки с агнешки кофта и доматено ризото.

    Към предаването
  • 08:30

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 18, Сезон 1 | Епизод 18

    Джейми Оливър ни показва някои невероятни рецепти, съвети и трикове, съобразени със ситуацията, в която се намираме – салата „Цезар“ с печено пиле, пикантно свинско пири пири и треска с панчета.

    Към предаването
  • 09:00

    От извора

    +

    По вода, Сезон 1 | Епизод 1

    Гай ще обиколи „плаващите“ пазари в Тайланд, ще лови морски жълъди на смъртоносните скали в Португалия и ще участва в истинско пиршество в Мелбърн.

    Към предаването
  • 09:30

    От извора

    +

    От остров на остров, Сезон 1 | Епизод 2

    Гай разбира, че островният живот не е само плуване в океана и печене на плажа. Той ще търси матча в Япония, смъртоносната каменна риба във Филипините и съставки за местно празненство на остров Оркас.

    Към предаването
  • 10:00

    Тайните на леля Кати

    +

    Картофи, Сезон 3 | Епизод 23

    Ядливите картофи са десетки видове, от които използаме само няколко, затова леля Кати им е посветила специално предаване, като ще започне с ньоки със сос от четири сирена, ще продължи с пълнени картофи с кайма и ще завърши с картофени палачинки.

    Към предаването
  • 10:30

    Тайните на леля Кати

    +

    Риба треска, Сезон 3 | Епизод 24

    Треската е част от португалската идентичност от векове и се приготвя по всевъзможни традиционни и нетрадиционни начини, затова леля Кати ще ни демонстрира три незабравими ястия с тази риба, в които, както винаги, е добавила и нещо от себе си.

    Към предаването
  • 11:00

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Днес ще готвим скумрия, Сезон 1 | Епизод 3

    Скумрията е една от любимите риби на Давид Скоко, като този път той ще я приготви конфи, следва богата салата със скариди и необичаен дресинг, а накрая - изкусителен ягодов мус с шоколадов кейк.

    Към предаването
  • 11:30

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Балотини, Сезон 1 | Епизод 4

    Епизодът започна с патладжан, пълнен със сметана и бадеми, следват топчета от пилешки гърди с гъби и спанак и накрая поне десетина понички с крем от маскарпоне.

    Към предаването
  • 12:00

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Френски Пиринеи, Сезон 1 | Епизод 5

    Във френските Пиринеи Джейми се наслаждава на френския начин на живот, участвайки в търсене на трюфели с прасе и в лов на глиган с кучета.

    Към предаването
  • 13:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Супер Сонора, Сезон 9 | Епизод 8

    Пати прави три класически рецепти, всяка завършено ястие - специална риба, богата яхния и вкусен ориз с миди. В Сонора тя посещава курорта Пуерто Пеньяско, където най-добрите местни готвачи я отвеждат на пазара за пир с любими рецепти от региона.

    Към предаването
  • 13:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Готвя за екипа си в Сонора, Сезон 9 | Епизод 9

    Докато Пати пътува с екипа си през огромния щат Сонора, тя се вдъхновява от смелите вкусове и съставки. Те спират при красива хасиенда, където Пати приготвя истински пир с местни ястия на открито. В знак на благодарност, тези ястия са за екипа й.

    Към предаването
  • 14:00

    Улична храна с Ейнсли

    +

    Осака, Сезон 1 | Епизод 4

    Пропускайки Токио и Киото, Ейнсли се отправя към Осака. Обикновено тази дестинация не е популярна, но за Ейнсли тя е неустоима, тъй като дори японците наричат града „националната кухня на Япония.” Тук са измислени много световноизвестни храни.

  • 15:00

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 19, Сезон 1 | Епизод 19

    В днешния епизод Джейми ще покаже още лесни рецепти – къри с печени зеленчуци и пълнен хляб наан, хрупкаво чесново пиле и тако със свинско.

    Към предаването
  • 15:30

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 20, Сезон 1 | Епизод 20

    Рецептите, които ще покаже Джейми днес са стир фрай със свинско, хлебчета на пара и върховния сандвич с печено говеждо на най-добрия му приятел Джими Дохърти.

    Към предаването
  • 16:00

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Първият есенен обяд, Сезон 1 | Епизод 5

    Свинското филе много бързо става крехко и сочно и шеф Скоко го поднася върху канапе от тиквено пюре, а докато месото е още в тигана, нетърпеливите могат да се насладят на хрупкава брускета с ароматна тапенада. Финалът е от сушени смокини с извара.

    Към предаването
  • 16:30

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Венециански влияния, Сезон 1 | Епизод 6

    За този епизод шеф Скоко черпи вдъхновение от венецианската кулинарна традиция, оставила следи в кухнята на Истрия, с маринована аншоа, домашни талиатели със сос от сепия и, разбира се, тирамису за десерт.

    Към предаването
  • 17:00

    Ала Шерифе

    +

    Дюля, Сезон 2 | Епизод 4

    Днес Шерифе ще готви с дюли. Дюлите са един от най-невероятните продукти, защото всички техни части могат да бъдат използвани. Кората, семките, дори листата намират своето приложение в кулинарията.

    Към предаването
  • 17:30

    Ала Шерифе

    +

    Паламуд, Сезон 2 | Епизод 5

    Основният продукт в този епизод е паламудът. Шерифе ще посети близкия рибарски град, за да пазарува и ще ни разкаже защо е важно всеки готвач да познава сезонността на рибните продукти.

    Към предаването
  • 18:00

    Печивата на Милушка

    +

    Тесто за сладки, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес Милушка приготвя тесто за сладки. Прави вкусни шоколадови сладки и сладолед с медена пита.

    Към предаването
  • 18:30

    Печивата на Милушка

    +

    Торта "Павлова", Сезон 1 | Епизод 12

    Днес Милушка прави торта "Павлова" с пресни плодове и меренге с крем от манго.

    Към предаването
  • 19:00

    Вкусна седмица

    +

    Семейство Олабоде, Сезон 1 | Епизод 5

    Саймън Римър отговаря на предизвикателството на семейство Олабоде с идеи за чудеса в тенджера, а Микела Киапа се наслаждава на сайдера и разкрива тайните на подправките и различните видове лук.

    Към предаването
  • 20:00

    От извора

    +

    Всички пазари, Сезон 1 | Епизод 3

    Зелени пазари, рибни пазари, всякакви пазари. Гай се отправя към Италия, Япония и централния бряг на Калифорния и открива откъде идват едни от най-старите, свещенни и свежи продукти.

    Към предаването
  • 20:30

    От извора

    +

    От вулкани до секвои, Сезон 1 | Епизод 4

    Гай пътува до едни от най-внушителните пейзажи в света, за да се запознае и да готви с невероятни съставки - от шамфъстъка, отглеждан в подножието на Етна на остров Сицилия до епично пиршество под парка „Редууд“ в Калифорния.

    Към предаването
  • 21:00

    Да готвим като италианци

    +

    Да готвим като италианци 2, 3, Сезон 2 | Епизод 3

    В този епизод Силвия приготвя 3 ястия за специален повод. За да станат перфектни, най-важното в случая е времето.

    Към предаването
  • 21:30

    Да готвим като италианци

    +

    Да готвим като италианци 2, 4, Сезон 2 | Епизод 4

    В този епизод Силвия ни въвежда в разнообразието на пастата и най-добрите рецепти за всеки вид. Трите ястия показват, че всяка форма на паста има точно определено предназначение.

    Към предаването
  • 22:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 37, Сезон 6 | Епизод 37

    Днес Рудолф ще направи торта с ягоди и тесто за бисквитки, което може да се яде, както и сладолед с ягоди за закуска.

    Към предаването
  • 22:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 38, Сезон 6 | Епизод 38

    Днес Рудолф ще направи вкусен лимоново-малинов пай, както и гранола бисквити.

    Към предаването
  • 23:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Супер Сонора, Сезон 9 | Епизод 8

    Пати прави три класически рецепти, всяка завършено ястие - специална риба, богата яхния и вкусен ориз с миди. В Сонора тя посещава курорта Пуерто Пеньяско, където най-добрите местни готвачи я отвеждат на пазара за пир с любими рецепти от региона.

    Към предаването
  • 23:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Готвя за екипа си в Сонора, Сезон 9 | Епизод 9

    Докато Пати пътува с екипа си през огромния щат Сонора, тя се вдъхновява от смелите вкусове и съставки. Те спират при красива хасиенда, където Пати приготвя истински пир с местни ястия на открито. В знак на благодарност, тези ястия са за екипа й.

    Към предаването
  • 00:00

    Улична храна с Ейнсли

    +

    Осака, Сезон 1 | Епизод 4

    Пропускайки Токио и Киото, Ейнсли се отправя към Осака. Обикновено тази дестинация не е популярна, но за Ейнсли тя е неустоима, тъй като дори японците наричат града „националната кухня на Япония.” Тук са измислени много световноизвестни храни.

  • 00:50

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 19, Сезон 1 | Епизод 19

    В днешния епизод Джейми ще покаже още лесни рецепти – къри с печени зеленчуци и пълнен хляб наан, хрупкаво чесново пиле и тако със свинско.

    Към предаването
  • 01:20

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 20, Сезон 1 | Епизод 20

    Рецептите, които ще покаже Джейми днес са стир фрай със свинско, хлебчета на пара и върховния сандвич с печено говеждо на най-добрия му приятел Джими Дохърти.

    Към предаването
  • 01:50

    Храна и огън

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Никлас обира лаврите на кулинарна надпревара в Истанбул и открива, че този исторически град има толкова много лица, колкото са разновидностите на кебапа, който се приготвя там.

    Към предаването
  • 02:40

    Храна и огън

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Перу е една от най-интересните кулинарни култури в света и Никлас получава разрешение да зарови храна, да пече в глина и да вкуси морско свинче, като самият той става обект на прословутото перуанско любопитство.

    Към предаването
  • 03:30

    Храна и огън

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Никлъс посещава съседна Финландия, където открива огромно разнообразие от фантастични продукти и в него пламва непозната досега любов към местната продукция.

    Към предаването
  • 04:15

    Вкусна седмица

    +

    Семейство Олабоде, Сезон 1 | Епизод 5

    Саймън Римър отговаря на предизвикателството на семейство Олабоде с идеи за чудеса в тенджера, а Микела Киапа се наслаждава на сайдера и разкрива тайните на подправките и различните видове лук.

    Към предаването
  • 05:10

    От извора

    +

    Всички пазари, Сезон 1 | Епизод 3

    Зелени пазари, рибни пазари, всякакви пазари. Гай се отправя към Италия, Япония и централния бряг на Калифорния и открива откъде идват едни от най-старите, свещенни и свежи продукти.

    Към предаването
  • 05:40

    От извора

    +

    От вулкани до секвои, Сезон 1 | Епизод 4

    Гай пътува до едни от най-внушителните пейзажи в света, за да се запознае и да готви с невероятни съставки - от шамфъстъка, отглеждан в подножието на Етна на остров Сицилия до епично пиршество под парка „Редууд“ в Калифорния.

    Към предаването