Четвъртък

21 октомври

  • 06:05

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Кулинарна битка „Внезапна смърт“ V, Сезон 6 | Епизод 34

    Двата отбора, провалили се в предизвикателството с градинарите, ще се опитат да се спасят в кулинарната битка.

    Към предаването
  • 07:00

    Пътешествието на Гордън, Джино и Фред

    +

    Планински танц, Сезон 1 | Епизод 3

    Крайната дестинация в кулинарното пътешествие на триото е родното място на Гордън Рамзи в Шотландия. Там готвачът планира пиршество за главата на клана Рамзи и уважаваните му приятели. Ако ястията са успешни, Гордън официално ще бъде приет в клана, затова той отчаяно иска всичко да бъде перфектно.

    Към предаването
  • 08:00

    Спести с Джейми

    +

    Паеля, Сезон 2 | Епизод 2

    Тази седмица Джейми приготвя меню от блестящи ястия с невероятни вкусове, които не струват скъпо. Първо малко слънце в чинията с икономична, но невероятна паеля. После - пилешки бутчета, пикантно чорисо и скариди от фризера.

    Към предаването
  • 09:00

    Печивата на Милушка

    +

    Пясъчно тесто, Сезон 1 | Епизод 13

    Днес Милушка приготвя пясъчно тесто, с което прави открит ябълков пай с бадемова паста и киш със спанак и бекон.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Без глутен, Сезон 2 | Епизод 15

    Днес Франсишко ще предложи три рецепти за безглутенови десерти – минитартове с екструдиран ориз, просо и царевица и крем от маскарпоне; шоколадов кекс с подправки и круши с бадемово брашно и какао на прах и накрая – ванилов крем брюле.

    Към предаването
  • 10:00

    Френска кухня с Рейчъл Ку

    +

    Киш Лорен, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод поднася класически киш лорен с богата плънка. Отдавна си мечтае и да приготви палачинки с парижки уличен продавач. Посещава и виетнамски ресторант за най-новите тенденции в азиатската храна.

    Към предаването
  • 10:30

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Още нискобюджетни ястия, Сезон 1 | Епизод 6

    Към предаването
  • 11:00

    Модерна турска кухня с Максут

    +

    Агнешки бут с патладжан и бадеми, Сезон 1 | Епизод 17

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Всички около масата, Сезон 5 | Епизод 19

    Лора и Стоян са подбрали рецепти, които ще накарат всички да се съберат около масата. Плосък хляб с пушен бекон и лук е нещо, на което никой не може да устои. Следва свинско бонфиле с боб „софенка“, което е специалната рецепта. И вкусни морковени къпкейкове ще има, които се приготвят бързо.

    Към предаването
  • 12:00

    Рокери лакомници: Храна за щастие

    +

    Още по-добри рецепти, Сезон 1 | Епизод 9

    В този епизод бананите се преобразяват в изтънчен тарт татен, а обикновената рикота става основа за нюди – леки, вкусни италиански кнедли.

    Към предаването
  • 13:00

    Heston's Great British Food

    +

    Britain is home to some of the most iconic dishes in the world. In this series, Heston Blumenthal delves into the history of some of our favourites, in order to find inspiration for an amazing culinary salute to them. From curry to pies and afternoon tea to chocolate, these are foods that built Britain. Episode 4 is all about the great British pie, and Heston is on a mission to find inspiration for a three-course pie banquet. For the starter, he delves into the history of the ‘surprise’ pies of the 17th Century, where ingredients were sometimes – bizarrely – alive. He learns about Jeffrey Hudson, a dwarf boy who found infamy by jumping out of a pie at a grand banquet and alarming the assembled guests, which inspires Heston to make his own surprise gala pie. It looks like any ordinary gala pie, but the “meat” is actually beetroot and horseradish ice cream, and the “egg” in the middle is made from goat’s cheese panna cotta, saffron and bacon. It comes complete with Heston’s image etched into the lid, and springs out of a jack-in-the-box. For the main course, Heston turns his attention to our Gothic pie past. During Victorian times, street vendors selling “penny” pies disguised the rancid meat by injecting them with hot gravy. It fuelled widespread paranoia about the horrors that might lie within, and inspired the fictional character, Sweeney Todd, who hid his victims’ body parts inside pies. Paying homage to this horrible history, Heston makes some “body part pies”, to be served alongside side dishes of very realistic-looking fake eyeballs (made from turnip panna cotta with squid ink pupils and saffron veins), fingers (made from cheese and tabasco), and ears (made from chicken liver parfait and fig). No pie banquet can take place without a nod to pie and mash, so Heston sets out to make the lightest ever mash by trying to change the molecular structure of a spud by sending it into space. It doesn’t quite work, so Heston sets out on a different course, which inspires him to create a finale of a pie, mash and liquor dessert. With all the dishes assembled, Heston serves his pie banquet to a select group of British pie-makers, 100 feet in the air over the East End of London.

  • 14:00

    Пътешествието на Гордън, Джино и Фред

    +

    Коледа в Мароко, Сезон 2 | Епизод 1

    Гордън, Джино и Фред се събират отново след европейските си приключения, за да открият духа на Коледа на нетипични за този празник места. Те са в земята на тажина, ментовия чай, змиите, шафрана, пясъчните дюни и камилите - Мароко.

    Към предаването
  • 15:00

    Спести с Джейми

    +

    Люто телешко, Сезон 2 | Епизод 3

    Тази седмица Джейми готви мексиканско чили - луксозно ястие на ниска цена, разкрива тайните на домашните си чапати, споделя две вкусни нови идеи за използване на остатъците от печеното пиле и готви бърз и пестелив вариант на любима паста.

    Към предаването
  • 16:00

    Модерна турска кухня с Максут

    +

    Кебап в тава, Сезон 1 | Епизод 18

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    Всички около масата, Сезон 5 | Епизод 19

    Лора и Стоян са подбрали рецепти, които ще накарат всички да се съберат около масата. Плосък хляб с пушен бекон и лук е нещо, на което никой не може да устои. Следва свинско бонфиле с боб „софенка“, което е специалната рецепта. И вкусни морковени къпкейкове ще има, които се приготвят бързо.

    Към предаването
  • 17:00

    Печивата на Милушка

    +

    Ронливо тесто, Сезон 1 | Епизод 14

    Днес Милушка приготвя бурканчета с ронливо тесто, карамелизирана макадамия и прасковен кръмбъл.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Годишни сезони, Сезон 2 | Епизод 16

    Днес Франсишко ще ни предложи своята колекция от десерти за различните сезони. За пролетта – портокалово-сметанов крем с боровинки в сироп и хрупкав сусам. Олицетворението на лятото е лимоновият мус с ягоди в снежна фунийка, а за есента и зимата е подходящ кафеен кейк с пълнеж от тиквен конфитюр.

    Към предаването
  • 18:00

    Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

    +

    Китайският квартал, Сезон 1 | Епизод 1

    Кулинарната одисея из Австралия на Рейчъл започва от Мелбърн. Тя се разхожда из града с европейски облик и пие кафе в едно от най-старите заведения. След това разглежда най-стария китайски квартал в Южното полукълбо и посещава нов тип ресторанти, чиято философия е „връщане към основите“.

    Към предаването
  • 18:30

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Готвене без стрес, Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Храна за щастие

    +

    Още по-добри рецепти, Сезон 1 | Епизод 9

    В този епизод бананите се преобразяват в изтънчен тарт татен, а обикновената рикота става основа за нюди – леки, вкусни италиански кнедли.

    Към предаването
  • 20:00

    Храна и огън

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Посещавайки Неапол, родния град на пицата, за който се оказва, че може да предложи много повече от само пица, Никлас се сблъсква с въпроса, съществува ли изобщо предел за онова, което може да се приготви в пещ за пица?

    Към предаването
  • 21:00

    Спести с Джейми

    +

    Люто телешко, Сезон 2 | Епизод 3

    Тази седмица Джейми готви мексиканско чили - луксозно ястие на ниска цена, разкрива тайните на домашните си чапати, споделя две вкусни нови идеи за използване на остатъците от печеното пиле и готви бърз и пестелив вариант на любима паста.

    Към предаването
  • 22:00

    Пътешествието на Гордън, Джино и Фред

    +

    Коледа в Мароко, Сезон 2 | Епизод 1

    Гордън, Джино и Фред се събират отново след европейските си приключения, за да открият духа на Коледа на нетипични за този празник места. Те са в земята на тажина, ментовия чай, змиите, шафрана, пясъчните дюни и камилите - Мароко.

    Към предаването
  • 23:00

    Heston's Great British Food

    +

    Britain is home to some of the most iconic dishes in the world. In this series, Heston Blumenthal delves into the history of some of our favourites, in order to find inspiration for an amazing culinary salute to them. From curry to pies and afternoon tea to chocolate, these are foods that built Britain. Episode 4 is all about the great British pie, and Heston is on a mission to find inspiration for a three-course pie banquet. For the starter, he delves into the history of the ‘surprise’ pies of the 17th Century, where ingredients were sometimes – bizarrely – alive. He learns about Jeffrey Hudson, a dwarf boy who found infamy by jumping out of a pie at a grand banquet and alarming the assembled guests, which inspires Heston to make his own surprise gala pie. It looks like any ordinary gala pie, but the “meat” is actually beetroot and horseradish ice cream, and the “egg” in the middle is made from goat’s cheese panna cotta, saffron and bacon. It comes complete with Heston’s image etched into the lid, and springs out of a jack-in-the-box. For the main course, Heston turns his attention to our Gothic pie past. During Victorian times, street vendors selling “penny” pies disguised the rancid meat by injecting them with hot gravy. It fuelled widespread paranoia about the horrors that might lie within, and inspired the fictional character, Sweeney Todd, who hid his victims’ body parts inside pies. Paying homage to this horrible history, Heston makes some “body part pies”, to be served alongside side dishes of very realistic-looking fake eyeballs (made from turnip panna cotta with squid ink pupils and saffron veins), fingers (made from cheese and tabasco), and ears (made from chicken liver parfait and fig). No pie banquet can take place without a nod to pie and mash, so Heston sets out to make the lightest ever mash by trying to change the molecular structure of a spud by sending it into space. It doesn’t quite work, so Heston sets out on a different course, which inspires him to create a finale of a pie, mash and liquor dessert. With all the dishes assembled, Heston serves his pie banquet to a select group of British pie-makers, 100 feet in the air over the East End of London.

  • 00:00

    Бон Апети

    +

    Всички около масата, Сезон 5 | Епизод 19

    Лора и Стоян са подбрали рецепти, които ще накарат всички да се съберат около масата. Плосък хляб с пушен бекон и лук е нещо, на което никой не може да устои. Следва свинско бонфиле с боб „софенка“, което е специалната рецепта. И вкусни морковени къпкейкове ще има, които се приготвят бързо.

    Към предаването
  • 00:30

    Модерна турска кухня с Максут

    +

    Кебап в тава, Сезон 1 | Епизод 18

    Към предаването
  • 01:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Изборът на публиката: Лунапарк, Сезон 6 | Епизод 35

    Отборите се наслаждават на панаира, докато се приготвят да готвят за много хора в лунапарка – служителите от аварийната служба и техните семейства. Служителите ще гласуват за ястията и ще спасят един от отборите от следващите две елиминации, а съдиите ще решат кой ще отиде на „Внезапна смърт“.

    Към предаването
  • 01:55

    Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

    +

    Китайският квартал, Сезон 1 | Епизод 1

    Кулинарната одисея из Австралия на Рейчъл започва от Мелбърн. Тя се разхожда из града с европейски облик и пие кафе в едно от най-старите заведения. След това разглежда най-стария китайски квартал в Южното полукълбо и посещава нов тип ресторанти, чиято философия е „връщане към основите“.

    Към предаването
  • 02:25

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Готвене без стрес, Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 02:40

    Храна и огън

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Посещавайки Неапол, родния град на пицата, за който се оказва, че може да предложи много повече от само пица, Никлас се сблъсква с въпроса, съществува ли изобщо предел за онова, което може да се приготви в пещ за пица?

    Към предаването
  • 03:30

    Печивата на Милушка

    +

    Ронливо тесто, Сезон 1 | Епизод 14

    Днес Милушка приготвя бурканчета с ронливо тесто, карамелизирана макадамия и прасковен кръмбъл.

    Към предаването
  • 03:55

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Годишни сезони, Сезон 2 | Епизод 16

    Днес Франсишко ще ни предложи своята колекция от десерти за различните сезони. За пролетта – портокалово-сметанов крем с боровинки в сироп и хрупкав сусам. Олицетворението на лятото е лимоновият мус с ягоди в снежна фунийка, а за есента и зимата е подходящ кафеен кейк с пълнеж от тиквен конфитюр.

    Към предаването
  • 04:20

    Рокери лакомници: Храна за щастие

    +

    Още по-добри рецепти, Сезон 1 | Епизод 9

    В този епизод бананите се преобразяват в изтънчен тарт татен, а обикновената рикота става основа за нюди – леки, вкусни италиански кнедли.

    Към предаването
  • 05:05

    Спести с Джейми

    +

    Люто телешко, Сезон 2 | Епизод 3

    Тази седмица Джейми готви мексиканско чили - луксозно ястие на ниска цена, разкрива тайните на домашните си чапати, споделя две вкусни нови идеи за използване на остатъците от печеното пиле и готви бърз и пестелив вариант на любима паста.

    Към предаването