Събота

16 октомври

  • 06:05

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Хермозийо, Сезон 9 | Епизод 2

    Пати прекарва един ден в столицата на Сонора – Хермозийо. От гигантските бурито на Доня Гийе до месото за любители в популярния ресторант Мочомос, през бирения парк Ла Руина и хотдога на Сонора, Пати опознава цялата кулинарна сцена на Хермозийо.

    Към предаването
  • 06:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Благословията и ползата, Сезон 9 | Епизод 3

    В Сонора Пати присъства на две кулинарни традиции. В Бахиа Кино местен рибар получава благословия от жена от племето сери, а в планинския град Матапе една от малкото жени месари заколва крава, за да нахрани общността в обичай, наречен "подкрепа".

    Към предаването
  • 07:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Пълнозърнести съставки, Сезон 2 | Епизод 8

    Пълнозърнестите продукти са с по-наситен вкус от преработените, затова Франсишко обича да ги озползва в десертите си. Опитайте кубовете от овесени ядки, подсладени със стафиди и разтопен шоколад. Или започнете деня си с пълнозърнести палачинки от елда с ядково масло и банани.

    Към предаването
  • 07:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Карамел, Сезон 2 | Епизод 9

    Днес Франсишко ще направи три вида карамел – първият ще е под формата на бонбони, които ще ни напомнят за детството, вторият ще е кремообразен, а третият ще е традиционен, съчетан с круши и шоколадов сос.

    Към предаването
  • 08:00

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 13, Сезон 1 | Епизод 13

    Джейми и децата му ще направят домашна паста с броколи и риба тон. Джейми ще покаже още две класически рецепти – фахитас с пилешко и печена наденица с ябълки.

    Към предаването
  • 08:30

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 14, Сезон 1 | Епизод 14

    От кухнята на семейния си дом Джейми ще ни покаже как се приготвят епични бургери с пикантна салса. Ще представи още и две ястия от архива си – спаначени палачинки, подходящи за брънч или обяд и ястие с риба.

    Към предаването
  • 09:00

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Здравословен баланс, Сезон 1 | Епизод 7

    "Бондай Харвест", това е здравословният баланс, в този епизод говорим за здравословната храна. Гай се среща с диетоложката и писателка Лола Бери, за да поговорят за здравето, след което приготвя салата с нахут.

    Към предаването
  • 09:30

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Моите любими ястия, Сезон 1 | Епизод 8

    В този епизод Гай готви рецептите си, които винаги се харесват от публиката - печени понички, салата с октопод и пилешки бутчета. Време е да посетим и Юджийн Тан, основател на галерия и блог "Акуабъмпс".

    Към предаването
  • 10:00

    Тайните на леля Кати

    +

    Пълна къща, Сезон 3 | Епизод 19

    Леля Кати има голямо семейство, което обожава да събира на трапезата, като за целта си има списък с рецепти, обичани от всички, а в днешното предаване ще сподели с нас тайните в приготвянето на три от тях.

    Към предаването
  • 10:30

    Тайните на леля Кати

    +

    Хамбургер, Сезон 3 | Епизод 20

    Отмина времето, когато хамбургерът се считаше за краля на бързата храна, но леля Кати ще ни приготви три изключително качествени негови разновидности, в които ще включи сьомга, темпе, соев сос, цвекло, пъдпъдъчи яйца и дори шафран.

    Към предаването
  • 11:00

    Вкусотии от буркана с Примож

    +

    , Сезон 1 | Епизод 10

    Към предаването
  • 11:30

    Вкусотии от буркана с Примож

    +

    Лозови листа, Сезон 1 | Епизод 1

    Ирена Орешник ще обясни процеса на ферментация на млечните продукти и как той помага за съхраняване на хранителните продукти. Примож ще направи кисело мляко, ще постави в саламура лозови листа, с които ще приготви прекрасни лозови сарми.

    Към предаването
  • 12:00

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Венеция, Сезон 1 | Епизод 4

    Във Венеция Джейми се отклонява от туристическите маршрути, за да се срещне с аристократи в истинско палацо, както и с жени затворнички, които отглеждат зеленчуци зад решетките на остров Гуидека.

    Към предаването
  • 13:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Карне Асада със семейството, Сезон 9 | Епизод 4

    Пати прекарва време с момчетата си, готвейки класическо ястие в духа на Сонора. Първо им показва основата на сонорската традиция – карне асада, а за десерт приготвят маслен крем с фъстъчено масло и галет с грозде.

    Към предаването
  • 13:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Силата на брашното, Сезон 9 | Епизод 5

    Брашното и месото са основни в сонорската кухня и Пати показва своя версия на класическо ястие с двете-„бурито карне кон чили“. В Сонора тя посещава най-старата мелница, учи как се приготвят традиционни бисквити и ни показва как да ги правим у дома.

    Към предаването
  • 14:00

    Улична храна с Ейнсли

    +

    Барбадос, Сезон 1 | Епизод 2

    Ейнсли има корени в Барбадос и много пъти е идвал тук на почивка, но досега никога не е виждал истинската страна на местната храна. Всичко това скоро ще се промени, когато тя оставя удобствата на хотелите и започва да готви с местните жители.

  • 15:00

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15

    Джейми ще направи изкусителен великденски десерт с шоколад и хлебен пудинг с яйчен крем. В случай че се чудите какво да сготвите през уикенда, ще сподели и рецептите си за печено агнешко с пролетни зеленчуци на тиган и супер бързи азиатски рибни кексчета.

    Към предаването
  • 15:30

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 16, Сезон 1 | Епизод 16

    Джейми ще превърне остатъците от великденското печено агнешко в невероятно печено бирияни. Ще приготви още лазаня с патладжани и нудъли, успокояващи махмурлука.

    Към предаването
  • 16:00

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Кухнята на мама, Сезон 1 | Епизод 1

    Аншоата е малка рибка, чието обезкостяване изисква време и опит, а шеф Скоко ще я напълни с песто, след което ще я сплеска, а от костите ѝ ще приготви чипс. За по-неопитните готвачи е рецептата за платика на тиган със зеленчуково пюре и качамак.

    Към предаването
  • 16:30

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Извара в три действия, Сезон 1 | Епизод 2

    В този епизод Давид Скоко ще използва извара в три различни роли - като пълнеж за домати, заедно с аншоа и каперси, в тесто за ньоки, поднесени със задушена сепия, и за финал като чийзкейк.

    Към предаването
  • 17:00

    Ала Шерифе

    +

    Грозде, Сезон 1 | Епизод 13

    Шерифе ще ни покаже чудесни рецепти с грозде. Тя ще използва гроздето от градината си, за да приготви древната ферментирала напитка ментово хардалие, с което ще овкуси агнешки ребърца с розмарин. На финала ще приготви местния деликатес пепечура.

    Към предаването
  • 17:30

    Ала Шерифе

    +

    Гъби, Сезон 2 | Епизод 1

    Шерифе ще отиде да събира гъби в гората в близост до дома си. Горските гъби могат да бъдат много опасни, тъй като някои от тях са отровни. Шерифе ще ни разкаже колко важно е да разпознаваме и консумираме само ядливите видове.

    Към предаването
  • 18:00

    Печивата на Милушка

    +

    Тесто за хрупкави бисквити, Сезон 1 | Епизод 6

    Днес Милушка прави бисквитено тесто, от което приготвя ароматни бисквити със сирене и сибирски лук, след това - пай с бисквитена основа и кий лайм.

    Към предаването
  • 18:30

    Печивата на Милушка

    +

    Маслено тесто, Сезон 1 | Епизод 7

    Милушка приготвя маслено тесто. Първо прави шприцовани бисквити, след това - холандско тирамису.

    Към предаването
  • 19:00

    Вкусна седмица

    +

    Спортни деца, Сезон 1 | Епизод 3

    Саймън помага на баща на деца спортисти да им приготви здравословна риба с пържени картофи, коблер с пуешко и палачинки с боровинки, а Микела Киапа извлича максимума от чесъна и аспержите.

    Към предаването
  • 20:00

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    В американски стил, Сезон 1 | Епизод 9

    Гай посещава кафенето си "Бондай Харвест" в Лос Анджелис и ни показва как австралийските вкусове променят кулинарията в САЩ. Отправя се към фермерския пазар в Санта Моника за вдъхновение, преди да направи се отдаде на готвене направо върху пясъка в Санта Моника.

    Към предаването
  • 20:30

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Финалът, Сезон 1 | Епизод 10

    На финала на сезона е време за готварската книга "Бондай Харвест". След като пазарува, Гай се подготвя за обедно партито за представянето й ястия, сред които свински пържоли на скара с полента.

    Към предаването
  • 21:00

    Да готвим като италианци

    +

    Да готвим като италианци 2, 1, Сезон 2 | Епизод 1

    В този епизод Силвия ни показва 3 ястия от регион Емилия-Романя в Италия, известен не само със зашеметяващия си пейзаж, но и с красотата и разнообразието на храната си.

    Към предаването
  • 21:30

    Да готвим като италианци

    +

    Да готвим като италианци 2, 2, Сезон 2 | Епизод 2

    В този епизод Силвия приготвя 3 прости и леки италиански ястия. Казват, че закуската е най-важното хранене за деня, а тези ястия доказват, че може да бъде и вкусно.

    Към предаването
  • 22:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 35, Сезон 6 | Епизод 35

    Рудолф ще направи брауни с тиква и подправки и класически пълнозърнести бисквити „Мария“.

    Към предаването
  • 22:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 36, Сезон 6 | Епизод 36

    В днешния епизод Рудолф ще ни покаже как да си направим вегетариански наденички. Ще направи и топъл чийзкейк със сметана и мариновани череши.

    Към предаването
  • 23:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Карне Асада със семейството, Сезон 9 | Епизод 4

    Пати прекарва време с момчетата си, готвейки класическо ястие в духа на Сонора. Първо им показва основата на сонорската традиция – карне асада, а за десерт приготвят маслен крем с фъстъчено масло и галет с грозде.

    Към предаването
  • 23:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Силата на брашното, Сезон 9 | Епизод 5

    Брашното и месото са основни в сонорската кухня и Пати показва своя версия на класическо ястие с двете-„бурито карне кон чили“. В Сонора тя посещава най-старата мелница, учи как се приготвят традиционни бисквити и ни показва как да ги правим у дома.

    Към предаването
  • 00:00

    Улична храна с Ейнсли

    +

    Барбадос, Сезон 1 | Епизод 2

    Ейнсли има корени в Барбадос и много пъти е идвал тук на почивка, но досега никога не е виждал истинската страна на местната храна. Всичко това скоро ще се промени, когато тя оставя удобствата на хотелите и започва да готви с местните жители.

  • 00:50

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15

    Джейми ще направи изкусителен великденски десерт с шоколад и хлебен пудинг с яйчен крем. В случай че се чудите какво да сготвите през уикенда, ще сподели и рецептите си за печено агнешко с пролетни зеленчуци на тиган и супер бързи азиатски рибни кексчета.

    Към предаването
  • 01:20

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 16, Сезон 1 | Епизод 16

    Джейми ще превърне остатъците от великденското печено агнешко в невероятно печено бирияни. Ще приготви още лазаня с патладжани и нудъли, успокояващи махмурлука.

    Към предаването
  • 01:50

    Италиански експрес с Джино

    +

    Гарда - Болцано, Сезон 7 | Епизод 5

    Днес Джино ще се качи на скоростен влак във Верона, за да се отправи към езерото Гарда, най-голямото италианско езеро. Там той ще се срещне с гребци, които тренират за годишната регата.

    Към предаването
  • 02:15

    Италиански експрес с Джино

    +

    Пиза - Лука - Флоренция, Сезон 7 | Епизод 6

    Пътешествието с влак на Джино ще го отведе из най-известните градове на Тоскана, като започва от Пиза, градът, известен с наклонената си кула. Следващата спирка е средновековният град Лука, родното място на композитора Пучини. Там Джино ще приготви семпло вегетарианско ястие от аспержи.

    Към предаването
  • 02:40

    Италиански експрес с Джино

    +

    Милано – Тревильо – Бергамо, Сезон 7 | Епизод 7

    Днес Джино е в модната столица на Италия - Милано. Там той посещава елегантен коктейл бар, а след това се качва на влак до Тревилио. Там той ще разгледа завода за велосипеди „Bianchi“ и ще покара последният им модел електрическо колело.

    Към предаването
  • 03:05

    Италиански експрес с Джино

    +

    Бергамо - Исео, Сезон 7 | Епизод 8

    В последния епизод Джино се отправя с влак към живописното езеро Изео, истинско скрито съкровище. Джино прекарва деня в риболов, а след това приготвя улова от сардини за пътниците на един много специален влак - Treno dei Sapore.

    Към предаването
  • 03:30

    Италиански експрес с Джино

    +

    Брейл-сюр-Роя - Торино, Сезон 7 | Епизод 1

    Джино ще започне епичното си пътешествие от Франция. От алпийското градче Брей-сюр-Роя той ще се качи на влак, който ще го отведе право в Алпите.

    Към предаването
  • 03:55

    Италиански експрес с Джино

    +

    Сиена - Ашано, Сезон 7 | Епизод 2

    Джино се отправя на пътешествие из прекрасната Тоскана с исторически влак на пара – Трено Натура. Управляван от бивши железничари и доброволци, този туристически влак тръгва от Сиена и спира в град Ашано, където се провежда състезание по яздене на магарета.

    Към предаването
  • 04:15

    Вкусна седмица

    +

    Спортни деца, Сезон 1 | Епизод 3

    Саймън помага на баща на деца спортисти да им приготви здравословна риба с пържени картофи, коблер с пуешко и палачинки с боровинки, а Микела Киапа извлича максимума от чесъна и аспержите.

    Към предаването
  • 05:10

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    В американски стил, Сезон 1 | Епизод 9

    Гай посещава кафенето си "Бондай Харвест" в Лос Анджелис и ни показва как австралийските вкусове променят кулинарията в САЩ. Отправя се към фермерския пазар в Санта Моника за вдъхновение, преди да направи се отдаде на готвене направо върху пясъка в Санта Моника.

    Към предаването
  • 05:40

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Финалът, Сезон 1 | Епизод 10

    На финала на сезона е време за готварската книга "Бондай Харвест". След като пазарува, Гай се подготвя за обедно партито за представянето й ястия, сред които свински пържоли на скара с полента.

    Към предаването