Неделя

26 септември

  • 06:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Испанското крайбрежие, Сезон 3 | Епизод 7

    Шерито си е спечелило лоша слава на евтина напитка за по-възрастни дами, но в испанския"триъгълник на шерито" Шейн открива сложните и нюансирани вкусове на този аперитив, който е прекрасно допълнение към андалуската кухня и култура. #spicejourney

    Към предаването
  • 06:20

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Вкусове от Мазатлан, Сезон 8 | Епизод 5

    Мазлатан - 20 км крайбрежни алеи, улици с къщи в ярки цветове и едни от най-добрите ресторанти в Мексико. Град с бурна история, понастоящем - луксозна дестинация. Пати обикаля с шеф Усуна и Захи Телес, а шеф Усуна я води в семейния си ресторант.

    Към предаването
  • 06:45

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Ел Фуерте, вълшебният град, Сезон 8 | Епизод 6

    Ел Фуерте - един от "вълшебните" мексикански градове. Основан през 1563 г. и над 300 г. е бил основен земеделски и търговски център в Мексико. Пати се отбива в х-л "Посада Идалго", опитва известните им омари и създава няколко рецепти в своята кухня.

    Към предаването
  • 07:10

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Следобеден чай, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес ще правим сладки за чай. Пробвайте бисквитки с ванилия и мед - изглеждат добре и се правят лесно. Или какаови вафли без глутен с плънка от сметана и шоколад.

    Към предаването
  • 07:40

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Торти, Сезон 1 | Епизод 12

    Първата торта е какаова с кадифена сметана с кафе. Следва торта с шамфъстък, с пълнеж от компот от грейпфрут.

    Към предаването
  • 08:10

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми реагира в тези особени времена, като споделя полезни рецепти, в които всеки продукт може да бъде заменен с такъв, който ви се намира под ръка. В епизода ще видим ризото със замразени зеленчуци, сос със 7 зеленчука, който може да се замрази и вкусен шоколадов сладкиш без яйца.

    Към предаването
  • 08:40

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Използвайки наличните продукти в кухнята си, Джейми ще приготви лесен плосък хляб и ще го превърне в пица пай, както и топла яхния с телешко и еленско.

    Към предаването
  • 09:10

    Карибската кухня на Ейнсли

    +

    Сейнт Лусия, Сезон 1 | Епизод 7

    Прекрасният остров Сейнт Лусия е следващата спирка в карибската кухня на Ейнсли, а какъв по-добър начин да опознае острова от този, да го обиколи с лодка?

    Към предаването
  • 10:00

    Тайните на леля Кати

    +

    Сладки изкушения без захар, Сезон 3 | Епизод 9

    Днес леля Кати ни е подготвила сладки рецепти със здравословни заместители на захарта – курабийки с овесени ядки и агаве, мъфини с рожков, банани и варени моркови и специалният десерт на домакинята, приготвен с лимони, канела и стевия.

    Към предаването
  • 10:30

    Тайните на леля Кати

    +

    Хляб, Сезон 3 | Епизод 10

    Днешното предаване е посветено на Негово величество хляба, а леля Кати ще го приготви в три разновидности за всеки вкус – прекрасна фокача с чоризо и козе сирене, пълнозърнест хляб и хлебна торта от стар хляб, ароматизиран с пресни портокали.

    Към предаването
  • 11:00

    В кухнята с Примож

    +

    Октопод, Сезон 1 | Епизод 7

    Примож приготвя равиоли с коприва и гулаш с октопод и полента. Показва трикове, с които да улесним готвенето си.

    Към предаването
  • 11:30

    Вкусотии от буркана с Примож

    +

    Лозови листа, Сезон 1 | Епизод 1

    Ирена Орешник ще обясни процеса на ферментация на млечните продукти и как той помага за съхраняване на хранителните продукти. Примож ще направи кисело мляко, ще постави в саламура лозови листа, с които ще приготви прекрасни лозови сарми.

    Към предаването
  • 12:00

    Просто Реймънд Бланк

    +

    Да готвиш за приятели, Сезон 1 | Епизод 2

    Има ли нещо по-хубаво от това, да сготвиш с най-свежите и вкусни продукти нещо наистина изкусително за най-скъпите си хора? Реймънд Бланк отлично знае това, както и неговият приятел Нейтън Аутлоу, който се е отбил за вечеря.

    Към предаването
  • 13:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Хинетес, приключение в планината., Сезон 8 | Епизод 7

    Пати отива в село Хинетес, което сякаш е застинало във времето. Местните 100 жители живеят от това, което ражда земята и са запазили своите традиции. Пати е първият посетител, дошъл да се запознае с храната им и те организират празник в нейна чест.

    Към предаването
  • 13:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Ел Чепе, влак към миналото, Сезон 8 | Епизод 8

    Жп линията Ел Чепе е бивш търговски път от пазара за добитък в Канзас Сити до най-близкото пристанище в Мексико. Пати ще посети кухнята във влака, за да опита ястията на шеф Де лос Сантос, и ще седне на питие с Розалва Анали на терасата на влака.

    Към предаването
  • 14:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Чикаго, Сезон 2 | Епизод 7

    Тони е във ветровития Чикаго само за 43 часа и няма намерение да губи и 1 минута в престой на летище „О’Хеър“. Той открито заявява привързаността си към този град, като го нарича „другият единствен истински американски град“.

    Към предаването
  • 14:55

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    В епизода Джейми ще предложи супер лесен къри сос с продукти, които използваме всеки ден и вкусна супа минестроне.

    Към предаването
  • 15:25

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод, заснет в дома му с мобилен телефон по време на извънредното положение, Джейми ще приготви зелена паста за семейството си, използвайки продукти от шкафовете, фризера и хладилника, както и пай със задушено пилешко, и зеленчуково рьощи.

    Към предаването
  • 15:55

    Вкусотии от буркана с Примож

    +

    Гъби, Сезон 1 | Епизод 2

    Гост на Примож е майка му - Лучка Долничар, която ще покаже как се съхраняват манатарки и гъби пачи крак - замразени, със саламура или изсушени. Примож ще приготви вкусна супа с гъбите, съхранени по-рано.

    Към предаването
  • 16:25

    Вкусотии от буркана с Примож

    +

    Сладко, Сезон 1 | Епизод 3

    Примож посещава Мета Харей, която съхранява плодове по стари рецепти - без или с много малко захар. Ще ни покаже как се прави сладко от боровинки и малини, домашен сироп от мента и как да приготвим два различни десерта от едно и също тесто.

    Към предаването
  • 17:00

    Ала Шерифе

    +

    Царевица, Сезон 1 | Епизод 3

    На фокус в епизода е царевицата - една от най-древните култури, отглеждани от човечеството. Шерифе ще ни покаже как да я използваме и съхраняваме. Ще приготви невероятен царевичен хляб с пресен лук и сметана и царевична супа с йогурт и мащерка.

    Към предаването
  • 17:30

    Ала Шерифе

    +

    Тиквички, Сезон 1 | Епизод 4

    На фокус в епизода са тиквичките. Шерифе ще подбере различни сортове от градината си, за да приготви апетитни пържени тиквички в зехтин, последвани от пълнени тиквички. Ще приготви класическата рецепта за пълнени зеленчуци „Ала Шерифе“.

    Към предаването
  • 18:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладки хапки, Сезон 1 | Епизод 9

    Днес Франсишко ще предложи три сладки тапас за коктейл, сред които папос де анжо с ароматен портокалов сок и мента от района на Алентежу.

    Към предаването
  • 18:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Десерти за специална вечеря, Сезон 1 | Епизод 10

    Има уникални моменти, които изискват подобаващи десерти. Като този афродизиак от шоколад и канела, завършен с джинджифил и водка.

    Към предаването
  • 19:00

    Карибската кухня на Ейнсли

    +

    Доминика, Сезон 1 | Епизод 8

    Дивите джунгли на Доминиканската република крият много реки и водопади. Ейнсли поема към най-прочутия водопад и приготвя истинско пиршество на черните пясъци на плажа Пикард и ни гощава с тостонес, наричани още „двойно пържени плантани”.

    Към предаването
  • 20:00

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    В американски стил, Сезон 1 | Епизод 9

    Гай посещава кафенето си "Бондай Харвест" в Лос Анджелис и ни показва как австралийските вкусове променят кулинарията в САЩ. Отправя се към фермерския пазар в Санта Моника за вдъхновение, преди да направи се отдаде на готвене направо върху пясъка в Санта Моника.

    Към предаването
  • 20:30

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Финалът, Сезон 1 | Епизод 10

    На финала на сезона е време за готварската книга "Бондай Харвест". След като пазарува, Гай се подготвя за обедно партито за представянето й ястия, сред които свински пържоли на скара с полента.

    Към предаването
  • 21:00

    Вкусотии от буркана с Примож

    +

    , Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 21:30

    Вкусотии от буркана с Примож

    +

    , Сезон 1 | Епизод 8

    Към предаването
  • 22:00

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Маракеш, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми за първи път е в Маракеш и вълнението и ентусиазмът му са ясно забележими докато разглежда града и опознава изключителната му кухня, смесица от френска, арабска и берберска култури.

    Към предаването
  • 23:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Хинетес, приключение в планината., Сезон 8 | Епизод 7

    Пати отива в село Хинетес, което сякаш е застинало във времето. Местните 100 жители живеят от това, което ражда земята и са запазили своите традиции. Пати е първият посетител, дошъл да се запознае с храната им и те организират празник в нейна чест.

    Към предаването
  • 23:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Ел Чепе, влак към миналото, Сезон 8 | Епизод 8

    Жп линията Ел Чепе е бивш търговски път от пазара за добитък в Канзас Сити до най-близкото пристанище в Мексико. Пати ще посети кухнята във влака, за да опита ястията на шеф Де лос Сантос, и ще седне на питие с Розалва Анали на терасата на влака.

    Към предаването
  • 00:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Чикаго, Сезон 2 | Епизод 7

    Тони е във ветровития Чикаго само за 43 часа и няма намерение да губи и 1 минута в престой на летище „О’Хеър“. Той открито заявява привързаността си към този град, като го нарича „другият единствен истински американски град“.

    Към предаването
  • 00:55

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    В епизода Джейми ще предложи супер лесен къри сос с продукти, които използваме всеки ден и вкусна супа минестроне.

    Към предаването
  • 01:25

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод, заснет в дома му с мобилен телефон по време на извънредното положение, Джейми ще приготви зелена паста за семейството си, използвайки продукти от шкафовете, фризера и хладилника, както и пай със задушено пилешко, и зеленчуково рьощи.

    Към предаването
  • 01:55

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Испанското крайбрежие, Сезон 3 | Епизод 7

    Шерито си е спечелило лоша слава на евтина напитка за по-възрастни дами, но в испанския"триъгълник на шерито" Шейн открива сложните и нюансирани вкусове на този аперитив, който е прекрасно допълнение към андалуската кухня и култура. #spicejourney

    Към предаването
  • 02:20

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Домът на тапас, Сезон 3 | Епизод 8

    Най-висококачественият хамон иберико е смятан за най-вкусната шунка на света. Шейн Делия пътува до планинска свинеферма, за да види уникалната среда, необходима за производството на шунка с такова качество. #spicejourney

    Към предаването
  • 02:45

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Грдът, който промени света, Сезон 3 | Епизод 9

    С идването на маврите испанската кухня завинаги се променя, навлизат нови техники на готвене и нови вкусове. Това се вижда най-добре в Кордоба, където Шейн се потапя в сътворяването на една от най-вкусните испански студени супи - салморехо.

    Към предаването
  • 03:10

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Произведено в Испания, Сезон 3 | Епизод 10

    "Пикантното пътуване на Шейн Делия" е към края си. Той изминава пътя от Гранада до Малага на испанското Средиземноморско крайбрежие и в последния епизод Шейн научава нови рецепти от най-опитните, но скромни готвачи в Андалусия. #spicejourney

    Към предаването
  • 03:30

    Ала Шерифе

    +

    Царевица, Сезон 1 | Епизод 3

    На фокус в епизода е царевицата - една от най-древните култури, отглеждани от човечеството. Шерифе ще ни покаже как да я използваме и съхраняваме. Ще приготви невероятен царевичен хляб с пресен лук и сметана и царевична супа с йогурт и мащерка.

    Към предаването
  • 03:55

    Ала Шерифе

    +

    Тиквички, Сезон 1 | Епизод 4

    На фокус в епизода са тиквичките. Шерифе ще подбере различни сортове от градината си, за да приготви апетитни пържени тиквички в зехтин, последвани от пълнени тиквички. Ще приготви класическата рецепта за пълнени зеленчуци „Ала Шерифе“.

    Към предаването
  • 04:25

    Карибската кухня на Ейнсли

    +

    Доминика, Сезон 1 | Епизод 8

    Дивите джунгли на Доминиканската република крият много реки и водопади. Ейнсли поема към най-прочутия водопад и приготвя истинско пиршество на черните пясъци на плажа Пикард и ни гощава с тостонес, наричани още „двойно пържени плантани”.

    Към предаването
  • 05:10

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    В американски стил, Сезон 1 | Епизод 9

    Гай посещава кафенето си "Бондай Харвест" в Лос Анджелис и ни показва как австралийските вкусове променят кулинарията в САЩ. Отправя се към фермерския пазар в Санта Моника за вдъхновение, преди да направи се отдаде на готвене направо върху пясъка в Санта Моника.

    Към предаването
  • 05:35

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Финалът, Сезон 1 | Епизод 10

    На финала на сезона е време за готварската книга "Бондай Харвест". След като пазарува, Гай се подготвя за обедно партито за представянето й ястия, сред които свински пържоли на скара с полента.

    Към предаването