Неделя

19 септември

  • 06:05

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Разходка в Куликан, Сезон 8 | Епизод 1

    Пати посещава Кулиакан, столицата на щат Синалоа. Кулиакан е производствен и търговски център за фермерски и морски продукти. Гид на Пати е известният готвач и кулинарен посланик Мигел Таниама.

    Към предаването
  • 06:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Алтата, сритият диамант, Сезон 8 | Епизод 2

    Пати посещава Кулиакан, столицата на щат Синалоа - производствен и търговски център за фермерски и морски продукти. Гид на Пати е известният готвач Мигел Таниама. Той показва на Пати най-добрите пазари, улична храна и ресторанти.

    Към предаването
  • 06:55

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Коледен епизод с леля Кати и Яра Родригес, Сезон 2 | Епизод 30

    Коледа се празнува с пълна къща с хора, затова днес Франсишко ще има гости. Заедно с леля Кати ще приготвят лимоново-канелени „мечти“, пълни с мек ванилов крем. С Яра Родригес пък ще изпекат ябълки и ще ги поднесат с джинджифилови човечета и ароматно желе от вино и подправки.

    Към предаването
  • 07:35

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Коледа, Сезон 2 | Епизод 31

    Коледа има своите вкусове, които Франсишко ще запази в по-модерните си версии на рецепти за празника – триъгълни кифлички с крем от сладки картофи и кедрови ядки, коледен кейк, пълен с кадифен кестенов крем и „панделки от Алентежу“, пържени в зехтин и потопени в портокалов сироп.

    Към предаването
  • 08:10

    Домашна кухня с Джейми Оливър

    +

    Аспержи, Сезон 2 | Епизод 13

    Джейми Оливър се завръща на телевизионния екран с това, което умее най-добре, а именно готвенето вкъщи с прости и достъпни продукти, които отскоро отглежда в градината си. В центъра на всеки епизод ще се поставя по един основен хранителен продукт.

    Към предаването
  • 08:40

    Домашна кухня с Джейми Оливър

    +

    Картофи, Сезон 1 | Епизод 1

    Всички обичат картофите. Джейми е ентусиазиран относно тези подземни бижута и ще направи перфектната картофена салата, използвайки прясно извадени картофи. Заедно с градинаря Брайън проучват какво се крие под почвата и лилавите картофи, които откриват, са наистина невероятни.

    Към предаването
  • 09:10

    Карибската кухня на Ейнсли

    +

    Гренада, Сезон 1 | Епизод 5

    Карибското приключение на Ейнсли продължава на острова на подправките Гренада, където шеф-готвач Брайън Бенджамин го посвещава в тънкостите на изобилстващата от аромати местна кухня, а след това приготвя свинско с пюре и сос с индийско орехче.

    Към предаването
  • 10:00

    Тайните на леля Кати

    +

    Леко и здравословно, Сезон 3 | Епизод 5

    Здравословните рецепти днес включват пълнени тиквички с рататуй, кремообразна риба треска и панакота с маракуя.

    Към предаването
  • 10:30

    Тайните на леля Кати

    +

    Вино и сирене, Сезон 3 | Епизод 6

    Вдъхновена от Бакхус, леля Кати ще приготви три ястия с вино и сирене. Първо ще направи лучена супа, следва петел с вино, а за десерт – шоколадова торта с червено вино, сервирана със сметана с порто.

    Към предаването
  • 11:00

    В кухнята с Примож

    +

    Мармалад, Сезон 1 | Епизод 3

    Примож приготвя сладко от малини, песто от див чесън, пушена пъстърва с ечемик и кнедли със сушени сливи. Показва как да опушим пъстървата в кухнята си и как се съхранява дивият чесън, за да запази дълго аромата си.

    Към предаването
  • 11:30

    В кухнята с Примож

    +

    Шоколадова торта, Сезон 1 | Епизод 4

    Примож приготвя бобена салата, агнешки котлети с пресни картофи и лютива шоколадова торта. Показва как агнешкото, готвено на тиган и във фурната, остава сочно и как се прави шоколадова торта без брашно.

    Към предаването
  • 12:00

    Просто Реймънд Бланк

    +

    Една малка магия в Льо Маноар, Сезон 1 | Епизод 1

    Преживейте магията на Льо Маноар заедно с Реймънд Бланк, който ще се разрови за някои простички, но възхитително вкусни гозби от сърцето на оксфордширската кухня, приготвени с някои продукти направо от градината.

    Към предаването
  • 13:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Покрай южната граница, Сезон 8 | Епизод 3

    Пати посреща в кухнята си своя приятелка и телевизионна водеща - Вивиан. Те ще готвят по две любими рецепти на двете.

    Към предаването
  • 13:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Любимото улично тако, Сезон 8 | Епизод 4

    Пати се отправя към Лос Мочис - крайбрежен град в северен Синалоа, основан от американци в края на 19-и век. След като се запознава с историята му и уличната храна, Пати се връща в кухнята си и създава две рецепти за тако.

    Към предаването
  • 14:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Тайпе, Сезон 2 | Епизод 5

    Тони изучава един от най-динамичните, гостоприемни и безопасни азиатски градове – Тайпе. В резултат на сложното си колониално минало градът днес представлява смесица от различни култури, а техните кухни са създали гастрономически рай, за който Тони мечтае след последното си посещение.

    Към предаването
  • 14:55

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    В тези времена на предизвикателства, Джейми споделя рецепти, които са подходящи за оползотворяване на продуктите от шкафовете ни. Той ще ни покаже как да направим прясна паста с три прости соса и зеленчуково чили с налични в кухнята ни продукти.

    Към предаването
  • 15:25

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми споделя вкусни рецепти, приготвени с продукти, които ни се намират под ръка в тези необичайни времена. Той ще приготви рибен пай с замразени продукти и тесто за хляб по малко по-различен начин.

    Към предаването
  • 15:55

    В кухнята с Примож

    +

    Еленско месо, Сезон 1 | Епизод 5

    Примож приготвя паста за мазане с див чесън и извара, супа от карфиол и червено цвекло, печено еленско месо и щрукли с овесена каша. Той показва как се приготвя тестото за щрукли и дава няколко полезни съвета.

    Към предаването
  • 16:25

    В кухнята с Примож

    +

    Свински ребра, Сезон 1 | Епизод 6

    Примож приготвя скариди с фритата, свински ребърца с паста и круши в шоколад. Показва как да запазим месото сочно по време на печенето.

    Към предаването
  • 17:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Неделен обяд, Сезон 1 | Епизод 7

    Топла и слънчева неделя сутрин е и Дона Хей и малките ѝ помощници Фрея и Джейла ще бъдат домакини на лежерен домашен обяд за приятели. Спокойното и отпускащо прекарване с любими хора предполага лесно за приготвяне и здравословно меню, харесвано от малки и големи.

    Към предаването
  • 17:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Ден за продажба на печива, Сезон 1 | Епизод 8

    Спомените за първото готвене като деца на много хора, включително и на Дона Хей, са свързани с печенето на сладки. Дона ще направи малко по-здравословни тези любими класики от детството.

    Към предаването
  • 18:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    За споделяне, Сезон 1 | Епизод 1

    Ако сте поканили приятели у дома, направете им пуканки с карамел и разтопен шоколад с лек аромат на лешници. Също и мус от кондензирано мляко с аромат на бренди, карамелизирани банани и солени фъстъци. И класическо шоколадово брауни с орехи.

    Към предаването
  • 18:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладкиши за из път, Сезон 1 | Епизод 2

    Най-пухкавата лешникова торта със заливка от солен сметанов карамел. Маково семе в екзотичен сироп от лайм към традиционната торта с йогурт.

    Към предаването
  • 19:00

    Карибската кухня на Ейнсли

    +

    Барбадос, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод Ейнсли е на любимия си остров Барбадос, за да се впусне в търсене на потайните зелени маймуни сред тучната зеленина на Уелчман Гъли, където за пръв път е открит грейпфрутът.

    Към предаването
  • 20:00

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Лесно готвене за повече хора, Сезон 1 | Епизод 5

    В ранни зори Гай вече е на плажа, приготвяйки вкусната закуска шакшука за някои от известните спасители в Бондай. След това хваща сърфа и се отправя на тренировка.

    Към предаването
  • 20:30

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Етично хранене, Сезон 1 | Епизод 6

    Гай ни показва рецепти, които доказват, че здравословното хранене не ограничава нито възможностите, нито вкуса. Среща се и с Тим Силвърууд от организацията "Тейк 3", за да поговорят за пластмасата и океана.

    Към предаването
  • 21:00

    Вкусотии от буркана с Примож

    +

    Зелето, Сезон 1 | Епизод 5

    В този епизод Примож разкрива тайните на ферментацията на зеленчуци. За целта посещава майстора Йорг Зупан, който му показва различни видове процеси на ферментация. Примож залага за ферментация зеле и ряпа и суши зеленчуци за супа.

    Към предаването
  • 21:30

    Вкусотии от буркана с Примож

    +

    Краве масло Гхи, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод Примож ни разкрива тайната на приготвяне на златното масло Гхи, или „рафинирано масло“. То е известно от хиляди години, не гранясва и може да се съхранява на стайна температура. Издържа на високи температури и е отлично за пържене.

    Към предаването
  • 22:00

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Пулия, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми се отправя към Алтамура, градът на хлябовете, където се запознава със семейство Диджезу, собственици на голяма пекарна. Той посещава училище и разбира, че знанията на децата за храната и храненето са на много по-високо ниво от тези на английските им връстници.

    Към предаването
  • 22:30

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Амалфи, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми решава да посети Минори, където е роден и израснал „италианския му баща“ Дженаро Конталдо. Следвайки неговите стъпки Джейми отива да бере миди, а след това готви за бащата на Дженаро.

    Към предаването
  • 23:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Покрай южната граница, Сезон 8 | Епизод 3

    Пати посреща в кухнята си своя приятелка и телевизионна водеща - Вивиан. Те ще готвят по две любими рецепти на двете.

    Към предаването
  • 23:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Любимото улично тако, Сезон 8 | Епизод 4

    Пати се отправя към Лос Мочис - крайбрежен град в северен Синалоа, основан от американци в края на 19-и век. След като се запознава с историята му и уличната храна, Пати се връща в кухнята си и създава две рецепти за тако.

    Към предаването
  • 00:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Тайпе, Сезон 2 | Епизод 5

    Тони изучава един от най-динамичните, гостоприемни и безопасни азиатски градове – Тайпе. В резултат на сложното си колониално минало градът днес представлява смесица от различни култури, а техните кухни са създали гастрономически рай, за който Тони мечтае след последното си посещение.

    Към предаването
  • 00:55

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    В тези времена на предизвикателства, Джейми споделя рецепти, които са подходящи за оползотворяване на продуктите от шкафовете ни. Той ще ни покаже как да направим прясна паста с три прости соса и зеленчуково чили с налични в кухнята ни продукти.

    Към предаването
  • 01:25

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми споделя вкусни рецепти, приготвени с продукти, които ни се намират под ръка в тези необичайни времена. Той ще приготви рибен пай с замразени продукти и тесто за хляб по малко по-различен начин.

    Към предаването
  • 01:55

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Хранителна култура в зората на цивилизацията (Газиантеп и Мардин, Сезон 2 | Епизод 7

    Преди хиляди години в Месопотамия са положени основите на близкоизточната кухня. Шейн пътува до устията на реките Ефрат и Тигър в Турция и попада на жива история в чиния.

    Към предаването
  • 02:20

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Трабзон - глад за хамсия, Сезон 2 | Епизод 8

    Шейн пътува на север, за да достигне пристанищния град Трабзон, където открива много специална риба, известна като хамсия, и рецепти, които превръщат това малко, подобно на аншоа същество, в кулинарен шедьовър.

    Към предаването
  • 02:45

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Орду - там, където Грузия винаги присъства, Сезон 2 | Епизод 9

    В Орду Шейн се запознава с кухня, чието кулинарно наследство е на север - в Грузия, държава от бившия Съветски съюз. При посещението му във ферма за лешници на Шейн е представена съвсем различна и изненадваща турска кулинарна школа.

    Към предаването
  • 03:10

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Истанбулски тайни: кулинария, Сезон 2 | Епизод 10

    Шейн се връща в Истанбул по Босфора с частна яхта. Той знае, че под повърхността има голямо разнообразие и е решен да открие начин да се добере до тайния кулинарен свят на Истанбул.

    Към предаването
  • 03:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Неделен обяд, Сезон 1 | Епизод 7

    Топла и слънчева неделя сутрин е и Дона Хей и малките ѝ помощници Фрея и Джейла ще бъдат домакини на лежерен домашен обяд за приятели. Спокойното и отпускащо прекарване с любими хора предполага лесно за приготвяне и здравословно меню, харесвано от малки и големи.

    Към предаването
  • 03:55

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Ден за продажба на печива, Сезон 1 | Епизод 8

    Спомените за първото готвене като деца на много хора, включително и на Дона Хей, са свързани с печенето на сладки. Дона ще направи малко по-здравословни тези любими класики от детството.

    Към предаването
  • 04:20

    Карибската кухня на Ейнсли

    +

    Барбадос, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод Ейнсли е на любимия си остров Барбадос, за да се впусне в търсене на потайните зелени маймуни сред тучната зеленина на Уелчман Гъли, където за пръв път е открит грейпфрутът.

    Към предаването
  • 05:10

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Лесно готвене за повече хора, Сезон 1 | Епизод 5

    В ранни зори Гай вече е на плажа, приготвяйки вкусната закуска шакшука за някои от известните спасители в Бондай. След това хваща сърфа и се отправя на тренировка.

    Към предаването
  • 05:35

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Етично хранене, Сезон 1 | Епизод 6

    Гай ни показва рецепти, които доказват, че здравословното хранене не ограничава нито възможностите, нито вкуса. Среща се и с Тим Силвърууд от организацията "Тейк 3", за да поговорят за пластмасата и океана.

    Към предаването