Събота

18 септември

  • 06:10

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Фотографски спомени за храна, Сезон 7 | Епизод 12

    Приятелите и семейството на Пати ѝ казват, че има изключителна фотографска памет за храна. Тя може да си припомни хапка от вкусно ястие отпреди десетилетия, сякаш е било вчера. И така, Пати решава да пресъздаде някои от най-любимите си спомени в собствената си кухня и да разкаже техните истории.

    Към предаването
  • 06:40

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Американски ястия в мексикански стил, Сезон 7 | Епизод 13

    Страстта на Пати към пътуванията излиза извън границите на Мексико, тя обича да опознава и Америка. А тримата гладни, растящи, мексикано-американски синове на Пати обожават както мексиканските ястия на майка си, така и някои американски класики.

    Към предаването
  • 07:05

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Замразени десерти, Сезон 2 | Епизод 26

    Според Франсишко замразените десерти могат да доставят удоволствие на всеки. Освен това, те са лесни за приготвяне, точно като тези, които ще ни представи – парфе с кафе и млечна пяна, страчатела мус и леден нугатин, напоен с разтопен шоколад.

    Към предаването
  • 07:40

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Ароматни пресни подправки, Сезон 2 | Епизод 27

    Ароматните пресни подправки не се използват често в сладкарството. Но днес Франсишко ще ги използва в рецептите си – панакота с босилек и мариновано киви, замразен мус с мента и салата от манго с кориандър, поднесена към флан.

    Към предаването
  • 08:10

    Домашна кухня с Джейми Оливър

    +

    Зимна салата, Сезон 2 | Епизод 11

    Джейми Оливър се завръща на телевизионния екран с това, което умее най-добре, а именно готвенето вкъщи с прости и достъпни продукти, които отскоро отглежда в градината си. В центъра на всеки епизод ще се поставя по един основен хранителен продукт.

    Към предаването
  • 08:40

    Домашна кухня с Джейми Оливър

    +

    Ревен, Сезон 2 | Епизод 12

    Джейми Оливър се завръща на телевизионния екран с това, което умее най-добре, а именно готвенето вкъщи с прости и достъпни продукти, които отскоро отглежда в градината си. В центъра на всеки епизод ще се поставя по един основен хранителен продукт.

    Към предаването
  • 09:10

    Карибската кухня на Ейнсли

    +

    Тобаго, Сезон 1 | Епизод 4

    Ейнсли пътува до царството на морската храна - остров Тобаго, където заедно с г-ца Трим готви най-добрите рачешки кнедли, приготвя своя версия на прословутия син рак с ръчно приготвени роти и взема уроци по местна кухня от Кенет и Алисън Сардина.

    Към предаването
  • 10:00

    Тайните на леля Кати

    +

    Киноа, Сезон 3 | Епизод 3

    Днес леля Кати ще приготви кексчета с киноа и треска, киноа с патешко и чоризо за по-специален вкус, а за десерт - яйчени кестени с брашно от киноа.

    Към предаването
  • 10:30

    Тайните на леля Кати

    +

    Лакомства на различни езици, Сезон 3 | Епизод 4

    Днес леля Кати ще ни отведе във Франция, Германия и Китай. Обиколката ще бъде посветена на десертите, които могат да се приготвят за по-малко от 30 минути.

    Към предаването
  • 11:00

    В кухнята с Примож

    +

    Посрещане на пролетта, Сезон 1 | Епизод 1

    Примож прави салата от глухарчета, пилешка супа с домашно фиде и патешки гърди в тъмна бира с пюре от пащърнак. Забулва яйца и готви патешките гърди на пара.

    Към предаването
  • 11:30

    В кухнята с Примож

    +

    Печива, Сезон 1 | Епизод 2

    Примож приготвя хляб, пилешки пастет с каперси и прясна паста с броколи и аншоа. Той бели попарени с вряла вода домати, реже пастата на ръка и вари броколито на пара. Ще ви покаже и как да стерилизирате бурканите за домашния пастет.

    Към предаването
  • 12:00

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Пулия, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми се отправя към Алтамура, градът на хлябовете, където се запознава със семейство Диджезу, собственици на голяма пекарна. Той посещава училище и разбира, че знанията на децата за храната и храненето са на много по-високо ниво от тези на английските им връстници.

    Към предаването
  • 12:30

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Амалфи, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми решава да посети Минори, където е роден и израснал „италианския му баща“ Дженаро Конталдо. Следвайки неговите стъпки Джейми отива да бере миди, а след това готви за бащата на Дженаро.

    Към предаването
  • 13:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Разходка в Куликан, Сезон 8 | Епизод 1

    Пати посещава Кулиакан, столицата на щат Синалоа. Кулиакан е производствен и търговски център за фермерски и морски продукти. Гид на Пати е известният готвач и кулинарен посланик Мигел Таниама.

    Към предаването
  • 13:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Алтата, сритият диамант, Сезон 8 | Епизод 2

    Пати посещава Кулиакан, столицата на щат Синалоа - производствен и търговски център за фермерски и морски продукти. Гид на Пати е известният готвач Мигел Таниама. Той показва на Пати най-добрите пазари, улична храна и ресторанти.

    Към предаването
  • 14:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Атланта, Сезон 2 | Епизод 4

    В епизода Тони посещава Атланта. През 36-те часа в града Тони кара спортна кола, стреля с пушка, а след това опитва любимата си добре позната закуска със свински ребърца (посетете Fat Matt’s Rib Shack). Също така се среща с Шон Брок, за да опитат известния бургер за 10 часá в „Holeman & Finch“.

    Към предаването
  • 14:55

    Домашна кухня с Джейми Оливър

    +

    Аспержи, Сезон 2 | Епизод 13

    Джейми Оливър се завръща на телевизионния екран с това, което умее най-добре, а именно готвенето вкъщи с прости и достъпни продукти, които отскоро отглежда в градината си. В центъра на всеки епизод ще се поставя по един основен хранителен продукт.

    Към предаването
  • 15:25

    Домашна кухня с Джейми Оливър

    +

    Картофи, Сезон 1 | Епизод 1

    Всички обичат картофите. Джейми е ентусиазиран относно тези подземни бижута и ще направи перфектната картофена салата, използвайки прясно извадени картофи. Заедно с градинаря Брайън проучват какво се крие под почвата и лилавите картофи, които откриват, са наистина невероятни.

    Към предаването
  • 15:55

    В кухнята с Примож

    +

    Мармалад, Сезон 1 | Епизод 3

    Примож приготвя сладко от малини, песто от див чесън, пушена пъстърва с ечемик и кнедли със сушени сливи. Показва как да опушим пъстървата в кухнята си и как се съхранява дивият чесън, за да запази дълго аромата си.

    Към предаването
  • 16:25

    В кухнята с Примож

    +

    Шоколадова торта, Сезон 1 | Епизод 4

    Примож приготвя бобена салата, агнешки котлети с пресни картофи и лютива шоколадова торта. Показва как агнешкото, готвено на тиган и във фурната, остава сочно и как се прави шоколадова торта без брашно.

    Към предаването
  • 17:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Овощна градина, Сезон 1 | Епизод 5

    Дона Хей и нейните малки помощници Мейзи и Лили прекарват деня в овощна градина в провинцията. Момичетата подготвят следобеден пикник с различни вкусни неща, като използват свежи продукти от изобилието около тях.

    Към предаването
  • 17:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Зеленчукова градина, Сезон 1 | Епизод 6

    Щастливите спомени от ваканциите при баба и дядо ѝ вдъхновяват Дона Хей да прекара деня в градината заедно с малките си приятели – Мади и Оскар. Тримата садят и берат зеленчуци, а след това използват продукцията, за да направят вкусни и здравословни закуски за през деня.

    Към предаването
  • 18:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Десерти без рафинирана захар, Сезон 2 | Епизод 28

    Шеф Франсишко ще ни представи три предложения за десерти с алтернативни заместители на рафинираната захар – канелени кифлички със сладки картофи и стафиди, пай с многоцветен мед и ванилов крем, подсладен със сироп агаве.

    Към предаването
  • 18:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Черно и бяло, Сезон 2 | Епизод 29

    Днес Франсишко е вдъхновен от черно-бялата класика и ще приготви кокосов пудинг с хрупкав сусам, кейк с какао и вишни и хрупкава киноа с крем от черен чай и конфитюр от къпини.

    Към предаването
  • 19:00

    Карибската кухня на Ейнсли

    +

    Гренада, Сезон 1 | Епизод 5

    Карибското приключение на Ейнсли продължава на острова на подправките Гренада, където шеф-готвач Брайън Бенджамин го посвещава в тънкостите на изобилстващата от аромати местна кухня, а след това приготвя свинско с пюре и сос с индийско орехче.

    Към предаването
  • 20:00

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Бързо и лесно, Сезон 1 | Епизод 3

    Трудно е да намериш време за балансирана диета. В този епизод Гай готви страхотни рецепти, спестяващи време. С местния професионален сърфист Пърт Сандлик яхват вълните и приготвят тартини по 3 начина.

    Към предаването
  • 20:30

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    В семейното кафене, Сезон 1 | Епизод 4

    Време е Гай да влезе в кухнята в семейното кафене "Депо" в Северен Бондай. Там прави това, което обича най-много - да твори с продуктите. След като работата е свършена е време за купон с приятели и Гай сервира перфектната пържола с чимичури салса.

    Към предаването
  • 21:00

    В кухнята на шеф Марк Мориарти

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Към предаването
  • 21:30

    В кухнята на шеф Марк Мориарти

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Към предаването
  • 22:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 27, Сезон 6 | Епизод 27

    Кой не обича ябълково-канелени кифлички. Рудолф ще ни покаже как можем лесно да си ги направим сами. След това ще направи бретцели.

    Към предаването
  • 22:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 28, Сезон 6 | Епизод 28

    Вдъхновен от пуешкото, Рудолф ще направи бьорек под формата на пурички. Ще направи и чийзкейк без печене.

    Към предаването
  • 23:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Разходка в Куликан, Сезон 8 | Епизод 1

    Пати посещава Кулиакан, столицата на щат Синалоа. Кулиакан е производствен и търговски център за фермерски и морски продукти. Гид на Пати е известният готвач и кулинарен посланик Мигел Таниама.

    Към предаването
  • 23:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Алтата, сритият диамант, Сезон 8 | Епизод 2

    Пати посещава Кулиакан, столицата на щат Синалоа - производствен и търговски център за фермерски и морски продукти. Гид на Пати е известният готвач Мигел Таниама. Той показва на Пати най-добрите пазари, улична храна и ресторанти.

    Към предаването
  • 00:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Атланта, Сезон 2 | Епизод 4

    В епизода Тони посещава Атланта. През 36-те часа в града Тони кара спортна кола, стреля с пушка, а след това опитва любимата си добре позната закуска със свински ребърца (посетете Fat Matt’s Rib Shack). Също така се среща с Шон Брок, за да опитат известния бургер за 10 часá в „Holeman & Finch“.

    Към предаването
  • 00:55

    Домашна кухня с Джейми Оливър

    +

    Аспержи, Сезон 2 | Епизод 13

    Джейми Оливър се завръща на телевизионния екран с това, което умее най-добре, а именно готвенето вкъщи с прости и достъпни продукти, които отскоро отглежда в градината си. В центъра на всеки епизод ще се поставя по един основен хранителен продукт.

    Към предаването
  • 01:25

    Домашна кухня с Джейми Оливър

    +

    Картофи, Сезон 1 | Епизод 1

    Всички обичат картофите. Джейми е ентусиазиран относно тези подземни бижута и ще направи перфектната картофена салата, използвайки прясно извадени картофи. Заедно с градинаря Брайън проучват какво се крие под почвата и лилавите картофи, които откриват, са наистина невероятни.

    Към предаването
  • 01:55

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Османия - храна, достойна за султани (Истанбул), Сезон 2 | Епизод 1

    Присъединяваме се към Шейн при срещата му с някои от новите кулинарни суперзвезди на Истанбул, които превръщат старото в ново. Ястията в менюто включват традиционни вкусове като деконструирана салата и мезе от механа (раки бар) със съвремен привкус.

    Към предаването
  • 02:20

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Воини и бурни морета (Чанаккале, Галиполи, Асос и Бехрамкале), Сезон 2 | Епизод 2

    В този епизод Шейн научава тайната на приготвянето на идеалния бюрек и как се приготвя традиционна наденица от месар трето поколение за барбекю в турски стил.

    Към предаването
  • 02:45

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Променливото Егейско море (Алачатъ, Ефес, Шириндже), Сезон 2 | Епизод 3

    Докато пътува по брега на Егейско море и посещава величествените гръко-римски руини в Ефес, Шейн среща осезаеми напомняния за вътрешната връзка между Турция и нейните гръцки съседи.Научава се да прави маринована риба, наречена лакерда.

    Към предаването
  • 03:10

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Полуостров Бодрум - турски локум от дълбините, Сезон 2 | Епизод 4

    Шейн се отправя да изследва полуостров Бодрум на борда на луксозната шхуна "Реджина". Научава се да приготвя бакла, уникална за Бодрум.

    Към предаването
  • 03:30

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Фетхие - земя на изобилието, Сезон 2 | Епизод 5

    Шейн посещава Фетие - един от най-плодородните и екологично разнообразни региони на Турция и се отправя към хинтерланда, за да провери дали местната турска кухня е преживяла атаката на масовия туризъм.

    Към предаването
  • 03:55

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Кападокия - сърцето на анадолската кухня, Сезон 2 | Епизод 6

    Шейн проучва някои от най-известните турски вкусове в Кападокия, дом на древни пейзажи и древни техники за готвене.От тези градове са се появили някои забележителни ястия като кебап в гърне, приготвян с помощта на древна техника за готвене в земята.

    Към предаването
  • 04:20

    Карибската кухня на Ейнсли

    +

    Гренада, Сезон 1 | Епизод 5

    Карибското приключение на Ейнсли продължава на острова на подправките Гренада, където шеф-готвач Брайън Бенджамин го посвещава в тънкостите на изобилстващата от аромати местна кухня, а след това приготвя свинско с пюре и сос с индийско орехче.

    Към предаването
  • 05:10

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Бързо и лесно, Сезон 1 | Епизод 3

    Трудно е да намериш време за балансирана диета. В този епизод Гай готви страхотни рецепти, спестяващи време. С местния професионален сърфист Пърт Сандлик яхват вълните и приготвят тартини по 3 начина.

    Към предаването
  • 05:35

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    В семейното кафене, Сезон 1 | Епизод 4

    Време е Гай да влезе в кухнята в семейното кафене "Депо" в Северен Бондай. Там прави това, което обича най-много - да твори с продуктите. След като работата е свършена е време за купон с приятели и Гай сервира перфектната пържола с чимичури салса.

    Към предаването