Понеделник,

17 май

  • 06:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Кийран и Настася, Сезон 4 | Епизод 15

    Дали неканените гости ще заемат място на масата за вечеря тази вечер? След два кръга на временни ресторанти, преимуществата са на път да се променят за отборите в “Моята кухня е най-добрата - Австралия”.

    Към предаването
  • 07:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Грдът, който промени света, Сезон 3 | Епизод 9

    С идването на маврите испанската кухня завинаги се променя, навлизат нови техники на готвене и нови вкусове. Това се вижда най-добре в Кордоба, където Шейн се потапя в сътворяването на една от най-вкусните испански студени супи - салморехо.

    Към предаването
  • 07:30

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Произведено в Испания, Сезон 3 | Епизод 10

    "Пикантното пътуване на Шейн Делия" е към края си. Той изминава пътя от Гранада до Малага на испанското Средиземноморско крайбрежие и в последния епизод Шейн научава нови рецепти от най-опитните, но скромни готвачи в Андалусия. #spicejourney

    Към предаването
  • 08:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Сюзън Сарандън, Сезон 8 | Епизод 10

    На гости на Джейми и Джими е носителката на „Оскар“ Сюзън Сарандън, която заменя бляскавия Холивуд с очарователния Саутенд.

    Към предаването
  • 09:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Плодова торта с извара 2. Лесна черешова торта, Сезон 3 | Епизод 2

    Към предаването
  • 09:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Торта "Лорейн" 2. Тарт с швейцарско сирене и домати, Сезон 3 | Епизод 3

    Към предаването
  • 10:00

    Рецепта на деня с Найджъл Слейтър

    +

    По най-добрия начин, Сезон 1 | Епизод 1

    Найджъл Слейтър ни показва как да готвим с много продукти, но и как да използваме продукти от градината или нещо специлано, намерено в магазина и доказва, че има начин да се храним вкусно всеки ден от седмицата.

  • 10:30

    Рецепта на деня с Найджъл Слейтър

    +

    Невъзпети герои, Сезон 1 | Епизод 2

    Найджъл показва как цветята от кухнята придават характер на ястията, използвайки продукти, които често пренебрегваме. Създава различно ястие за всеки ден от седмицата.

  • 10:55

    Кухнята на Мей

    +

    Южна Африка, Сезон 1 | Епизод 5

    Днес Мей ще ни запознае с разнообразните вкусове на южноафриканската кухня, като започне с националното ястие боботи, сос пири-пири и за десерт – малва пудинг.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Любимци на Балканите, Сезон 5 | Епизод 11

    Кулинарните традиции на Балканите се вплитат в менюто на Лора и Стоян днес. Първата рецепта е за питка с масло и самардала. Така обичания боб с наденица двамата приготвят по неочакван начин. А млякото с ориз изглежда неузнаваемо, подправено с мастикс, ухаещо на рози, и гарнирано с много шамфъстъци.

    Към предаването
  • 12:00

    Мери Бери – тайните на именията

    +

    Гудууд, Сезон 1 | Епизод 4

    Мери е в Гудууд Хаус, известен с конните и автомобилните състезания. Отива на обиколка с Лорд Марч в кола, проектирана от дядо му, а 80-год. херцогиня й разказва за биофермата. Мери приготвя закуска за състезателен ден, кок о вен и 4-етажна торта.

    Към предаването
  • 13:10

    Зеленчуковите специалитети на Джейми

    +

    Вкусни люти чушки и мини пайчета, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми забърква фантастично чили, супа от ряпа и безмесни пирожки от Близкия изток.

    Към предаването
  • 14:05

    Италиански експрес с Джино

    +

    Брейл-сюр-Роя - Торино, Сезон 7 | Епизод 1

    Джино ще започне епичното си пътешествие от Франция. От алпийското градче Брей-сюр-Роя той ще се качи на влак, който ще го отведе право в Алпите.

    Към предаването
  • 14:35

    Италиански експрес с Джино

    +

    Сиена - Ашано, Сезон 7 | Епизод 2

    Джино се отправя на пътешествие из прекрасната Тоскана с исторически влак на пара – Трено Натура. Управляван от бивши железничари и доброволци, този туристически влак тръгва от Сиена и спира в град Ашано, където се провежда състезание по яздене на магарета.

    Към предаването
  • 15:05

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Джоди Уитакър, Сезон 7 | Епизод 1

    Джейми и Джими посрещат Джоди Уитакър за невероятен урок по готвене. В кафенето, което е с приблизителните размери на космическия кораб “Тардис“, Джоди помага на момчетата да приготвят богато меню за уикенда.

    Към предаването
  • 16:05

    Кухнята на Мей

    +

    Персийски залив, Сезон 1 | Епизод 6

    Днес Мей ще ни представи кухнята на Персийския залив като приготви пилешко с ориз басмати, ястие от Саудитска Арабия, кувейтската уникална версия на мутабак с риба и пържен десерт от Бахрейн.

    Към предаването
  • 16:35

    Бон Апети

    +

    Любимци на Балканите, Сезон 5 | Епизод 11

    Кулинарните традиции на Балканите се вплитат в менюто на Лора и Стоян днес. Първата рецепта е за питка с масло и самардала. Така обичания боб с наденица двамата приготвят по неочакван начин. А млякото с ориз изглежда неузнаваемо, подправено с мастикс, ухаещо на рози, и гарнирано с много шамфъстъци.

    Към предаването
  • 17:05

    Гурме за всеки ден: Десерти

    +

    Различни видове торти, Сезон 1 | Епизод 1

    Към предаването
  • 17:40

    Нина Бабич: Моята френска пекарна

    +

    Париж винаги е добра идея, Сезон 1 | Епизод 1

    Париж винаги е добра идея и Нина Бабич добре знае това. Особено сладостите на Париж. В този епизод тя ще разкрие тънкостите на приготвянето на два класически френски десерта - лимонов тарт и парижки флан. Няма да забрави да вложи и нещо от себе си, разбира се.

    Към предаването
  • 18:10

    Рецепта на деня с Найджъл Слейтър

    +

    Направете си услуга, Сезон 1 | Епизод 3

    Найджъл показва как храната, която купуваме може да бъде вълнуваща, като ни запознава с някои комбинации от аромати - говежди бургер с рикота, сьомга със сусам, мирин и лимон, и сладкиш с мащерка.

  • 18:45

    Мери Бери – тайните на именията

    +

    Гудууд, Сезон 1 | Епизод 4

    Мери е в Гудууд Хаус, известен с конните и автомобилните състезания. Отива на обиколка с Лорд Марч в кола, проектирана от дядо му, а 80-год. херцогиня й разказва за биофермата. Мери приготвя закуска за състезателен ден, кок о вен и 4-етажна торта.

    Към предаването
  • 19:55

    Рик Стайн – пътят към Мексико

    +

    От Сан Диего до Долна Калифорния, Сезон 1 | Епизод 3

    Рик Стайн е в Сан Диего, където се наслаждава на вечеря с пържола и яйца преди да премине границата с Мексико за пилешки бурито и рибни тако – кулинарните емблеми на Долна Калифорния.

    Към предаването
  • 21:05

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Джоди Уитакър, Сезон 7 | Епизод 1

    Джейми и Джими посрещат Джоди Уитакър за невероятен урок по готвене. В кафенето, което е с приблизителните размери на космическия кораб “Тардис“, Джоди помага на момчетата да приготвят богато меню за уикенда.

    Към предаването
  • 22:05

    Италиански експрес с Джино

    +

    Брейл-сюр-Роя - Торино, Сезон 7 | Епизод 1

    Джино ще започне епичното си пътешествие от Франция. От алпийското градче Брей-сюр-Роя той ще се качи на влак, който ще го отведе право в Алпите.

    Към предаването
  • 22:35

    Италиански експрес с Джино

    +

    Сиена - Ашано, Сезон 7 | Епизод 2

    Джино се отправя на пътешествие из прекрасната Тоскана с исторически влак на пара – Трено Натура. Управляван от бивши железничари и доброволци, този туристически влак тръгва от Сиена и спира в град Ашано, където се провежда състезание по яздене на магарета.

    Към предаването
  • 23:05

    Зеленчуковите специалитети на Джейми

    +

    Вкусни люти чушки и мини пайчета, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми забърква фантастично чили, супа от ряпа и безмесни пирожки от Близкия изток.

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети

    +

    Любимци на Балканите, Сезон 5 | Епизод 11

    Кулинарните традиции на Балканите се вплитат в менюто на Лора и Стоян днес. Първата рецепта е за питка с масло и самардала. Така обичания боб с наденица двамата приготвят по неочакван начин. А млякото с ориз изглежда неузнаваемо, подправено с мастикс, ухаещо на рози, и гарнирано с много шамфъстъци.

    Към предаването
  • 00:35

    Кухнята на Мей

    +

    Персийски залив, Сезон 1 | Епизод 6

    Днес Мей ще ни представи кухнята на Персийския залив като приготви пилешко с ориз басмати, ястие от Саудитска Арабия, кувейтската уникална версия на мутабак с риба и пържен десерт от Бахрейн.

    Към предаването
  • 01:05

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Отбор от Тасмания, Сезон 4 | Епизод 16

    Дали неканените гости ще заемат място на масата за вечеря тази вечер? След два кръга на временни ресторанти, преимуществата са на път да се променят за отборите в “Моята кухня е най-добрата - Австралия”.

    Към предаването
  • 02:10

    Рецепта на деня с Найджъл Слейтър

    +

    Направете си услуга, Сезон 1 | Епизод 3

    Найджъл показва как храната, която купуваме може да бъде вълнуваща, като ни запознава с някои комбинации от аромати - говежди бургер с рикота, сьомга със сусам, мирин и лимон, и сладкиш с мащерка.

  • 02:35

    Рик Стайн – пътят към Мексико

    +

    От Сан Диего до Долна Калифорния, Сезон 1 | Епизод 3

    Рик Стайн е в Сан Диего, където се наслаждава на вечеря с пържола и яйца преди да премине границата с Мексико за пилешки бурито и рибни тако – кулинарните емблеми на Долна Калифорния.

    Към предаването
  • 03:40

    Гурме за всеки ден: Десерти

    +

    Различни видове торти, Сезон 1 | Епизод 1

    Към предаването
  • 04:10

    Мери Бери – тайните на именията

    +

    Гудууд, Сезон 1 | Епизод 4

    Мери е в Гудууд Хаус, известен с конните и автомобилните състезания. Отива на обиколка с Лорд Марч в кола, проектирана от дядо му, а 80-год. херцогиня й разказва за биофермата. Мери приготвя закуска за състезателен ден, кок о вен и 4-етажна торта.

    Към предаването
  • 05:10

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Джоди Уитакър, Сезон 7 | Епизод 1

    Джейми и Джими посрещат Джоди Уитакър за невероятен урок по готвене. В кафенето, което е с приблизителните размери на космическия кораб “Тардис“, Джоди помага на момчетата да приготвят богато меню за уикенда.

    Към предаването