Неделя,

9 май

  • 06:00

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Риболов по западното крайбрежие, Сезон 1 | Епизод 7

    Рейчъл ще приготви грилован октопод със зелева салата с кимион. След това ще направи купа покé гравлакс, а за десерт ще има планина от горски плодове в бял шоколад и кокос.

    Към предаването
  • 06:25

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Празничен завършек, Сезон 1 | Епизод 8

    Рейчъл ще приготви студен рак и ще го поднесе с топла рачешка супа и пай със сирене. За десерт – класически шведски чийзкейк, сервиран с топла бита сметана и сладко.

    Към предаването
  • 06:50

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Бързи курабийки 2. Стокхолмски хапки със сьомга, Сезон 3 | Епизод 15

    Към предаването
  • 07:20

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Клуб "Тропикана" 2. Канадски сладкиш банок, Сезон 3 | Епизод 16

    Към предаването
  • 07:50

    Джейми готви в Италия

    +

    Сицилия, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми посещава мастърклас по правене на сицилиански сладки и приготвя спагети с риба тон, скариди и шамфъстък. Има още и шоколадови каноли.

    Към предаването
  • 08:45

    Мери Бери – тайните на именията

    +

    Дворецът Скоун, Сезон 1 | Епизод 2

    Мери е в двореца Скоун, за да помогне на лейди Мансфийлд в подготовката на вечеря с традиционни танци. Мери лови сьомга и ловува елени с бъдещия херцог Мансфийлд. Тя приготвя шотландски ястия - дивечов "Уелингтън", супа кок-а-лики и кранакан.

    Към предаването
  • 09:50

    Тайните на леля Кати

    +

    В тъмното, Сезон 1 | Епизод 6

    Към предаването
  • 10:25

    Тайните на леля Кати

    +

    Семейство, Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 11:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Сърфисти, Сезон 1 | Епизод 2

    Дона Хей води децата да карат сърф. Между покоряването на вълните, Дона ще покаже как се приготвят пълноценни и вкусни рецепти за един активен ден на плажа.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Неделно угощение, Сезон 5 | Епизод 3

    Разточителни като за неделно угощение ще бъдат Лора и Стоян в този епизод. След като направят елегантната салата от краставици и аспержи, ще изпекат цяло пиле с бейби картофи и горчичен сос. И понеже угощение без торта не може, те ще покажат една лесна, но ефектна орехова торта с шипков мармалад.

    Към предаването
  • 12:00

    Забележителни места за хранене

    +

    Маракеш, Сезон 2 | Епизод 1

  • 13:00

    Френска кухня с Рейчъл Ку

    +

    Мъфини "Крок мадам", Сезон 1 | Епизод 1

    В тази омагьосващ първи епизод Рейчъл приготвя уникалния си крок мадам крок, няколко чудесни мадлени, пазарува в мароканската част на най-стария пазар на храни в столицата и изследва покривите на града за меда на парижките пчели.

    Към предаването
  • 13:30

    Френска кухня с Рейчъл Ку

    +

    Багети, Сезон 1 | Епизод 2

    В този апетитен епизод Рейчъл прави багети с парижки пекар, готви своя версия на бьоф бургиньон и създава неустоим шоколадов сладкиш със солен карамел.

    Към предаването
  • 14:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Мюнхен, Сезон 1 | Епизод 10

    В този епизод Пол пътува до Бавария и германския град Мюнхен. Какво повече може да предложи Мюнхен на света от страхотна бира и великолепни гевреци? Е, в това предаване Пол открива, че красивият град има още много да покаже.

    Към предаването
  • 14:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Най-добрите печива, Сезон 1 | Епизод 11

    В този епизод Пол се връща назад към невероятното си пътешествие, посветено на пекарството в големи градове из целия свят и ще ни покаже приготвянето на някои от любимите си печива, вдъхновени от видяното.

    Към предаването
  • 15:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Тоскана, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми прави едни по-специални спагети болонезе и пресъздава супер впечатляваща еврейско-италианска рецепта. Ще има и говежда яхния с папарделе.

    Към предаването
  • 16:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Сърфисти, Сезон 1 | Епизод 2

    Дона Хей води децата да карат сърф. Между покоряването на вълните, Дона ще покаже как се приготвят пълноценни и вкусни рецепти за един активен ден на плажа.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    Средиземноморски вкус, Сезон 5 | Епизод 4

    Вдъхновени от ароматите на Средиземноморието Лора и Стоян решават да направят богата пролетна салата. Тя ще си върви с пухкави чеснови хлебчета, а те пък – с провансалската маслинова паста тапенада. Специалната рецепта е за риба треска, която двамата този път правят e с интересна гарнитура.

    Към предаването
  • 17:00

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Готвене без стрес, Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 17:30

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Лесно приготвяне, Сезон 1 | Епизод 8

    Към предаването
  • 18:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Цитрусов пай с бял шоколадов мус 2. Шоколадови яйца, Сезон 3 | Епизод 17

    Към предаването
  • 18:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Пай с тиквички 2. Сладкиш "Сен Оноре", Сезон 3 | Епизод 18

    Към предаването
  • 19:00

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Дарбишър, Сезон 1 | Епизод 22

    Днес е в Дерби за пъстърва в сметана, шотландски пилешки бульон и неделно печено по рецепта на повече от четири поколения.

    Към предаването
  • 20:00

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Шрусбъри, Сезон 1 | Епизод 23

    Днес е в Шрюсбъри за индийско кеджъри, класически шропшърски пай и ямайска супа.

    Към предаването
  • 21:00

    Храна и огън

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    В издирване на корените на американското барбекю Никлас се отправя към Тексас, за да открие какво наистина представлява това място и възможно ли е наистина всичко да се метне на скарата?

    Към предаването
  • 22:00

    Зеленчуковите специалитети на Джейми

    +

    Вегетарианско пад тай и пица-пай с карфиол и сирене, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми превръща пад тай в хрупкав зеленчуков пир, смесва печени картофи с кисели краставички и сготвя неповторим карфиол със сирене.

    Към предаването
  • 23:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Мюнхен, Сезон 1 | Епизод 10

    В този епизод Пол пътува до Бавария и германския град Мюнхен. Какво повече може да предложи Мюнхен на света от страхотна бира и великолепни гевреци? Е, в това предаване Пол открива, че красивият град има още много да покаже.

    Към предаването
  • 23:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Най-добрите печива, Сезон 1 | Епизод 11

    В този епизод Пол се връща назад към невероятното си пътешествие, посветено на пекарството в големи градове из целия свят и ще ни покаже приготвянето на някои от любимите си печива, вдъхновени от видяното.

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети

    +

    Всичко се пече, Сезон 5 | Епизод 5

    Много зеленчуци, ядки, които се превръщат в нежен крем, и точните подправки – това е тайната на Лора и Стоян за вкусно ястие без животински продукти. За любимите на мнозина кюфтета водещите имат по-различна идея – да ги запекат с паста и доматен сос. А на финала ще покажат прочутият баски чийзкейк.

    Към предаването
  • 00:30

    Френска кухня с Рейчъл Ку

    +

    Мъфини "Крок мадам", Сезон 1 | Епизод 1

    В тази омагьосващ първи епизод Рейчъл приготвя уникалния си крок мадам крок, няколко чудесни мадлени, пазарува в мароканската част на най-стария пазар на храни в столицата и изследва покривите на града за меда на парижките пчели.

    Към предаването
  • 01:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Тоскана, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми прави едни по-специални спагети болонезе и пресъздава супер впечатляваща еврейско-италианска рецепта. Ще има и говежда яхния с папарделе.

    Към предаването
  • 01:55

    Индия с Рик Стайн

    +

    Мадурай и Керала, Сезон 1 | Епизод 3

    Рик Стайн пристига в южния град Мадурай в Тамил Наду – земята на храмовете. Тук той научава повече за кулинарното изкуство в храмовете и усъвършенства умението си да се храни с ръце. Той опитва известния южноиндийски самбар преди да се отправи към Керала, земята на кокосовите орехи.

    Към предаването
  • 02:50

    Индия с Рик Стайн

    +

    Лукноу и Пенджаб, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик Стайн пристига в богатия на култура град Лукноу, известен като столицата на кърито в Индия, а може би и в целия свят. Той разглежда тази стара крепост на моголите в търсене на най-доброто пиле корма и научава колко трудно се прави идеалното пулао.

    Към предаването
  • 03:50

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Лесно приготвяне, Сезон 1 | Епизод 8

    Към предаването
  • 04:20

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Стоук, Сезон 1 | Епизод 24

    Днес е в Стоук на Трент за класическа стафордширска яхния, рецепта за пълнен мозък и даал с леща.

    Към предаването
  • 05:10

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Шрусбъри, Сезон 1 | Епизод 23

    Днес е в Шрюсбъри за индийско кеджъри, класически шропшърски пай и ямайска супа.

    Към предаването