Събота,

8 май

  • 06:00

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Нова разнообразна кухня, Сезон 1 | Епизод 5

    Рейчъл посещава Малмьо и мултикултурната атмосфера на града я вдъхновява да направи шведска зелена шакшука. За десерт Рейчъл ще приготви много вкусни шоколадови овесени бисквити.

    Към предаването
  • 06:25

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Улиците на Гьотеборг, Сезон 1 | Епизод 6

    След като се разхожда из Гьотеборг, Рейчъл прави своя версия на известното шведско ястие Wallenberger. За десерт тя ще приготви веган шоколадова торта без глутен.

    Към предаването
  • 06:50

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Крамбъл с круши и шоколад 2. Пай с банани и кашу, Сезон 3 | Епизод 11

    Към предаването
  • 07:20

    Пекарната на Рудолф

    +

    Парфе суфлето на Йохем, Сезон 3 | Епизод 12

    Към предаването
  • 07:50

    Джейми готви в Италия

    +

    Базиликата, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми е в изключително живописния район Базиликата, за да открие стари италиански рецепти с помощта на семейство овчари и 89-годишен майстор на макарони.

    Към предаването
  • 08:45

    Мери Бери – тайните на именията

    +

    Хайклер, Сезон 1 | Епизод 1

    Мери е в замъка Хайклер, вдъхнал живот на Абатство Даунтън, дом на 8-те граф и графиня Карнарвън, известен с най-пищните приеми. Тя научава как се поддържа такъв дом днес, прави малинови тарталети и дивечова яхния и създава меню за официална вечеря.

    Към предаването
  • 09:50

    Тайните на леля Кати

    +

    Имало едно време в Мексико, Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 10:25

    Тайните на леля Кати

    +

    Момичето на татко, Сезон 1 | Епизод 5

    Към предаването
  • 10:55

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Филмова вечер, Сезон 1 | Епизод 1

    Към Дона Хей се присъединяват малките ѝ помощници Джими и Сара, на които им предстои да бъдат домакини на вечер с филми на открито в двора. Менюто представлява здравословни варианти на любимите на всички закуски в киното.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    По-различна класика, Сезон 5 | Епизод 1

    Пълнените чушки имат безброй варианти, но малцина знаят как се правят те във Велинград. За Лора и Стоян рецептата е истинско откритие и те са нетърпеливи да я споделят със зрителите. След това ще завиват сарми с интересна плънка, а за финала са оставили специалния десерт от ябълки и крем.

    Към предаването
  • 12:00

    Зеленчуковите специалитети на Джейми

    +

    Вегетарианско пад тай и пица-пай с карфиол и сирене, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми превръща пад тай в хрупкав зеленчуков пир, смесва печени картофи с кисели краставички и сготвя неповторим карфиол със сирене.

    Към предаването
  • 13:00

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Риболов по западното крайбрежие, Сезон 1 | Епизод 7

    Рейчъл ще приготви грилован октопод със зелева салата с кимион. След това ще направи купа покé гравлакс, а за десерт ще има планина от горски плодове в бял шоколад и кокос.

    Към предаването
  • 13:30

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Празничен завършек, Сезон 1 | Епизод 8

    Рейчъл ще приготви студен рак и ще го поднесе с топла рачешка супа и пай със сирене. За десерт – класически шведски чийзкейк, сервиран с топла бита сметана и сладко.

    Към предаването
  • 14:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Варшава, Сезон 1 | Епизод 8

    В този епизод Пол посещава Полша и в столицата ѝ Варшава открива невероятни модерни печива. Полша може да не е първото място, за което да се сетите, когато става въпрос за европейски печива, но Пол открива град, отдаден на нова страст.

    Към предаването
  • 14:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Маями, Сезон 1 | Епизод 9

    В този епизод Пол Холивуд е на парти в морски курорт в Маями. Създаден през 20-те години, Маями е всичко, което очаквате да бъде. Пол открива град, обсипан със скъпоценни сгради в стил Арт Деко, хора, каращи ролери по „Оушън драйв” и трениращи на плажа.

    Към предаването
  • 15:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Сицилия, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми посещава мастърклас по правене на сицилиански сладки и приготвя спагети с риба тон, скариди и шамфъстък. Има още и шоколадови каноли.

    Към предаването
  • 16:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Филмова вечер, Сезон 1 | Епизод 1

    Към Дона Хей се присъединяват малките ѝ помощници Джими и Сара, на които им предстои да бъдат домакини на вечер с филми на открито в двора. Менюто представлява здравословни варианти на любимите на всички закуски в киното.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    Всички ще се радват, Сезон 5 | Епизод 2

    Първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят е „Италианска сватбена супа“ и се прави с продукти, които почти винаги се намират вкъщи. Печените сладки картофи с нахут и авокадо са специалната рецепта за деня – пъстра и впечатляваща. А къпкейкчетата с къпини са сладкия завършек на този епизод.

    Към предаването
  • 17:00

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Най-добрите нискобюджетни ястия, Сезон 1 | Епизод 5

    Към предаването
  • 17:30

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Още нискобюджетни ястия, Сезон 1 | Епизод 6

    Към предаването
  • 18:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Пай с лакта и бита сметана 2. Кексчета "Космополитън", Сезон 3 | Епизод 13

    Към предаването
  • 18:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Коколот роял, Сезон 3 | Епизод 14

    Към предаването
  • 19:00

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Нотингам, Сезон 1 | Епизод 20

    Днес е в Нотингам за къри от дивеч, фиш енд чипс и колониален пилешки гювеч.

    Към предаването
  • 20:00

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Бирмингам, Сезон 1 | Епизод 21

    Днес е в Бирмингам за къри от скумрия, пиле с ориз и грах и стара рецепта за яхния.

    Към предаването
  • 21:00

    Великден с Мери Бери

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    В днешния епизод Мери ще разбере как ортодоксалната гръцка общност отпразнува края на постите с приготвянето на Великденски хляб Цуреки и кои са специалитетите, с които филипинците и италианците отбелязват Великден.

    Към предаването
  • 22:10

    Пекарната на Рудолф: Малките пекари

    +

    Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9

    Към предаването
  • 22:40

    Пекарната на Рудолф: Малките пекари

    +

    Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    Към предаването
  • 23:10

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Варшава, Сезон 1 | Епизод 8

    В този епизод Пол посещава Полша и в столицата ѝ Варшава открива невероятни модерни печива. Полша може да не е първото място, за което да се сетите, когато става въпрос за европейски печива, но Пол открива град, отдаден на нова страст.

    Към предаването
  • 23:40

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Маями, Сезон 1 | Епизод 9

    В този епизод Пол Холивуд е на парти в морски курорт в Маями. Създаден през 20-те години, Маями е всичко, което очаквате да бъде. Пол открива град, обсипан със скъпоценни сгради в стил Арт Деко, хора, каращи ролери по „Оушън драйв” и трениращи на плажа.

    Към предаването
  • 00:10

    Бон Апети

    +

    Неделно угощение, Сезон 5 | Епизод 3

    Разточителни като за неделно угощение ще бъдат Лора и Стоян в този епизод. След като направят елегантната салата от краставици и аспержи, ще изпекат цяло пиле с бейби картофи и горчичен сос. И понеже угощение без торта не може, те ще покажат една лесна, но ефектна орехова торта с шипков мармалад.

    Към предаването
  • 00:40

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Риболов по западното крайбрежие, Сезон 1 | Епизод 7

    Рейчъл ще приготви грилован октопод със зелева салата с кимион. След това ще направи купа покé гравлакс, а за десерт ще има планина от горски плодове в бял шоколад и кокос.

    Към предаването
  • 01:05

    Джейми готви в Италия

    +

    Сицилия, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми посещава мастърклас по правене на сицилиански сладки и приготвя спагети с риба тон, скариди и шамфъстък. Има още и шоколадови каноли.

    Към предаването
  • 02:05

    Индия с Рик Стайн

    +

    Мадурай и Лукноу, Сезон 1 | Епизод 6

    Рик Стайн посещава петзвезден хотел в Мадурай, Тамил Наду и опитва пиле четинад, ястие, вдъхновено от подправките, носени от търговците от изток и от запад, приготвено от местни жени.

    Към предаването
  • 03:05

    Индия с Рик Стайн

    +

    Колката и Ченай, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн започва пътуването си из Индия, посещавайки регионите, в които се е зародила любовта на англичаните към кърито – Бенгал и Тамил Наду. Британското влияние в Колката и Ченай все още е много силно и Рик се наслаждава на ястия с риба и морски дарове, овкусени с горчица и тамаринд.

    Към предаването
  • 04:05

    Индия с Рик Стайн

    +

    Мумбай и Пондичери, Сезон 1 | Епизод 2

    Рик е в кипящия от различни култури Момбай, за да открие бомбил, рибата, с която се приготвя известното ястие „Бомбайска патица“. Той също така се наслаждава на гостоприемството на представители на етноса парси и научава повече за техния принос към индийската кухня.

    Към предаването
  • 05:10

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Бирмингам, Сезон 1 | Епизод 21

    Днес е в Бирмингам за къри от скумрия, пиле с ориз и грах и стара рецепта за яхния.

    Към предаването