Неделя,

2 май

  • 06:00

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Вкусове от гората, Сезон 1 | Епизод 3

    Рейчъл Ку приготвя традиционна супа от грах с пушен бекон и ризото с горски гъби в шведски стил.

    Към предаването
  • 06:25

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Храната на шведските работници, Сезон 1 | Епизод 4

    Рейчъл Ку се впуска в кулинарно приключение през сезонната шведската храна. Тя изследва балансирания подход на шведите към храната и отдава почит на местните съставки.

    Към предаването
  • 06:50

    Пекарната на Рудолф

    +

    Пай с пръчици, Сезон 3 | Епизод 5

    Към предаването
  • 07:15

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Шоколадова торта с авокадо 2. Буркани за пикник, Сезон 3 | Епизод 6

    Към предаването
  • 07:45

    Джейми готви в Италия

    +

    Неапол, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми се отправя към столицата на пицата в Италия, за да открие нещата, които местните обичат да ядат и е супер впечатлен от ястието аквапаца – риба, поширана в „луда вода“.

    Към предаването
  • 08:45

    Великден с Мери Бери

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    В днешния епизод Мери ще разбере как ортодоксалната гръцка общност отпразнува края на постите с приготвянето на Великденски хляб Цуреки и кои са специалитетите, с които филипинците и италианците отбелязват Великден.

    Към предаването
  • 09:50

    Тайните на леля Кати

    +

    Приятели, Сезон 1 | Епизод 2

    Към предаването
  • 10:20

    Тайните на леля Кати

    +

    Пълна кошница, Сезон 1 | Епизод 3

    Към предаването
  • 10:55

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Шикозна храна, Сезон 1 | Епизод 5

    Лорейн се съсредоточава върху приготвянето на ястия, които ще впечатлят всеки.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Наслада за небцето, Сезон 4 | Епизод 2

    Бързата рецепта в този епизод е за печено сирене със сушени смокини и ядки. След това Лора и Стоян ще покажат лесни за приготвяне азиатски хлебчета на пара. Празничната рецепта е за дърпано свинско, което може да се съчетае с хлебчетата и да се получи вкусен сандвич.

    Към предаването
  • 12:00

    Пътешествието на Гордън, Джино и Фред

    +

    Тексас, Сезон 2 | Епизод 5

    След четири седмици на път Джино най-накрая може да опъне краката си на задната седалка докато приятелите му го возят по тексаската магистрала. Тексас е раят на любителите на месото и Гордън е нетърпелив да покаже на европейците най-доброто барбекю, на което е способен човекът.

    Към предаването
  • 13:00

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Нова разнообразна кухня, Сезон 1 | Епизод 5

    Рейчъл посещава Малмьо и мултикултурната атмосфера на града я вдъхновява да направи шведска зелена шакшука. За десерт Рейчъл ще приготви много вкусни шоколадови овесени бисквити.

    Към предаването
  • 13:30

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Улиците на Гьотеборг, Сезон 1 | Епизод 6

    След като се разхожда из Гьотеборг, Рейчъл прави своя версия на известното шведско ястие Wallenberger. За десерт тя ще приготви веган шоколадова торта без глутен.

    Към предаването
  • 14:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Копенхаген, Сезон 1 | Епизод 6

    Пол е в града на русалката - Копенхаген. Датчаните често са смятани за най-щастливите хора в света – възможно ли е това да има нещо общо с техните печива? Пол Холивуд е човекът, който трябва да разбере дали е така.

    Към предаването
  • 14:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Мадрид, Сезон 1 | Епизод 7

    Пол е в Мадрид – столицата на Испания. Мадрид може да не е световноизвестен със своите печива, но това не пречи на Пол да открие съвсем нови техники и рецепти.

    Към предаването
  • 15:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Базиликата, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми е в изключително живописния район Базиликата, за да открие стари италиански рецепти с помощта на семейство овчари и 89-годишен майстор на макарони.

    Към предаването
  • 16:00

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Всекидневно и лесно, Сезон 1 | Епизод 6

    Лорейн приготвя бързи ястия, подходящи за ежедневието.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    Петъчно угощение, Сезон 4 | Епизод 3

    Какво можем да приготвим за приятелската сбирка в петък вечер? Лора и Стоян дават три чудесни идеи. Салата с булгур и краставици, засищаща и лесна, пълнени люти чушки - перфектното мезе за студените напитки и... бавно готвени телешки ребра в бира - рецепта, която ще се помни дълго.

    Към предаването
  • 17:00

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Да готвим с люти чушки, Сезон 1 | Епизод 3

    Към предаването
  • 17:30

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Да готвим с подправки, Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 18:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Ягодова лазаня 2. Райбекухен, Сезон 3 | Епизод 7

    Към предаването
  • 18:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Южняшки прасковен пай 2. Сладкиш с ябълков сос, Сезон 3 | Епизод 8

    Към предаването
  • 19:00

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Корнуол, Сезон 1 | Епизод 18

    Днес е в Корнуол за класическо корнуолско печиво, камбала с лимон и канадски печен фасул.

    Към предаването
  • 20:00

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Девън, Сезон 1 | Епизод 19

    Днес е в Девън за любимата телешка яхния на Уинстън Чърчил, американска класика и пилешка супа.

    Към предаването
  • 21:00

    Изкуството да живееш

    +

    Швеция, Сезон 1 | Епизод 6

    Много столетници идват от южното шведско селце Витшьо и Никлас се отправя натам, за да се срещне с две сестри – Гунвор на 104 и Брита на 94 години.

    Към предаването
  • 22:00

    Зеленчуковите специалитети на Джейми

    +

    Бургер с боб, хрупкава салата, пикантно къри, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми дава старт на зеленчуковото парти с дързък бургер с черен боб и прясна салца. Има още и хрупкава салата с крутони, както и къри с подправки.

    Към предаването
  • 23:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Копенхаген, Сезон 1 | Епизод 6

    Пол е в града на русалката - Копенхаген. Датчаните често са смятани за най-щастливите хора в света – възможно ли е това да има нещо общо с техните печива? Пол Холивуд е човекът, който трябва да разбере дали е така.

    Към предаването
  • 23:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Мадрид, Сезон 1 | Епизод 7

    Пол е в Мадрид – столицата на Испания. Мадрид може да не е световноизвестен със своите печива, но това не пречи на Пол да открие съвсем нови техники и рецепти.

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети

    +

    За специални гости, Сезон 4 | Епизод 5

    Лора и Стоян ще ни дадат идеи за моментите, когато трябва да приготвим нещо за гости. Солените мъфини се приготвят лесно, а предложенията за основно са по-изискани - риба с шафранов сос и кус-кус и вариация на руло „Стефани“.

    Към предаването
  • 00:30

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Нова разнообразна кухня, Сезон 1 | Епизод 5

    Рейчъл посещава Малмьо и мултикултурната атмосфера на града я вдъхновява да направи шведска зелена шакшука. За десерт Рейчъл ще приготви много вкусни шоколадови овесени бисквити.

    Към предаването
  • 01:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Базиликата, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми е в изключително живописния район Базиликата, за да открие стари италиански рецепти с помощта на семейство овчари и 89-годишен майстор на макарони.

    Към предаването
  • 01:55

    Индия с Рик Стайн

    +

    Лукноу и Пенджаб, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик Стайн пристига в богатия на култура град Лукноу, известен като столицата на кърито в Индия, а може би и в целия свят. Той разглежда тази стара крепост на моголите в търсене на най-доброто пиле корма и научава колко трудно се прави идеалното пулао.

    Към предаването
  • 02:50

    Индия с Рик Стайн

    +

    Раджастан и Химачал-Прадеш, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик Стайн е в кралския щат Раджастан, земята на кралете. Повечето от обитателите на региона са месоядни и консумират ястия като Junglee Maas, което представлява перфектна комбинация от месо, люти чушки и подправки.

    Към предаването
  • 03:50

    Курсът по готварство на Гордън Рамзи

    +

    Да готвим с подправки, Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 04:20

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Нотингам, Сезон 1 | Епизод 20

    Днес е в Нотингам за къри от дивеч, фиш енд чипс и колониален пилешки гювеч.

    Към предаването
  • 05:10

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Девън, Сезон 1 | Епизод 19

    Днес е в Девън за любимата телешка яхния на Уинстън Чърчил, американска класика и пилешка супа.

    Към предаването