Програма
Понеделник,
1 март
06:00
Кулинарно приключение с Къртис Стоун
+Риоха, Испания, Сезон 1 | Епизод 6
Къртис и приятелите му от ресторанта "Maude" пътуват до мъгливите планини на Испания, за да доят кози, след това ще берат гъби с готвач, носител на звезда „Мишлен“, а накрая ще отворят шейсетгодишно вино Гренаш във винарна, дело на икона в архитектурата.
Към предаването06:25
Антъни Бурдейн: Без задръжки
+Япония: Сурово готвене, Сезон 8 | Епизод 4
Всяка година, някои от най-великите и световноизвестни готвачи се събират на отдалечено и необичайно място, за да изучават значението на суровото готвене, използвайки местни съставки във възможно най-натурален вид. Този път събитието се провежда в Токио и префектура Ишикава.
Към предаването07:10
Градски печива с Пол Холивуд
+Сан Франциско, Сезон 2 | Епизод 7
Вдъхновен от посещението си в историческа пекарна за фокачи, Пол ще създаде вкусен пълнен солен хлебен пудинг с масло. Ще направи и лесен хляб със сирене и маслини.
Към предаването08:05
Супер храни за семейството с Джейми
+Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4
Джейми опознава отблизо швейцарските крави и научава защо алпийската трева е толкова решаваща за прословутото им мляко, а след това посещава лозови насаждения в Сардиния и гъбена ферма в Южна Корея.
Към предаването09:00
Пекарната на Рудолф
+Епизод 9, Сезон 6 | Епизод 9
Днес Рудолф ще приготви италански класически десерт – канончини. Ще направи и торта "Дуомо".
Към предаването09:30
Пекарната на Рудолф
+Епизод 10, Сезон 6 | Епизод 10
В епизода Рудлоф ще ни покаже как се приготвят еклери с лимонов меренг и гръцки зеленчуков киш.
Към предаването10:00
Тропическо гурме: Нова Каледония
+Тропически плодове, Сезон 1 | Епизод 5
Днес Джъстин ще изпече на скара цяла коралова пъстърва, за да обядва на самия бряг на океана. По-късно тя ще приготви вкусен десерт от бял шоколадов мус и тропически плодове.
Към предаването10:30
Тропическо гурме: Нова Каледония
+Пазарът в Нумеа, Сезон 1 | Епизод 6
Джъстин ще добави към картофените кюфтета кореноплодни зеленчуци, които растат в Нумеа. След това, използвайки една от най-качесвените ванилии в света, местният готвач Кристоф ще приготви своя крем брюле.
Към предаването11:00
Бързите рецепти на Мери Бери
+Рим, Сезон 1 | Епизод 1
Пътешествието на Мери започва от Италия и тя посещава за първи път Рим. След обиколка на забележителностите с мотопед, заедно с шеф Кристина Бауърман, носителка на звезда „Мишлен“, ще сготви бързо римско класическо ястие.
Към предаването11:30
Бон Апети
+Френско меню, Сезон 2 | Епизод 17
В този епизод Лора и Стоян ще припомнят на зрителите на какво френската кухня дължи световната си слава. Първо ще приготвят прочутата салата „Лионез“ - гордостта на град Лион. Само 3 основни продукта, но какъв вкус! След това ще направят образцово фрикасе със заешко, със сметана, с масло.
Към предаването12:00
Уикенд в кухнята на Джон и Лиса
+Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6
На гости на Джон и Лиса е Надя Сауаля, която ще сподели рецепта си за Печена Аляска. Освен това, дуото ще даде полезни съвети за рецепти с домати, сред които яйца по мексикански в пикантен сос и тарт с домати и шалот, а Лиса ще направи сладкиш блонди.
Към предаването13:00
Джейми Оливър в Америка
+Ню Йорк, Сезон 1 | Епизод 1
Въпреки че Джейми посещава Ню Йорк повече от 10 години, той никога не е напускал Манхатън. Това пътешествие го измъква от скъпите ресторанти и петзвездните хотели, с които е свикнал и го изпраща директно в най-разнообразната етническа среда в света – Куинс.
Към предаването14:00
Градски печива с Пол Холивуд
+Берген, Сезон 2 | Епизод 8
В чест на норвежките печива Пол Холивуд ще направи своя версия на два специалитета от Берген - коледен хляб с подправки, сушени плодове и тъмна бира и невероятна торта „Бяла дама“ с бадеми, сметана, черен и бял шоколад върху основа от макарон.
Към предаването15:00
Супер храни за семейството с Джейми
+Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5
В Сардиния Джейми се запознава с фермерско семейство, гордеещо се със специален сорт домати, които са толкова вкусни, че не се нуждаят от сол, а в Южна Корея посещава семейна пекарна, осигуряваща постоянни доставки на популярния кейк с червен боб.
Към предаването16:00
Бързите рецепти на Мери Бери
+Фестивалът, Сезон 1 | Епизод 2
Мери ще отиде за първи път на музикален фестивал. Но не за да слуша изпълненията на групите, а за да разгледа фестивалните будки за храна и да разбере как тези готвачи на открито привличат тълпи от хора, приготвяйки вкусна храна светкавично бързо.
Към предаването16:30
Бон Апети
+Френско меню, Сезон 2 | Епизод 17
В този епизод Лора и Стоян ще припомнят на зрителите на какво френската кухня дължи световната си слава. Първо ще приготвят прочутата салата „Лионез“ - гордостта на град Лион. Само 3 основни продукта, но какъв вкус! След това ще направят образцово фрикасе със заешко, със сметана, с масло.
Към предаването17:00
Пекарната на Рудолф
+Епизод 11, Сезон 6 | Епизод 11
Тортата с много блатове изглежда трудна работа, но днес Рудолф ще ни покаже една лесна версия. Ще направи и тортички с матча.
Към предаването17:30
Пекарната на Рудолф
+Епизод 12, Сезон 6 | Епизод 12
Днес Рудолф ще направи един истински деликатес от Източна Европа – бабка. Ще направи и хрупкави ягодови кексчета.
Към предаването18:00
Тропическо гурме: Нова Каледония
+Да готвиш с Габи, Сезон 1 | Епизод 7
Джъстин ще си направи барбекю на плажа с прясно уловена риба и морски дарове. По-късно ще приготви супер лесна и лека салата с риба папагал.
Към предаването18:30
Тропическо гурме: Нова Каледония
+Последни дни в Нумеа, Сезон 1 | Епизод 8
Днес Джъстин празнува пресните и пълни с вкус морски дарове, които могат да бъдат уловени във водите на Нумеа като приготви сандвич със скариди и рачешко. След това ще направи шоколадов тарт, като използва ръчно произведен местен шоколад.
Към предаването19:00
Уикенд в кухнята на Джон и Лиса
+Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6
На гости на Джон и Лиса е Надя Сауаля, която ще сподели рецепта си за Печена Аляска. Освен това, дуото ще даде полезни съвети за рецепти с домати, сред които яйца по мексикански в пикантен сос и тарт с домати и шалот, а Лиса ще направи сладкиш блонди.
Към предаването20:00
Кулинарно приключение с Къртис Стоун
+Южна Австралия, Сезон 2 | Епизод 1
Къртис и екипът му от „Maude“ се срещат с винопроизводителя Честър Осбърн, за да опитат вино на покрива на артистична сграда. След това Къртис и Крис се отправят към ферма за овце за един изтощителен урок по стригане и водене на стадо. В Аделаида двамата се срещат с шеф-готвач Жак.
Към предаването20:30
Кулинарно приключение с Къртис Стоун
+Рим, Сезон 2 | Епизод 2
Къртис се отправя към сърцето на Рим, където се смесва с местните, за да опита истинската кухня на римляните. Първо посещава местната месарница, предлагаща само органично месо и се среща с бивш шеф-готвач, сега майстор на пица.
Към предаването21:00
Супер храни за семейството с Джейми
+Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5
В Сардиния Джейми се запознава с фермерско семейство, гордеещо се със специален сорт домати, които са толкова вкусни, че не се нуждаят от сол, а в Южна Корея посещава семейна пекарна, осигуряваща постоянни доставки на популярния кейк с червен боб.
Към предаването22:00
Градски печива с Пол Холивуд
+Берген, Сезон 2 | Епизод 8
В чест на норвежките печива Пол Холивуд ще направи своя версия на два специалитета от Берген - коледен хляб с подправки, сушени плодове и тъмна бира и невероятна торта „Бяла дама“ с бадеми, сметана, черен и бял шоколад върху основа от макарон.
Към предаването23:00
Джейми Оливър в Америка
+Ню Йорк, Сезон 1 | Епизод 1
Въпреки че Джейми посещава Ню Йорк повече от 10 години, той никога не е напускал Манхатън. Това пътешествие го измъква от скъпите ресторанти и петзвездните хотели, с които е свикнал и го изпраща директно в най-разнообразната етническа среда в света – Куинс.
Към предаването00:00
Бон Апети
+Френско меню, Сезон 2 | Епизод 17
В този епизод Лора и Стоян ще припомнят на зрителите на какво френската кухня дължи световната си слава. Първо ще приготвят прочутата салата „Лионез“ - гордостта на град Лион. Само 3 основни продукта, но какъв вкус! След това ще направят образцово фрикасе със заешко, със сметана, с масло.
Към предаването00:30
Бързите рецепти на Мери Бери
+Фестивалът, Сезон 1 | Епизод 2
Мери ще отиде за първи път на музикален фестивал. Но не за да слуша изпълненията на групите, а за да разгледа фестивалните будки за храна и да разбере как тези готвачи на открито привличат тълпи от хора, приготвяйки вкусна храна светкавично бързо.
Към предаването01:00
Антъни Бурдейн: Без задръжки
+Лисабон, Сезон 8 | Епизод 5
Любопитството на Тони към континентална Португалия го отвежда в Лисабон. С помощта на традиционната музика фадо, местни готвачи и писатели, Тони успява да стигне до сърцето на града.
Към предаването01:55
Тропическо гурме: Нова Каледония
+Да готвиш с Габи, Сезон 1 | Епизод 7
Джъстин ще си направи барбекю на плажа с прясно уловена риба и морски дарове. По-късно ще приготви супер лесна и лека салата с риба папагал.
Към предаването02:20
Тропическо гурме: Нова Каледония
+Последни дни в Нумеа, Сезон 1 | Епизод 8
Днес Джъстин празнува пресните и пълни с вкус морски дарове, които могат да бъдат уловени във водите на Нумеа като приготви сандвич със скариди и рачешко. След това ще направи шоколадов тарт, като използва ръчно произведен местен шоколад.
Към предаването02:40
Кулинарно приключение с Къртис Стоун
+Южна Австралия, Сезон 2 | Епизод 1
Къртис и екипът му от „Maude“ се срещат с винопроизводителя Честър Осбърн, за да опитат вино на покрива на артистична сграда. След това Къртис и Крис се отправят към ферма за овце за един изтощителен урок по стригане и водене на стадо. В Аделаида двамата се срещат с шеф-готвач Жак.
Към предаването03:05
Кулинарно приключение с Къртис Стоун
+Рим, Сезон 2 | Епизод 2
Къртис се отправя към сърцето на Рим, където се смесва с местните, за да опита истинската кухня на римляните. Първо посещава местната месарница, предлагаща само органично месо и се среща с бивш шеф-готвач, сега майстор на пица.
Към предаването03:30
Пекарната на Рудолф
+Епизод 11, Сезон 6 | Епизод 11
Тортата с много блатове изглежда трудна работа, но днес Рудолф ще ни покаже една лесна версия. Ще направи и тортички с матча.
Към предаването03:55
Пекарната на Рудолф
+Епизод 12, Сезон 6 | Епизод 12
Днес Рудолф ще направи един истински деликатес от Източна Европа – бабка. Ще направи и хрупкави ягодови кексчета.
Към предаването04:20
Уикенд в кухнята на Джон и Лиса
+Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6
На гости на Джон и Лиса е Надя Сауаля, която ще сподели рецепта си за Печена Аляска. Освен това, дуото ще даде полезни съвети за рецепти с домати, сред които яйца по мексикански в пикантен сос и тарт с домати и шалот, а Лиса ще направи сладкиш блонди.
Към предаването05:10
Супер храни за семейството с Джейми
+Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5
В Сардиния Джейми се запознава с фермерско семейство, гордеещо се със специален сорт домати, които са толкова вкусни, че не се нуждаят от сол, а в Южна Корея посещава семейна пекарна, осигуряваща постоянни доставки на популярния кейк с червен боб.
Към предаването