Програма
Четвъртък,
21 януари
06:00
Най-чудатите ресторанти на света
+Бягство от Алкатраз, Сезон 1 | Епизод 11
Поредицата ни отвежда в Сан Франциско в ресторант с лимбо танци и ураган, в Токио ще се отбием в кафене за стопани на котки и кучета, във Флорида ще охладим страстите в ресторант от лед, а в Япония храната ще ни бъде поднесена в затворническа килия.
Към предаването06:10
В ритъма на Антъни Бурдейн
+Дъблин, Сезон 2 | Епизод 3
Тони се отправя към столицата на Ирландия Дъблин за 36 часа, за да яде, пие и пазарува. Всеки знае, че Дъблин е известен с най-добрите барове в света, но Тони открива, че кулинарната сцена на града не отстъпва по нищо на заслужилата известност култура на пиене.
Към предаването07:00
Градски печива с Пол Холивуд
+Неапол, Сезон 1 | Епизод 5
В този епизод Пол е в Южна Италия и разглежда улиците на Неапол и крайбрежието на Амалфи. Неапол определено има своето място на световната карта на печивата. Всъщност там е създадено вероятно най-разпространеното печиво - пицата!
Към предаването07:30
Градски печива с Пол Холивуд
+Копенхаген, Сезон 1 | Епизод 6
Пол е в града на русалката - Копенхаген. Датчаните често са смятани за най-щастливите хора в света – възможно ли е това да има нещо общо с техните печива? Пол Холивуд е човекът, който трябва да разбере дали е така.
Към предаването08:00
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Патладжан, паста с риба тон, телешки ренданг и аспержи, Сезон 2 | Епизод 5
Джейми ще сподели рецептата си за сицилианска паста с риба тон. След това ще приготви лепкав патладжан със сос терияки.
Към предаването08:30
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Агнешко, фарфале с горгонзола, пилешко и къри със спанак, Сезон 2 | Епизод 6
За начало Джейми ще приготви бързо агнешко на тиган и ще продължи с фарфале с круши и горгонзола, лепкаво пиле със сос хойсин и къри със спанак. Ако смятате, че нямате време за готвене, помислете отново.
Към предаването09:00
Пекарната на Рудолф
+Епизод 18, Сезон 6 | Епизод 18
Днес Рудолф ще направи пай с карамелизирани ябълки и тирамису.
Към предаването09:30
Пекарната на Рудолф
+10:00
Традиции от Португалия
+Визеу, Сезон 1 | Епизод 5
Отправяме се към окръг Висеу, за да опитаме неговите специалитети. Ще започнем с топки от шунка, ще продължим с патица с ориз и ще завършим с печена на скара риба треска с картофи.
Към предаването10:30
Традиции от Португалия
+Гуарда, Сезон 1 | Епизод 6
В този епизод Енрике ще ни запознае с вкусовете на Гуарда. Ще започнем със супа от кестени, следва задушен заек, а за десерт – оризов пудинг.
Към предаването11:00
Рецепти от крайбрежието с Рейчъл Алън
+Киладун, Сезон 1 | Епизод 10
Рейчъл посещава ферма, разположена на хълмовете, в Киладун, за да научи повече за породата овце, отглеждана там. След това тя готви агнешки бутчета в местно направен ейл.
Към предаването11:30
Бон Апети
+Три вида сирене, Сезон 3 | Епизод 10
Лора и Стоян ще ни покажат как яхнията от зелен фасул може да се превърне във вкусно предястие. За основно поднасят ризото със спанак - приготвя се бързо, а вкусът му е разкошен. Това меню завършва с изкушаващ шоколадов кейк с глазура от маскарпоне.
Към предаването12:00
Уикенд в кухнята на Джон и Лиса
+Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9
Днес към дуото се присъединяват Гордън и Тили Рамзи, които ще приготвят сьомга в тесто, а Джулиет Сиър ще направи сладки. Ще видим и рецептите за пълнен хляб с бекон и сирене, паеля, гръцка салата и ягодова торта „Павлова“.
Към предаването13:00
Найджела – сготви, хапни, повтори: Коледа
+Найджела – сготви, хапни, повтори: Коледа, Допълнителен | Епизод 1
В специалния едночасов коледен епизод ще присъстваме на празничната трапеза на Найджела, на която ще има храна отблизо и далеч, за да стопли зимните вечери и да добави още блясък към празника.
Към предаването14:00
Градски печива с Пол Холивуд
+Мадрид, Сезон 1 | Епизод 7
Пол е в Мадрид – столицата на Испания. Мадрид може да не е световноизвестен със своите печива, но това не пречи на Пол да открие съвсем нови техники и рецепти.
Към предаването14:30
Градски печива с Пол Холивуд
+Варшава, Сезон 1 | Епизод 8
В този епизод Пол посещава Полша и в столицата ѝ Варшава открива невероятни модерни печива. Полша може да не е първото място, за което да се сетите, когато става въпрос за европейски печива, но Пол открива град, отдаден на нова страст.
Към предаването15:00
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Сьомга, карфиол, печени свински наденички и салата с манголд и д, Сезон 2 | Епизод 7
Днес Джейми ще започне с паста с пушена сьомга – прекрасна вечеря за двама. След това е ред на цял печен карфиол с близкоизточни подправки, в които ще се влюбите.
Към предаването15:30
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Агнешко, салата с леща, дроб с бекон и нудли с черен сусам, Сезон 2 | Епизод 8
Менюто на Джейми включва сочна агнешка яхния и бърза и вкусна топла салата с леща. А нудлите с черен сусам съчетават всички любими азиатски вкусове.
Към предаването16:00
Рецепти от крайбрежието с Рейчъл Алън
+Стрийда, Сезон 1 | Епизод 11
Рейчъл се отправя към залива Дръмклиф, за да събере миди с Чарли Кели, а след това приготвя пушена треска и супа от миди.
Към предаването16:30
Бон Апети
+Три вида сирене, Сезон 3 | Епизод 10
Лора и Стоян ще ни покажат как яхнията от зелен фасул може да се превърне във вкусно предястие. За основно поднасят ризото със спанак - приготвя се бързо, а вкусът му е разкошен. Това меню завършва с изкушаващ шоколадов кейк с глазура от маскарпоне.
Към предаването17:00
Пекарната на Рудолф
+Епизод 19, Сезон 6 | Епизод 19
Рудолф ще приготви марокански чийзкейк и ръжен хляб с кисело мляко.
Към предаването17:30
Пекарната на Рудолф
+18:00
Традиции от Португалия
+Порто, Сезон 1 | Епизод 7
Днес ще се разходим из Порто. Енрике ще приготви миди с бяло вино, риба треска на фурна и накрая – боб с черва.
Към предаването18:30
Традиции от Португалия
+Авейро, Сезон 1 | Епизод 8
Днешното ни гастрономическо пътешествие ще ни отведе в окръг Авейро. Енрике ще сготви свинско на фурна, риба треска на тиган, а накрая - неустоим пандишпанов десерт.
Към предаването19:00
Уикенд в кухнята на Джон и Лиса
+Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9
Днес към дуото се присъединяват Гордън и Тили Рамзи, които ще приготвят сьомга в тесто, а Джулиет Сиър ще направи сладки. Ще видим и рецептите за пълнен хляб с бекон и сирене, паеля, гръцка салата и ягодова торта „Павлова“.
Към предаването20:00
Моята кухня е най-добрата – Австралия
+Временен ресторант: Финал - Жак и Шаз, Сезон 6 | Епизод 44
Ще успеят ли братовчедките Шаз и Жак да си осигурят място на полуфиналите?
Към предаването21:00
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Сьомга, карфиол, печени свински наденички и салата с манголд и д, Сезон 2 | Епизод 7
Днес Джейми ще започне с паста с пушена сьомга – прекрасна вечеря за двама. След това е ред на цял печен карфиол с близкоизточни подправки, в които ще се влюбите.
Към предаването21:30
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Агнешко, салата с леща, дроб с бекон и нудли с черен сусам, Сезон 2 | Епизод 8
Менюто на Джейми включва сочна агнешка яхния и бърза и вкусна топла салата с леща. А нудлите с черен сусам съчетават всички любими азиатски вкусове.
Към предаването22:00
Градски печива с Пол Холивуд
+Мадрид, Сезон 1 | Епизод 7
Пол е в Мадрид – столицата на Испания. Мадрид може да не е световноизвестен със своите печива, но това не пречи на Пол да открие съвсем нови техники и рецепти.
Към предаването22:30
Градски печива с Пол Холивуд
+Варшава, Сезон 1 | Епизод 8
В този епизод Пол посещава Полша и в столицата ѝ Варшава открива невероятни модерни печива. Полша може да не е първото място, за което да се сетите, когато става въпрос за европейски печива, но Пол открива град, отдаден на нова страст.
Към предаването23:00
Найджела – сготви, хапни, повтори: Коледа
+Найджела – сготви, хапни, повтори: Коледа, Допълнителен | Епизод 1
В специалния едночасов коледен епизод ще присъстваме на празничната трапеза на Найджела, на която ще има храна отблизо и далеч, за да стопли зимните вечери и да добави още блясък към празника.
Към предаването00:00
Бон Апети
+Три вида сирене, Сезон 3 | Епизод 10
Лора и Стоян ще ни покажат как яхнията от зелен фасул може да се превърне във вкусно предястие. За основно поднасят ризото със спанак - приготвя се бързо, а вкусът му е разкошен. Това меню завършва с изкушаващ шоколадов кейк с глазура от маскарпоне.
Към предаването00:30
Рецепти от крайбрежието с Рейчъл Алън
+Стрийда, Сезон 1 | Епизод 11
Рейчъл се отправя към залива Дръмклиф, за да събере миди с Чарли Кели, а след това приготвя пушена треска и супа от миди.
Към предаването01:00
В ритъма на Антъни Бурдейн
+Атланта, Сезон 2 | Епизод 4
В епизода Тони посещава Атланта. През 36-те часа в града Тони кара спортна кола, стреля с пушка, а след това опитва любимата си добре позната закуска със свински ребърца (посетете Fat Matt’s Rib Shack). Също така се среща с Шон Брок, за да опитат известния бургер за 10 часá в „Holeman & Finch“.
Към предаването01:55
Традиции от Португалия
+Порто, Сезон 1 | Епизод 7
Днес ще се разходим из Порто. Енрике ще приготви миди с бяло вино, риба треска на фурна и накрая – боб с черва.
Към предаването02:20
Традиции от Португалия
+Авейро, Сезон 1 | Епизод 8
Днешното ни гастрономическо пътешествие ще ни отведе в окръг Авейро. Енрике ще сготви свинско на фурна, риба треска на тиган, а накрая - неустоим пандишпанов десерт.
Към предаването02:40
Моята кухня е най-добрата – Австралия
+Временен ресторант: Финал - Жак и Шаз, Сезон 6 | Епизод 44
Ще успеят ли братовчедките Шаз и Жак да си осигурят място на полуфиналите?
Към предаването03:30
Пекарната на Рудолф
+Епизод 19, Сезон 6 | Епизод 19
Рудолф ще приготви марокански чийзкейк и ръжен хляб с кисело мляко.
Към предаването03:55
Пекарната на Рудолф
+04:20
Уикенд в кухнята на Джон и Лиса
+Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9
Днес към дуото се присъединяват Гордън и Тили Рамзи, които ще приготвят сьомга в тесто, а Джулиет Сиър ще направи сладки. Ще видим и рецептите за пълнен хляб с бекон и сирене, паеля, гръцка салата и ягодова торта „Павлова“.
Към предаването05:10
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Сьомга, карфиол, печени свински наденички и салата с манголд и д, Сезон 2 | Епизод 7
Днес Джейми ще започне с паста с пушена сьомга – прекрасна вечеря за двама. След това е ред на цял печен карфиол с близкоизточни подправки, в които ще се влюбите.
Към предаването05:35
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Агнешко, салата с леща, дроб с бекон и нудли с черен сусам, Сезон 2 | Епизод 8
Менюто на Джейми включва сочна агнешка яхния и бърза и вкусна топла салата с леща. А нудлите с черен сусам съчетават всички любими азиатски вкусове.
Към предаването