Неделя,

6 декември

  • 06:00

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 11, Сезон 3 | Епизод 11

    Ягодова торта

    Към предаването
  • 06:25

    Италиански експрес с Джино

    +

    Брейл-сюр-Роя - Торино, Сезон 7 | Епизод 1

    Джино ще започне епичното си пътешествие от Франция. От алпийското градче Брей-сюр-Роя той ще се качи на влак, който ще го отведе право в Алпите.

    Към предаването
  • 06:50

    Италиански експрес с Джино

    +

    Сиена - Ашано, Сезон 7 | Епизод 2

    Джино се отправя на пътешествие из прекрасната Тоскана с исторически влак на пара – Трено Натура. Управляван от бивши железничари и доброволци, този туристически влак тръгва от Сиена и спира в град Ашано, където се провежда състезание по яздене на магарета.

    Към предаването
  • 07:10

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Пайове, Сезон 1 | Епизод 17

    Има сложни десерти, но има и много лесни. Първата тарталета е без глутен и е направена с бадемово брашно. Тя е с плънка от сладка чила и круша, печена в сироп от лимон и канела.

    Към предаването
  • 07:40

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладки зеленчуци, Сезон 1 | Епизод 18

    Сладките зеленчуци отдавна се използват в десертите. Опитайте морковена торта с орехи и специален крем от сок от тиква, лешникови бисквити с пълнеж от компот от домати и прекрасен шоколадов мус. И оригинален пандишпан от порчини с портокалов крем и желе от мащерка.

    Към предаването
  • 08:10

    Коледа в стил Джейми

    +

    Епизод 1, Сезон 2014 | Епизод 1

    Към предаването
  • 09:05

    Храна и напитки

    +

    Храна за душата, Сезон 1 | Епизод 4

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и кулинарят Моника Галети създават съвършената храна за душата - овчарски пай, докато журналистът Матю Форт аплодира завръщането на британския пудинг в ресторантските менюта.

    Към предаването
  • 09:35

    Храна и напитки

    +

    Италианска кухня, Сезон 1 | Епизод 5

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и шеф готвачът Анджела Хартнет създават съвършеното италианско рагу с паста, докато журналистът и италофил Матю Форт се жалва по повод неавтентичната английска храна, която се предлага извън родната му страна.

    Към предаването
  • 10:05

    Храна и напитки

    +

    Рейчъл Ку, Сезон 1 | Епизод 6

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и кулинарят Рейчъл Ку създават съвършеното луксозно ястие, с което да впечатлите приятелите си, докато ресторантьорът Оливър Пейтън опитва нови кулинарни преживявания.

    Към предаването
  • 10:30

    Лесни рецепти с Рейчъл Алън

    +

    Лесна Коледа, Сезон 1 | Епизод 13

    Любимата ни готвачка се връща към корените си и ни допуска по-близо от когато и да било, като споделя тайните си за спокойно готвене в любимия си дом на крайбрежието край Баликотън, Ирландия.

    Към предаването
  • 11:00

    Найджелисима

    +

    Пълнено свинско филе, Сезон 1 | Епизод 3

    Найджела Лоусън приготвя свинско филе, пълнено с риган и шунка, сервирано с пюре и винярола. Тя ще ни изтъкне предимствата на спагетите, които приготвя със сос без варене от маслини и аншоа. Найджела ще ни покаже и рецепта за целувки, които приличат на понички.

    Към предаването
  • 11:30

    Найджелисима

    +

    Фрегула, Сезон 1 | Епизод 4

    Найджела разказва за тайната си страст към тъмния пудинг с алкохол. След това ще се насладим на фрегола – сардински сушен на слънце и печен кускус с лек доматен сос и миди. Гостите за вечеря ще опитат от семплите, но вкусни порции агнешки джолан с млад патладжан, риган и печен лук.

    Към предаването
  • 12:00

    Средиземноморски приключения с Рик Стайн

    +

    Сицилия и Пулия, Сезон 1 | Епизод 3

    Рик продължава обиколката си на Сицилия, наслаждавайки се на цветовете и атмосферата на рибния пазар в Катания. След това се отправя към Пулия, известна с т.нар. „кухня на бедните“. Рик приготвя грах с лук, пармска шунка и зехтин.

    Към предаването
  • 13:00

    Средиземноморски приключения с Рик Стайн

    +

    Пулия и Корфу, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик напуска Италия и се отправя към гръцкия остров Корфу, където присъства на семейно празненство. Той посещава кухни и ресторанти из целия остров и научава как се приготвят автентични ястия като селска салата, пастицио и печен гръцки омлет с диви зеленолистни зеленчуци, праз и сирене фета.

    Към предаването
  • 14:00

    Средиземноморски приключения с Рик Стайн

    +

    Майорка и Каталуния, Сезон 1 | Епизод 5

    От Корфу Рик се насочва към испанския остров Майорка. Там той опитва най-сочното агнешко, което някога е ял и приготвя пилешко с наденица в майоркски стил. След това се отправя към пазар „Ла Бокерия“в Барселона, най-доброто място за каталунска храна.

    Към предаването
  • 15:00

    Да се подготвим за Коледа с Джейми

    +

    Епизод 1, Допълнителен | Епизод 1

    Поредицата "Да се подготвим за Коледа с Джейми" е задължителна за гледане, когато наближава краят на годината. Да сготвиш за Коледа може да бъде кулинарното предизвикателство на годината, без значение дали сте опитен готвач или новак.

    Към предаването
  • 16:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 13, Сезон 2 | Епизод 13

    Днес Джъстин ще ни покаже как се приготвя океанска пъстърва с масло, пържола негимаки и крок мосю. Към нея ще се присъедини и Лора Касай, която ще приготви грахови пенне с песто, кейл и печени домати.

    Към предаването
  • 16:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 14, Сезон 2 | Епизод 14

    Днес Джъстин определено ще привлече вниманието ни с рецептите си за пилешка салата „Ларб“ и тофи смокини с крем шантили, а по-късно към нея ще се присъедини Лора Касай, която ще приготви канелони с гъби.

    Към предаването
  • 17:00

    Братя пекари

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Тази седмица братята пекари Том и Хенри ще приготвят храната на любовта. Съвършената романтична закуска в леглото – яйца по бенедиктински с домашен сос холандез и спаначени мъфини. Те ще забъркат бърза шоколадова торта в специална форма, идеална, когато си се провинил пред любимата.

    Към предаването
  • 17:30

    Братя пекари

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Този епизод на предаването е посветен на рецептите, които изискват дълго време за приготвяне. Том и Хенри правят свинско на бавен огън и го сервират с плънка от домашен хляб пита. Том ще омеси хляб с квас, като използва семейната закваска, която се предава от 56 години.

    Към предаването
  • 18:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Мусове, Сезон 2 | Епизод 13

    Днешният епизод е посветен на мусовете и Франсишко ще ни покаже три рецепти за този вид десерт – шоколадов мус с вишни и хрупкава шоколадова глазура, овесен мус със сметана и пюре от папая и мандаринов мус, поднесен върху кекс с меласа.

    Към предаването
  • 18:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Държави, Сезон 2 | Епизод 14

    Днес Франсишко ще ни предложи три десерта от различни точки на света. От Австрия – торта „Сахер“, сочна торта със слоеве от кайсиев конфитюр и шоколадов ганаш. От Бразилия – традиционният десерт „Киндим“ с вкус на кокос и от Белгия – бисквити Спекулас.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Храна за щастие

    +

    Уютни вечери, Сезон 1 | Епизод 1

    Рокерите лакомници приготвят ястия, идеални за уютни вечери през седмицата или за специални поводи. Те ще представят по нов начин класическата пържола с картофи, ще направят и джинджифилов хляб.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Храна за щастие

    +

    Подправете го добре, Сезон 1 | Епизод 2

    Си и Дейв ще приготвят печен карфиол със сирене в нова, по-пикантна версия и вдъхновени от карибската кухня ще направят свински пържоли джърк.

    Към предаването
  • 21:00

    Кухнята на Мей

    +

    Мароканска кухня, Сезон 1 | Епизод 13

    Шеф Мей Якуби представя мароканската кухня като започва с харира - супа с леща и домати, следва известния марокански тажин с маслини, а за десерт ще приготви уникален северноафрикански десерт.

    Към предаването
  • 21:30

    Кухнята на Мей

    +

    Палестина, Сезон 1 | Епизод 1

    Днес Мей ще приготви автентична палестинска закуска, която събира цялото семейство около масата. Второто ястие е маклюбе, а за финал – кюнефе от Наблус, топъл, сиропиран десерт с нотка портокалов цвят.

    Към предаването
  • 22:00

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Джейми ще направи вечерята по-пикантна с версията са на пиле пири-пири, което ще се хареса на всички, ще приготви също рибни кексчета с пушена треска с кремообразен сос с див лук.

    Към предаването
  • 22:30

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Джейми ще направи прекрасна зеленчукова запеканка с гъби портобело и богат сос Грейви с черна бира и лук, а след това ще се наслади на перфектния стек на вечеря с Джулс.

    Към предаването
  • 23:00

    Двама лакоми италианци

    +

    Лигурия, Сезон 2 | Епизод 2

    Антонио Карлучо и Дженаро Конталдо търсят значението на италианската фраза „la bella figura“ - да се представиш възможно най-добре. Откриват култура на възхищение към повърхностното в Портофино и търсят нещо по-смислено в Лигурия.

    Към предаването
  • 00:05

    Италиански експрес с Джино

    +

    Чинкуе Тере, Сезон 7 | Епизод 3

    В този епизод Джино ще посети съкровището на италианската Ривиера – Чинке Тере. Тези забележителни пет градчета, кацнали върху скалите на брега на Средиземно море, са достъпни само по вода и с влак. Първата спирка на Джино е в най-малкото градче – Корнилия.

    Към предаването
  • 00:30

    Италиански експрес с Джино

    +

    Болоня - Верона, Сезон 7 | Епизод 4

    Днес пътешествието на Джино започва от Болоня – италианската кулинарна столица. Преди да се качи на влака, той си набавя храна за из път – панино с мортадела. Влакът ще го отведе на север към Мантова, регион, в който се отглежда ориз, където ще посети един от най-старите фестивали на ориза в Италия.

    Към предаването
  • 01:00

    Вкусна Коледа с Джейми Оливър

    +

    Вкусна Коледа с Джейми Оливър, Допълнителен | Епизод 1

    В това специално едночасово предаване Джейми ще ни покаже как да се преборим с напрежението при подготовката на коледната вечеря и да се насладим на празничния ден. Следвайки съветите на Джейми, ще бъдем по-спокойни, по-добре организирани и подготвени и всички ще харесат празничната вечеря.

    Към предаването
  • 01:55

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Карол и Адам, Сезон 6 | Епизод 9

    Наскоро оженилите се Карол и Адам от Нов Южен Уелс могат да се грижат за седем деца, но ще успеят ли да се справят с временния си ресторант?

    Към предаването
  • 02:45

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Мат и Роб, Сезон 6 | Епизод 10

    Собствениците на ферма за стриди Мат и Роб се чустват уверени, влизайки във временния си ресторант, но нервите могат да им изиграят лоша шега.

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Домашен уют, Сезон 4 | Епизод 8

    В кухнята на Лора и Стоян днес е уютно, от фурната се носи аромат на сладки и солени печива. Двамата готвачи ще приготвят бърз и въздушен лимонов кекс. Кишът ще направят с продукти, които им се намират под ръка, но преди това нещо свежо - салата от листни зеленчуци с топки от сирена.

    Към предаването
  • 03:50

    Бон Апети

    +

    Нов прочит, Сезон 4 | Епизод 9

    Картофената салата е класика. Лора и Стоян ще я направят така, че да стане по-различна и много вкусна. По нестандартен начин ще бъдат приготвени и котлетите по милански. Десертът е неустоим кекс с кафяво масло и глазура.

    Към предаването
  • 04:15

    Рокери лакомници: Храна за щастие

    +

    Уютни вечери, Сезон 1 | Епизод 1

    Рокерите лакомници приготвят ястия, идеални за уютни вечери през седмицата или за специални поводи. Те ще представят по нов начин класическата пържола с картофи, ще направят и джинджифилов хляб.

    Към предаването
  • 05:10

    Рокери лакомници: Храна за щастие

    +

    Подправете го добре, Сезон 1 | Епизод 2

    Си и Дейв ще приготвят печен карфиол със сирене в нова, по-пикантна версия и вдъхновени от карибската кухня ще направят свински пържоли джърк.

    Към предаването