Събота,

5 декември

  • 06:00

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 10, Сезон 3 | Епизод 10

    Торта с червени плодове и сабайон

    Към предаването
  • 06:25

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Кейптаун, Сезон 2 | Епизод 10

    Вдъхновен от града, Пол ще придаде британски привкус на африканската класика - млечен тарт с ърл грей. Ще направи и банички с печено на скара месо.

    Към предаването
  • 07:10

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Азиатско вдъхновение, Сезон 1 | Епизод 15

    Франсишко обича да експериментира с азиатски вкусове. Замразени сандвичи с изу и сусамов карамел, комбинирани с цитруси, препечена филийка със сладки в красиви порции. Японският флан, приготвен от мляко и яйца, е изключително нежен. А в тортата с матча ще откриете парченца круша наши.

    Към предаването
  • 07:40

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Десерти в чаша, Сезон 1 | Епизод 16

    Тортата "Шварцвалд" ще бъде приготвена с компот от череши и сметана. В кокосовия дакоаз ще има сметана с манго, както и свеж плод манго с лимонена кора. А сладкият ориз ще бъде в компанията на пияни круши, покрити с хрупкав бадемов крамбъл.

    Към предаването
  • 08:10

    Вкусна Коледа с Джейми Оливър

    +

    Вкусна Коледа с Джейми Оливър, Допълнителен | Епизод 1

    В това специално едночасово предаване Джейми ще ни покаже как да се преборим с напрежението при подготовката на коледната вечеря и да се насладим на празничния ден. Следвайки съветите на Джейми, ще бъдем по-спокойни, по-добре организирани и подготвени и всички ще харесат празничната вечеря.

    Към предаването
  • 09:05

    Храна и напитки

    +

    Том Керидж, Сезон 1 | Епизод 1

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и отличеният със звезда Мишлен шеф готвач Том Керидж се заемат да приготвят съвършеното печено, докато авантюристът Стефан Гейтс се опитва да ни убеди да консумираме личинки.

    Към предаването
  • 09:35

    Храна и напитки

    +

    Сладки печива, Сезон 1 | Епизод 2

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и доайенът на британските пекари Мери Бери създават заедно съвършения следобеден чай, докато Рейчъл Ку се отправя към Париж в търсене на сладкарско съвършенство.

    Към предаването
  • 10:05

    Храна и напитки

    +

    Джун Тунака, Сезон 1 | Епизод 3

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и уличният шеф готвач Джун Тънака се заемат да направят съвършения бургер, докато кулинарят Моника Галети споделя тайните си за здравословна храна за деца.

    Към предаването
  • 10:30

    Коледа на брега с Рейчъл

    +

    Коледа на Ирландското крайбрежие, Допълнителен | Епизод 1

    Рейчъл Алън се вдъхновява от ирландското крайбрежие за някои празнични изкушения, сред които съвършеното печено и вкусни шоколадови бонбони.

    Към предаването
  • 11:00

    Найджелисима

    +

    Семейно пиршество по средата на седмицата, Сезон 1 | Епизод 1

    Найджела Лоусън ни показва колко е лесно да внесе духа на Италия в кухнята си, като използва продукти от английските супермаркети. В първия епизод Найджела ни представя любовта си към италианската кухня с удивителна, но простичка сицилианска паста с домати, чесън и бадеми.

    Към предаването
  • 11:30

    Найджелисима

    +

    Италианско печено пиле, Сезон 1 | Епизод 2

    Мисията на Найджела да ни покаже колко е лесно да внесем духа на Италия в кухнята си продължава. Тя ще ни покаже тайните на нейното празнично, но простичко печено пиле, сервирано с орзото с шафран. Десертът е изненадващо лесен – сладолед с кафе.

    Към предаването
  • 12:00

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Джейми ще направи вечерята по-пикантна с версията са на пиле пири-пири, което ще се хареса на всички, ще приготви също рибни кексчета с пушена треска с кремообразен сос с див лук.

    Към предаването
  • 12:30

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Джейми ще направи прекрасна зеленчукова запеканка с гъби портобело и богат сос Грейви с черна бира и лук, а след това ще се наслади на перфектния стек на вечеря с Джулс.

    Към предаването
  • 13:00

    Средиземноморски приключения с Рик Стайн

    +

    Корсика и Сардиния, Сезон 1 | Епизод 1

    Средиземноморското пътешествие на Рик започва в Марсилия, откъдето той взима ферибот за Бастия, древната столица на Корсика. Тук местните се гордеят с пулендата, която е вид полента, направена с брашно от кестени и фигателу – местна наденица от черни прасета.

    Към предаването
  • 14:00

    Средиземноморски приключения с Рик Стайн

    +

    Сардиния и Сицилия, Сезон 1 | Епизод 2

    В Сардиния Рик наблюдава как местните рибари ловят кефал по начин, датиращ още от времената на Древен Рим. След това се качва на ферибот за Сицилия. В Палермо опитва едно от най-вкусните ястия с паста.

    Към предаването
  • 15:00

    Коледно отброяване с Джейми

    +

    Коледно отброяване с Джейми, Допълнителен | Епизод 1

    Бъдете готови за отброяването на дните до Коледа!

  • 16:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 11, Сезон 2 | Епизод 11

    Днес Джъстин ще приготви бяла риба, увита в кадаиф със сметанов сос. Ще ни покаже още и как да бъдем икономични в кухнята като приготви бульон от говежди кости. По-късно Кирстен Тиболс ще приготви къпкейкчета с лайм и мента.

    Към предаването
  • 16:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 12, Сезон 2 | Епизод 12

    Лора Касай е на гости в кухнята, за да сподели рецепта за перлен кускус с риба тон и авокадо – бързо, лесно и вкусно. А Джъстин ще сготви ирански агнешки джолани с ориз басмати.

    Към предаването
  • 17:00

    Братя пекари

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Водещите на "Братя пекари" са братята Том и Хенри. Том е пекар, а Хенри е готвач и управлява месарницата до пекарната на брат си в сърцето на Глостършир. В този епизод Том ни показва как се прави бял хляб и от него приготвя идеалния сандвич с картофки.

    Към предаването
  • 17:30

    Братя пекари

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Тази седмица братята пекари Том и Хенри ще приготвят бързи и яростни рецепти. Първата е соден хляб с домашно масло, готов за 30 минути от начало до край. Следва състезание за най-бърза закуска. Пица срещу тост сандвич - най-яростната битка.

    Към предаването
  • 18:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Цитрусови плодове, Сезон 2 | Епизод 11

    Днес Франсишко ще ни представи три десерта с цитрусови плодове. За начало ще направи портокалов пай с подобна на пудинг текстура. След това ще ни представи грейпфрутов пай с хрупкава макадамия, а накрая – вкусна корона от лимон и лайм, с продукти, които винаги ни се намират в шкафа.

    Към предаването
  • 18:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Шоколад, Сезон 2 | Епизод 12

    Един от любимите продукти на Франсишко е шоколадът. Днес той ще приготви баски кейк с крем от тъмен шоколад и ананасов конфитюр, лек млечен шоколадов крем, гарниран с какаови зърна и резени мандарина и панакота от бял шоколад и малини.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Франция, Сезон 1 | Епизод 7

    Много хора смятат Франция за дома на гастрономията, а Лион - за кулинарната столица на Франция, така че пътуването из Франция започва точно оттук, с посещение на Дейв и Си на "bouchon" - ресторант, който традиционно се управлява от жена шеф-готвач или т.нар. "лионска майка".

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Испания, Сезон 1 | Епизод 8

    След близо 8000 км рокерите лакомници достигат последния етап от своето пътуване и преминават през Северна Испания. Започват в Сан Себастиан с пинчо (големи тапас!), традиционен баски ресторант и предизвикателен местен деликатес.

    Към предаването
  • 21:00

    Бързите рецепти на Мери Бери

    +

    Уест Енд, Сезон 1 | Епизод 5

    В епизода Мери Бери изучава старото и модерното в Уест Eнд и историята на този непрекъснато променящ се и развиващ се кулинарен епицентър на Лондон.

    Към предаването
  • 21:30

    Бързите рецепти на Мери Бери

    +

    Летището, Сезон 1 | Епизод 6

    В епизода Мери се намира на летище „Хийтроу“ с пълен достъп до всички зони. На място, на което времето е от изключително значение, Мери иска да разбере как точно успяват баровете и ресторантите да нахранят 80 милиона души на година за рекордно кратко време.

    Към предаването
  • 22:00

    Печивата на Марта Стюарт

    +

    Невероятен меренг, Сезон 10 | Епизод 5

    Днес Марта ще ни покаже три десерта с основа от меренг – ефирен венец от меренг със захаросани горски плодове, шоколадова ангелска торта с глазура от млечен шоколад и бомбички от бадемов дакоаз. Десерти, които ще искате да приготвяте отново и отново.

    Към предаването
  • 22:30

    Печивата на Марта Стюарт

    +

    Сладкиши за закуска, Сезон 10 | Епизод 6

    Присъединете се към Марта, за да разберете как се прави лесно подсладено тесто с мая, от което могат да се приготвят три пристрастяващи рецепти – вкусни сладки с круши и франджипан, канелени охлюви и кростади с пълнеж от сладко.

    Към предаването
  • 23:00

    Двама лакоми италианци

    +

    Калабрия, Сезон 2 | Епизод 1

    Те започват от южния район Калабрия, където си пропомнят любими рецепти от детството. Антонио разкрива тайната на топлия обяд за училище, а Дженаро разказва спомените си за ритуалното колене на прасе.

    Към предаването
  • 00:05

    Италиански експрес с Джино

    +

    Брейл-сюр-Роя - Торино, Сезон 7 | Епизод 1

    Джино ще започне епичното си пътешествие от Франция. От алпийското градче Брей-сюр-Роя той ще се качи на влак, който ще го отведе право в Алпите.

    Към предаването
  • 00:30

    Италиански експрес с Джино

    +

    Сиена - Ашано, Сезон 7 | Епизод 2

    Джино се отправя на пътешествие из прекрасната Тоскана с исторически влак на пара – Трено Натура. Управляван от бивши железничари и доброволци, този туристически влак тръгва от Сиена и спира в град Ашано, където се провежда състезание по яздене на магарета.

    Към предаването
  • 01:00

    У дома с Джейми на Коледа

    +

    У дома с Джейми на Коледа, Сезон 2007 | Епизод 1

    В този епизод Джейми сваля напрежението от подготовката на празничната вечеря и ни позволява да се насладим на празника. Ако послушате съветите му, достатъчно е да бъдете спокойни и добре организирани и коледната вечеря ще вземе ума на приятелите ви.

    Към предаването
  • 01:55

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Джина и Анна, Сезон 6 | Епизод 6

    Те притежават страстта, но дали имат талант? Тази вечер е ред на Централна Австралия с дуото майка и дъщеря - Джина и Анна, които ще дадат всичко от себе си, за да впечатлят журито.

    Към предаването
  • 02:45

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Шери и Емили, Сезон 6 | Епизод 7

    Време е да се запознаем с приятелките от деца Шери и Емили от Куинсланд. Впрягайки индивидуалните си умения, те се надяват да се представят като силен екип и да станат втората група с летящ старт.

    Към предаването
  • 03:30

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Ева и Дебра, Сезон 6 | Епизод 8

    Тази вечер отново сме в Западна Австралия с колежките Ева и Дебра, които са готови да се заемат с голямото готвене във временния си ресторант.

    Към предаването
  • 04:15

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Франция, Сезон 1 | Епизод 7

    Много хора смятат Франция за дома на гастрономията, а Лион - за кулинарната столица на Франция, така че пътуването из Франция започва точно оттук, с посещение на Дейв и Си на "bouchon" - ресторант, който традиционно се управлява от жена шеф-готвач или т.нар. "лионска майка".

    Към предаването
  • 05:10

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Испания, Сезон 1 | Епизод 8

    След близо 8000 км рокерите лакомници достигат последния етап от своето пътуване и преминават през Северна Испания. Започват в Сан Себастиан с пинчо (големи тапас!), традиционен баски ресторант и предизвикателен местен деликатес.

    Към предаването