Неделя,

29 ноември

  • 06:00

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 9, Сезон 3 | Епизод 9

    Крем-карамел

    Към предаването
  • 06:25

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Йерусалим, Сезон 2 | Епизод 9

    Вдъхновен от прекараното време в този невероятен град, Пол ще направи две печива - йерусалимски бейгъл хляб със сусам и кейк с едни от най-невероятните продукти, които могат да се видят по пазарите тук - бадеми и нар.

    Към предаването
  • 07:10

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Пълнозърнести съставки, Сезон 2 | Епизод 8

    Пълнозърнестите продукти са с по-наситен вкус от преработените, затова Франсишко обича да ги озползва в десертите си. Опитайте кубовете от овесени ядки, подсладени със стафиди и разтопен шоколад. Или започнете деня си с пълнозърнести палачинки от елда с ядково масло и банани.

    Към предаването
  • 07:40

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Следобеден чай, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес ще правим сладки за чай. Пробвайте бисквитки с ванилия и мед - изглеждат добре и се правят лесно. Или какаови вафли без глутен с плънка от сметана и шоколад.

    Към предаването
  • 08:05

    Бързи и лесни коледни рецепти с Джейми

    +

    Бързи и лесни коледни рецепти с Джейми, Допълнителен | Епизод 1

    Джейми се завръща с рецепти за уникални и неустоими ястия само с пет съставки, подходящи за Коледа, за да вдъхнови зрителите да са по-креативни в кухнята. Идеалният вариант за всички лакомници, които нямат време и сили за сложни коледни подготовки.

    Към предаването
  • 09:00

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Сингапур - Месен пудинг с бъбреци, Сезон 1 | Епизод 8

    Джак и Поли посещават най-добрия готвач пекар в Лондон по време на негов кулинарен курс, за да разберат как приготвя той пудинг с месо и бъбреци. След това Джак отскача до Сингапур, град, в който е прекарал много време в детството си.

    Към предаването
  • 09:30

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Талин, Естония - Пушена херинга и поширано яйце, Сезон 1 | Епизод 9

    В местен рибарник Поли разказва на Джак повече за историята на пушената херинга, която му е била любима закуска в детството. След това Джак се отправя към Талин, Естония. Там, заедно с местен готвач, се опитва да измисли закуска с пушена риба, която може да се държи в ръка.

    Към предаването
  • 10:00

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Ротердам, Холандия - Пудинг с червени боровинки, Сезон 1 | Епизод 10

    Поли и Джак се срещат в Музея на каналите в Лондон , за да научат повече за историята на сладоледа в Лондон. В кухнята си Джак приготвя своя версия на английски пудинг „Spotted Jack“ и сладолед, а по-късно е в пристанищния град Ротердам.

    Към предаването
  • 10:30

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Голямо и дръзко, Сезон 1 | Епизод 4

    Ръководството на Гордън за домашна кухня продължава, показва как да поднасяме страхотна пикантна храна.

    Към предаването
  • 11:00

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Класически рецепти с допълнение, Сезон 1 | Епизод 5

    Рецептите включват неустоима закуска от пълнени кроасани с мергез и фонтина, пикантна мексиканска супа, а най-голямата дъщеря Меган помага в приготвянето на хрупкава печена патица със сос от черен боб и зашеметяващ пикантен бананов тарт татен.

    Към предаването
  • 11:30

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Френски рецепти, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод домашната храна на Гордън е вдъхновена от френската кухня, заради която Гордън се влюбва в готвенето.

    Към предаването
  • 12:00

    Дългите уикенди на Рик Стайн

    +

    Кадис, Сезон 1 | Епизод 8

    Пътешествието на Рик Стайн продължава в Испания и историческия град Кадис, в който Рик е запленен от тесните криволичещи улички и таверни с изкусителни яхнии, рибни и оризови ястия, овкусени с чесън, шафран и магданоз.

    Към предаването
  • 13:00

    Дългите уикенди на Рик Стайн

    +

    Солун, Сезон 1 | Епизод 9

    Поредицата на Рик Стайн продължава с пътуване до град Солун, разположен в Североизточна Гърция, известен като гурме столицата на страната и родното място на най-великия пълководец в света - Александър Велики.

    Към предаването
  • 14:00

    Дългите уикенди на Рик Стайн

    +

    Палермо, Сезон 1 | Епизод 10

    Рик Стайн завършва поредицата си от десет серии с посещение на Палермо в Северна Сицилия, изпъстрен като килим с арабски, северноафрикански, френски, испански и италиански влияния, които правят кухнята му неповторима и неустоима.

    Към предаването
  • 15:00

    Празничното пиршество на Джейми и Джими

    +

    Празничното пиршество на Джейми и Джими, Допълнителен | Епизод 1

    Джейми Оливър и Джими Дохърти празнуват Коледа с нови превъзходни рецепти.

    Към предаването
  • 16:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 3, Сезон 2 | Епизод 3

    Днес Джъстин ще ни даде съвети как да използваме цяло пиле и ще приготви своя версия на плодова салата. Кирстен Тиболс отново ще е в кухнята, за да направи десерт от точени кори, малини и сметанов крем.

    Към предаването
  • 16:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 4, Сезон 2 | Епизод 4

    Днес Джъстин ще ни разкрие тайната на перфектния плосък хляб от нахутено брашно. А след това Кирстен Тиболс ще ни изкуши с лешниково-карамелени квадрати.

    Към предаването
  • 17:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Кейптаун, Сезон 2 | Епизод 10

    Вдъхновен от града, Пол ще придаде британски привкус на африканската класика - млечен тарт с ърл грей. Ще направи и банички с печено на скара месо.

    Към предаването
  • 18:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Карамел, Сезон 2 | Епизод 9

    Днес Франсишко ще направи три вида карамел – първият ще е под формата на бонбони, които ще ни напомнят за детството, вторият ще е кремообразен, а третият ще е традиционен, съчетан с круши и шоколадов сос.

    Към предаването
  • 18:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Торти, Сезон 1 | Епизод 12

    Първата торта е какаова с кадифена сметана с кафе. Следва торта с шамфъстък, с пълнеж от компот от грейпфрут.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Австрия, Сезон 1 | Епизод 5

    Домът на Моцарт, "Звукът на музиката" и Арнолд Шварценегер са петата част от приключението на рокерите. Пътуването започва от Виена, сладкарската столица на света, и завършва над алпийския проход Гросклокнер, един от най-зрелищните в света.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Италия, Сезон 1 | Епизод 6

    Това е шестата част от приключението на рокерите лакомници, стигнали са до Южна Европа, Италия. Започват от Венеция, изоставят моторите си в полза на гондолите, но това не ги спира да готвят. Край един канал пекат класическа фокача с розмарин.

    Към предаването
  • 21:00

    Кухнята на Мей

    +

    Йордания, Сезон 1 | Епизод 11

    Шеф Мей Якуби ще ни представи левантинската кухня на Йордания. Ще започне с десерт, характерен за планинския регион на страната, след това ще приготви известното ястие мансаф с агнешко и ориз и ще завърши със своя версия на сладък и лепкав десерт.

    Към предаването
  • 21:30

    Кухнята на Мей

    +

    Сирия, Сезон 1 | Епизод 12

    Шеф Мей Якуби ще ни запознае с кухнята на страната на жасминовите дръвчета, като започне с проста сирийска закуска, ще продължи с яхния с подправки, а накрая ще разберем кой е сирийският отговор на баклавата.

    Към предаването
  • 22:00

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми ще направи домашна, по-вкусна и по-здравословна версия на любимата на всички британци риба с пържени картофи. Освен това, с два от най-предпочитаните продукта – наденица и картофено пюре ще направи пай.

    Към предаването
  • 22:30

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми ще направи бърза, семейна версия на вкусно индийско пиле с масло, от което дори най-малките му деца си облизват пръстите. Ще ни покаже още и супер лесна рецепта за сьомга в тесто.

    Към предаването
  • 23:00

    Двама лакоми италианци

    +

    Светци и чудеса (Пулия), Сезон 1 | Епизод 4

    В този последен епизод религиозният скептик Антонио и фанатичният вярващ Дженаро минават през манастирите, светилищата и фестивалите на Пулия, за да открият дали храната и религията все още са толкова тясно свързани, колкото в младостта им.

    Към предаването
  • 00:05

    Адриатическа Италия с Джино Д'Акампо

    +

    Алберобело и Лече, Сезон 6 | Епизод 7

    Към предаването
  • 00:30

    Адриатическа Италия с Джино Д'Акампо

    +

    Санта Мария ди Лука, Сезон 6 | Епизод 8

    Към предаването
  • 01:00

    Вкусна Коледа с Джейми Оливър

    +

    Вкусна Коледа с Джейми Оливър, Допълнителен | Епизод 1

    В това специално едночасово предаване Джейми ще ни покаже как да се преборим с напрежението при подготовката на коледната вечеря и да се насладим на празничния ден. Следвайки съветите на Джейми, ще бъдем по-спокойни, по-добре организирани и подготвени и всички ще харесат празничната вечеря.

    Към предаването
  • 01:55

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Аш и Камила, Сезон 6 | Епизод 4

    Тази вечер Аш и Камила от Виктория ще усетят жегата в кухнята. Ще попречи ли любовта им към всичко бляскаво да приготвят своите най-добри ястия?

    Към предаването
  • 02:45

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Ани и Лойд, Сезон 6 | Епизод 5

    Тази вечер се отправяме към Южна Австралия, за да видим временния ресторант на Ани и Лойд. Дали влюбената двойка от гимназията ще успее да покаже силните си страни и да впечатли журито?

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Oт двора на баба, Сезон 4 | Епизод 4

    Този епизод е посветен на домашната храна, такава, каквато бихте яли на село, приготвена с любов от баба. Разядката е от сирене и пресни моркови. Домашната баница е със спанак и козе сирене, а корите са точени от Лора и Стоян. Празничната рецепта е за пълнена агнешка плешка с много зелении.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    За специални гости, Сезон 4 | Епизод 5

    Лора и Стоян ще ни дадат идеи за моментите, когато трябва да приготвим нещо за гости. Солените мъфини се приготвят лесно, а предложенията за основно са по-изискани - риба с шафранов сос и кус-кус и вариация на руло „Стефани“.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Идилия, Сезон 4 | Епизод 6

    В този епизод Лора и Стоян ще дадат три нови и интересни идеи. Доматената супа с поширани яйца е с продукти, които вроятно всеки има вкъщи. Дипът със сирена и артишок е бързо и вкусно изкушение. А третата рецепта е по-пищна и разточителна - конкилиони (миди от тесто) с пилешко и сирена.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    С полъх на Средиземноморие, Сезон 4 | Епизод 7

    Рецептите, които Лора и Стоян ще сготвят, носят средиземноморски привкус. Началото е вкусно и питателно - супа с нахут и зеленчуци. Следват телешки дроб с гъби и чоризо и празнична торта с мак и нежен крем с рикота за десерт.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Домашен уют, Сезон 4 | Епизод 8

    В кухнята на Лора и Стоян днес е уютно, от фурната се носи аромат на сладки и солени печива. Двамата готвачи ще приготвят бърз и въздушен лимонов кекс. Кишът ще направят с продукти, които им се намират под ръка, но преди това нещо свежо - салата от листни зеленчуци с топки от сирена.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Нов прочит, Сезон 4 | Епизод 9

    Картофената салата е класика. Лора и Стоян ще я направят така, че да стане по-различна и много вкусна. По нестандартен начин ще бъдат приготвени и котлетите по милански. Десертът е неустоим кекс с кафяво масло и глазура.

    Към предаването