Събота,

28 ноември

  • 06:00

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 8, Сезон 3 | Епизод 8

    Ябълков пай

    Към предаването
  • 06:25

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Берген, Сезон 2 | Епизод 8

    В чест на норвежките печива Пол Холивуд ще направи своя версия на два специалитета от Берген - коледен хляб с подправки, сушени плодове и тъмна бира и невероятна торта „Бяла дама“ с бадеми, сметана, черен и бял шоколад върху основа от макарон.

    Към предаването
  • 07:10

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Пълнежи, Сезон 2 | Епизод 6

    Добрият пълнеж може да превърне обикновен десерт в сладкарски шедьовър. Франсишко ни дава три примера за това – пържени филийки с пълнеж от ванилов крем, млечен шоколадов мус, пълен с хрупкаво желе с кафе и мъфини с орехи пекан с вътрешност от пралин.

    Към предаването
  • 07:40

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладки хапки, Сезон 1 | Епизод 9

    Днес Франсишко ще предложи три сладки тапас за коктейл, сред които папос де анжо с ароматен портокалов сок и мента от района на Алентежу.

    Към предаването
  • 08:05

    Кухнята на Джейми – Австралия

    +

    епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    Към предаването
  • 09:00

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Малмьо, Швеция - Тост със сирене, Сезон 1 | Епизод 5

    Джак и Поли се срещат на пазара „Бороу“ в Лондон, за да опитат тост със сирене, докато Поли разказва повече за странните имена на различни видове сирене. След това Джак се отправя към Малмьо, Швеция – вегетарианската столица на Северна Европа.

    Към предаването
  • 09:30

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Банкок, Тайланд - Хлебчета със свинско с ябълков сос, Сезон 1 | Епизод 6

    Джак и Поли се срещат в малка ферма за свине, за да научат откъде тръгва любовта между свинското и ябълките. По-късно Джак е в Банкок – азиатската столица на уличната храна, там, в компанията на тайландски готвач, опитва местни ястия.

    Към предаването
  • 10:00

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Жирона, Испания - Желирани змиорки, Сезон 1 | Епизод 7

    Поли и Джак отиват до един от най-старите магазини за змиорки и пай в Лондон, за да се срещнат със собственика, да опитат желирани змиорки и да научат повече за популярността на змиорките в Англия. По-късно Джак сервира на хората в Жирона, Испания своята версия на тази стара британска рецепта.

    Към предаването
  • 10:30

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Храната, с която съм израснал, Сезон 1 | Епизод 1

    Гордън приготвя модерни версии на ястия, любими на англичаните от детството, като овчарски пай.

    Към предаването
  • 11:00

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Храна за приятели, Сезон 1 | Епизод 2

    Гордън продължава да споделя напътствията си за домашно готвене. В този епизод той ни показва какво да сготвим за приятели - рецепти, идеални за споделяне.

    Към предаването
  • 11:30

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Вдъхновено от Югоизточна Азия, Сезон 1 | Епизод 3

    Гордън ни учи как да приготвяме невероятни закуска, обяд и вечеря, вдъхновени от ароматите и техниките на Югоизточна Азия.

    Към предаването
  • 12:00

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми ще направи домашна, по-вкусна и по-здравословна версия на любимата на всички британци риба с пържени картофи. Освен това, с два от най-предпочитаните продукта – наденица и картофено пюре ще направи пай.

    Към предаването
  • 12:30

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми ще направи бърза, семейна версия на вкусно индийско пиле с масло, от което дори най-малките му деца си облизват пръстите. Ще ни покаже още и супер лесна рецепта за сьомга в тесто.

    Към предаването
  • 13:00

    Дългите уикенди на Рик Стайн

    +

    Лисабон, Сезон 1 | Епизод 6

    Рик Стайн посещава Лисабон на брега на река Тежу, прочут с любовта си към морските дарове и може би най-добрите тартове с млечен крем в света, където Рик се вдъхновява да приготви любимата закуска на града - пържени рибни хапки и тарт с бадеми.

    Към предаването
  • 14:00

    Дългите уикенди на Рик Стайн

    +

    Копенхаген, Сезон 1 | Епизод 7

    Рик Стайн посещава дома на новата скандинавска кухня Копенхаген, където авангардни шеф готвачи приготвят изкусни ястия, придържайки се стриктно към традиционните съставки, които вдъхновяват Рик да приготви свински гърди с картофи, девесил и праз.

    Към предаването
  • 15:00

    Бързи и лесни коледни рецепти с Джейми

    +

    Бързи и лесни коледни рецепти с Джейми, Допълнителен | Епизод 1

    Джейми се завръща с рецепти за уникални и неустоими ястия само с пет съставки, подходящи за Коледа, за да вдъхнови зрителите да са по-креативни в кухнята. Идеалният вариант за всички лакомници, които нямат време и сили за сложни коледни подготовки.

    Към предаването
  • 16:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 1, Сезон 2 | Епизод 1

    Днес Джъстин ще приготви телешки гърди с многоцветна салата, а специалният ѝ гост Кирстен Тиболс ще направи френския десерт „Пен пердю“.

    Към предаването
  • 16:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 2, Сезон 2 | Епизод 2

    В днешния епизод Джъстин ще приготви бавно задушен бейби октопод и рибни пръчици, увити в точени кори, а след това към нея ще се присъедини Кирстен Тиболс, за да сподели своите трикове при приготвянето на варен на пара малинов пудинг.

    Към предаването
  • 17:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Йерусалим, Сезон 2 | Епизод 9

    Вдъхновен от прекараното време в този невероятен град, Пол ще направи две печива - йерусалимски бейгъл хляб със сусам и кейк с едни от най-невероятните продукти, които могат да се видят по пазарите тук - бадеми и нар.

    Към предаването
  • 18:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Чай, Сезон 2 | Епизод 7

    В десертите си Франсишко обича да използва аромата на чая, за да подчертае основния вкус. Към кайсиевия тарт, например, той предлага лек сметанов крем с вкус на лайка. След това е ред на хрупкав щросел с праскови, сготвени в сироп от лайм.

    Към предаването
  • 18:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Десерти за специална вечеря, Сезон 1 | Епизод 10

    Има уникални моменти, които изискват подобаващи десерти. Като този афродизиак от шоколад и канела, завършен с джинджифил и водка.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Германия, Сезон 1 | Епизод 3

    Германия е една от любимите страни на Дейв. Пътувайки от винения регион в долината на Рейн до духовната родина на бирата Бавария, рокерите лакомници откриват страстта на немците към хляба във всякакви форми и с всякакви размери и вкусове.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Източна Европа, Сезон 1 | Епизод 4

    По средата на обиколката на пекарните на Европа пътешествието на рокерите лакомници достига до Словакия, Унгария и Румъния – държави, които предоставят възможност за опознаване на невероятни печива.

    Към предаването
  • 21:00

    Бързите рецепти на Мери Бери

    +

    Маракеш, Сезон 1 | Епизод 3

    Мери се отправя към оживения Маракеш. Изучавайки мароканската кухня от всеки ъгъл, Мери се вдъхновява от ароматните вкусове и миризми и приготвя няколко бързи ястия, за да ги пресъздаде.

    Към предаването
  • 21:30

    Бързите рецепти на Мери Бери

    +

    Военноморски флот, Сезон 1 | Епизод 4

    Мери се присъединява към Военноморските сили на един от най-могъщите военни кораби, за да разбере как се сервират по стотици порции на ден, разполагайки с малко време и не голям бюджет.

    Към предаването
  • 22:00

    Печивата на Марта Стюарт

    +

    Хлябове с украса, Сезон 10 | Епизод 3

    Днес ще усъвършенстваме уменията си за печене на хляб като приготвим три френски хляба – занаятчийски хляб с хрупкава коричка, уникална фокача с лук и праз и маслен многопластов бриош. Тези хлябове са толкова впечатляващи, че семейството ви няма да ви повярва, че сте ги направили сами.

    Към предаването
  • 22:30

    Печивата на Марта Стюарт

    +

    Елегантни бисквити, Сезон 10 | Епизод 4

    В днешното предаване Марта ще сподели три рецепти за необикновени бисквити – маслени бисквити с шоколадова коричка и мъх от шамфъстък, бисквити, украсени със захарни цветя и бисквити „Черешов цвят“.

    Към предаването
  • 23:00

    Двама лакоми италианци

    +

    Регионална гордост (Пиемонте), Сезон 1 | Епизод 3

    Те откриват, че в Италия има промени, но последните вълни на имиграцията са донесли непознати, нови съставки на пазара за зеленчуци в Торино, а чуждестранните производители на храни са ограничени от строгите правила от политици националисти.

    Към предаването
  • 00:05

    Адриатическа Италия с Джино Д'Акампо

    +

    Гаргано и Полиняно а Маре, Сезон 6 | Епизод 5

    Към предаването
  • 00:30

    Адриатическа Италия с Джино Д'Акампо

    +

    Масерия и Остуни, Сезон 6 | Епизод 6

    Към предаването
  • 01:00

    Празничното пиршество на Джейми и Джими

    +

    Празничното пиршество на Джейми и Джими, Допълнителен | Епизод 1

    Джейми Оливър и Джими Дохърти празнуват Коледа с нови превъзходни рецепти.

    Към предаването
  • 01:55

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Жак и Шаз, Сезон 6 | Епизод 1

    Маню Фелдел и Пийт Евънс са водещи и съдии в това кулинарно състезание за готвачи аматьори. Този път, обаче, правилата ще се променят и залозите ще се вдигнат. Първият отбор, който ще готви е на Жак и Шаз от Куинсланд. Ще успеят ли двете майки да впечатлят конкурентите си и съдиите?

    Към предаването
  • 02:45

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Кат и Андре, Сезон 6 | Епизод 2

    Ред е на съпрузите Кат и Андре от Западна Австралия, които се надяват временният им ресторант на морския бряг да впечатли съдиите. Но дали характерите им няма да попречат на готвенето им?

    Към предаването
  • 03:30

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Робърт и Линдзи, Сезон 6 | Епизод 3

    Ред е на каубоят Робърт и дъщеря му Линдзи от Нов Южен Уелс да внесат малко тексаски вкус в кухнята.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Пъстро, Сезон 4 | Епизод 1

    Любопитни, изкушаващи и цветни са ястията на Лора и Стоян в този епизод. Първата рецепта е за пъстра пилешка супа със застройка. Освен самия процес на приготвяне, ще покажат и как се разфасова цяло пиле. Следват рецептите за кюфтета от тиквички с извара и кокосов крем с ананас.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Наслада за небцето, Сезон 4 | Епизод 2

    Бързата рецепта в този епизод е за печено сирене със сушени смокини и ядки. След това Лора и Стоян ще покажат лесни за приготвяне азиатски хлебчета на пара. Празничната рецепта е за дърпано свинско, което може да се съчетае с хлебчетата и да се получи вкусен сандвич.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Петъчно угощение, Сезон 4 | Епизод 3

    Какво можем да приготвим за приятелската сбирка в петък вечер? Лора и Стоян дават три чудесни идеи. Салата с булгур и краставици, засищаща и лесна, пълнени люти чушки - перфектното мезе за студените напитки и... бавно готвени телешки ребра в бира - рецепта, която ще се помни дълго.

    Към предаването