Петък,

27 ноември

  • 06:00

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Талин, Естония - Пушена херинга и поширано яйце, Сезон 1 | Епизод 9

    В местен рибарник Поли разказва на Джак повече за историята на пушената херинга, която му е била любима закуска в детството. След това Джак се отправя към Талин, Естония. Там, заедно с местен готвач, се опитва да измисли закуска с пушена риба, която може да се държи в ръка.

    Към предаването
  • 06:25

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Ротердам, Холандия - Пудинг с червени боровинки, Сезон 1 | Епизод 10

    Поли и Джак се срещат в Музея на каналите в Лондон , за да научат повече за историята на сладоледа в Лондон. В кухнята си Джак приготвя своя версия на английски пудинг „Spotted Jack“ и сладолед, а по-късно е в пристанищния град Ротердам.

    Към предаването
  • 06:55

    Дългите уикенди на Рик Стайн

    +

    Солун, Сезон 1 | Епизод 9

    Поредицата на Рик Стайн продължава с пътуване до град Солун, разположен в Североизточна Гърция, известен като гурме столицата на страната и родното място на най-великия пълководец в света - Александър Велики.

    Към предаването
  • 08:00

    Моето меню за 30 минути

    +

    Вкусна запържена треска, Сезон 1 | Епизод 37

    Днес в менюто на Джейми включва вкусна запържена треска, сос тартар и свежа градинска салата.

    Към предаването
  • 08:30

    Моето меню за 30 минути

    +

    Пиле на шиш, Сезон 1 | Епизод 38

    Джейми представя пиле на шиш с невероятен сос и салата от нудъли. А за накрая приготвя сладък плодов десерт.

    Към предаването
  • 09:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Карамел, Сезон 2 | Епизод 9

    Днес Франсишко ще направи три вида карамел – първият ще е под формата на бонбони, които ще ни напомнят за детството, вторият ще е кремообразен, а третият ще е традиционен, съчетан с круши и шоколадов сос.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Торти, Сезон 1 | Епизод 12

    Първата торта е какаова с кадифена сметана с кафе. Следва торта с шамфъстък, с пълнеж от компот от грейпфрут.

    Към предаването
  • 10:00

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Здравословна храна, Сезон 1 | Епизод 7

    Ръководството на Гордън за най-добрата домашна кухня продължава, показва как се приготвя вкусна здравословна храна. Рецептите включват мюсли бирхер, зашеметяваща супа гаспачо и неустоима здравословна сьомга терияки.

    Към предаването
  • 10:30

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Улична храна, Сезон 1 | Епизод 8

    Гордън ни показва как да приготвим любими улични ястия у дома. Рецептите включват вкусно скариди тостада, неустоими пуканки със солен карамел, а синът му Джак помага с приготвянето на пържено пиле с мътеница.

    Към предаването
  • 11:00

    Просто Найджела

    +

    Балансът на живота, Сезон 1 | Епизод 5

    Част от баланса на живота е разбирането, че различните дни изискват различни видове хранене, затова Найджела Лоусън споделя меню за постигане на този баланс в кухнята.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Пай с пилешко и топено сирене, Сезон 2 | Епизод 13

    Към предаването
  • 12:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 9, Сезон 2 | Епизод 9

    Днес Джъстин ще сподели рецепта от новата си книга – бавно задушено телешко по провансалски. Освен това ще изпече и кокосови мъфини с глазура с фъстъчено масло. Лора Касай пък ще приготви трицветни пенне без глутен с маслен боб.

    Към предаването
  • 12:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 10, Сезон 2 | Епизод 10

    Днес Джъстин ще приготви хрупкави пържени пилешки бутчета, а Лора Касай ще ни покаже своите яйчени вермичели със сардини.

    Към предаването
  • 13:00

    Кухнята на Мей

    +

    Йордания, Сезон 1 | Епизод 11

    Шеф Мей Якуби ще ни представи левантинската кухня на Йордания. Ще започне с десерт, характерен за планинския регион на страната, след това ще приготви известното ястие мансаф с агнешко и ориз и ще завърши със своя версия на сладък и лепкав десерт.

    Към предаването
  • 13:30

    Кухнята на Мей

    +

    Сирия, Сезон 1 | Епизод 12

    Шеф Мей Якуби ще ни запознае с кухнята на страната на жасминовите дръвчета, като започне с проста сирийска закуска, ще продължи с яхния с подправки, а накрая ще разберем кой е сирийският отговор на баклавата.

    Към предаването
  • 14:00

    Дългите уикенди на Рик Стайн

    +

    Палермо, Сезон 1 | Епизод 10

    Рик Стайн завършва поредицата си от десет серии с посещение на Палермо в Северна Сицилия, изпъстрен като килим с арабски, северноафрикански, френски, испански и италиански влияния, които правят кухнята му неповторима и неустоима.

    Към предаването
  • 15:00

    Моето меню за 30 минути

    +

    Италианска паста с броколи, Сезон 1 | Епизод 39

    Джейми ни изненадва с италианска паста с броколи и тиквички, салата бочонини и друга салата с прошуто и пъпеш.

    Към предаването
  • 15:30

    Моето меню за 30 минути

    +

    Пушена сьомга, Сезон 1 | Епизод 40

    Днес Джейми Оливър ще ни приготви пушена сьомга придружена с картофена салата, домашно сирене, ръжен хляб и истинско домашно масло.

    Към предаването
  • 16:00

    Просто Найджела

    +

    Балансът на живота, Сезон 1 | Епизод 5

    Част от баланса на живота е разбирането, че различните дни изискват различни видове хранене, затова Найджела Лоусън споделя меню за постигане на този баланс в кухнята.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Пай с пилешко и топено сирене, Сезон 2 | Епизод 13

    Към предаването
  • 17:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Подправки, Сезон 2 | Епизод 10

    Франсишко използва различни подправки в десертите си и днес ще ни покаже как да подберем подходящите и какво количество да използваме. Ще се вдъхновим от приготвянето на кадифен шоколадов крем, овкусен с кардамон, кейк с ябълки и канела и тарталети с пълнеж от портокалов крем с шафран.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Семена, зърнени култури и сушени плодове, Сезон 1 | Епизод 13

    Ако обичате шоколадчетата с овесени ядки, трябва да опитате този десерт с какао, овесени ядки и различни семена. В добавка направете парчета шоколад, поръсени с тиквено семе. А с лъжичка може да похапнете компота от круши с крем от кисело мляко и печено кашу.

    Към предаването
  • 18:00

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Италианска храна, Сезон 1 | Епизод 9

    Гордън ни показва рецептите си за италианска закуска, обяд и вечеря. Ястията включват фритата с наденица и резене, гриловани сардини с гремолата и кростини, папардели с говеждо месо и сензационна панокота с лешници.

    Към предаването
  • 18:30

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Храна за гости, Сезон 1 | Епизод 10

    Този път Гордън приготвя невероятни парти ястия като пикантни мексикански яйца.

    Към предаването
  • 19:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 9, Сезон 2 | Епизод 9

    Днес Джъстин ще сподели рецепта от новата си книга – бавно задушено телешко по провансалски. Освен това ще изпече и кокосови мъфини с глазура с фъстъчено масло. Лора Касай пък ще приготви трицветни пенне без глутен с маслен боб.

    Към предаването
  • 19:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 10, Сезон 2 | Епизод 10

    Днес Джъстин ще приготви хрупкави пържени пилешки бутчета, а Лора Касай ще ни покаже своите яйчени вермичели със сардини.

    Към предаването
  • 20:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Ани и Лойд, Сезон 6 | Епизод 5

    Тази вечер се отправяме към Южна Австралия, за да видим временния ресторант на Ани и Лойд. Дали влюбената двойка от гимназията ще успее да покаже силните си страни и да впечатли журито?

    Към предаването
  • 21:00

    Моето меню за 30 минути

    +

    Италианска паста с броколи, Сезон 1 | Епизод 39

    Джейми ни изненадва с италианска паста с броколи и тиквички, салата бочонини и друга салата с прошуто и пъпеш.

    Към предаването
  • 21:30

    Моето меню за 30 минути

    +

    Пушена сьомга, Сезон 1 | Епизод 40

    Днес Джейми Оливър ще ни приготви пушена сьомга придружена с картофена салата, домашно сирене, ръжен хляб и истинско домашно масло.

    Към предаването
  • 22:00

    Дългите уикенди на Рик Стайн

    +

    Палермо, Сезон 1 | Епизод 10

    Рик Стайн завършва поредицата си от десет серии с посещение на Палермо в Северна Сицилия, изпъстрен като килим с арабски, северноафрикански, френски, испански и италиански влияния, които правят кухнята му неповторима и неустоима.

    Към предаването
  • 23:00

    Кухнята на Мей

    +

    Йордания, Сезон 1 | Епизод 11

    Шеф Мей Якуби ще ни представи левантинската кухня на Йордания. Ще започне с десерт, характерен за планинския регион на страната, след това ще приготви известното ястие мансаф с агнешко и ориз и ще завърши със своя версия на сладък и лепкав десерт.

    Към предаването
  • 23:30

    Кухнята на Мей

    +

    Сирия, Сезон 1 | Епизод 12

    Шеф Мей Якуби ще ни запознае с кухнята на страната на жасминовите дръвчета, като започне с проста сирийска закуска, ще продължи с яхния с подправки, а накрая ще разберем кой е сирийският отговор на баклавата.

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Пай с пилешко и топено сирене, Сезон 2 | Епизод 13

    Към предаването
  • 00:30

    Просто Найджела

    +

    Балансът на живота, Сезон 1 | Епизод 5

    Част от баланса на живота е разбирането, че различните дни изискват различни видове хранене, затова Найджела Лоусън споделя меню за постигане на този баланс в кухнята.

    Към предаването
  • 01:00

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Загреб, Хърватия - риба и картофки, Сезон 1 | Епизод 1

    Джак и Поли тръгват от древните лондонски улици в Спитълфийлдс, за да стигнат до популярния ресторант „Poppies“, в който се наслаждават на риба и картофки. След това Джак се озовава в Загреб, Хърватия, където предизвиква сам себе си да открие правилната риба, която да приготви в своята “кутия“.

    Към предаването
  • 01:30

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Дарвин, Австралия - скариди, Сезон 1 | Епизод 2

    В началото на епизода Джак е в Британската библиотека, където Поли е открила вдъхновяващи рецепти от края на 18-ти век. След това той се връща в кухнята си в Корнуел, за да изкуши вкусовите си рецептори със собствената си версия на семпли задушени скариди.

    Към предаването
  • 01:55

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Италианска храна, Сезон 1 | Епизод 9

    Гордън ни показва рецептите си за италианска закуска, обяд и вечеря. Ястията включват фритата с наденица и резене, гриловани сардини с гремолата и кростини, папардели с говеждо месо и сензационна панокота с лешници.

    Към предаването
  • 02:20

    Домашните рецепти на Гордън Рамзи

    +

    Храна за гости, Сезон 1 | Епизод 10

    Този път Гордън приготвя невероятни парти ястия като пикантни мексикански яйца.

    Към предаването
  • 02:40

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Ани и Лойд, Сезон 6 | Епизод 5

    Тази вечер се отправяме към Южна Австралия, за да видим временния ресторант на Ани и Лойд. Дали влюбената двойка от гимназията ще успее да покаже силните си страни и да впечатли журито?

    Към предаването
  • 03:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Подправки, Сезон 2 | Епизод 10

    Франсишко използва различни подправки в десертите си и днес ще ни покаже как да подберем подходящите и какво количество да използваме. Ще се вдъхновим от приготвянето на кадифен шоколадов крем, овкусен с кардамон, кейк с ябълки и канела и тарталети с пълнеж от портокалов крем с шафран.

    Към предаването
  • 03:55

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Семена, зърнени култури и сушени плодове, Сезон 1 | Епизод 13

    Ако обичате шоколадчетата с овесени ядки, трябва да опитате този десерт с какао, овесени ядки и различни семена. В добавка направете парчета шоколад, поръсени с тиквено семе. А с лъжичка може да похапнете компота от круши с крем от кисело мляко и печено кашу.

    Към предаването
  • 04:20

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 9, Сезон 2 | Епизод 9

    Днес Джъстин ще сподели рецепта от новата си книга – бавно задушено телешко по провансалски. Освен това ще изпече и кокосови мъфини с глазура с фъстъчено масло. Лора Касай пък ще приготви трицветни пенне без глутен с маслен боб.

    Към предаването
  • 04:45

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 10, Сезон 2 | Епизод 10

    Днес Джъстин ще приготви хрупкави пържени пилешки бутчета, а Лора Касай ще ни покаже своите яйчени вермичели със сардини.

    Към предаването
  • 05:10

    Моето меню за 30 минути

    +

    Италианска паста с броколи, Сезон 1 | Епизод 39

    Джейми ни изненадва с италианска паста с броколи и тиквички, салата бочонини и друга салата с прошуто и пъпеш.

    Към предаването
  • 05:35

    Моето меню за 30 минути

    +

    Пушена сьомга, Сезон 1 | Епизод 40

    Днес Джейми Оливър ще ни приготви пушена сьомга придружена с картофена салата, домашно сирене, ръжен хляб и истинско домашно масло.

    Към предаването