Събота,

7 ноември

  • 06:00

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 2, Сезон 3 | Епизод 2

    Оризов десерт с ароматен сос и кръмбъл с пекан

    Към предаването
  • 06:25

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Лос Анджелис, Сезон 2 | Епизод 2

    Вдъхновен от слънцето и шоубизнеса на Лос Анджелис, Пол ще направи две печива. Със здравословния вариант на обикновени шоколадови бисквити ще почете американската традиция за домашни печива, а за да отпразнува разкоша на шоубизнеса ще направи филипинска лилава торта с четири блата.

    Към предаването
  • 07:10

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладки хапки, Сезон 1 | Епизод 9

    Днес Франсишко ще предложи три сладки тапас за коктейл, сред които папос де анжо с ароматен портокалов сок и мента от района на Алентежу.

    Към предаването
  • 07:40

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Десерти за специална вечеря, Сезон 1 | Епизод 10

    Има уникални моменти, които изискват подобаващи десерти. Като този афродизиак от шоколад и канела, завършен с джинджифил и водка.

    Към предаването
  • 08:05

    Кухнята на Джейми – Австралия

    +

    епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 09:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Река Маргарет, Австралия, Сезон 1 | Епизод 1

    Къртис търси вдъхновение в провинцията, сред лозята и по брега на този регион в Югозападна Австралия. Той се среща със собственик на ранчо, който отглежда шортхорнски говеда на свободна паша и посещава биодинамичните лозя на Ваня Кален.

    Към предаването
  • 09:30

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Ломбардия, Италия, Сезон 1 | Епизод 2

    Къртис пътува до Ломбардия, в подножието на италианските Алпи, за да опита местно сирене и селска яхния. След това се отправя на обиколка с хеликоптер над известните лозя Франчакорта, където съчетава пенливо вино с хайвер от есетра местно производство.

    Към предаването
  • 10:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Централно крайбрежие, Калифорния, Сезон 1 | Епизод 3

    Отправяйки се нагоре по крайбрежието, за да открие бижутата на Тихия океан, Къртис посещава двойка, загърбила кариерата си в областта на технологиите, за да се занимава с производство на сирене и опитва морски таралеж, изваден от единствената жена водолаз в Санта Барбара, Калифорния.

    Към предаването
  • 10:30

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Сред днешните спестяващи време рецепти са пиле с пармезан, нудъли с пияно свинско, рибна супа с домати и боб. А в петминутното предизвикателство Донал ще представи табуле с карфиол, домати и пържено халуми.

    Към предаването
  • 11:00

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Разнообразете седмичното меню с предложенията на Донал – хрупкава сьомга с аспержи, чери домати и босилеков сос, паста с нахут и сос болонезе с карфиол и „ядосано“ пиле. А ястието, което може да приготвите за 5 минути е стир-фрай със свинско и нудли.

    Към предаването
  • 11:30

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    В празничния епизод, посветен на коледните и новогодишни дни, Донал ще предложи специални рецепти – патешко със смокини и рубинен ориз, пуешки кюфтенца, супа от червена леща, чили и сладки картофи, а за финал - цитрусов сладкиш от полента с облачета от маскарпоне с нар и роза.

    Към предаването
  • 12:00

    20 години с Джейми Оливър

    +

    20 години с Джейми Оливър, Допълнителен | Епизод 1

    Преди 20 години Джейми Оливър нахлу на телевизионните екрани с предаването си "Голият готвач", но сега обръщаме поглед към кариерата му и влиянието му върху храненето ни с 60-минутен специален епизод, включващ архивни кадри, документални кадри и интервюта.

    Към предаването
  • 13:00

    Индия с Рик Стайн

    +

    Раджастан и Химачал-Прадеш, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик Стайн е в кралския щат Раджастан, земята на кралете. Повечето от обитателите на региона са месоядни и консумират ястия като Junglee Maas, което представлява перфектна комбинация от месо, люти чушки и подправки.

    Към предаването
  • 14:00

    Индия с Рик Стайн

    +

    Мадурай и Лукноу, Сезон 1 | Епизод 6

    Рик Стайн посещава петзвезден хотел в Мадурай, Тамил Наду и опитва пиле четинад, ястие вдъхновено от донасяните от търговците подправки от изток и от запад, приготвено от местни жени.

    Към предаването
  • 15:00

    Кухнята на Джейми – Австралия

    +

    епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Към предаването
  • 16:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Днес Джъстин ще приготви гаспачо и пържен ориз от Близкия изток.

    Към предаването
  • 16:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Днес Джъстин ще ни покаже рецепти, които със сигурност впечатляват – шишчета от сьомга и панчета, гратен от сладки картофи и лимонов десерт.

    Към предаването
  • 17:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Дъблин, Сезон 2 | Епизод 3

    По време на престоя си в Дъблин Пол Холивуд ще ни покаже две рецепти за печива – соден хляб с картофи и розмарин и луксозен шоколадов тарт за следобедния чай с ирландска тъмна бира.

    Към предаването
  • 18:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Следобеден чай, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес ще правим сладки за чай. Пробвайте бисквитки с ванилия и мед - изглеждат добре и се правят лесно. Или какаови вафли без глутен с плънка от сметана и шоколад.

    Към предаването
  • 18:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Торти, Сезон 1 | Епизод 12

    Първата торта е какаова с кадифена сметана с кафе. Следва торта с шамфъстък, с пълнеж от компот от грейпфрут.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

    +

    Мароко, Сезон 1 | Епизод 3

    Дейв и Си приготвят пиле тажин с косервирани лимони и маслини за берберите северно от Фез, а в Тетуан успяват да усетят в пълна степен испанските и мавритански влияния в мароканската кухня.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

    +

    САЩ, Сезон 1 | Епизод 4

    Си Кинг и Дейв Майърс изследват произхода на южняшкото пържено пиле, една от любимите бързи храни в света. А също така приготвят палачинки с боровинки и наденица и приготвят пържени пилешки крилца, покрити с пикантен сос, в Тексас.

    Към предаването
  • 21:00

    Ежедневни рецепти с Мери Бери

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Мери отваря градината си за провеждането на селски празник и споделя умението си да превръща лесни ястия в наслада за множество хора. Двама ентусиазирани братя ще я посетят за урок по правене на автентична италианска пица.

    Към предаването
  • 21:30

    Ежедневни рецепти с Мери Бери

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Днес Мери ще ни разкаже за историята на английския пай и ще ни изкуши с тайната за лесен лепкав тофи пудинг.

    Към предаването
  • 22:00

    Кралицата на шоколада

    +

    Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11

    Към предаването
  • 22:30

    Кралицата на шоколада

    +

    Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12

    Към предаването
  • 23:00

    Двама лакоми италианци

    +

    Калабрия, Сезон 2 | Епизод 1

    Те започват от южния район Калабрия, където си пропомнят любими рецепти от детството. Антонио разкрива тайната на топлия обяд за училище, а Дженаро разказва спомените си за ритуалното колене на прасе.

    Към предаването
  • 00:05

    Крайбрежната одисея на Джино Д'Акампо

    +

    Амалфи, Сезон 5 | Епизод 1

    Джино разкрива любимите си места по италианското Средиземноморие като започва от Амалфи. Присъединете се към Джино, докато показва живите кулинарни традиции. Приготвя вкусни, зашеметяващо прости ястия с вкусове от красивия бряг на Амалфи.

    Към предаването
  • 00:30

    Крайбрежната одисея на Джино Д'Акампо

    +

    Соренто и Капри, Сезон 5 | Епизод 2

    Днес Джино плава до задължителния за посещение италиански остров Капри, за да вкуси от долче вита. Разкрива историята на най-известния дижестив в Италия. На континенталната част търси уникална съставка и приготвя две прекрасни ястия.

    Към предаването
  • 01:00

    Кухнята на Джейми – Австралия

    +

    епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Към предаването
  • 01:55

    Как да готвим като Хестън

    +

    Пилешко, Сезон 1 | Епизод 3

    Колкото и да е популярно, според Хестън пилешкото се нуждае от осъвременяване и той се захваща да революционизира начина, по който се пече пиле, след което се заема да изследва вкусните части на пилето чрез аутопсия.

    Към предаването
  • 02:20

    Как да готвим като Хестън

    +

    Шоколад, Сезон 1 | Епизод 4

    Хестън оспорва традиционните начини, по които се приготвя шоколад, след което с магически замах превръща тъмен шоколад в богато шоколадово вино, създава шоколадова скулптура и зарежда пистолет за боя с тъмен шоколад.

    Към предаването
  • 02:45

    Как да готвим като Хестън

    +

    Яйца, Сезон 1 | Епизод 5

    Хестън разкрива тайната на идеалните варени яйца, перфектните забулени яйца и знаменитото си шотландско яйце, след което провежда курс за безупречно приготвяне на лимонов тарт и завършва с прочутия си сладолед с бекон и яйца.

    Към предаването
  • 03:05

    Как да готвим като Хестън

    +

    Картофи, Сезон 1 | Епизод 6

    Хестън се заема със скромния картоф - основата на всяко питателно британско ястие, като разкрива техники и хитрини за превръщане на картофа в основно ястие, от тройно запечен чипс до картофени понички и конфитюр от картофени обелки.

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Испански омлет и суфле палачинка, Сезон 5 | Епизод 8

    Началото на това меню е много домашно и вкусно - топла патешка супа - гъста и засищаща. След това Лора и Стоян ще ни пренесат в темпераментна Испания с рецептата за tortilla de patatas, или омлет по испански. Лесно и бързо ястие, което всеки може напасне към собствения си вкус.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Балканско меню, Сезон 5 | Епизод 9

    Една интересна балканска мешавица с много вкус, характер и страст ще сътворят Лора и Стоян в този епизод. Хумусът ще е от боб, а към него ще има хрупкави кори с аромат на нашенската самардала. После? Кебапчета на шиш с парченца изненада в тях.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Салата с киноа, свински врат и кокосов десерт, Сезон 5 | Епизод 10

    Да готвят, да говорят за храна и да ѝ се наслаждават - това Лора и Стоян със сигурност умеят да правят много добре. Между сладките приказки някак неусетно менюто е готово. Пъстра салата с киноа и зеленчуци, задушен свински врат с гарнитура от ориз и десерт в чаша - с парченца блат, банани и кокос.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Баска яхния, фокача и крем-супа от тиквички, Сезон 5 | Епизод 11

    Средиземноморски полъх се усеща от менюто в този епизод. Той идва от ароматите и от вкуса. Крем супа от тиквички ще е със стабилно количество пресен босилек, а фокачата - с розмарин, маслини и зехтин... Основното пък свързваме с баските - яхния с пиле, чушки и домати. Трудно можеш да им устоиш.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Булгур със сирене Халуми, агнешко и мъфини, Сезон 5 | Епизод 12

    Някак си празнично изглежда менюто, което Лора и Стоян са намислили за този епизод. Салатата от булгур с халуми е толкова вкусна и засищаща, че би могла да мине за основно. Но как да се откаже човек от печения агнешки бут с гарнитура от паста и спанак? Не може.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Фарфале и шоколадова шарлота, Сезон 5 | Епизод 13

    Какво са намислили Лора и Стоян за днес? Салата с моркови и авокадо, паста, запечена на фурна... и шоколадова шарлота. Салатата ще оценят привържениците на по-леката храна. Пастата на фурна със сос, бекон и разтопени сирена ще събере около масата цялото семейство.

    Към предаването