Четвъртък,

5 ноември

  • 06:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Кимбърли, Австралия, Сезон 1 | Епизод 5

    Посещението на северната част на Западна Австралия води Къртис в уникалния район на австралийската пустош, където абориген старейшина го учи на древни начини на риболов, събира стада от добитък заедно с пето поколение собственичка на ранчо и открива перли в стриди.

    Към предаването
  • 06:25

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Риоха, Испания, Сезон 1 | Епизод 6

    Къртис и приятелите му от ресторанта "Maude" пътуват до мъгливите планини на Испания, за да доят кози, след това ще берат гъби с готвач, носител на звезда „Мишлен“, а накрая ще отворят шейсетгодишно вино Гренаш във винарна, дело на икона в архитектурата.

    Към предаването
  • 06:55

    Вкусът на Шанхай с Рик Стайн

    +

    Вкусът на Шанхай с Рик Стайн, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн ще открие малкото останали места в града, на които се предлага традиционна храна – ястията, по които копнеят шанхайците, когато са далеч от дома.

    Към предаването
  • 08:00

    Моето меню за 30 минути

    +

    Любимата паста на бременната Джулс, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми Оливър приготвя ""Пастата на бременната Джулс"" с хрупкава цикория, салата и малки бадемови тартчета.

    Към предаването
  • 08:30

    Моето меню за 30 минути

    +

    Къри Роган Джош, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми Оливър показва как се приготвя къри Роган Джош с пухкав ориз, морковена салата, пападом и тънки питки.

    Към предаването
  • 09:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Семена, зърнени култури и сушени плодове, Сезон 1 | Епизод 13

    Ако обичате шоколадчетата с овесени ядки, трябва да опитате този десерт с какао, овесени ядки и различни семена. В добавка направете парчета шоколад, поръсени с тиквено семе. А с лъжичка може да похапнете компота от круши с крем от кисело мляко и печено кашу.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Цветни десерти, Сезон 1 | Епизод 14

    Днес Франсишко подбира цветове от лавандула, за да направи сироп, с който ще приготви сладки. Идеалните цветчета от парфюм и желе, сервирани с бадемова торта и малини. С цветовете хибискус ще добави кисели нотки към шоколадовия крем.

    Към предаването
  • 10:00

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Сред днешните спестяващи време рецепти са пиле с пармезан, нудъли с пияно свинско, рибна супа с домати и боб. А в петминутното предизвикателство Донал ще представи табуле с карфиол, домати и пържено халуми.

    Към предаването
  • 10:30

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Разнообразете седмичното меню с предложенията на Донал – хрупкава сьомга с аспержи, чери домати и босилеков сос, паста с нахут и сос болонезе с карфиол и „ядосано“ пиле. А ястието, което може да приготвите за 5 минути е стир-фрай със свинско и нудли.

    Към предаването
  • 11:00

    Найджелисима

    +

    Семейно пиршество по средата на седмицата, Сезон 1 | Епизод 1

    Найджела Лоусън ни показва колко е лесно да внесе духа на Италия в кухнята си, като използва продукти от английските супермаркети. В първия епизод Найджела ни представя любовта си към италианската кухня с удивителна, но простичка сицилианска паста с домати, чесън и бадеми.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Японски памучни кексчета, Сезон 2 | Епизод 19

    Към предаването
  • 12:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Един епизод, пълен с вкусове – паниран карфиол и спагети с рачешко и сос с фенел. Накрая Джъстин ще ни покаже колко лесно се прави крамбъл кейк с круши, пекан и шоколадови парченца.

    Към предаването
  • 12:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Днес Джъстин ще приготви вкусни и лесни рецепти – нудли със свинско, яхния с морски дарове и фламбиран тарт с ябълки и круши.

    Към предаването
  • 13:00

    Традиции от Португалия

    +

    Лейрия, Сезон 1 | Епизод 11

    Днешното ни пътешествие ще ни отведе в окръг Лейрия. Ще има супа с риба треска, пиле в гювеч и ястие с къдраво зеле.

    Към предаването
  • 13:30

    Традиции от Португалия

    +

    Сантарем, Сезон 1 | Епизод 12

    Днес ще се запознаем с вкусовете на окръг Сантарем. Ще започнем с каменна супа, ще продължим с печена риба треска с хляб и ще завършим с бакла със свински ребра.

    Към предаването
  • 14:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн търси най-добре пазените гастрономически тайни на Франция. Пътешествието му започва в Диеп с калкан направо от лодките и продължава със събиране на морски билки по протежението на залива на река Сома.

    Към предаването
  • 15:00

    Моето меню за 30 минути

    +

    Салата от патица, Сезон 1 | Епизод 7

    Джейми приготвя салата от патица с гигантски кротони и фалшив оризов пудинг със задушени плодове.

    Към предаването
  • 15:30

    Моето меню за 30 минути

    +

    Лепкаво гъбено ризото, Сезон 1 | Епизод 8

    Джейми Оливър ни показва как се приготвят само за 30 минути сочно гъбено ризото със спаначена салата и бърз чийзкейк с лимони и малини.

    Към предаването
  • 16:00

    Найджелисима

    +

    Италианско печено пиле, Сезон 1 | Епизод 2

    Мисията на Найджела да ни покаже колко е лесно да внесем духа на Италия в кухнята си продължава. Тя ще ни покаже тайните на нейното празнично, но простичко печено пиле, сервирано с орзото с шафран. Десертът е изненадващо лесен – сладолед с кафе.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Японски памучни кексчета, Сезон 2 | Епизод 19

    Към предаването
  • 17:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Азиатско вдъхновение, Сезон 1 | Епизод 15

    Франсишко обича да експериментира с азиатски вкусове. Замразени сандвичи с изу и сусамов карамел, комбинирани с цитруси, препечена филийка със сладки в красиви порции. Японският флан, приготвен от мляко и яйца, е изключително нежен. А в тортата с матча ще откриете парченца круша наши.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Десерти в чаша, Сезон 1 | Епизод 16

    Тортата "Шварцвалд" ще бъде приготвена с компот от череши и сметана. В кокосовия дакоаз ще има сметана с манго, както и свеж плод манго с лимонена кора. А сладкият ориз ще бъде в компанията на пияни круши, покрити с хрупкав бадемов крамбъл.

    Към предаването
  • 18:00

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    В празничния епизод, посветен на коледните и новогодишни дни, Донал ще предложи специални рецепти – патешко със смокини и рубинен ориз, пуешки кюфтенца, супа от червена леща, чили и сладки картофи, а за финал - цитрусов сладкиш от полента с облачета от маскарпоне с нар и роза.

    Към предаването
  • 18:30

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    В епизода Донал ще приготви пролетно агнешко с пресни картофи и грах, печени патладжани с мента и жасминов ориз, вдъхновени от Азия, пилешко с хариса и салата „Дъга“. А пържената скумрия с чили, чесън и гарнитура от боб може да се приготви за 5 минути.

    Към предаването
  • 19:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Един епизод, пълен с вкусове – паниран карфиол и спагети с рачешко и сос с фенел. Накрая Джъстин ще ни покаже колко лесно се прави крамбъл кейк с круши, пекан и шоколадови парченца.

    Към предаването
  • 19:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Днес Джъстин ще приготви вкусни и лесни рецепти – нудли със свинско, яхния с морски дарове и фламбиран тарт с ябълки и круши.

    Към предаването
  • 20:00

    Как да готвим като Хестън

    +

    Говеждо, Сезон 1 | Епизод 1

    Хестън оспорва един от най-големите митове в кулинарията - запичането на стека всъщност не запазва соковете в месото. Тайната на Хестън се състои в неговата научна, но и съвсем проста техника на обръщане на стековете.

    Към предаването
  • 20:30

    Как да готвим като Хестън

    +

    Сирене, Сезон 1 | Епизод 2

    Хестън се заема с един от най-популярните продукти във Великобритания - сиренето, като разкрива ключовата съставка на перфектното фондю и превръща парче чедър в четириметрова нишка, а също така приготвя и вкусен тост със сирене.

    Към предаването
  • 21:00

    Моето меню за 30 минути

    +

    Салата от патица, Сезон 1 | Епизод 7

    Джейми приготвя салата от патица с гигантски кротони и фалшив оризов пудинг със задушени плодове.

    Към предаването
  • 21:30

    Моето меню за 30 минути

    +

    Лепкаво гъбено ризото, Сезон 1 | Епизод 8

    Джейми Оливър ни показва как се приготвят само за 30 минути сочно гъбено ризото със спаначена салата и бърз чийзкейк с лимони и малини.

    Към предаването
  • 22:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн търси най-добре пазените гастрономически тайни на Франция. Пътешествието му започва в Диеп с калкан направо от лодките и продължава със събиране на морски билки по протежението на залива на река Сома.

    Към предаването
  • 23:00

    Традиции от Португалия

    +

    Лейрия, Сезон 1 | Епизод 11

    Днешното ни пътешествие ще ни отведе в окръг Лейрия. Ще има супа с риба треска, пиле в гювеч и ястие с къдраво зеле.

    Към предаването
  • 23:30

    Традиции от Португалия

    +

    Сантарем, Сезон 1 | Епизод 12

    Днес ще се запознаем с вкусовете на окръг Сантарем. Ще започнем с каменна супа, ще продължим с печена риба треска с хляб и ще завършим с бакла със свински ребра.

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Японски памучни кексчета, Сезон 2 | Епизод 19

    Към предаването
  • 00:30

    Найджелисима

    +

    Италианско печено пиле, Сезон 1 | Епизод 2

    Мисията на Найджела да ни покаже колко е лесно да внесем духа на Италия в кухнята си продължава. Тя ще ни покаже тайните на нейното празнично, но простичко печено пиле, сервирано с орзото с шафран. Десертът е изненадващо лесен – сладолед с кафе.

    Към предаването
  • 01:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Южна Австралия, Сезон 2 | Епизод 1

    Къртис и екипът му от „Maude“ се срещат с винопроизводителя Честър Осбърн, за да опитат вино на покрива на артистична сграда. След това Къртис и Крис се отправят към ферма за овце за един изтощителен урок по стригане и водене на стадо. В Аделаида двамата се срещат с шеф-готвач Жак.

    Към предаването
  • 01:30

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Рим, Сезон 2 | Епизод 2

    Къртис се отправя към сърцето на Рим, където се смесва с местните, за да опита истинската кухня на римляните. Първо посещава местната месарница, предлагаща само органично месо и се среща с бивш шеф-готвач, сега майстор на пица.

    Към предаването
  • 01:55

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    В празничния епизод, посветен на коледните и новогодишни дни, Донал ще предложи специални рецепти – патешко със смокини и рубинен ориз, пуешки кюфтенца, супа от червена леща, чили и сладки картофи, а за финал - цитрусов сладкиш от полента с облачета от маскарпоне с нар и роза.

    Към предаването
  • 02:20

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    В епизода Донал ще приготви пролетно агнешко с пресни картофи и грах, печени патладжани с мента и жасминов ориз, вдъхновени от Азия, пилешко с хариса и салата „Дъга“. А пържената скумрия с чили, чесън и гарнитура от боб може да се приготви за 5 минути.

    Към предаването
  • 02:40

    Как да готвим като Хестън

    +

    Говеждо, Сезон 1 | Епизод 1

    Хестън оспорва един от най-големите митове в кулинарията - запичането на стека всъщност не запазва соковете в месото. Тайната на Хестън се състои в неговата научна, но и съвсем проста техника на обръщане на стековете.

    Към предаването
  • 03:05

    Как да готвим като Хестън

    +

    Сирене, Сезон 1 | Епизод 2

    Хестън се заема с един от най-популярните продукти във Великобритания - сиренето, като разкрива ключовата съставка на перфектното фондю и превръща парче чедър в четириметрова нишка, а също така приготвя и вкусен тост със сирене.

    Към предаването
  • 03:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Азиатско вдъхновение, Сезон 1 | Епизод 15

    Франсишко обича да експериментира с азиатски вкусове. Замразени сандвичи с изу и сусамов карамел, комбинирани с цитруси, препечена филийка със сладки в красиви порции. Японският флан, приготвен от мляко и яйца, е изключително нежен. А в тортата с матча ще откриете парченца круша наши.

    Към предаването
  • 03:55

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Десерти в чаша, Сезон 1 | Епизод 16

    Тортата "Шварцвалд" ще бъде приготвена с компот от череши и сметана. В кокосовия дакоаз ще има сметана с манго, както и свеж плод манго с лимонена кора. А сладкият ориз ще бъде в компанията на пияни круши, покрити с хрупкав бадемов крамбъл.

    Към предаването
  • 04:20

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Един епизод, пълен с вкусове – паниран карфиол и спагети с рачешко и сос с фенел. Накрая Джъстин ще ни покаже колко лесно се прави крамбъл кейк с круши, пекан и шоколадови парченца.

    Към предаването
  • 04:45

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Днес Джъстин ще приготви вкусни и лесни рецепти – нудли със свинско, яхния с морски дарове и фламбиран тарт с ябълки и круши.

    Към предаването
  • 05:10

    Моето меню за 30 минути

    +

    Салата от патица, Сезон 1 | Епизод 7

    Джейми приготвя салата от патица с гигантски кротони и фалшив оризов пудинг със задушени плодове.

    Към предаването
  • 05:35

    Моето меню за 30 минути

    +

    Лепкаво гъбено ризото, Сезон 1 | Епизод 8

    Джейми Оливър ни показва как се приготвят само за 30 минути сочно гъбено ризото със спаначена салата и бърз чийзкейк с лимони и малини.

    Към предаването