Понеделник,

2 ноември

  • 06:05

    Вкусните уикенди на Бил

    +

    Самърсет, Сезон 1 | Епизод 10

    Бил Грейнджър издирва едно от малкото стада биволи в страната за вкусно и семпло къри ренданг и научава как се отглеждат орехи.

    Към предаването
  • 06:55

    Индия с Рик Стайн

    +

    Лукноу и Пенджаб, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик Стайн пристига в богатия на култура град Лукноу, известен като столицата на кърито в Индия, а може би и в целия свят. Той разглежда тази стара крепост на моголите в търсене на най-доброто пиле корма и научава колко трудно се прави идеалното пулао.

    Към предаването
  • 08:00

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Пулия, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми се отправя към Алтамура, градът на хлябовете, където се запознава със семейство Диджезу, собственици на голяма пекарна. Той посещава училище и разбира, че знанията на децата за храната и храненето са на много по-високо ниво от тези на английските им връстници.

    Към предаването
  • 08:30

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Амалфи, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми решава да посети Минори, където е роден и израснал „италианския му баща“ Дженаро Конталдо. Следвайки неговите стъпки Джейми отива да бере миди, а след това готви за бащата на Дженаро.

    Към предаването
  • 09:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Цветни сладкиши, Сезон 1 | Епизод 7

    Днес Франсишко се е посветил на цветовете и ще приготви три вида майсторски десерта. Бананова торта с ананас в сироп и мус от манго, сервирана в чаша. Неговата версия на торта "Червено кадифе" с крем от крема сирене. И зелена торта с шамфъстък със сладък крем от гуакамоле.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Отрежи си парче, Сезон 1 | Епизод 8

    Шарлота с компот от ягоди, лимонова върбинка и крем бавароа с ванилия. Клафути от боровинки и ърл грей - простичък и красив. И накрая торта от прясно сирене с пласт желе от кайсии и бял шоколадов мус.

    Към предаването
  • 10:00

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9

    Днес Донал ще ни предложи още пълноценни рецепти за ежедневието – хрупкави свински котлети с пържен фенел, къри с патладжан и ориз от карфиол с куркума, популярно тайландско улично ястие с нудли, спагети със зелено мисо. А само за пет минути той ще приготви кебап.

    Към предаването
  • 10:30

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    И в този епизод Донал Скиан ще ни покаже приготвянето на пет здравословни и бързи рецепти – печено пиле в един съд, миди „Сен-Жак“ с грах и аспержи, дан дан нудъли и салата от хрупкаво телешко и манго по тайландски. А 5-минутното предизвикателство на Донал е пиле със сос хойсин, бок чой и целина.

    Към предаването
  • 11:00

    Просто Найджела

    +

    Балансът на живота, Сезон 1 | Епизод 5

    Част от баланса на живота е разбирането, че различните дни изискват различни видове хранене, затова Найджела Лоусън споделя меню за постигане на този баланс в кухнята.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Булгур пилаф със спанак, Сезон 2 | Епизод 16

    Към предаването
  • 12:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Днес Джъстин ще представи няколко забележителни рецепти – телешко къри Масаман, свински котлети и пудинг със солен карамел.

    Към предаването
  • 12:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Пилешкото и месото от кенгуро са част от днешното меню и, както обикновено, Джъстин има невероятни идеи как да ги поднесе.

    Към предаването
  • 13:00

    20 години с Джейми Оливър

    +

    20 години с Джейми Оливър, Допълнителен | Епизод 1

    Преди 20 години Джейми Оливър нахлу на телевизионните екрани с предаването си "Голият готвач", но сега обръщаме поглед към кариерата му и влиянието му върху храненето ни с 60-минутен специален епизод, включващ архивни кадри, документални кадри и интервюта.

    Към предаването
  • 14:00

    Индия с Рик Стайн

    +

    Раджастан и Химачал-Прадеш, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик Стайн е в кралския щат Раджастан, земята на кралете. Повечето от обитателите на региона са месоядни и консумират ястия като Junglee Maas, което представлява перфектна комбинация от месо, люти чушки и подправки.

    Към предаването
  • 15:00

    Моето меню за 30 минути

    +

    Пиле пири-пири, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми приготвя пиле пири-пири със специални картофи, салата от рукола и бързи португалски тартчета.

    Към предаването
  • 15:30

    Моето меню за 30 минути

    +

    Тайландски червени скариди с къри, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми готви тайландски червени скариди с къри, жасминов ориз и салата от краставици и папая за 30 минути.

    Към предаването
  • 16:00

    Просто Найджела

    +

    Храна за добро настроение, Сезон 1 | Епизод 6

    Найджела ни поднася за финал храна, която ни кара да се чувстваме добре - задушени миди с босилек, гранола със зехтин и запечено халуми със сладък чили сос.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Булгур пилаф със спанак, Сезон 2 | Епизод 16

    Към предаването
  • 17:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладки хапки, Сезон 1 | Епизод 9

    Днес Франсишко ще предложи три сладки тапас за коктейл, сред които папос де анжо с ароматен портокалов сок и мента от района на Алентежу.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Десерти за специална вечеря, Сезон 1 | Епизод 10

    Има уникални моменти, които изискват подобаващи десерти. Като този афродизиак от шоколад и канела, завършен с джинджифил и водка.

    Към предаването
  • 18:00

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Донал Скиан се завръща с подбрани рецепти, които ще обновят репертоара на всеки, който готви у дома. В епизода ще видим печено пиле със зеленчуци, стир-фрай с тофу, агнешко с билкова коричка със салата от бял боб и домати и десерт с карамелизирани банани, който се приготвя за пет минути.

    Към предаването
  • 18:30

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    В днешния епизод Донал ще ни представи медено-чесново пиле, монголско ястие с телешко, пикантни скариди с мексиканска бобена яхния и десерт, приготвен за 5 минути - сорбе от манго.

    Към предаването
  • 19:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Днес Джъстин ще представи няколко забележителни рецепти – телешко къри Масаман, свински котлети и пудинг със солен карамел.

    Към предаването
  • 19:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Пилешкото и месото от кенгуро са част от днешното меню и, както обикновено, Джъстин има невероятни идеи как да ги поднесе.

    Към предаването
  • 20:00

    Как да готвим като Хестън

    +

    Говеждо, Сезон 1 | Епизод 1

    Хестън оспорва един от най-големите митове в кулинарията - запичането на стека всъщност не запазва соковете в месото. Тайната на Хестън се състои в неговата научна, но и съвсем проста техника на обръщане на стековете.

    Към предаването
  • 20:30

    Как да готвим като Хестън

    +

    Сирене, Сезон 1 | Епизод 2

    Хестън се заема с един от най-популярните продукти във Великобритания - сиренето, като разкрива ключовата съставка на перфектното фондю и превръща парче чедър в четириметрова нишка, а също така приготвя и вкусен тост със сирене.

    Към предаването
  • 21:00

    Моето меню за 30 минути

    +

    Пиле пири-пири, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми приготвя пиле пири-пири със специални картофи, салата от рукола и бързи португалски тартчета.

    Към предаването
  • 21:30

    Моето меню за 30 минути

    +

    Тайландски червени скариди с къри, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми готви тайландски червени скариди с къри, жасминов ориз и салата от краставици и папая за 30 минути.

    Към предаването
  • 22:00

    Индия с Рик Стайн

    +

    Раджастан и Химачал-Прадеш, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик Стайн е в кралския щат Раджастан, земята на кралете. Повечето от обитателите на региона са месоядни и консумират ястия като Junglee Maas, което представлява перфектна комбинация от месо, люти чушки и подправки.

    Към предаването
  • 23:00

    20 години с Джейми Оливър

    +

    20 години с Джейми Оливър, Допълнителен | Епизод 1

    Преди 20 години Джейми Оливър нахлу на телевизионните екрани с предаването си "Голият готвач", но сега обръщаме поглед към кариерата му и влиянието му върху храненето ни с 60-минутен специален епизод, включващ архивни кадри, документални кадри и интервюта.

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Булгур пилаф със спанак, Сезон 2 | Епизод 16

    Към предаването
  • 00:30

    Просто Найджела

    +

    Храна за добро настроение, Сезон 1 | Епизод 6

    Найджела ни поднася за финал храна, която ни кара да се чувстваме добре - задушени миди с босилек, гранола със зехтин и запечено халуми със сладък чили сос.

    Към предаването
  • 01:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Река Маргарет, Австралия, Сезон 1 | Епизод 1

    Къртис търси вдъхновение в провинцията, сред лозята и по брега на този регион в Югозападна Австралия. Той се среща със собственик на ранчо, който отглежда шортхорнски говеда на свободна паша и посещава биодинамичните лозя на Ваня Кален.

    Към предаването
  • 01:30

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Ломбардия, Италия, Сезон 1 | Епизод 2

    Къртис пътува до Ломбардия, в подножието на италианските Алпи, за да опита местно сирене и селска яхния. След това се отправя на обиколка с хеликоптер над известните лозя Франчакорта, където съчетава пенливо вино с хайвер от есетра местно производство.

    Към предаването
  • 01:55

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Донал Скиан се завръща с подбрани рецепти, които ще обновят репертоара на всеки, който готви у дома. В епизода ще видим печено пиле със зеленчуци, стир-фрай с тофу, агнешко с билкова коричка със салата от бял боб и домати и десерт с карамелизирани банани, който се приготвя за пет минути.

    Към предаването
  • 02:20

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    В днешния епизод Донал ще ни представи медено-чесново пиле, монголско ястие с телешко, пикантни скариди с мексиканска бобена яхния и десерт, приготвен за 5 минути - сорбе от манго.

    Към предаването
  • 02:40

    Как да готвим като Хестън

    +

    Говеждо, Сезон 1 | Епизод 1

    Хестън оспорва един от най-големите митове в кулинарията - запичането на стека всъщност не запазва соковете в месото. Тайната на Хестън се състои в неговата научна, но и съвсем проста техника на обръщане на стековете.

    Към предаването
  • 03:05

    Как да готвим като Хестън

    +

    Сирене, Сезон 1 | Епизод 2

    Хестън се заема с един от най-популярните продукти във Великобритания - сиренето, като разкрива ключовата съставка на перфектното фондю и превръща парче чедър в четириметрова нишка, а също така приготвя и вкусен тост със сирене.

    Към предаването
  • 03:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладки хапки, Сезон 1 | Епизод 9

    Днес Франсишко ще предложи три сладки тапас за коктейл, сред които папос де анжо с ароматен портокалов сок и мента от района на Алентежу.

    Към предаването
  • 03:55

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Десерти за специална вечеря, Сезон 1 | Епизод 10

    Има уникални моменти, които изискват подобаващи десерти. Като този афродизиак от шоколад и канела, завършен с джинджифил и водка.

    Към предаването
  • 04:20

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Днес Джъстин ще представи няколко забележителни рецепти – телешко къри Масаман, свински котлети и пудинг със солен карамел.

    Към предаването
  • 04:45

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Пилешкото и месото от кенгуро са част от днешното меню и, както обикновено, Джъстин има невероятни идеи как да ги поднесе.

    Към предаването
  • 05:10

    Моето меню за 30 минути

    +

    Пиле пири-пири, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми приготвя пиле пири-пири със специални картофи, салата от рукола и бързи португалски тартчета.

    Към предаването
  • 05:35

    Моето меню за 30 минути

    +

    Тайландски червени скариди с къри, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми готви тайландски червени скариди с къри, жасминов ориз и салата от краставици и папая за 30 минути.

    Към предаването