Неделя,

1 ноември

  • 06:05

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Палермо, Сезон 2 | Епизод 1

    Вдъхновен от видяното в Палермо, Пол Холивуд ще ни покаже две собствени рецепти – пълнен хляб с домати и пресни подправки и сладък пай с рикота и маслено тесто.

    Към предаването
  • 06:55

    Двама лакоми италианци

    +

    Регионална гордост (Пиемонте), Сезон 1 | Епизод 3

    Те откриват, че в Италия има промени, но последните вълни на имиграцията са донесли непознати, нови съставки на пазара за зеленчуци в Торино, а чуждестранните производители на храни са ограничени от строгите правила от политици националисти.

    Към предаването
  • 08:05

    Кухнята на Джейми – Австралия

    +

    епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Към предаването
  • 09:00

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Щастливите места на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 9

    Сара посещава две много специални места в Истанбул и се среща с нови хора.

    Към предаването
  • 09:30

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Последен ден в Истанбул, Сезон 1 | Епизод 10

    Двамата известни готвачи прекарват последния си ден в Истанбул, наслаждавайки се на красотата на Босфора и на вкусна храна.

    Към предаването
  • 10:00

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Донал ще ни предложи още бързи и лесни рецепти – салата от леща и агнешко с крем от сирене фета, риба с куркума и копър по виетнамски, зеленчукова лазаня, а за десерт - гранола с карамелизирани ябълки.

    Към предаването
  • 10:30

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Днес Донал ще започне с освежен вариант на класическата паста с песто. Ще има още и пържола с летни зеленчуци и китайска пилешка салата. А десертът, приготвен за 5 минути, ще бъде брауни топки с еспресо.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото - Kоледен епизод

    +

    Специален коледен епизод, Допълнителен | Епизод 1

    Към предаването
  • 12:00

    Индия с Рик Стайн

    +

    Мумбай и Пондичери, Сезон 1 | Епизод 2

    Рик е в кипящия от различни култури Момбай, за да открие бомбил, рибата, с която се приготвя известното ястие „Бомбайска патица“. Той също така се наслаждава на гостоприемството на представители на етноса парси и научава повече за техния принос към индийската кухня.

    Към предаването
  • 13:00

    Индия с Рик Стайн

    +

    Мадурай и Керала, Сезон 1 | Епизод 3

    Рик Стайн пристига в южния град Мадурай в Тамил Наду – земята на храмовете. Тук той научава повече за кулинарното изкуство в храмовете и усъвършенства умението си да се храни с ръце. Той опитва известния южноиндийски самбар преди да се отправи към Керала, земята на кокосовите орехи.

    Към предаването
  • 14:00

    Индия с Рик Стайн

    +

    Лукноу и Пенджаб, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик Стайн пристига в богатия на култура град Лукноу, известен като столицата на кърито в Индия, а може би и в целия свят. Той разглежда тази стара крепост на моголите в търсене на най-доброто пиле корма и научава колко трудно се прави идеалното пулао.

    Към предаването
  • 15:00

    Кухнята на Джейми – Австралия

    +

    епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 16:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Днес Джъстин ще представи няколко забележителни рецепти – телешко къри Масаман, свински котлети и пудинг със солен карамел.

    Към предаването
  • 16:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Пилешкото и месото от кенгуро са част от днешното меню и, както обикновено, Джъстин има невероятни идеи как да ги поднесе.

    Към предаването
  • 17:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Лос Анджелис, Сезон 2 | Епизод 2

    Вдъхновен от слънцето и шоубизнеса на Лос Анджелис, Пол ще направи две печива. Със здравословния вариант на обикновени шоколадови бисквити ще почете американската традиция за домашни печива, а за да отпразнува разкоша на шоубизнеса ще направи филипинска лилава торта с четири блата.

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото - Kоледен епизод

    +

    Специален коледен епизод, Допълнителен | Епизод 1

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

    +

    Великобритания, Сезон 1 | Епизод 1

    Рокерите лакомници пътуват из Европа, Близкия изток и Америка, за да намерят най-вкусните рецепти за пилешко и яйца. В първия епизод ще ни демонстрират как да изпичаме пилето перфектно всеки път.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

    +

    Франция, Сезон 1 | Епизод 2

    Си и Дейв са решени да разберат защо френските пилета са обявени за най-добрите в света. Те започват проучванията си от Лион, който се предполага, че е домът на съвременната френска гастрономия, за да открият тайните на висшата кухня.

    Към предаването
  • 21:00

    Кухнята на Мей

    +

    Египет, Сезон 1 | Епизод 3

    Днес Мей ще приготви любими египетски ястия – пържен черен дроб (кебда), най-популярното ястие в Александрия, бамя и Ум Али – египетски хлебен пудинг.

    Към предаването
  • 21:30

    Кухнята на Мей

    +

    Йемен, Сезон 1 | Епизод 4

    В този епизод Мей ще посети Йемен, като приготви супа, манди – ястие с ориз, месо и подправки и популярния по време на Рамадан десерт - реване.

    Към предаването
  • 22:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Пиемонт, Сезон 1 | Епизод 8

    Вече е средата на зимата и Джейми е високо в заснежените италиански Алпи, търсейки легендарната храна за щастие на Пиемонт.

    Към предаването
  • 23:00

    Двама лакоми италианци

    +

    Светци и чудеса (Пулия), Сезон 1 | Епизод 4

    В този последен епизод религиозният скептик Антонио и фанатичният вярващ Дженаро минават през манастирите, светилищата и фестивалите на Пулия, за да открият дали храната и религията все още са толкова тясно свързани, колкото в младостта им.

    Към предаването
  • 00:05

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Щастливите места на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 9

    Сара посещава две много специални места в Истанбул и се среща с нови хора.

    Към предаването
  • 00:30

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Последен ден в Истанбул, Сезон 1 | Епизод 10

    Двамата известни готвачи прекарват последния си ден в Истанбул, наслаждавайки се на красотата на Босфора и на вкусна храна.

    Към предаването
  • 01:00

    Кухнята на Джейми – Австралия

    +

    епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 01:55

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Голямото пиршество на Хестън, Сезон 2 | Епизод 7

    Хестън избира любимите си ястия от първата поредица фиести. Сред тях са плодовете от месо, супата от костенурка, изскачащата торта и чудовището, наречено кокентрис.

    Към предаването
  • 02:45

    Как да готвим като Хестън

    +

    Говеждо, Сезон 1 | Епизод 1

    Хестън оспорва един от най-големите митове в кулинарията - запичането на стека всъщност не запазва соковете в месото. Тайната на Хестън се състои в неговата научна, но и съвсем проста техника на обръщане на стековете.

    Към предаването
  • 03:05

    Как да готвим като Хестън

    +

    Сирене, Сезон 1 | Епизод 2

    Хестън се заема с един от най-популярните продукти във Великобритания - сиренето, като разкрива ключовата съставка на перфектното фондю и превръща парче чедър в четириметрова нишка, а също така приготвя и вкусен тост със сирене.

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Боб чорба, сусамов хляб и шакшука, Сезон 5 | Епизод 2

    Всяка рецепта за боб чорба винаги е добра дошла на трапезата ни. Стоян и Лора са решили да покаже традиционната рецепта за семейството на Стоян - със свински гърди, много зеленчуци и ароматен див кимион. Към него ще върви и вкусен сусамен хляб. А основното ще е шакшука.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Карфиолена салата "Цезар", рибени рулца и оризов пудинг, Сезон 5 | Епизод 3

    В този епизод Лора и Стоян развихрят въображението си и експериментират. Прочутата салата „Цезар“ приготвят с... печен карфиол. Получава се неустоима. Рибата плакия, толкова популярна навремето у нас, поднасят като апетитни рулца с ароматна плънка, запечени в доматен сос.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Пълнени чушки, пилешко в гювеч и татлии, Сезон 5 | Епизод 4

    Вдъхновени от пълнените чушки със сирене и сланина на жар - едно типично велинградско ястие, Лора и Стоян решават да го преработят и да го превърнат в разядка. Във фурната на бавен огън в глинен съд пък ще сложат да се готвят пилешки бутчета с много зелении.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Вегетарианско меню, Сезон 5 | Епизод 5

    Лора и Стоян не крият предпочитанията си към месото, но този път са решили менюто да е вегетарианско. Салатата ще е от черна леща със свежи зеленчуци и млечен дресинг, а основното - стек... от целина - страшно вкусен. Ще им остане време и за торта.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Свински джолан и домашен хляб, Сезон 5 | Епизод 6

    С една засищаща и интересна салата с пържени чушки, нахут и домати Лора и Стоян стартират менюто за деня. След това ще омесят домашен вкусен хляб, а основното ще е впечатляващо - свински джолан на бавен огън, поднесен със сос и намачкани картофи.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Италианска кухня, Сезон 5 | Епизод 7

    Италианската кухня винаги е вълнувала запалените кулинари из цял свят, затова Лора и Стоян ще приготвят 3 рецепти вдъхновени от кухнята на Ботуша. Започват със салтимбока, която ще направят с пилешко и ще поднесат като хапи за вино. Към ризотото пък ще прибавят хубави български печени червени чушки.

    Към предаването