Четвъртък,

29 октомври

  • 06:25

    Вкусните уикенди на Бил

    +

    Йоркшир, Сезон 1 | Епизод 8

    В компанията на дами от местния женски клуб Бил Грейнджър се опитва да приготви за първи път класически йоркширски пудинг, след това се среща с монах, направил чудеса с овощна градина.

    Към предаването
  • 07:15

    Индия с Рик Стайн

    +

    Мумбай и Пондичери, Сезон 1 | Епизод 2

    Рик е в кипящия от различни култури Момбай, за да открие бомбил, рибата, с която се приготвя известното ястие „Бомбайска патица“. Той също така се наслаждава на гостоприемството на представители на етноса парси и научава повече за техния принос към индийската кухня.

    Към предаването
  • 08:10

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Сицилия, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми преминава през Франция със своя кемпер, пътува с лодка от Генуа към Палермо, живее седмица в къмпинг, запознава се с графиня и се учи как да приготвя улична храна, за да поеме скарата на един от най-натоварените нощни пазари в Палермо.

    Към предаването
  • 08:35

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Маретимо, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми пристига на малък сицилиански остров, на който колите са забранени и има само един магазин за плодове и зеленчуци. Но пък ресторантите са едни от най-добрите, макар и не толкова известни.

    Към предаването
  • 09:05

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Целувки, Сезон 1 | Епизод 3

    Имало едно време френски, швейцарски и италиански меренг. Френският се прави от сурови белтъци и захар. Швейцарският ще бъде контрастът в торта "Павлова" с червени плодове. А италианският е идеален за пай с лимон и лайм.

    Към предаването
  • 09:35

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    С кафето, Сезон 1 | Епизод 4

    Противоположностите се балансират във вселената на вкусовете. Опитайте бонбони с горчивото кафе. Като белгийските шоколадови трюфели - плътни, сочни и обвити в какао.

    Към предаването
  • 10:05

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Сред днешните спестяващи време рецепти са пиле с пармезан, нудъли с пияно свинско, рибна супа с домати и боб. А в петминутното предизвикателство Донал ще представи табуле с карфиол, домати и пържено халуми.

    Към предаването
  • 10:30

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Разнообразете седмичното меню с предложенията на Донал – хрупкава сьомга с аспержи, чери домати и босилеков сос, паста с нахут и сос болонезе с карфиол и „ядосано“ пиле. А ястието, което може да приготвите за 5 минути е стир-фрай със свинско и нудли.

    Към предаването
  • 11:00

    Просто Найджела

    +

    Семеен фаворит, Сезон 1 | Епизод 3

    В този епизод Найджела Лоусън ни демонстрира любими семейни рецепти за пухкави палачинки със сироп от мед и малини.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Хлебчета с тиквени семки и стафиди, Сезон 2 | Епизод 14

    Към предаването
  • 12:00

    Тайните на леля Кати

    +

    Подправки, Сезон 3 | Епизод 41

    Днешните три рецепти са в чест на откриването на подправките. Първото ястие е свинско с кускус и много индийски подправки, следва бавно готвено агнешко с шафран, джинджифил и канела, а за десерт – английски кейк.

    Към предаването
  • 12:30

    Тайните на леля Кати

    +

    Лятно освежаващо меню, Сезон 3 | Епизод 42

    Днес леля Кати ще представи свежи и леки ястия, подходящи за горещите сезони. Първият деликатес е чийзкейк с шунка, следва витело тонато, а накрая ягодов сладолед между гофрети.

    Към предаването
  • 13:00

    Традиции от Португалия

    +

    Коимбра, Сезон 1 | Епизод 9

    Днешният епизод е посветен на кухнята на окръг Коимбра. Енрике ще приготви яхния с козе месо, воденички и хлебен пудинг.

    Към предаването
  • 13:30

    Традиции от Португалия

    +

    Кастело Бранко, Сезон 1 | Епизод 10

    Днес ще открием гастрономическите чудеса на окръг Кастело Бранко. Енрике ще сготви дроб с лук, печено яре и традиционен яйчен сладкиш.

    Към предаването
  • 14:00

    Индия с Рик Стайн

    +

    Мадурай и Керала, Сезон 1 | Епизод 3

    Рик Стайн пристига в южния град Мадурай в Тамил Наду – земята на храмовете. Тук той научава повече за кулинарното изкуство в храмовете и усъвършенства умението си да се храни с ръце. Той опитва известния южноиндийски самбар преди да се отправи към Керала, земята на кокосовите орехи.

    Към предаването
  • 15:00

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Манастир, Сезон 1 | Епизод 3

    Научил, че кухнята на манастирите има голямо историческо значение, Джейми решава да поживее в бенедиктинския манастир във Фарфа, северно от Рим и последния ден от престоя си предлага на монасите да им помогне с приготвянето на вечерята.

    Към предаването
  • 15:30

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Марке, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми се отправя към планините на регион Марке, където живее една седмица в малка общност. Там той ходи на лов за глигани, коли агне, което след това приготвя за местните, участва в състезание за правене на паста, търси трюфели и събира диви гъби.

    Към предаването
  • 16:00

    Просто Найджела

    +

    Уютно настроение, Сезон 1 | Епизод 4

    В епизода Найджела представя релаксиращи домашни рецепти за мъфини с чай и рибно тако.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Хлебчета с тиквени семки и стафиди, Сезон 2 | Епизод 14

    Към предаването
  • 17:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Леко и свежо, Сезон 1 | Епизод 5

    Франсишко представя мандаринов желатин с плодова салата и ментови ледени топчета . Сладко гаспачо от домати и малини, придружено с крутони от кисело мляко. Лимонена торта с боровинки, гарнирана с мус от контрастни вкусове.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Семейна закуска, Сезон 1 | Епизод 6

    Опитайте закуската на Франсишко за мързеливи дни. Златиста пържена филийка с карамелизиран банан в кленов сироп и портокалов сок. Палачинки с лимонова кора, сладък шоколадов сос и пресни къпини.

    Към предаването
  • 18:00

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    В празничния епизод, посветен на коледните и новогодишни дни, Донал ще предложи специални рецепти – патешко със смокини и рубинен ориз, пуешки кюфтенца, супа от червена леща, чили и сладки картофи, а за финал - цитрусов сладкиш от полента с облачета от маскарпоне с нар и роза.

    Към предаването
  • 18:30

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    В епизода Донал ще приготви пролетно агнешко с пресни картофи и грах, печени патладжани с мента и жасминов ориз, вдъхновени от Азия, пилешко с хариса и салата „Дъга“. А пържената скумрия с чили, чесън и гарнитура от боб може да се приготви за 5 минути.

    Към предаването
  • 19:00

    Тайните на леля Кати

    +

    Подправки, Сезон 3 | Епизод 41

    Днешните три рецепти са в чест на откриването на подправките. Първото ястие е свинско с кускус и много индийски подправки, следва бавно готвено агнешко с шафран, джинджифил и канела, а за десерт – английски кейк.

    Към предаването
  • 19:30

    Тайните на леля Кати

    +

    Лятно освежаващо меню, Сезон 3 | Епизод 42

    Днес леля Кати ще представи свежи и леки ястия, подходящи за горещите сезони. Първият деликатес е чийзкейк с шунка, следва витело тонато, а накрая ягодов сладолед между гофрети.

    Към предаването
  • 20:00

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Пиршеството на Хестън - 80-те, Сезон 2 | Епизод 6

    Хестън се връща в 80-те години и приготвя газирано саке с ядливи банкноти, най-страхотния печен сандвич и пудинг, който съчетава виенета и тирамису.

    Към предаването
  • 21:00

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Манастир, Сезон 1 | Епизод 3

    Научил, че кухнята на манастирите има голямо историческо значение, Джейми решава да поживее в бенедиктинския манастир във Фарфа, северно от Рим и последния ден от престоя си предлага на монасите да им помогне с приготвянето на вечерята.

    Към предаването
  • 21:30

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Марке, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми се отправя към планините на регион Марке, където живее една седмица в малка общност. Там той ходи на лов за глигани, коли агне, което след това приготвя за местните, участва в състезание за правене на паста, търси трюфели и събира диви гъби.

    Към предаването
  • 22:00

    Индия с Рик Стайн

    +

    Мадурай и Керала, Сезон 1 | Епизод 3

    Рик Стайн пристига в южния град Мадурай в Тамил Наду – земята на храмовете. Тук той научава повече за кулинарното изкуство в храмовете и усъвършенства умението си да се храни с ръце. Той опитва известния южноиндийски самбар преди да се отправи към Керала, земята на кокосовите орехи.

    Към предаването
  • 23:00

    Традиции от Португалия

    +

    Коимбра, Сезон 1 | Епизод 9

    Днешният епизод е посветен на кухнята на окръг Коимбра. Енрике ще приготви яхния с козе месо, воденички и хлебен пудинг.

    Към предаването
  • 23:30

    Традиции от Португалия

    +

    Кастело Бранко, Сезон 1 | Епизод 10

    Днес ще открием гастрономическите чудеса на окръг Кастело Бранко. Енрике ще сготви дроб с лук, печено яре и традиционен яйчен сладкиш.

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети – есенни епизоди

    +

    Хлебчета с тиквени семки и стафиди, Сезон 2 | Епизод 14

    Към предаването
  • 00:30

    Просто Найджела

    +

    Уютно настроение, Сезон 1 | Епизод 4

    В епизода Найджела представя релаксиращи домашни рецепти за мъфини с чай и рибно тако.

    Към предаването
  • 01:00

    Вкусните уикенди на Бил

    +

    Съфолк, Сезон 1 | Епизод 9

    Бил Грейнджър отсяда в курорт за уикенда, опитва се да улови първата си дребна риба за сезона и се наслаждава на любимото на британците ястие - фиш енд чипс.

    Към предаването
  • 01:55

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    В празничния епизод, посветен на коледните и новогодишни дни, Донал ще предложи специални рецепти – патешко със смокини и рубинен ориз, пуешки кюфтенца, супа от червена леща, чили и сладки картофи, а за финал - цитрусов сладкиш от полента с облачета от маскарпоне с нар и роза.

    Към предаването
  • 02:20

    Супер храна за минути с Донал

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    В епизода Донал ще приготви пролетно агнешко с пресни картофи и грах, печени патладжани с мента и жасминов ориз, вдъхновени от Азия, пилешко с хариса и салата „Дъга“. А пържената скумрия с чили, чесън и гарнитура от боб може да се приготви за 5 минути.

    Към предаването
  • 02:40

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Пиршеството на Хестън - 80-те, Сезон 2 | Епизод 6

    Хестън се връща в 80-те години и приготвя газирано саке с ядливи банкноти, най-страхотния печен сандвич и пудинг, който съчетава виенета и тирамису.

    Към предаването
  • 03:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Леко и свежо, Сезон 1 | Епизод 5

    Франсишко представя мандаринов желатин с плодова салата и ментови ледени топчета . Сладко гаспачо от домати и малини, придружено с крутони от кисело мляко. Лимонена торта с боровинки, гарнирана с мус от контрастни вкусове.

    Към предаването
  • 03:55

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Семейна закуска, Сезон 1 | Епизод 6

    Опитайте закуската на Франсишко за мързеливи дни. Златиста пържена филийка с карамелизиран банан в кленов сироп и портокалов сок. Палачинки с лимонова кора, сладък шоколадов сос и пресни къпини.

    Към предаването
  • 04:20

    Тайните на леля Кати

    +

    Подправки, Сезон 3 | Епизод 41

    Днешните три рецепти са в чест на откриването на подправките. Първото ястие е свинско с кускус и много индийски подправки, следва бавно готвено агнешко с шафран, джинджифил и канела, а за десерт – английски кейк.

    Към предаването
  • 04:45

    Тайните на леля Кати

    +

    Лятно освежаващо меню, Сезон 3 | Епизод 42

    Днес леля Кати ще представи свежи и леки ястия, подходящи за горещите сезони. Първият деликатес е чийзкейк с шунка, следва витело тонато, а накрая ягодов сладолед между гофрети.

    Към предаването
  • 05:10

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Манастир, Сезон 1 | Епизод 3

    Научил, че кухнята на манастирите има голямо историческо значение, Джейми решава да поживее в бенедиктинския манастир във Фарфа, северно от Рим и последния ден от престоя си предлага на монасите да им помогне с приготвянето на вечерята.

    Към предаването
  • 05:35

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Марке, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми се отправя към планините на регион Марке, където живее една седмица в малка общност. Там той ходи на лов за глигани, коли агне, което след това приготвя за местните, участва в състезание за правене на паста, търси трюфели и събира диви гъби.

    Към предаването