Събота,

24 октомври

  • 06:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Тихуана - истории от границата, Сезон 7 | Епизод 2

    Животът на границата е смесица от култури и кухни, която създава уникална кулинарна сцена. Като мексикански емигрант, който живее в Америка, Пати прекарва живота си в това да комбинира различни кухни и сега тя се е захванала да проучи как този синтез от култури влияе върху храната в Тихуана.

    Към предаването
  • 06:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Епичната морска храна на Енсенада, Сезон 7 | Епизод 3

    Пристанищният град Енсенада е меката на морските дарове. Преминавайки през града, Пати опитва от съкровищата му – от известните рибни тако в "La Guerrenese", място, което предлага най-добрата улична храна на планетата, до най-стария бар в Долна Калифорния, в който е създаден коктейла „Маргарита“.

    Към предаването
  • 07:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В края на пътуването си през Франция Рик Стайн обръща поглед към кулинарните изкушения на Лангедок. Той прави домати конфи и Тарт „Татен“ с патладжан.

    Към предаването
  • 08:10

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Атина, Сезон 1 | Епизод 6

    В гръцката столица Атина Джейми ще опита за първи път да лови риба с харпун и ще се срещне с пчелари, които имат много истории за разказване.

    Към предаването
  • 09:05

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Скритите съкровища на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 3

    Двамата известни готвачи опознават скритите съкровища на Истанбул. Киран отива да поязди кон, а след това готви за приятели, а Сара разглежда града с кола и обядва в един от най-старите ресторанти в града.

    Към предаването
  • 09:35

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Старият и новият Истанбул, Сезон 1 | Епизод 4

    Киран върви по стъпките на историята на Истанбул докато продължава да изучава уличната храна на града. А Сара посещава приятелите си Рей и Зейнеб, с които приготвят здравословна храна.

    Към предаването
  • 10:05

    От любов към храната

    +

    Днес е празник, Сезон 2 | Епизод 11

    Днес е празник. Първо отиваме за риба с рибарска лодка. След това приготвяме чудесно ястие с висококачествено агнешко месо. А накрая ще се потопим във фантазия от захаросани кестени.

    Към предаването
  • 10:30

    От любов към храната

    +

    Магически щрихи към класически вкусове, Сезон 2 | Епизод 12

    Днес ще се докоснем до класическите вкусове. В менюто - фалшиф бургер, картофени кюфтета с маслинена паста и за десерт портокалово желе с карамфил.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    По турски, Сезон 3 | Епизод 13

    Ейдриън приготвя фанстастично хрупкаво и сочно пилешко по турски с домашен хляб - истинска наслада за вечеря.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    По английски, Сезон 3 | Епизод 1

    Австралийският готвач Ейдриън Ричърдсън знае всички тънкости и тайни за това как се готви месо. В "Тайните на месото" той ще ни покаже няколко трика и съвети при приготвянето на световно известни месни ястия.

    Към предаването
  • 12:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Рим, Сезон 1 | Епизод 7

    Джейми приготвя няколко бързи, свежи и лесни рецепти, сред които вкусни тортелини с мента и грах и ньоки със сос от печени домати и песто от рукола.

    Към предаването
  • 13:00

    Индия с Рик Стайн

    +

    Колката и Ченай, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн започва пътуването си из Индия, посещавайки регионите, в които се е зародила любовта на англичаните към кърито – Бенгал и Тамил Наду. Британското влияние в Колката и Ченай все още е много силно и Рик се наслаждава на ястия с риба и морски дарове, овкусени с горчица и тамаринд.

    Към предаването
  • 14:00

    Индия с Рик Стайн

    +

    Мумбай и Пондичери, Сезон 1 | Епизод 2

    Рик е в кипящия от различни култури Момбай, за да открие бомбил, рибата, с която се приготвя известното ястие „Бомбайска патица“. Той също така се наслаждава на гостоприемството на представители на етноса парси и научава повече за техния принос към индийската кухня.

    Към предаването
  • 15:00

    Кухнята на Джейми – Австралия

    +

    епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Към предаването
  • 16:00

    От любов към храната

    +

    Вкусно и цветно, Сезон 2 | Епизод 13

    Днес в кухнята на Габриеле ще е цветна и пълна с вкусове. Той ще приготви зеленолистна зеленчукова супа, пудинг с червени плодове и ризото.

    Към предаването
  • 16:30

    От любов към храната

    +

    Вкусови изненади, Сезон 2 | Епизод 14

    Днес в кухнята на Габриеле ще има пай, изключителна супа и великолепни ястия от Далечния Изток. Очаква ви истински празник, както солен, така и сладък.

    Към предаването
  • 17:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Мюнхен, Сезон 1 | Епизод 10

    В този епизод Пол пътува до Бавария и германския град Мюнхен. Какво повече може да предложи Мюнхен на света от страхотна бира и великолепни гевреци? Е, в това предаване Пол открива, че красивият град има още много да покаже.

    Към предаването
  • 17:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Най-добрите печива, Сезон 1 | Епизод 11

    В този епизод Пол се връща назад към невероятното си пътешествие, посветено на пекарството в големи градове из целия свят и ще ни покаже приготвянето на някои от любимите си печива, вдъхновени от видяното.

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    По турски, Сезон 3 | Епизод 13

    Ейдриън приготвя фанстастично хрупкаво и сочно пилешко по турски с домашен хляб - истинска наслада за вечеря.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    По тунизийски, Сезон 3 | Епизод 2

    Ейдриън приготвя сочна патица с класически тунизийски подправки, поднесена върху ориз с ядки. Пиршество, което да споделите с приятели и семейство, или пък да му се насладите сами, както прави самият Ейдриън.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Германия, Сезон 1 | Епизод 3

    Германия е една от любимите страни на Дейв. Пътувайки от винения регион в долината на Рейн до духовната родина на бирата Бавария, рокерите лакомници откриват страстта на немците към хляба във всякакви форми и с всякакви размери и вкусове.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Източна Европа, Сезон 1 | Епизод 4

    По средата на обиколката на пекарните на Европа пътешествието на рокерите лакомници достига до Словакия, Унгария и Румъния – държави, които предоставят възможност за опознаване на невероятни печива.

    Към предаването
  • 21:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 19, Сезон 2 | Епизод 19

    В днешния епизод гост в кухнята на Джъстин е Кирстен Тиболс, която ще приготви изключително вкусния сладкиш „Париж-Брест“ с малини и бадеми.

    Към предаването
  • 21:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 20, Сезон 2 | Епизод 20

    Добрата приятелка на Джъстин Силвия Колока ще бъде в кухнята ѝ днес, за да приготви безглутенови бисквити амарети с лешници и кафе. След това Джъстин ще ни покаже стир-фрай с патладжан и тайландски босилек и топла салата с нудли и пикантна сьомга.

    Към предаването
  • 22:00

    Кралицата на шоколада

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 22:30

    Кралицата на шоколада

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Към предаването
  • 23:00

    Двама лакоми италианци

    +

    Семейството (Болоня), Сезон 1 | Епизод 1

    В първия епизод лакомите готвачи пътуват и дегустират из Емилия Романя, дом на пармската шунка и пармезана, за да разберат дали храната и семейството все още са в основата на италианския живот.

    Към предаването
  • 00:00

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Скритите съкровища на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 3

    Двамата известни готвачи опознават скритите съкровища на Истанбул. Киран отива да поязди кон, а след това готви за приятели, а Сара разглежда града с кола и обядва в един от най-старите ресторанти в града.

    Към предаването
  • 00:30

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Старият и новият Истанбул, Сезон 1 | Епизод 4

    Киран върви по стъпките на историята на Истанбул докато продължава да изучава уличната храна на града. А Сара посещава приятелите си Рей и Зейнеб, с които приготвят здравословна храна.

    Към предаването
  • 00:55

    Кухнята на Джейми – Австралия

    +

    епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Към предаването
  • 01:50

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Коледно пиршество, Сезон 1 | Епизод 5

    Хестън приготвя превъзходен коледен пир, включващ предястие, любимо на крал Чарлз II, приготвено от повърнатото от кит. Поднася на знаменитостите сънливец, дивеч и вкусен сняг.

    Към предаването
  • 02:40

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Пиршество от света на приказките, Сезон 2 | Епизод 2

    Хестън Блументал създава приказен пир с тиквата на Пепеляшка, пълнена глиганска глава, вдъхновена от "Снежанка", и за десерт - къщичката от "Хензел и Гретел".

    Към предаването
  • 03:25

    Бон Апети

    +

    Епизод 10, Сезон 4 | Епизод 10

    Как да си направим хляб със семена без месене? Основното ястие е повече от впечатляващо - патешки филета с кисело зеле. Завършваме менюто с лек мус от мляко и шоколад с ароматни дюли и сос.

    Към предаването
  • 03:50

    Бон Апети

    +

    Епизод 5, Сезон 4 | Епизод 5

    Идеалната закуска мирише на пресен хляб, масло и топено сирене. В този епизод ще видите рецептата. След това ще се насладим на предястие от патладжан и нахут с греховно есенно минестроне.

    Към предаването
  • 04:15

    Бон Апети

    +

    Епизод 6, Сезон 4 | Епизод 6

    В този епизод Лора и Стоян ще приготвят нещо за любителите на уличната храна - дюнер кебаб. С радост ще споделят една великолепна рецепта за домашно угощение. След това ще забъркат бисквитена торта с маскарпоне и крем от шоколад и карамел.

    Към предаването
  • 04:40

    Бон Апети

    +

    Епизод 7, Сезон 4 | Епизод 7

    Как да направим вкусна баница с праз и бекон? Лора и Стоян ще разточат кори за баница. Пухкавите милинки са любимото печиво от детството на Стоян, а Лора мечтае за козуначно руло като на Великден.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Епизод 8, Сезон 4 | Епизод 8

    Днес Лора и Стоян споделят рецептата си за домашно русенско варено, приготвено в гувечета и сервирано с яйце, сос и хрупкава печена галета. Те ще разкрият и рецептата си за салата от печени зеленчуци с тиква и карамелен чийзкейк за десерт.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Епизод 9, Сезон 4 | Епизод 9

    Без брашно и без печене. Този сладкиш има аромат на кестени, шоколад, масло, кафе, сметана и коняк. Телешкото е от Бургундия, а салатата - с козе сирене. Не е нужно да казваме, че всички обожаваме френската кухня.

    Към предаването