Неделя,

18 октомври

  • 06:10

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Повече от ястие, Сезон 6 | Епизод 13

    В този епизод Пати приготвя няколко заготовки с различни приложения. Рецептите са идеални за заети семейства, тъй като могат да стоят в хладилник и да се използват за създаването на вкусни ястия. Благодарение на тези рецепти семейството ви ще е доволно през цялата седмица.

    Към предаването
  • 06:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Кулинарната революция на Тихуана, Сезон 7 | Епизод 1

    Кулинарната сцена на Тихуана е пълна с млади и свежи таланти. Някои от най-добрите готвачи идват от всички краища на света, за да участват в най-вълнуващото кулинарно изложение в Долна Калифорния. Пати прекарва деня, срещайки се с нашумелите нови готвачи в града.

    Към предаването
  • 07:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик продължава към по-слънчевия климат на Средиземноморието, за да изследва френско-каталунското наследство на Русийон в подножието на Пиренеите, до испанската граница.

    Към предаването
  • 08:10

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Френски Пиринеи, Сезон 1 | Епизод 5

    Във френските Пиринеи Джейми се наслаждава на френския начин на живот, участвайки в търсене на трюфели с прасе и в лов на глиган с кучета.

    Към предаването
  • 09:05

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Историческата част на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 1

    Известните готвачи Киран Джетуа и Сара Ла Фонтейн са заедно на Фестивала на световната кухня на 24Kitchen. След събитието Киран се обръща към Сара, която вече познава добре Истанбул, за съвет откъде да започне с опознаването на уличната храна на града.

    Към предаването
  • 09:35

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Изкуството на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 2

    Киран се наслаждава на известната по цял свят турска закуска, докато Сара се среща с приятелката си Дерия Тузлука, за да опознаят арт сцената на Истанбул.

    Към предаването
  • 10:05

    От любов към храната

    +

    Традиционни вкусотии, Сезон 2 | Епизод 5

    Днес ще направим чудеса с традиционните вкусове в нашата кухня. Менюто е съставено от моркови със запечени кимион и сумак, салата с мандарини, резенчета круши с меласа от грозде и хляб с козе сирене, за десерт - сметанов пудинг с меренг и ягоди.

    Към предаването
  • 10:30

    От любов към храната

    +

    Вкусни разядки, Сезон 2 | Епизод 6

    В днешното менюто има пюре от магданоз с телешко месо и аншоа, пържени пармезанови топки и пюре от козе сирене.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    По японски, Сезон 3 | Епизод 11

    Японските палачинки са най-добрите! Комбинацията от пиле, соба нудли и традиционни вкусове ще направят едно впечатляващо ястие.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    По корейски, Сезон 3 | Епизод 12

    Вдъхновен от фен на Корея, Ейдриън приготвя своя версия на телешко булгоги - мариновано месо на скара с няколко класически корейски вкуса.

    Към предаването
  • 12:00

    Традиции от Португалия

    +

    Визеу, Сезон 1 | Епизод 5

    Отправяме се към окръг Висеу, за да опитаме неговите специалитети. Ще започнем с топки от шунка, ще продължим с патица с ориз и ще завършим с печена на скара риба треска с картофи.

    Към предаването
  • 12:30

    Традиции от Португалия

    +

    Гуарда, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод Енрике ще ни запознае с вкусовете на Гуарда. Ще започнем със супа от кестени, следва задушен заек, а за десерт – оризов пудинг.

    Към предаването
  • 13:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В края на пътуването си през Франция Рик Стайн обръща поглед към кулинарните изкушения на Лангедок. Той прави домати конфи и Тарт „Татен“ с патладжан.

    Към предаването
  • 14:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Тихуана - истории от границата, Сезон 7 | Епизод 2

    Животът на границата е смесица от култури и кухни, която създава уникална кулинарна сцена. Като мексикански емигрант, който живее в Америка, Пати прекарва живота си в това да комбинира различни кухни и сега тя се е захванала да проучи как този синтез от култури влияе върху храната в Тихуана.

    Към предаването
  • 14:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Епичната морска храна на Енсенада, Сезон 7 | Епизод 3

    Пристанищният град Енсенада е меката на морските дарове. Преминавайки през града, Пати опитва от съкровищата му – от известните рибни тако в "La Guerrenese", място, което предлага най-добрата улична храна на планетата, до най-стария бар в Долна Калифорния, в който е създаден коктейла „Маргарита“.

    Към предаването
  • 15:00

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Атина, Сезон 1 | Епизод 6

    В гръцката столица Атина Джейми ще опита за първи път да лови риба с харпун и ще се срещне с пчелари, които имат много истории за разказване.

    Към предаването
  • 16:00

    От любов към храната

    +

    Местни вкусове, Сезон 2 | Епизод 7

    Днес Габриеле ще направи чудеса в кухнята. В менюто - банички с калмари, лаврак с портокал и лимонов крем за десерт.

    Към предаването
  • 16:30

    От любов към храната

    +

    Храна за крале, Сезон 2 | Епизод 8

    Днес кухнята на Габриеле ще стане здравословна благодарение на вкусни зеленчуци. Менюто е съставено от салата от краставици с печено червено цвекло, сотирани зеленчуци и корона от печени агнешки котлети.

    Към предаването
  • 17:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Варшава, Сезон 1 | Епизод 8

    В този епизод Пол посещава Полша и в столицата ѝ Варшава открива невероятни модерни печива. Полша може да не е първото място, за което да се сетите, когато става въпрос за европейски печива, но Пол открива град, отдаден на нова страст.

    Към предаването
  • 17:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Маями, Сезон 1 | Епизод 9

    В този епизод Пол Холивуд е на парти в морски курорт в Маями. Създаден през 20-те години, Маями е всичко, което очаквате да бъде. Пол открива град, обсипан със скъпоценни сгради в стил Арт Деко, хора, каращи ролери по „Оушън драйв” и трениращи на плажа.

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    По японски, Сезон 3 | Епизод 11

    Японските палачинки са най-добрите! Комбинацията от пиле, соба нудли и традиционни вкусове ще направят едно впечатляващо ястие.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    По корейски, Сезон 3 | Епизод 12

    Вдъхновен от фен на Корея, Ейдриън приготвя своя версия на телешко булгоги - мариновано месо на скара с няколко класически корейски вкуса.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Норвегия, Сезон 1 | Епизод 1

    Рокерите лакомници започват епичната си обиколка на пекарните в Европа в Кристиансун, Норвегия. Те продължават да карат моторите си по Атлантическата магистрала, а след това, с ферибот, обикалят островите, наслаждавайки се на зашеметяващите гледки преди да стигнат до Осло.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Пекарните на Европа

    +

    Холандия, Сезон 1 | Епизод 2

    Вторият етап от обиколката на пекарните на Европа започва в равнините на Холандия, където в близост до мелница опитват мързеливи канелени кифлички. Двамата рокери откриват, че традицията в печенето на Холандия е отражение на миналато ѝ, когато търговията с подправки е процъфтявала.

    Към предаването
  • 21:00

    Най-добрата храна в света

    +

    30-те най-добри диети в света, Сезон 1 | Епизод 2

    Джими Дохърти и Кейт Куилтън обикалят света и изследват традиционната диета на различни народи, племена и общности, за да проследят как хранителните навици са се променили радикално през последните 50 години и как това се е отразило на здравето ни.

    Към предаването
  • 22:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Тоскана, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми прави едни по-специални спагети болонезе и пресъздава супер впечатляваща еврейско-италианска рецепта. Ще има и говежда яхния с папарделе.

    Към предаването
  • 23:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В края на пътуването си през Франция Рик Стайн обръща поглед към кулинарните изкушения на Лангедок. Той прави домати конфи и Тарт „Татен“ с патладжан.

    Към предаването
  • 00:00

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Историческата част на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 1

    Известните готвачи Киран Джетуа и Сара Ла Фонтейн са заедно на Фестивала на световната кухня на 24Kitchen. След събитието Киран се обръща към Сара, която вече познава добре Истанбул, за съвет откъде да започне с опознаването на уличната храна на града.

    Към предаването
  • 00:30

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Изкуството на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 2

    Киран се наслаждава на известната по цял свят турска закуска, докато Сара се среща с приятелката си Дерия Тузлука, за да опознаят арт сцената на Истанбул.

    Към предаването
  • 00:55

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Атина, Сезон 1 | Епизод 6

    В гръцката столица Атина Джейми ще опита за първи път да лови риба с харпун и ще се срещне с пчелари, които имат много истории за разказване.

    Към предаването
  • 01:50

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Пиршество от епохата на Тюдорите, Сезон 1 | Епизод 3

    Хестън Блументал създава екстравагантно, ярко и ефектно тюдорско пиршество за група знаменитости. В менюто има жабешко бланманже, митичен звяр и оризов пудинг с костен мозък.

    Към предаването
  • 02:40

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Римско пиршество, Сезон 1 | Епизод 4

    Хестън Блументал създава римско пиршество от свински гърди, крем от телешки мозък, прасе, пълнено с чревца, и необичайна торта за група знаменитости.

    Към предаването
  • 03:25

    Бон Апети

    +

    Рожден ден, Сезон 4 | Епизод 13

    Празнично меню, като за рожден ден, това ще предложат Лора и Стоян в този епизод. Предястието е с цедено кисело мляко, нарича се лабне и е с ядки, подправено със заатар. Кюфтенцата са от пуешко месо, а тортата - повече от празнична - медовик с цедено кисело мляко и боровинки.

    Към предаването
  • 03:50

    Бон Апети

    +

    За минути, Сезон 4 | Епизод 14

    Бързи, но много вкусни - такива са предложенията на Лора и Стоян в този епизод. Салата е от тиквички и моркови, палачинката - със зеленчуци и колбас, а третата рецепта - рулца от телешко месо с чушки.

    Към предаването
  • 04:15

    Бон Апети

    +

    Неделен обяд, Сезон 4 | Епизод 15

    Лора и Стоян споделят свои рецепти, подходящи за семейно събиране на неделен обяд. Зрителите ще видят доматена салата с печен лук и сирене халуми, празнично печено пиле „Адобо“ и сладкиш с горски плодове.

    Към предаването
  • 04:40

    Бон Апети

    +

    Епизод 1, Сезон 4 | Епизод 1

    От тиквата става идеален тиквен пай, но Лора и Стоян са намислили нещо друго. Те ще направят тиквена супа. Сервират я с мънички питки, а за основно ястие са замислили кюфтенца в боровинков сос.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Епизод 2, Сезон 4 | Епизод 2

    Вдъхновени от кухнята на Тоскана, Лора и Стоян ще направян пичи паста рагу. За рагуто обаче ще използват месо от една местна българска порода - черно прасе.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Епизод 3, Сезон 4 | Епизод 3

    Малцина го знаят, но Стоян е запален рибар. Има любими рибни рецепти и една от тях си заслужава да се види - рибна чорба. В допълнение Лора и Стоян ще замесят прочутия си хляб фугас и един аламинут - телешко на тиган с гъби и сметана.

    Към предаването