Неделя,

11 октомври

  • 06:10

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Закуска в Оаксака - вкусна бъркотия, Сезон 6 | Епизод 9

    Пати посещава град Сан Мартин Тилкатете, за да се срещне с Мария и Якобо в известната им школа по изкуства. Там тя научава тънкостите в изработването на дървените фигури алебрихес и опитва невероятно вкусна храна от черен дроб и яйца.

    Към предаването
  • 06:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Как научих всичко това, Сезон 6 | Епизод 10

    Хората винаги питат Пати как е превърнала страстта си към храната в кариера. През годините тя е разказвала само части от историята, а сега ще я разкаже цялата. В Оаксака тя се среща с жена, която се е преместила от малък град, без пари и средства, за да преследва мечтата си да готви.

    Към предаването
  • 07:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.

    Към предаването
  • 08:10

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Стокхолм, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми обича шведската кухня, в основите на която е използването на чисти и свежи продукти, както и мариноването, и правенето на туршии. Той отива за гъби на един от островите близо до Стокхолм и опитва местен деликатес – ферментирала херинга, чиято миризма не може да се сравни нищо друго.

    Към предаването
  • 09:05

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Устойчив начин на живот в Истанбул, Сезон 1 | Епизод 7

    Сара се среща със Серифе Аксой, една от най-вдъхновяващите турски готвачки, за да готвят с най-пресни продукти.

    Към предаването
  • 09:35

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Истанбул за всички, Сезон 1 | Епизод 8

    Киран излиза извън центъра на Истанбул, за да прекара един ден сред природата. Сара пък прекарва деня сред изкуство и мода.

    Към предаването
  • 10:05

    От любов към храната

    +

    Скариди с коняк и нудли, Сезон 1 | Епизод 35

    Габриеле приготвя скариди с коняк и нудли.

    Към предаването
  • 10:30

    От любов към храната

    +

    Гъбено ризото, Сезон 1 | Епизод 36

    Габриеле, който в своята поредица "От любов към храната" приготвя практични здравословни ястия от световната кухня с местни съставки, днес ни е подготвил меню, включващо ризото с гъби и пържени аспержи.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    По италиански, Сезон 3 | Епизод 7

    От малкото италианско градче Телве директно в кухнята ни, Ейдриън ще ни покаже любимите си ястия от детството.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    По китайски, Сезон 3 | Епизод 8

    Сингапурска класика - поширано пиле с класически азиатски аромати. Ястие с крекери, което само чака да бъде изядено.

    Към предаването
  • 12:00

    Традиции от Португалия

    +

    Вила Реал, Сезон 1 | Епизод 3

    Гастрономическата ни експедиция продължава през Вила Реал. Енрике ще сготви царевица от Рибера де Пейна, треска от Валпасос и печено телешко.

    Към предаването
  • 12:30

    Традиции от Португалия

    +

    Браганса, Сезон 1 | Епизод 4

    Кулинарната обиколка продължава през окръг Браганса. Енрике ще сготви супа от грах, пържена наденица и накрая – десерт „Ангелски гушки“.

    Към предаването
  • 13:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик пристига в Перигор, известен с черните си трюфели, орехи и ястия от патица. Той готви традиционно задушено-печено свинско, преди да се насочи към топлите брегове на река Мед.

    Към предаването
  • 14:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Шоколадовият живот на Джуджу, Сезон 6 | Епизод 11

    Пати прекарва деня с най-малкия си син Джуджу. Джуджу е обсебен от шоколада. В кухнята двамата измислят три вкусни рецепти с много шоколад - шоколадов бананов хляб с шоколадови парченца, шоколадова кула от палачинки и мексикански мега шоколадов млечен шейк.

    Към предаването
  • 14:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Сирене, Сезон 6 | Епизод 12

    Този епизод е посветен на една от любимите съставки на Пати Джинич - сиренето. В кухнята си тя приготвя три сладки рецепти със сирена. В Оаксака, Пати и тримата ѝ сина посещават производител на сирене, за да видят как се прави прочутото полутвърдо сирене „Оаксака“.

    Към предаването
  • 15:00

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Венеция, Сезон 1 | Епизод 4

    Във Венеция Джейми се отклонява от туристическите маршрути, за да се срещне с аристократи в истинско палацо, както и с жени затворнички, които отглеждат зеленчуци зад решетките на остров Гуидека.

    Към предаването
  • 16:00

    От любов към храната

    +

    Агнешко каре в кадаиф, Сезон 1 | Епизод 37

    Габриеле приготвя агнешко бонфиле в кадаиф със зеленчуци и сироп от нар.

    Към предаването
  • 16:30

    От любов към храната

    +

    Лаврак с босилек в хартия, Сезон 1 | Епизод 38

    В епизода Габриеле приготвя лаврак с босилек и салата с орехи.

    Към предаването
  • 17:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Санкт Петербург, Сезон 1 | Епизод 4

    Санкт Петербург е красивият царски град на Русия и в този епизод Пол смело понася минусовите температури, за да открие неговите печива съкровища.

    Към предаването
  • 17:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Неапол, Сезон 1 | Епизод 5

    В този епизод Пол е в Южна Италия и разглежда улиците на Неапол и крайбрежието на Амалфи. Неапол определено има своето място на световната карта на печивата. Всъщност там е създадено вероятно най-разпространеното печиво - пицата!

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    По италиански, Сезон 3 | Епизод 7

    От малкото италианско градче Телве директно в кухнята ни, Ейдриън ще ни покаже любимите си ястия от детството.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    По китайски, Сезон 3 | Епизод 8

    Сингапурска класика - поширано пиле с класически азиатски аромати. Ястие с крекери, което само чака да бъде изядено.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Средиземноморско приключение

    +

    Корсика, Сезон 1 | Епизод 3

    Рокерите лакомници искат да научат повече за корсиканската „троица“ от месо, кестени и сирене, но всъщност са истински впечатлени от независимия дух на хората.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Средиземноморско приключение

    +

    Франция, Сезон 1 | Епизод 4

    Рокерите лакомници са в Южна Франция и от Марсилия се отправят към Каталуния. Това ще бъде пътуване, богато откъм кулинарни изкушения, исторически забележителности и добросърдечни хора.

    Към предаването
  • 21:00

    Най-добрата храна в света

    +

    30-те най-лоши диети в света, Сезон 1 | Епизод 1

    Джими Дохърти и Кейт Куилтън обикалят света и изследват традиционната диета на различни народи, племена и общности, за да проследят как хранителните навици са се променили радикално през последните 50 години и как това се е отразило на здравето ни.

    Към предаването
  • 22:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Сицилия, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми посещава мастърклас по правене на сицилиански сладки и приготвя спагети с риба тон, скариди и шамфъстък. Има още и шоколадови каноли.

    Към предаването
  • 23:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик пристига в Перигор, известен с черните си трюфели, орехи и ястия от патица. Той готви традиционно задушено-печено свинско, преди да се насочи към топлите брегове на река Мед.

    Към предаването
  • 00:00

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Устойчив начин на живот в Истанбул, Сезон 1 | Епизод 7

    Сара се среща със Серифе Аксой, една от най-вдъхновяващите турски готвачки, за да готвят с най-пресни продукти.

    Към предаването
  • 00:30

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Истанбул за всички, Сезон 1 | Епизод 8

    Киран излиза извън центъра на Истанбул, за да прекара един ден сред природата. Сара пък прекарва деня сред изкуство и мода.

    Към предаването
  • 00:55

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Венеция, Сезон 1 | Епизод 4

    Във Венеция Джейми се отклонява от туристическите маршрути, за да се срещне с аристократи в истинско палацо, както и с жени затворнички, които отглеждат зеленчуци зад решетките на остров Гуидека.

    Към предаването
  • 01:50

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Римско пиршество, Сезон 1 | Епизод 4

    Хестън Блументал създава римско пиршество от свински гърди, крем от телешки мозък, прасе, пълнено с чревца, и необичайна торта за група знаменитости.

    Към предаването
  • 02:40

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Коледно пиршество, Сезон 1 | Епизод 5

    Хестън приготвя превъзходен коледен пир, включващ предястие, любимо на крал Чарлз II, приготвено от повърнатото от кит. Поднася на знаменитостите сънливец, дивеч и вкусен сняг.

    Към предаването
  • 03:25

    Бон Апети

    +

    Пъстро, Сезон 4 | Епизод 1

    Любопитни, изкушаващи и цветни са ястията на Лора и Стоян в този епизод. Първата рецепта е за пъстра пилешка супа със застройка. Освен самия процес на приготвяне, ще покажат и как се разфасова цяло пиле. Следват рецептите за кюфтета от тиквички с извара и кокосов крем с ананас.

    Към предаването
  • 03:50

    Бон Апети

    +

    Наслада за небцето, Сезон 4 | Епизод 2

    Бързата рецепта в този епизод е за печено сирене със сушени смокини и ядки. След това Лора и Стоян ще покажат лесни за приготвяне азиатски хлебчета на пара. Празничната рецепта е за дърпано свинско, което може да се съчетае с хлебчетата и да се получи вкусен сандвич.

    Към предаването
  • 04:15

    Бон Апети

    +

    Петъчно угощение, Сезон 4 | Епизод 3

    Какво можем да приготвим за приятелската сбирка в петък вечер? Лора и Стоян дават три чудесни идеи. Салата с булгур и краставици, засищаща и лесна, пълнени люти чушки - перфектното мезе за студените напитки и... бавно готвени телешки ребра в бира - рецепта, която ще се помни дълго.

    Към предаването
  • 04:40

    Бон Апети

    +

    Oт двора на баба, Сезон 4 | Епизод 4

    Този епизод е посветен на домашната храна, такава, каквато бихте яли на село, приготвена с любов от баба. Разядката е от сирене и пресни моркови. Домашната баница е със спанак и козе сирене, а корите са точени от Лора и Стоян. Празничната рецепта е за пълнена агнешка плешка с много зелении.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    За специални гости, Сезон 4 | Епизод 5

    Лора и Стоян ще ни дадат идеи за моментите, когато трябва да приготвим нещо за гости. Солените мъфини се приготвят лесно, а предложенията за основно са по-изискани - риба с шафранов сос и кус-кус и вариация на руло „Стефани“.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Идилия, Сезон 4 | Епизод 6

    В този епизод Лора и Стоян ще дадат три нови и интересни идеи. Доматената супа с поширани яйца е с продукти, които вроятно всеки има вкъщи. Дипът със сирена и артишок е бързо и вкусно изкушение. А третата рецепта е по-пищна и разточителна - конкилиони (миди от тесто) с пилешко и сирена.

    Към предаването