Събота,

10 октомври

  • 06:10

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Изкуството на молето, Сезон 6 | Епизод 7

    Пати изследва всичко, свързано със соса моле, с който е прочута Оахака и който се среща в множество разновидности. После, вече в кухнята на Пати ще научим всичко за основите на молето, неговата история и значение.

    Към предаването
  • 06:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    В търсене на Ла Микстека, Сезон 6 | Епизод 8

    Пати пътува до района Ла Микстека в Оахака и научава кое прави местната храна и култура толкова уникални, а после в кухнята си създава нови рецепти, вдъхновени от наученото през деня.

    Към предаването
  • 07:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Пътешествието на Рик Стайн го отвежда към граничните райони на Франция - Елзас и Юра, които са дом на любимото му френско ястие, кисело зеле с различни видове месо, и на любимото му френско сирене - комте.

    Към предаването
  • 08:10

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Андалусия, Сезон 1 | Епизод 2

    Към предаването
  • 09:05

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Ексцентричният Истанбул, Сезон 1 | Епизод 5

    Сара и приятелят ѝ Белкис се наслаждават на здравословни веган деликатеси, а Киран решава да разгледа някои от най-интересните забележителности на Истанбул.

    Към предаването
  • 09:35

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Спокойният Истанбул, Сезон 1 | Епизод 6

    Двамата известни готвачи разглеждат най-спокойните места в Истанбул. Киран открива спокойствието на Бургазада, а Сара се наслаждава на малко време за себе си в един от най-старите ресторанти в града.

    Към предаването
  • 10:05

    От любов към храната

    +

    Сандвич с говеждо и ванилов шейк, Сезон 1 | Епизод 31

    Габриеле приготвя сандвич с печено говеждо и бейби зеленчуци, както и млечен шейк с ванилия и мента.

    Към предаването
  • 10:30

    От любов към храната

    +

    Телешко карпачо и салата с круши, Сезон 1 | Епизод 32

    Габриеле приготвя карпачо от телешки стек със синьо сирене и салата с круши и орехи.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    По корнуолски, Сезон 3 | Епизод 5

    Следвайки съветите на лекаря си да яде повече зеленчуци, Ейдриън приготвя класически корнуелски пай с телешко, бекон и зеленчуци за късмет.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    По филипински, Сезон 3 | Епизод 6

    Ейдриън приготвя проста филипинска рецепта, повлияна от испанските и китайски вкусове. Това е вкусът на Манила.

    Към предаването
  • 12:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Сицилия, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми посещава мастърклас по правене на сицилиански сладки и приготвя спагети с риба тон, скариди и шамфъстък. Има още и шоколадови каноли.

    Към предаването
  • 13:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.

    Към предаването
  • 14:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Закуска в Оаксака - вкусна бъркотия, Сезон 6 | Епизод 9

    Пати посещава град Сан Мартин Тилкатете, за да се срещне с Мария и Якобо в известната им школа по изкуства. Там тя научава тънкостите в изработването на дървените фигури алебрихес и опитва невероятно вкусна храна от черен дроб и яйца.

    Към предаването
  • 14:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Как научих всичко това, Сезон 6 | Епизод 10

    Хората винаги питат Пати как е превърнала страстта си към храната в кариера. През годините тя е разказвала само части от историята, а сега ще я разкаже цялата. В Оаксака тя се среща с жена, която се е преместила от малък град, без пари и средства, за да преследва мечтата си да готви.

    Към предаването
  • 15:00

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Стокхолм, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми обича шведската кухня, в основите на която е използването на чисти и свежи продукти, както и мариноването, и правенето на туршии. Той отива за гъби на един от островите близо до Стокхолм и опитва местен деликатес – ферментирала херинга, чиято миризма не може да се сравни нищо друго.

    Към предаването
  • 16:00

    От любов към храната

    +

    Паста със сос путанеска и сладолед, Сезон 1 | Епизод 33

    Габриеле, който в своята поредица "От любов към храната" приготвя практични здравословни ястия от световната кухня с местни съставки, днес ни е подготвил меню, включващо паста със сос путанеска и изкусителни сладоледени рулца.

    Към предаването
  • 16:30

    От любов към храната

    +

    Бьоф Строганоф и пай с круши, Сезон 1 | Епизод 34

    В епизода Габриеле приготвя Бьоф Строганоф с индийско орехче и пай с круши.

    Към предаването
  • 17:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Париж, Сезон 1 | Епизод 2

    Пол се намира в града, който вероятно е оказал най-голямо влияние върху печивата - Париж.

    Към предаването
  • 17:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Лондон, Сезон 1 | Епизод 3

    В този епизод Пол ни запознава с печивата, които познава и обича – тези на втория му роден град Лондон. Понякога всички се нуждаем да се поглезим малко. Колкото и да е хубаво да пътуваш по света, винаги е приятно да се върнеш у дома.

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    По корнуолски, Сезон 3 | Епизод 5

    Следвайки съветите на лекаря си да яде повече зеленчуци, Ейдриън приготвя класически корнуелски пай с телешко, бекон и зеленчуци за късмет.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    По филипински, Сезон 3 | Епизод 6

    Ейдриън приготвя проста филипинска рецепта, повлияна от испанските и китайски вкусове. Това е вкусът на Манила.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Средиземноморско приключение

    +

    Италия, Сезон 1 | Епизод 1

    Рокерите лакомници се отбиват от утъпканите пътища в търсене на автентичните вкусове на Италия - от простите местни съставки до пикантната паста ндуя и един от най-добрите сладоледи в света.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Средиземноморско приключение

    +

    Сардиния, Сезон 1 | Епизод 2

    Рокерите лакомници са в Сардиния, където оползотворяването на всички части на продуктите е задължително, независимо дали става въпрос за прясно уловена риба тон или планинско агне, а хората са горди с кулинарното си наследство.

    Към предаването
  • 21:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 15, Сезон 2 | Епизод 15

    Епизодът е вдъхновен от Мароко, Италия и Австралия.

    Към предаването
  • 21:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 16, Сезон 2 | Епизод 16

    В менюто днес – лепкаво китайско говеждо, ябълково-карамелен кекс и къри с цяло пиле.

    Към предаването
  • 22:00

    Кралицата на шоколада

    +

    Шоколадови декорации вкъщи, Сезон 1 | Епизод 3

    Кирстен ни дава съвети как да направим шоколадова декорация вкъщи с красиви шоколадови листа, шоколадово-карамелени квадрати и любимите на всички великденски яйца.

    Към предаването
  • 22:30

    Кралицата на шоколада

    +

    Лесна за моделиране шоколадова паста, Сезон 1 | Епизод 4

    Тарти с шоколадово-кафеен фъдж, хрупкав десерт с шоколад и маршмелоу и карамелизирани ядки макадамия, обвити в шоколад - това е менюто на Кирстен.

    Към предаването
  • 23:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.

    Към предаването
  • 00:00

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Ексцентричният Истанбул, Сезон 1 | Епизод 5

    Сара и приятелят ѝ Белкис се наслаждават на здравословни веган деликатеси, а Киран решава да разгледа някои от най-интересните забележителности на Истанбул.

    Към предаването
  • 00:30

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Спокойният Истанбул, Сезон 1 | Епизод 6

    Двамата известни готвачи разглеждат най-спокойните места в Истанбул. Киран открива спокойствието на Бургазада, а Сара се наслаждава на малко време за себе си в един от най-старите ресторанти в града.

    Към предаването
  • 00:55

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Стокхолм, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми обича шведската кухня, в основите на която е използването на чисти и свежи продукти, както и мариноването, и правенето на туршии. Той отива за гъби на един от островите близо до Стокхолм и опитва местен деликатес – ферментирала херинга, чиято миризма не може да се сравни нищо друго.

    Към предаването
  • 01:50

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Средновековно пиршество, Сезон 1 | Епизод 2

    През Средновековието храната се е използвала като източник на забавление и бягство от суровата реалност на ежедневието. В този епизод Хестън създава вълшебен пир за знаменитости.

    Към предаването
  • 02:40

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Пиршество от епохата на Тюдорите, Сезон 1 | Епизод 3

    Хестън Блументал създава екстравагантно, ярко и ефектно тюдорско пиршество за група знаменитости. В менюто има жабешко бланманже, митичен звяр и оризов пудинг с костен мозък.

    Към предаването
  • 03:25

    Бон Апети

    +

    Близък Изток, Сезон 3 | Епизод 15

    Лора и Стоян ще ни разкрият тайните на перфектния пилаф. В техния ще има и фиде. Менюто им в ориенталски стил продължава с агнешка плешка. Поднасят я със зрънца нар и орехи. А за десерт поднасят индийски сладолед с шафран.

    Към предаването
  • 03:50

    Бон Апети

    +

    Вкусно без месо, Сезон 3 | Епизод 16

    Менюто на Лора и Стоян започва със зеленчукова фритата - лесна за приготвяне и много апетитна. След нея двамата ще ни покажат как палачинките се превръщат в апетитно основно. Ароматът идва от гъбената плънка. Рецептата за топъл шоколадов пудинг с ром и канела е интересна, самият пудинг - изкусителен.

    Към предаването
  • 04:15

    Бон Апети

    +

    Семейна събота, Сезон 3 | Епизод 17

    Лора и Стоян ще ни представят сандвич Стромболи. Той е толкова засищащ, че може да бъде поднесен и като леко основно. След това ще видим как ароматните трохи помагат на свинските котлети да станат още по-апетитни. Менюто им завършва с неустоимо вкусни рула от парено тесто с шоколадов крем.

    Към предаването
  • 04:40

    Бон Апети

    +

    По италиански, Сезон 3 | Епизод 18

    Началото на това меню е апетитна, богата салата от червено цвекло и спанак. След нея Лора и Стоян сервират запечена на фурна паста с пуешко месо - лесно за приготвяне основно от домашната кухня. Десертът е впечатляващ - панакота с кисело мляко и карамелени ябълки.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Наслада срещу стреса, Сезон 3 | Епизод 19

    Лора и Стоян комбинират рибните кюфтенца с портокалово айоли, за да ги превърнат във вкусно предястие. След това пекат много апетитен гратен с броколи и карфиол, който поръсват с хрупкави трохи. Менюто завършва с двуцветно пандишпаново руло - вкусът на какаото се съчетава чудесно с този на крема.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Улична храна, Сезон 3 | Епизод 20

    В кухнята на Лора и Стоян първо ще се разнесе аромата на току-що опечен лахмаджун. След това ще ни предложат основно в азиатски стил – апетитно сотирано телешко със зеленчуци. Менюто им завършва с понички, с пълнеж от вкусен крем.

    Към предаването